Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Freelancer Gezocht? Vind hier de perfecte freelancer!

Zoekt u een freelancer?
Binnen 24 uur meerdere offertes, geheel gratis en vrijblijvend
 • Direct toegang tot 66.740 freelancers
 • Binnen 24 uur meerdere offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
Overzichtelijk, professioneel, groot bestand freelancers, goede feedback via mail, bemiddeling gratis. Jessica, Bussum
Snel te regelen, je bereikt de doelgroep waaruit je iemand zoekt, goede website, ik heb snel de juiste persoon gevonden. DeskFIT, Rotterdam
De volgende bedrijven werken met Hoofdkraan.nl
Hoofdkraan.nl in het nieuws
Maak kennis met enkele van onze zzp'ers
Tatjana
Tatjana
Dordrecht
Uurtarief: €65
Branding, Design & illustratie
Mijn naam is Tatjana en ik ben (brand) designer & Illustrator. Mijn passie: het omzetten van ideeën naar een mooi, tastbaar en visueel eindresultaat. Van logo en huisstijl tot het ontwerpen van een folder, ik help je graag!
Daniyal
Daniyal
Den Haag
Uurtarief: €50
Digital agency
Gainimpact is een digitaal bureau dat veel ervaring heeft in marketing en software. We hebben in het verleden verschillende bedrijven geholpen met het maken van online producten en deze online op de markt te brengen. We bieden veel diensten, van het bouwen van prachtige op WordPress gebaseerde websites tot het ontwikkelen van op maat gemaakte softwareoplossingen of plug-ins, deze online…
Matti
Matti
Rotterdam
Uurtarief: €65
Zichtbaarheid creëren voor ZZP en MKB
Ik ben Matti Moorman uit Rotterdam, aangenaam. Een creatieve technische duizendpoot, Ik ben 10 jaar actief geweest bij een ICT bedrijf waar ik mij naast beheer, support en leadgeneratie met marketing en design bezighield. Daarom heb ik begin mei de switch gemaakt naar Marketing en Design.  Ik hou mij met de volgende projecten bezig: -3D ontwerp & animatie -Illustratie -Marketing…
Amy
Amy
Rotterdam
Uurtarief: €45
Allround Grafisch Vormgever
Hi! Heb jij een ontwerp op maat nodig? Of wil je jouw bedrijf laten groeien, maar loop je vast op het gebied van vormgeven en het uitwerken van je ideeën? Of zitten er simpelweg niet genoeg uren in een dag? Niet getreurd, ik ben er om jou te helpen! Ik ben afgestudeerd Grafisch vormgever en mijn handen jeuken van creativiteit…
Tom
Tom
Culemborg
Uurtarief: €40
Gedreven Webdeveloper
  Ik ben een ervaren, zelfstandige en gedreven ondernemer die samenwerkt vanuit verbinding en vertrouwen. Mijn kracht is om out of the box te denken. Niks is te gek voor mij en uren zijn er om gemaakt te worden. Betrouwbaarheid, eerlijkheid & transparantie zijn mijn persoonlijke kernwaardes en dat laat ik ook graag zien in mijn business.?  
ymke
ymke
Vlissingen
Uurtarief: €75
Animator/ Illustrator/ Grafisch Vormgever
Kleurrijk, fris, vrolijk en een beetje gek. Dat ben ik in een notendop. Met ruim 5 jaar ervaring als freelance animator en (grafisch) illustrator maak ik samen met mijn tweelingzus en partner in crime verschillend werk: -Uitleganimaties & Explainers -Gif's -Website content/ banners - (kinder)boek illustraties -Mascottes & Character designs -Infographics -Flyers & posters   Maar denk ook aan schilderijen,…
Chantal
Chantal
Maurik
Uurtarief: €60
Merkbouwer (strategie) & Grafisch ontwerper
Ontwerper met ruim 20 jaar ervaring in branding, huisstijl ontwikkeling en grafische vormgeving van communicatiemiddelen, die vanuit de inhoud vorm geeft. Het liefst ontwerp ik met het oog op positieve verandering. En dat doe ik voor de grotere, maar zeker ook voor de 'kleinere' bedrijven, omdat ik vind dat goede initiatieven dezelfde professionele aanpak verdienen. Daarmee houden we de markt…
Miranda
Miranda
WIJCHEN
Uurtarief: €65
Ervaren schrijver van bedrijfsplannen en commerciële tekst
Ben jij op zoek naar een professioneel geschreven bedrijfsplan? Ben je op zoek naar een creatieve en commerciële tekst voor op jouw website, socialkanalen of wil je graag jouw e-mail marketing en blogs uitbesteden? Kortom, ben je op zoek naar gedreven professional? Creatief, enthousiast en professioneel zijn woorden die belangrijk zijn voor mij en die dat zie je terug in…
Hans
Hans
Amersfoort
Uurtarief: €75
Freelance grafisch ontwerper en conceptdenker
Als ontwerper hou ik van heldere maar onderscheidende invalshoeken als het gaat om visuele communicatie. Eenvoud en no-nonsense in zowel beeld als tekst. Geen opsmuk die verstoringen met zich meebrengt. Een consistente lijn in alle uitingen. Dat is wel zo duidelijk. Voor zowel klanten, als voor de doelgroepen van deze klanten. Bekijk m'n website en portfolio voor inspiratie! https://hansbulthuisontwerp.nl
Shaun
Shaun
Teteringen
Uurtarief: €70
Full-stack developer
Ik ben Shaun, een full-stack developer met expertise in WordPress en Laravel. Mijn focus ligt op het creëren van (op maat gemaakte) websites die aan uw behoeften voldoen. Ik werk nauw met u samen om uw visie tot leven te brengen en bied ook designwerk en algemene ondersteuning voor WordPress-websites. Laten we samenwerken om uw online aanwezigheid te versterken. Neem…

Freelancer gezocht?

