Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Tekstschrijver Gezocht? Vind hier de perfecte tekstschrijver!

Zoekt u een tekstschrijver?

Binnen 24 uur meerdere offertes, geheel gratis en vrijblijvend
  • Direct toegang tot 7.079 tekstschrijvers
  • Binnen 24 uur meerdere offertes
  • Geheel gratis en vrijblijvend
Overzichtelijk, professioneel, groot bestand freelancers, goede feedback via mail, bemiddeling gratis. Jessica, Bussum
Snel te regelen, je bereikt de doelgroep waaruit je iemand zoekt, goede website, ik heb snel de juiste persoon gevonden. DeskFIT, Rotterdam

De volgende bedrijven werken met Hoofdkraan.nl

Hoofdkraan.nl in het nieuws

Maak kennis met enkele van onze zzp'ers

Tessa
Tessa
IJsselstein
Uurtarief: €60

Allround tekstschrijver en communicatiespecialist

Al enkele jaren ben ik werkzaam als freelance tekstschrijver. Na mijn studie Nederlandse Taal en Cultuur ben ik begonnen met correctie- en redactiewerkzaamheden. Niet veel later begon ik met schrijven voor de wijkkrant in mijn woonplaats. En tegenwoordig schrijf ik niet alleen voor zorginstellingen en maatschappelijke organisaties, maar ook opdrachtgevers in de commerciële sector. Teksten voor het web, voor brochures…
Marjolein
Marjolein
Utrecht
Uurtarief: €50

Enthousiast creatief strateeg, marketeer en ondernemer

Bedankt voor uw interesse. Als u een enthousiast freelancer zoekt die analytisch sterk is en dit combineert met creativiteit dan bent u bij mij aan het juiste adres. Onderwerpen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: (marketing)strategie, verandertrajecten, ondernemerschap, SEO/SEA, concept-ontwikkeling en teksten met een verhaal. Ik ben een enthousiast ondernemer, strateeg en creatief schrijver. Ik wil graag mensen inspireren…

Tekstschrijver gezocht

Je bent op zoek naar een tekstschrijver. Wat een goed idee. In de hedendaagse marketing gaat het allemaal over content, content en.... Je raadt het al: content.

Waarvoor ben jij op zoek naar een tekstschrijver? Voor het vertalen van een tekst? Of optimaal schrijven voor zoekmachines en web, inspirerend schrijven om engagement te verkrijgen of goede copy schrijven die mensen willen delen. Een professional kan je hier echt mee helpen.

Maar ook voor een casestudy, ondernemingsplan laten maken of andere whitepaper kan je de hulp van een professional inschakelen. Je vindt veel geschikte freelancers op hoofdkraan.nl. Het is de snelste weg van tekstschrijver gezocht naar tekstschrijver gevonden.

Zelf schrijven of een tekstschrijver inhuren?
Vaak horen we de vraag: waarom moet ik een tekstschrijver inhuren? Een terechte vraag. Wij geven je middels 3 redenen antwoord op deze vraag:

U kunt wellicht teksten schrijven maar bent geen tekstschrijver
Een goede tekstschrijven is namelijk een vak apart. Grammatica, woordenschat en de opbouw van een tekst zijn slechts 3 basis zaken waar een goede tekstschrijver bij stil staat. Het doel van de tekst is bepalend voor de opbouw. Iedere doelgroep vraagt om een andere benadering. Kunt u daar rekening mee houden?

U kent uw bedrijf of organisatie TE goed
Een van de bekendste valkuilen is vakjargon. De kracht van een tekstschrijver is dat hij/zij als een buitenstaander kijkt naar uw bedrijf, net als de lezer. Hierdoor zal de tekst de lezer meer aanspreken.

Content is alles bepalend
Zoals we in de introductie al aangaven is content anno 2013 heel bepalend. Neem dit onderdeel dan ook minstens zo serieus. U weet toch immers ook dat u een webdesign moet laten ontwikkelen. Of dat u uw boekhouding moet uitbesteden? Zie het schrijven van content dan ook als volwaardig vakgebied dat niet iedereen kan.

Met welke trends houdt een goede tekstschrijver rekening?

