Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Animatie Laten Maken? Vind hier de perfecte animator!

Wilt u een animatie laten maken?
Binnen 24 uur meerdere offertes, geheel gratis en vrijblijvend
 • Direct toegang tot 15.034 animatoren
 • Binnen 24 uur meerdere offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
Overzichtelijk, professioneel, groot bestand freelancers, goede feedback via mail, bemiddeling gratis. Jessica, Bussum
Snel te regelen, je bereikt de doelgroep waaruit je iemand zoekt, goede website, ik heb snel de juiste persoon gevonden. DeskFIT, Rotterdam
De volgende bedrijven werken met Hoofdkraan.nl
Hoofdkraan.nl in het nieuws
Maak kennis met enkele van onze zzp'ers
Wouter
Wouter
Amsterdam
Uurtarief: €?
illustrator, animator, filmmaker & designer
Ik maak werk op het gebied van illustratie, animatie, grafisch ontwerp en film.  Ik denk graag met je mee om er iets moois van te maken.  
Donald
Donald
Tilburg
Uurtarief: €75
Animatie, Visualisatie en Webdesign
Hoi! Sinds 2012 maak ik uitleganimaties, illustraties, interactieve infographics, weboplossingen en 3D designs. Verder werken op bestaande stijlen of een nieuwe stijl ontwikkelen, het is allemaal mogelijk. Ik denk graag mee en geef een duidelijk beeld van de mogelijkheden, planning en kosten. Heb je een uitleganimatie, promo, teaser, product presentatie, praatplaat, infographic, 3D model, powerpoint presentatie, grafisch- of ander ontwerp…
Timo
Timo
Bussum
Uurtarief: €85
U neemt alleen genoegen met het allerbeste? Mooi! Wij ook.
Wij zijn een jong maar zeer ervaren filmproductie bedrijf. Ons motto luidt: Alles wat we maken moet het beste zijn dat we ooit gemaakt hebben, anders staan we stil of gaan we achteruit. Mede door deze formule hebben we al meerdere internationale prijzen in de wacht mogen slepen voor muziekvideo’s, animaties en documentaires. U kunt bij ons terecht voor al…

Animatie Laten Maken

Wil jij een film laten maken voor je organisatie? Een promotiefilm om je nieuwste product aan de man te brengen? Of een nieuwe trailer voor een event? Een film laten maken begint met het zoeken van de juiste filmmaker of animator. Op Hoofdkraan.nl vind je diverse freelancers die graag een offerteprijs voor je maken.

Hoe wordt een animatie gemaakt?
Om je inzicht te geven in alles wat komt kijken bij het maken van een animatiefilm hebben hebben we hieronder meer informatie geschreven. Een film laten maken vergt voorbereiding. Ook van jou als opdrachtgever.

De eerste stap is antwoord geven op de volgende vragen:
 • Wie is de doelgroep?
 • Welke stijl past bij mij en mijn bedrijf?
 • Wat zijn de belangrijkste kernwoorden voor de film?
 • Waar ga ik mijn film laten zien?
 • Hoe lang mag het filmpje duren?
 • Wat is de deadline?
 • Wat is mijn budget?

Op basis van bovenstaande vragen zal een script gemaakt moeten worden. Hierin worden de verschillende concepten uitgewerkt en de teksten worden aangegeven.

Uw film op Youtube
Op Youtube wordt per maand elke dag meer dan 15 uren aan video online gepubliceerd en met ongeveer 6 miljoen bezoekers is Youtube na Google zoekmachine nummer 2 in de wereld op het gebied van internet. In Nederland kijken 54% van de mensen Youtube. Van hen zelfs 14% dagelijks. Dat maakt Youtube tot een geschikt medium om je boodschap bij je doelgroep te krijgen. Maar hoe? Hoe vinden ze jouw film tussen al die anderen? Een paar tips:

 1. Youtube is een sociaal medium, met andere woorden: wees sociaal, participeer en communiceer. Als bepaalde topic- georiënteerde groepen over je video gaan bloggen en posten zul je sneller door anderen opgemerkt worden.
 2. Zorg voor een duidelijk call-to-action naar uw website. Het is leuk als ze je video bekijken, maar nog veel leuker wanneer ze actie ondernemen.
 3.  Zoek je zoekwoorden. Youtube is immers een zoekmachine dus de enige manier waarop bezoekers jouw video kunnen vinden is via de zoekfunctie van de site. Kies daarom woorden die het best bij uw onderwerp en niche passen.

Wil je de video online een mooi platform geven. Plaats ook eens met een website bouwer. Wie weet kan hij je helpen om de video goed weer te geven op je eigen website.