Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Freelancer Gezocht? Vind hier de perfecte freelancer!

Zoekt u een freelancer?
Binnen 24 uur meerdere offertes, geheel gratis en vrijblijvend
 • Direct toegang tot 64.841 freelancers
 • Binnen 24 uur meerdere offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
Overzichtelijk, professioneel, groot bestand freelancers, goede feedback via mail, bemiddeling gratis. Jessica, Bussum
Snel te regelen, je bereikt de doelgroep waaruit je iemand zoekt, goede website, ik heb snel de juiste persoon gevonden. DeskFIT, Rotterdam
De volgende bedrijven werken met Hoofdkraan.nl
Hoofdkraan.nl in het nieuws
Maak kennis met enkele van onze zzp'ers
Vonneke
Vonneke
Lisse
Uurtarief: €?
Grafisch vormgever en DTP'er
Ben je op zoek naar een grafisch vormgever voor jouw bedrijf? Dan ben je bij Studio Vonn aan het juiste adres. Studio Vonn is gespecialiseerd in het ontwerpen van o.a.: - Ceatieve direct mailings - Flyers/brochures - Productetiketten - Logo’s, visitekaartjes en andere huisstijl gerelateerde ontwerpen - Afbeeldingen voor online gebruik (website, social media) - Of denk aan: advertenties, cadeaubonnen,…
Ara
Ara
Almelo
Uurtarief: €65
Grafisch Vormgever en DTP-er
Ik ben een gediplomeerde freelance grafisch vormgever met 17 jaar ervaring. Voor mijn freelance periode werkte ik bij verschillende reclamebureaus in Amsterdam.  Opdrachten uitgevoerd voor grote merken zoals C1000, Bijenkorf, Mazda, Zorginstituut Nederland, New York Pizza, Profile de Fietsspecialist en Friesland Campina. Mijn werkwijze en benadering is professioneel, informeel en vlot. Bekijk mijn portfolio en reviews hier op mijn profielpagina.
Yasmin
Yasmin
VELP GLD
Uurtarief: €49
Video/filmmaker en animator
Hi, welkom!  Ik ben een enthousiaste, creatieve filmmaker! Mijn naam is Yasmin en met mijn bedrijf Studio ISAY helpen wij bedrijven om hun ideeën visueel te maken. Samen met ons team draaien we professionele videoproducties en creëren we animaties in verschillende branches.  Wij denken actief met je mee wat het beste werkt voor jullie klanten en zorgen ervoor dat je…
George
George
Rotterdam
Uurtarief: €?
wordpress design & maintenance
Naast mijn kennis en ervaring in de ICT als software developer, trainer, informatie security officer, consultant en IT Auditor richt ik mij de laatste 12 jaar op het onderhouden en bouwen van websites. Veel verschillende technieken en applicaties heb ik mij eigen gemaakt, waaronder: - html - css - php - woocommerce - WordPress. Deze kennis heb ik voor verschillen…
Anke
Anke
Vleuten
Uurtarief: €45
Professioneel grafisch vormgever met marketing knowhow
- D E  O N T W E R P Z O L D E R   /   L E T ' S   M E E T - In maart 2020 vierde ik mijn 10 jarig jubileum als zelfstandig grafisch vormgever en nog steeds ontwerp ik iedere dag de tofste uitingen. I love my job! Denk hierbij aan logo's, flyers, brochures,…
Wesley
Wesley
Arnhem
Uurtarief: €45
De Administratie Specialist
Bent u ondernemer? Bent u net een eigen bedrijf gestart? Of heeft u als particulier problemen met uw prive boekhouding/belastingzaken? Dan bent u bij Provenu Administraties aan het goede adres. Wij van Provenu Administratie nemen uw boekhoudkundige- en belasting zorgen voor een betaalbaar tarief uit handen. Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Stuur dan een mail…
Kim
Kim
Roosendaal
Uurtarief: €35
Illustrator en artist
Er was eens een kleine kunstenaar, die op de muren van haar moeders eigen naaiwinkeltje krabbelde, kleurde en haar kunstelijke expressies uitte, tot moeders gefronste wenkbrouwen aan toe... Ja, leuk vond ze het niet, maar het is achteraf het oefenen waard geweest, die de grondslag legde voor het ontwikkelen van mijn passie: beeldend creëren. Mijn naam is Kim ter Horst.…
Rik
Rik
Breda
Uurtarief: €50
Brand & Online Marketeer
Ruim 6 jaar geleden, werkte ik aan mijn eerste opdracht. Dankzij de bundeling aan expertises, design, strategie en online marketing, heb ik de afgelopen jaren enorm veel ondernemers mogen helpen met het versterken van hun marketing. Gedurende deze tijd heb ik mijn eigen expertises verder uit weten te diepen bij verschillende bureaus en agencies.  Onwijs creatief, met oog voor detail,…
Marcel
Marcel
Zeist
Uurtarief: €29
Wizzards Online Marketing
Wizzards is een team van getalenteerde, zorgvuldig geselecteerde en getrainde universitaire studenten die ondernemers en startups helpen met online marketing. Opgezet door een ondernemer met jaren ervaring in high-end digital strategy consulting en coaching van innovatieve start-ups. Hierdoor kunnen wij een ongeëvenaarde prijs-kwaliteit verhouding leveren vanaf slechts €29 euro per uur! We onderscheiden ons door de kwaliteit van professionele bureaus te evenaren voor een fractie van de…
Nicole
Nicole
Warnsveld
Uurtarief: €?
Illustrator
Hallo, Mijn naam is Nicole Petrie. Ik ben freelance illustrator. Samen met de opdrachtgever kom ik graag tot een creatief, origineel en inspirerend eindresultaat. Mocht mijn werk in de bijlage je aanspreken dan ga ik graag voor je aan de slag. Met vriendelijke groet, Nicole Petrie  

Freelancer gezocht?

