Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Boekhouder Gezocht? Vind hier de perfecte boekhouder!

Zoekt u een freelance boekhouder?
Binnen 24 uur meerdere offertes, geheel gratis en vrijblijvend
 • Direct toegang tot 3.187 boekhouders
 • Binnen 24 uur meerdere offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
Overzichtelijk, professioneel, groot bestand freelancers, goede feedback via mail, bemiddeling gratis. Jessica, Bussum
Snel te regelen, je bereikt de doelgroep waaruit je iemand zoekt, goede website, ik heb snel de juiste persoon gevonden. DeskFIT, Rotterdam
De volgende bedrijven werken met Hoofdkraan.nl
Hoofdkraan.nl in het nieuws

Boekhouder gezocht

Boekhouder gezocht? Een goed plan. Een boekhouder kost geld, maar vaak blijkt dat een goede boekhouder geld oplevert. En zeg nou zelf… Er zijn in een bedrijf taken die andere beter kunnen uitvoeren. Werkzaamheden waar je zelf niet in gespecialiseerd bent. Denk aan een website laten bouwen, een logo laten ontwerpen of je ondernemingsplan laten schrijven. Veel ondernemers besteden dergelijke taken uit. Daarvoor vind je op Hoofdkraan.nl gelukkig veel freelancers. Een boekhouder zoeken kan hier helemaal gratis en vrijblijvend.

Wat kan een freelance boekhouder voor je betekenen?

Freelance boekhouders kun je op verschillende manieren inzetten. Er zijn boekhouders die gespecialiseerd zijn in een bepaalde disciplines en je hebt all-round boekhouders. Veel voorkomende werkzaamheden voor een boekhouder gezocht zijn:

 • debiteurenbeheer
 • crediteurenbetalingen
 • facturen inboeken
 • kas, bank en giroboekingen
 • salarisadministratie
 • belastingaangifte (bijvoorbeeld BTW en inkomstenbelasting)
 • maken van de jaarrekening

Naast bovenstaande werkzaamheden kan een boekhouder ook adviseren over fiscale en bedrijfskunde zaken. Denk hierbij aan: Hoe investeer ik het slimste mijn geld?

Het verschil tussen een boekhouder zoeken en een accountant zoeken?

Je bent op zoek naar een boekhouder. Maar is een boekhouder voldoende of moet je een accountant zoeken. Het verschil? Een accountant mag een verklaring afgeven die iets zegt over de betrouwbaarheid van de gegevens. Bij controleplichtige bedrijven of instellingen is een accountantsverklaring bij wet verplicht. Een boekhouder mag deze verklaring niet afgeven.

Waar let je op bij een boekhouder gezocht?

 • Soort freelance boekhouder
  Bekijk allereerst welke werkzaamheden je voor de boekhouder hebt. Er zijn namelijk boekhouders met een specialisatie op gebied van salarisadministratie, belastingaangifte of fiscaal advies. Heb je een boekhouder nodig voor uiteenlopende werkzaamheden? Er zijn ook boekhouders die zich breder oriënteren. Heb je al eerder een boekhouder gezocht? Dan herken je dit waarschijnlijk wel.
   
 • Diploma’s van de boekhouder gezocht
  Ieder kan zich boekhouder noemen. Een titel zegt dus niet zo veel. Een opleiding is belangrijker. Een goede boekhouder zoeken kan dus lastig zijn. Een zelfstandig-werkende boekhouder moet beschikken over een HBO BE of accountancy opleiding, bij voorkeur SPD (Staatspraktijkdiploma Boekhouden). Een boekhouder onder leiding van een financieel manager en of controller moet minimaal over opleidingsniveau MBO niveau 4 (Administrateur) beschikken. Daarnaast zijn er ook nog Associatie diploma’s mogelijk zoals, Praktijkdiploma Boekhouden en Moderne Bedrijfsadministratie.
   