Combineer het met beeld
Een goede copy is een goed begin, maar nog sterker is het wanneer een tekstschrijver ook de juiste foto of beeld er bij weet te vinden. Dit maakt een copy nog sterker.

Niemand vraagt meer exclusiviteit
Content van een goede tekstschrijver wordt gedeeld. Het gaat er dus niet om dat je unieke content hebt. Je wil de eigenaar zijn van content, oftewel de eerste. Een goede tekstschrijver nodigt dat juist de lezer uit om het te delen.

Geschikt voor ieder platform
Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon om informatie te vergaren. Een goede tekstschrijver houdt hier rekening mee door korter en bondiger te schrijven. Ook het gebruik van paragrafen en alinea’s is belangrijk voor andere devices.

Zoekmachines
In het verleden zag je lange teksten met in iedere zin hetzelfde woord. Oninteressant om te lezen. Reden: zoekmachines. Onzin! Een goede tekst voor SEO heeft ongeveer 300 woorden en een zoekwoorddichtheid van 3%. Google waardeert websites die goede content schrijven. Content die door de gebruiker gewaardeerd en gedeeld worden. Lees meer over SEO vriendelijke content in het hoofdstuk hieronder.

Wat vindt google een goede tekstschrijver?

Veel bedrijven en organisaties willen met hun tekst gevonden worden in zoekmachines. Het op deze manier verspreiden van je boodschap is namelijk veel minder kostbaar. Is dit voor jouw ook een doel?  Wij zetten voor je op een rij welk type tekst door google goed gewaardeerd wordt. Zie het als een soort checklist om het werk van een tekstschrijver te kunnen beoordelen.

Interviews
Google beloont goede content en de snelste manier om deze te verkrijgen is door experts te interviewen. Zij hebben al de autoriteit die jij voor je website nodig hebt.

Lijstjes
Wij houden allemaal van lijstjes. Het leest gemakkelijk en geeft daardoor snel de informatie die je zoekt. Google beloont de tekst die goed gelezen wordt. Dus kom maar op met de lijstjes.

Informatie
Waarom is Wikipedia zo’n succes? Wiki geeft informatie die je vroeger in duurbetaalde boeken kon vinden. Deze informatie is interessant voor veel mensen en wordt door lezers als betrouwbaar beschouwd. Google wil dat de gebruikers snel bij de relevante content is. En onder andere daarom wordt Wikipedia zo hoog gerankt.

Social
Goede teksten worden gedeeld in social media. Beschikt uw bedrijf over een Facebook- of Twitterpagina. Google zal het waarderen wanneer jezelf je content hier deelt.

Nieuws
Bovenin je zoekresultaten zie je altijd nieuwsberichten. Als het je lukt met snel met goede content over nieuws te komen, kan google je belonen met een hoge ranking. Let op: goede content is content die wordt gedeeld.

Updated content
Een van de andere successen van Wikipedia is dat de content altijd up to date. Voor de gebruiker betekent actuele content immers dat hij snel antwoord gaat vinden op zijn vraag. En juist dat is het doel van Google.

Discussie
Een goede tekst is uitdagend. Het roept discussie op. Want alleen dan zullen mensen reageren en delen. Juist de twee zaken waar google zo van houdt. Het toont namelijk aan dat er engagement is.

Wat kost een goede tekstschrijver?

Sommige tekstschrijvers berekenen een prijs per woord. Dit is echter niet voor alle type opdrachten van toepassing. Je moet je voorstellen dan “Biertje?” ooit voor 50 cent zou zijn gemaakt. Terwijl er waarschijnlijk dagen nagedacht is over dit woord. Een andere manier is een uurtarief af te spreken. Het complexiteit van een tekst kan nogal uiteenlopen waardoor een tekst van 700 woorden soms sneller afgerond is, dan een tekst van 100 woorden.

Een richtbedrag noemen voor een goede tekst is nu eenmaal onmogelijk. Het is simpelweg geen pak melk dat je in de supermarkt koopt. De doelgroep, het doel en de voorbereidende werkzaamheden zijn bepalend voor de uiteindelijke offerteprijs.