Werken met freelancers kent vele voordelen. Zeker wanneer je bedrijf nog klein is, kan aannemen van personeel een grote stap zijn. Met een freelancer in dienst verklein je het risico en haal je extra expertise in huis. Naar welke freelancer bij jij op zoek? Zoek je een boekhouder, een webdesigner of misschien zoek je een freelance vertaler.

Op Hoofdkraan.nl vind je de profielen van veel freelancers met ieder hun eigen expertise. Waar wacht je nog op?

De voordelen van werken met een freelancer
Werken met freelancers kent twee grote voordelen. Je hebt wel de lusten, maar niet de lasten. Lopen de opdrachten even terug? Je kunt na het aflopen van de opdracht per direct afscheid nemen. Geen opzegtermijn. Geen verplichting tot een nieuwe opdracht.

Een ander voordeel is dat je geen loonbelasting, vakantiegeld of andere premies hoeft af te dragen. Dit doet een freelancer zelf. Wanneer de freelancer ziek is, of op vakantie gaat… Hij moet voor zichzelf zorgen.

De nadelen? Zijn die er?
Een freelancer moet ondernemer zijn. Niet alleen moet hij ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, ook de belastingdienst moet hem erkennen als ondernemer. Wanneer je dit niet goed controleert kun je in de problemen komen. In het ergste geval wordt je verplicht de freelancer in dienst te nemen. Omdat het allemaal niet zo ver hoeft te komen, hebben we hieronder de regels verder uitgewerkt.

De regels omtrent werken met freelancers
De belastingdienst stelt regels aan het werken met freelancers. Het is belangrijk deze te kennen. Je wilt immers niet dat de belastingdienst vindt dat je iemand in verkapte loondienst hebt. Dus waar moet je op letten?

 1. Vraag de freelancer naar zijn VAR-verklaring. VAR staat voor Verklaring Arbeidsrelatie en is een bewijs voor de Belastingdienst dat zij te maken hebben met een ondernemer. Een VAR-formulier vraagt de freelancer zelf jaarlijks aan bij de Belastingdienst.
 2. Heeft de freelancer minimaal 3 opdrachtgevers per jaar? Dit is voor de belastingdienst een eis om te voldoen aan officieel ondernemerschap.
 3. De freelancer mag ook iemand anders sturen. Zo niet? En wil jij dat hij zelf komt, dan kan dit door de belastingdienst worden gezien als 'verplichte persoonlijke arbeid' en daarmee verkapt dienstverband.
 4. Wanneer je werkt met freelancers heb je geen zeggenschap over het moment waarop hij werkt. Je kunt een deadline afspreken, maar of hij 's ochtends of 's avonds werkt is niet aan jou.
 5. Zit de freelancers bij jou op kantoor, dan ben je sinds 1 juli 2012 verplicht om hem/haar dezelfde bescherming tegen arbeidsrisico's te bieden als dat je vaste werknemers biedt.
 6. Wij adviseren om alles vast te leggen in een contract voordat de freelancer met de werkzaamheden begint. Dit contract bestaat uit:
 • Gegevens van beide partijen
 • Een omschrijving van de opdracht(en)
 • De termijn waarin deze opdracht(en) worden verricht
 • De vergoeding
 • Ontbindende voorwaarden

Hoeveel betaal je een freelancer?
Jaarlijks doen wij bij hoofdkraan.nl een onderzoek naar de gemiddelde tarieven die voor freelancers betaald worden. Het gehele onderzoek is terug te lezen in het jaarlijkse tarieven onderzoek.

Een freelancer vraagt volgens dit onderzoek 42 euro per uur. Programmeurs en app bouwers hebben het hoogste uurtarief, bloggers en mensen die data invoeren vragen het mist. Ook de regio waarin de freelancer werkt is bepalend voor het uurtarief. In de Randstad liggen de prijzen iets hoger dan in bijvoorbeeld Drenthe, Friesland en Groningen.

Zijn er dan geen uitschieters? Uiteraard zijn er altijd ervaren freelancers die meer vragen, of startende freelancers met een lager tarief.

Een opdracht voor 'freelancer gezocht' plaatsen
Nu je op de hoogte bent van alle details omtrent werken met freelancers kunt je de opdracht plaatsen. Hulp nodig bij het plaatsen van een opdracht? Maak gebruik van het handige invulformulier op onze website. Een paar tips die u helpen om de perfecte opdracht te plaatsen:

 1. Schrijf een specifieke opdracht. Probeer zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de werkzaamheden zijn en welke profiel freelancer je zoekt.
 2. Lees alle reacties wanneer ze binnen komen. Je wilt immers niet de perfecte freelancers over het hoofd zien.
 3. Je hebt de mogelijkheid om het profiel van de freelancer te bekijken. Doe dit ook. Hoe meer info, hoe beter.