Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

App Laten Ontwikkelen? Vind hier de perfecte App ontwikkelaar!

Wilt u een App laten ontwikkelen?
Binnen 24 uur meerdere offertes, geheel gratis en vrijblijvend
 • Direct toegang tot 7.155 App ontwikkelaars
 • Binnen 24 uur meerdere offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
Overzichtelijk, professioneel, groot bestand freelancers, goede feedback via mail, bemiddeling gratis. Jessica, Bussum
Snel te regelen, je bereikt de doelgroep waaruit je iemand zoekt, goede website, ik heb snel de juiste persoon gevonden. DeskFIT, Rotterdam
De volgende bedrijven werken met Hoofdkraan.nl
Hoofdkraan.nl in het nieuws
Maak kennis met enkele van onze zzp'ers
Wiebe
Wiebe
Hilversum
Uurtarief: €45
Websites, Webshops, Mobile Apps en IoT oplossingen
Beste online ondernemer, Leuk dat je mijn profiel bekijkt! Als founder van WeSquare BV heb ik inmiddels meer dan 15 jaar ervaring opgedaan in het ontwikkelen van webapplicaties, websites, webshops en mobiele apps, IOT oplossingen en het leveren van ontwikkelaars voor zowel start-ups & scale-ups, het MKB segment en grote gerenommeerde internationale opdrachtgevers, zoals MediaMarkt en Canon. De meerwaarde die…

App laten ontwikkelen door een freelancer

U zoekt iemand die een app kan ontwikkelen op project- of freelance basis. Daarmee is niet alles gezegd, uiteraard, want de app-designer die u nodig heeft, moet bepaalde kennis en vaardigheden hebben. Bovendien moet de freelancer niet alleen een vakman of vakvrouw zijn, maar ook in staat zijn om uw wensen te vertalen naar de applicaties die u voor ogen heeft.
Om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk offertes ontvangt van app ontwikkelaars die aan het profiel voldoen, is het nodig dat u uw opdracht of taakomschrijving zo duidelijk en volledig mogelijk formuleert. Het is namelijk in ieders belang als uw opdracht - en de offertes van potentiële applicatie ontwerpers - snel en zonder al te veel omwegen leiden tot een match!


Om dat doel te bereiken, heeft Hoofdkraan.nl  checklist opgesteld met zaken die voor u als opdrachtgever van belang kunnen zijn bij het opstellen van een opdrachtomschrijving of briefing.
Deze tips en adviezen kunnen u helpen bij het vinden van de juiste app ontwikkelaar voor uw opdracht.

Beantwoord voor uzelf de volgende vragen voordat u de opdracht voor de applicatie designer gaat formuleren:

 1. Heeft de freelancer - creatief gezien - de vrije hand of zijn er kaders waarbinnen de app ontwerper moet opereren?
  Voor de app designer is het belangrijk dat hij of zij weet welke doel de opdrachtgever heeft. Is er nog helemaal niets of moeten de applicaties ontwikkeld worden binnen een bestaand raamwerk? Opereren binnen bestaande systemen stelt andere eisen aan de kennis en de ervaring die de app designer mee moet brengen.
   
 2. Waar gaat de app ontwikkelaar de app maken? Kan dat op afstand of wilt u iemand in huis of op locatie elders?
  De plek waar de app developer uw opdracht gaat uitvoeren kan invloed hebben op eventuele freelancers en hun offerte. Als de applicatie ontwerper bij u of een van uw klanten aan de slag gaat, kan het zijn dat er reiskosten in de offerte opgenomen gaan worden.
  Wilt u een of meerdere keren persoonlijk overleg met de app ontwikkelaar om de voortgang van uw project te bespreken. Dan is het handig als u iemand treft die uit de buurt komt en u geen onnodige kosten voor reizen hoeft te betalen. Als u dit in de opdracht al duidelijk maakt, kan dat de selectieprocedure aanzienlijk vereenvoudigen.
   
 3. Welke functionaliteiten heeft u nodig in de applicaties die de app designer gaat ontwikkelen?
  Iedere ontwikkelaar van app’s heeft een andere achtergrond voor wat betreft de kennis en ervaring die hij of zij meebrengt. Als u iemand zoekt met speciale kennis of vaardigheden, is een goede, heldere omschrijving in uw briefing cruciaal. Wellicht kunt u zich voordat u de opdracht gaat schrijven alvast binnen onze Hoofdkraan site oriënteren op de profielen van aangemelde app ontwikkelaars om te bekijken wat de diverse specialiteiten zijn waarmee de freelancers zich profileren, bijvoorbeeld in de categorie app laten maken.
   
 4. Heeft u met uw te ontwikkelen app een speciale doelgroep, bijvoorbeeld de jeugd, vrouwen, 65+’ers of een ander publiek voor ogen?
  Als u zich als opdrachtgever op een duidelijk terrein bevindt, zoals bijvoorbeeld jongeren, gehandicapten, allochtonen, autoliefhebbers of een andere groep, dan is dat vermeldenswaardig in uw opdracht. Het is een pré als u een app ontwikkelaar treft die ervaring en affiniteit heeft met uw branche. Dat geldt niet alleen als uw bedrijf of instelling zich in een zogenaamde niche in de markt bevindt. Het maakt nogal iets uit of u een groothandel heeft in beveiligingscamera’s of dat u een alarminstallaties bij particulieren installeert. Als u als opdrachtgever behoefte heeft aan app ontwikkelaar die kennis en ervaring heeft op het gebied waarop u zich begeeft, dan is het belangrijk dat in de briefing voor de opdracht te zetten. Ook hier geldt dat u daarmee de selectie voor zowel uzelf als voor de potentiële app designer gemakkelijker maakt. De kans dat u zo iemand vindt die de app kan maken die u voor ogen heeft, wordt zo aanzienlijk vergroot.
   