Werken met freelancers kent vele voordelen. Zeker wanneer je bedrijf nog klein is, kan aannemen van personeel een grote stap zijn. Met een freelancer in dienst verklein je het risico en haal je extra expertise in huis. Naar welke freelancer bij jij op zoek? Zoek je een boekhouder, een webdesigner of misschien zoek je een freelance vertaler.

Op Hoofdkraan.nl vind je de profielen van veel freelancers met ieder hun eigen expertise. Waar wacht je nog op?

De voordelen van werken met een freelancer
Werken met freelancers kent twee grote voordelen. Je hebt wel de lusten, maar niet de lasten. Lopen de opdrachten even terug? Je kunt na het aflopen van de opdracht per direct afscheid nemen. Geen opzegtermijn. Geen verplichting tot een nieuwe opdracht.

Een ander voordeel is dat je geen loonbelasting, vakantiegeld of andere premies hoeft af te dragen. Dit doet een freelancer zelf. Wanneer de freelancer ziek is, of op vakantie gaat… Hij moet voor zichzelf zorgen.

De nadelen? Zijn die er?
Een freelancer moet ondernemer zijn. Niet alleen moet hij ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, ook de belastingdienst moet hem erkennen als ondernemer. Wanneer je dit niet goed controleert kun je in de problemen komen. In het ergste geval wordt je verplicht de freelancer in dienst te nemen. Omdat het allemaal niet zo ver hoeft te komen, hebben we hieronder de regels verder uitgewerkt.

De regels omtrent werken met freelancers
De belastingdienst stelt regels aan het werken met freelancers. Het is belangrijk deze te kennen. Je wilt immers niet dat de belastingdienst vindt dat je iemand in verkapte loondienst hebt. Dus waar moet je op letten?

 1. Vraag de freelancer naar zijn VAR-verklaring. VAR staat voor Verklaring Arbeidsrelatie en is een bewijs voor de Belastingdienst dat zij te maken hebben met een ondernemer. Een VAR-formulier vraagt de freelancer zelf jaarlijks aan bij de Belastingdienst.
 2. Heeft de freelancer minimaal 3 opdrachtgevers per jaar? Dit is voor de belastingdienst een eis om te voldoen aan officieel ondernemerschap.
 3. De freelancer mag ook iemand anders sturen. Zo niet? En wil jij dat hij zelf komt, dan kan dit door de belastingdienst worden gezien als 'verplichte persoonlijke arbeid' en daarmee verkapt dienstverband.
 4. Wanneer je werkt met freelancers heb je geen zeggenschap over het moment waarop hij werkt. Je kunt een deadline afspreken, maar of hij 's ochtends of 's avonds werkt is niet aan jou.
 5. Zit de freelancers bij jou op kantoor, dan ben je sinds 1 juli 2012 verplicht om hem/haar dezelfde bescherming tegen arbeidsrisico's te bieden als dat je vaste werknemers biedt.
 6. Wij adviseren om alles vast te leggen in een contract voordat de freelancer met de werkzaamheden begint. Dit contract bestaat uit:
 • Gegevens van beide partijen
 • Een omschrijving van de opdracht(en)
 • De termijn waarin deze opdracht(en) worden verricht
 • De vergoeding
 • Ontbindende voorwaarden

Hoeveel betaal je een freelancer?
Jaarlijks doen wij bij hoofdkraan.nl een onderzoek naar de gemiddelde tarieven die voor freelancers betaald worden. Het gehele onderzoek is terug te lezen in het jaarlijkse tarieven onderzoek.

Een freelancer vraagt volgens dit onderzoek 42 euro per uur. Programmeurs en app bouwers hebben het hoogste uurtarief, bloggers en mensen die data invoeren vragen het mist. Ook de regio waarin de freelancer werkt is bepalend voor het uurtarief. In de Randstad liggen de prijzen iets hoger dan in bijvoorbeeld Drenthe, Friesland en Groningen.

Zijn er dan geen uitschieters? Uiteraard zijn er altijd ervaren freelancers die meer vragen, of startende freelancers met een lager tarief.

Een opdracht voor 'freelancer gezocht' plaatsen
Nu je op de hoogte bent van alle details omtrent werken met freelancers kunt je de opdracht plaatsen. Hulp nodig bij het plaatsen van een opdracht? Maak gebruik van het handige invulformulier op onze website. Een paar tips die u helpen om de perfecte opdracht te plaatsen:

 1. Schrijf een specifieke opdracht. Probeer zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de werkzaamheden zijn en welke profiel freelancer je zoekt.
 2. Lees alle reacties wanneer ze binnen komen. Je wilt immers niet de perfecte freelancers over het hoofd zien.
 3. Je hebt de mogelijkheid om het profiel van de freelancer te bekijken. Doe dit ook. Hoe meer info, hoe beter.