 • Vertrouwen
  Een boekhouder moet je kunnen vertrouwen. Je geeft hem toegang tot je betalingsmiddelen, grote geldbedragen en andere privacy gevoelige informatie.

Wat is de rol van een boekhouder in de organisatie?

Een boekhouder heeft een centrale rol binnen het bedrijf. Eigenlijk hebben ze contact met alle collega’s. Een marketing afdeling wil zijn of haar facturen betaald hebben, een HR afdeling draagt mede zorg voor de salarisadministratie en een directeur wil financieel advies.

Maar aan wie rapporteert de zzp boekhouder gezocht? Veel kleine bedrijven zullen een boekhouder zoeken die direct verantwoording aflegt aan de directeur. Bij grotere bedrijven werkt de boekhouder onder leiding van de financieel manager of controller.

Over welke eigenschappen beschikt een goede freelance boekhouder?

Eerder vertelden we al welke opleiding een boekhouder gedaan moet hebben. Maar over welke andere competenties moet een boekhouder beschikken?

 • Besluitvaardig
  Een boekhouder moet daadkracht zijn om belangrijke beslissingen te nemen. Vaak kunnen de beslissingen financiële gevolgen hebben. Je hebt een boekhouder gezocht om je van goede adviezen te voorzien. Aan een twijfelde boekhouder heb je dan niets.
   
 • Zelfstandigheid
  In veel kleine bedrijven werkt een boekhouder alleen. Hij heeft geen directe collega’s en zal dus veel zelfstandig moeten werken. Een pro-actieve freelance boekhouder die je niet aan de hand hoeft te houden is dan wel handig.
   
 • Klantgericht
  Sommige bedrijven zullen een boekhouder zoeken die veelvuldig in contact met klanten moet treden. Bijvoorbeeld wanneer hij of zij klanten moet bellen in verband met achterstallige betalingen. Je moet dit geval een boekhouder zoeken die klantgericht te werk gaan.
   
 • Goede communicatie vaardigheden
  Eerder al schreven we dat een boekhouder een centrale rol heeft binnen een organisatie. Ook naar klanten en leveranciers toe is de boekhouder veelal het aanspreekpunt over financiële zaken. Om iedereen van advies en informatie te kunnen voorzien, moet je een boekhouder zoeken die over goede communicatieve vaardigheden beschikt.

Hoe vaak zie je de zzp boekhouder gezocht?

Boekhouder gezocht die werkt vanuit huis? Of naar een boekhouder zoeken die zich fysiek binnen jullie organisatie begeeft? Hoe dan ook, het is belangrijk veelvuldig met je boekhouder te spreken. Je moet altijd op de hoogte zijn van je eigen financiële situatie. En je wil een boekhouder zoeken die op de hoogte is van de ontwikkelingen in het bedrijf. Ongeacht de frequentie van contact in levende lijve, zouden wij altijd een boekhouder zoeken die geen negen-tot-vijf mentaliteit heeft, zodat je hem of haar eenvoudig kunt bereiken.

Wat kost een boekhouder gezocht?

De kosten van een accountant liggen hoger dan de kosten voor een zzp boekhouder gezocht. Afhankelijk van de werkzaamheden kan een inschatting worden gegeven van de exacte kosten. Dit zal ergens liggen tussen de 1.500 en 10.000 euro.

Zoek je alleen een freelance boekhouder voor een jaarrekening, denk dan aan kosten tussen de  1.000 en 3.000 euro. Snel een zzp boekhouder gezocht? Plaats dan direct een opdracht op Hoofdkraan.nl.

Welk boekhoudprogramma moet je aanschaffen?

Veel ZZP-ers gebruiken het boekhoudsysteem ZZP Informer Boekhouden Plus. Dit is een all-in pakket dat je kunt koppelen aan telebankieren. In het programma kunt je 10 verschillende administraties naast elkaar houden. Andere veelgebruikte programma’s zijn Acumulus, Mamut en Exaxt Online.  Deze programma’s verschillen qua inhoud niet heel veel van elkaar.