Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
Freelance Kennisbank
Welkom op de freelance kennisbank van Hoofdkraan.nl. Hier vind je handige achtergrondinformatie om een succesvolle ondernemer te worden. Naast onze kennisbank publiceren we ook interessante artikelen voor freelancers op onze blogpagina.

Onderwerpen

Starten Wet- en Regelgeving Financieel Werkplek Marketing Klanten Tarieven Administratie Uitbreiding Valkuilen

Freelance Kennisbank: Klanten

Wil je een succesvol freelancer worden, dan moet je klantvaardig zijn. Ben je dit niet, dan kun je het wel schudden. Klantvaardigheid is namelijk essentieel voor een freelancer. Als je alle vaardigheden onder de knie hebt die hierbij komen kijken en als je tijdens elke opdracht blijft communiceren met je opdrachtgever, dan bouw je een plezierige én langdurige zakelijke relatie op.

En van een goede relatie pluk je later de vruchten. De kans dat je herhaaldelijke opdrachten krijgt is groot. Natuurlijk moet je dan wel kwaliteit leveren én de klant geven wat hij wenst. Zo is de briefing misschien wel een van de meest belangrijke onderdelen van een opdracht. Deze moet je niet te licht opnemen. Je voorkomt ermee dat het project uitloopt op een ramp.

Klanten willen bij aanvang van een opdracht natuurlijk graag weten hoeveel de opdracht gaat kosten en wanneer je klaar bent. Je moet dus een tijdsinschatting maken. Als beginnend freelancer is dit lastig. Gelukkig zijn er een aantal factoren die je houvast geven tijdens het maken van zo’n inschatting. En neem je een groot project op je, dan kun je een aantal maatregelen nemen om zo weinig mogelijk risico te lopen.