Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
Freelance Kennisbank
Welkom op de freelance kennisbank van Hoofdkraan.nl. Hier vind je handige achtergrondinformatie om een succesvolle ondernemer te worden. Naast onze kennisbank publiceren we ook interessante artikelen voor freelancers op onze blogpagina.

Onderwerpen

Starten Wet- en Regelgeving Financieel Werkplek Marketing Klanten Tarieven Administratie Uitbreiding Valkuilen

Freelance Kennisbank: Wet- en Regelgeving

Je bent erover uit – je gaat freelancen. Als ondernemer ga je dus een bedrijf oprichten. Je moet dan kiezen wat voor soort bedrijf. Een eenmanszaak, een vof of een bv? Niet verkeerd om je goed in te lezen. Want bij de ene rechtsvorm ben je zelf aansprakelijk voor schulden, bij de ander niet. En bij de een profiteer je wel van belastingvoordelen, bij de ander niet.

De eerste freelanceopdracht is binnen. Misschien komen er meteen vragen bij je op. Want moet je de afspraken met de opdrachtgever eigenlijk vastleggen in een contract? Wat zet je er dan allemaal in en aan welke regels moet het voldoen? Het laatste wat je wilt is dat het contract achteraf ongeldig blijkt te zijn.

Je kunt voor iedere klant een nieuw contract opstellen, maar ook kun je gebruik maken van algemene voorwaarden. Sluit je een overeenkomst met een klant, dan gelden standaard de regels die je hierin hebt vermeld. Maar ook dit juridische document moet aan regels voldoen. Zorg dat je hiervan op de hoogte bent, zodat je als freelancer altijd sterk staat.