Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
Freelance Kennisbank
Welkom op de freelance kennisbank van Hoofdkraan.nl. Hier vind je handige achtergrondinformatie om een succesvolle ondernemer te worden. Naast onze kennisbank publiceren we ook interessante artikelen voor freelancers op onze blogpagina.

Onderwerpen

Starten Wet- en Regelgeving Financieel Werkplek Marketing Klanten Tarieven Administratie Uitbreiding Valkuilen

Freelance Kennisbank: Uitbreiding

Is het een droom om ooit je eenmanszaak uit te breiden? Freelancen is een mooie springplank naar een bedrijf met personeel en een grotere omzet. Toch is zo’n bedrijf met personeel wel een hele ommezwaai voor jou als freelancer. Want je bent niet meer ‘alleen’ en moet alles tot in de puntjes regelen.

Vind je personeel aannemen te riskant, dan kun je werk natuurlijk ook uitbesteden. Soms is dit zelfs noodzakelijk. Bijvoorbeeld omdat je meer werk hebt dan je aankunt en geen klanten wilt kwijtraken. Toch is het inhuren van andere freelancers niet voor iedereen de beste keuze. Er komt namelijk extra werk én verantwoordelijkheid bij kijken.

Voor alle freelancers die willen uitbreiden, maar geen extra werk of verantwoordelijkheid willen, is een samenwerkingsverband met een andere freelancer misschien wel de beste optie. Dit kan incidenteel en geeft je de mogelijkheid om opdrachten aan te nemen die je vroeger zou moeten laten schieten. Samenwerken is een stuk minder stressvol en je hebt dan wél de lusten maar niét de lasten – als je tenminste een betrouwbare partner hebt.