 5. Wat moet de app ontwikkelaar, naast het ontwikkelen van applicaties, nog meer kunnen?
  U mag van een app developer verwachten dat hij of zij verstand heeft van applicaties en ook van de verschillende softwarepakketten die gebruikt worden. Het maken van app’s voor de Android telefoon- en tabletsystemen die gangbaar zijn is hun vak. Daarnaast kan een app bouwer nog andere kwaliteiten hebben, die u misschien goed van pas komen. Wilt u een app designer die naast het maken van app’s ook marketingstrateeg is? Dan kan iemand die zich daarmee profileert de app maker van uw keuze zijn. Ongeacht de eisen die u stelt, moet de app ontwikkelaar in staat zijn om een app te maken die voldoet aan uw wensen.
  App designers zijn vaak ook grafisch onderlegd of zelfs in staat om een totale website te bouwen. Als u als opdrachtgever daar behoefte aan heeft, kan het zinvol zijn om op de site van Hoofdkraan niet alleen te kijken naar de freelancers die zich als app ontwikkelaar of app designer aangemeld hebben. U kunt dan ook een browsen in de rubrieken op Hoofdkraan met andere freelancers zoals grafisch ontwerpers, website bouwers en software ontwikkelaars: app laten maken bijvoorbeeld, of freelance webdesigners.
   
 6. Is de app designer straks onderdeel van een team of gaat het om een opdracht voor één persoon?
  Soms beschikken bedrijven over eigen app specialisten, waarmee de beoogd app bouwer samen gaat werken. Misschien geldt dat voor u ook en heeft u ICT-ers in dienst met wie de app ontwikkelaar  nauw gaat samenwerken, hetzij als aanvulling, hetzij als ondersteuning. De app designers die een voorkeur hebben voor het werken in een team zal dat zeker aanspreken. Maar er zijn daarentegen ook applicatie ontwikkelaars die liever alleen werken. Dit selectiecriterium verfijnt voor u als opdrachtgever en voor de freelancer de selectieprocedure. Het bepaalt namelijk in grote mate of de app developer een offerte gaat uitbrengen of niet.
   
 7. U gaat een app laten ontwikkelen. Betreft dat  een éénmalige opdracht of gaat het om een langdurige samenwerking?
  App makers met een gevulde opdrachtportefeuille zullen een voorkeur hebben voor een afgebakende tijdsindicatie. Maar als u iemand zoekt voor een langere tijd, omdat u misschien vervolgopdrachten verwacht, dan is het goed om dat in uw taakomschrijving te vermelden. Het kan ook invloed hebben op de geboden prijs: freelancers die een structurele samenwerking aangaan met een opdrachtgever stellen daar meestal een lager tarief tegenover. Dat kan voor u als opdrachtgever natuurlijk heel gunstig uitpakken!
   
 8. Wat is uw budget om uw app te laten ontwikkelen?
  Algemeen gangbare uurtarieven treft u aan op onze Hoofdkraan site als u kijkt op de diverse profielen die app ontwerpers hebben aangemaakt. Een starter of een pro? Starter staat niet gelijk aan onervaren. Een app ontwikkelaar die in loondienst heeft gewerkt kan jarenlang ervaring hebben als professionele applicatie bouwer, waarna hij of zij als zelfstandig app-ontwerper verder is gegaan. Een uurtarief dat hoger of lager is dan gemiddeld, hangt samen met de kennis en ervaring die de persoon in kwestie in huis heeft.

Uw opdracht is klaar en geplaatst op Hoofdkraan.nl
U kunt dan verzekerd zijn dat de offertes van freelancers die uw app kunnen ontwikkelen massaal naar u toe komen. Of niet?

Hoe nauwkeuriger en gedetailleerder de opdracht, hoe fijnmaziger de selectie zal zijn. Een specifieke omschrijving van wat u van een app maker verwacht, levert misschien geen grote aantallen offertes op, maar de kans dat bij die offertes de freelancer zit met wie het klikt, is aanzienlijk.

Hoe maakt u een goede keuze uit de offertes die u ontvangt?
Voor opdrachtgevers is het bij het vergelijken van offertes begrijpelijk dat de prijs een belangrijke factor is. Voorkom echter dat u zich uitsluitend laat leiden door het geboden uurtarief. Applicatie makers met een hoger uurtarief, berekenen dat tarief op basis van hun professionele ervaring. Als een app ontwerper die meer kost per uur efficiënter en sneller werkt dan een freelancer met een lager uurtarief, kan u dat uiteindelijk veel geld besparen.

Laat u bij het maken van een weloverwogen keuze leiden door de uurprijs, maar ook door andere factoren:

 • Hoe komt de motivatie van de freelancer naar voren in de offerte? Woordkeus, toon en creativiteit kunnen soms al uit het aanbod blijken.
 • Welke voor u relevante kennis en vaardigheden heeft de app ontwikkelaar te bieden?
 • Berekent de app ontwikkelaar extra voorbereidings- of researchkosten? Hoe staat de freelancer tegenover het werken op locatie en wat betekent dat in relatie tot eventuele reiskosten?
 • Beschikt de app designer over een VAR-verklaring? Dat is met name van belang als het om een langdurige samenwerking gaat of om terugkerende opdrachten.
 • Heeft de app bouwer goede referenties?
 • Hoeveel uur per week is de app ontwikkelaar beschikbaar?
 • Gaat de app ontwerper aan de slag met een vooraf afgesproken projectprijs?

Meer informatie over betalen en tarieven kunt u vinden in onze veelgestelde vragen.