Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Fotograaf Gezocht? Vind hier de perfecte fotograaf!

Zoekt u een freelance fotograaf?
Binnen 24 uur meerdere offertes, geheel gratis en vrijblijvend
 • Direct toegang tot 13.777 fotografen
 • Binnen 24 uur meerdere offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
Overzichtelijk, professioneel, groot bestand freelancers, goede feedback via mail, bemiddeling gratis. Jessica, Bussum
Snel te regelen, je bereikt de doelgroep waaruit je iemand zoekt, goede website, ik heb snel de juiste persoon gevonden. DeskFIT, Rotterdam
De volgende bedrijven werken met Hoofdkraan.nl
Hoofdkraan.nl in het nieuws
Maak kennis met enkele van onze zzp'ers
Cassander
Cassander
Zaandam
Uurtarief: €?
Professioneel fotograaf | ruimte en structuur
Als ik een ruimte binnenloop zie ik meteen hoe ik deze het beste in beeld kan brengen. Hoe gebruik ik het licht in mijn voordeel? Wat is het het ene detail dat alles zegt? Als fotograaf til ik de beeldvorming van uw locaties en evenementen naar een hoger niveau. Ik ben gespecialiseerd in architectuur-, interieur- en productfotografie. In samenwerking met…
Murk
Murk
Almere Oosterwold
Uurtarief: €75
Fotografie en film, wat is jouw verhaal?
Wilt u geen standaard plaatjes, maar juist gepersonaliseerd, uniek en met een zeer professionele uitstraling? Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Als commerceel fotograaf heb ik zeer ruime ervaring in het draaien van grote en kleine producties, met een specialisme in product, mode en sport fotografie.  Mijn naam is Murk Feitsma, en werk sinds het afronden van mijn…
Irén
Irén
Alphen aan den Rijn
Uurtarief: €?
Freelance fotograaf en tekstschrijver
Met veel plezier en passie maak ik graag mooie en vooral waardevolle herinneringen voor anderen. Ook schrijf ik succesvol regelmatig teksten voor zakelijke en particuliere doeleinden. Communicatie in woord en beeld is mijn kracht.  Als je voor mij kiest als professional dan kies je voor een adequate, deskundige en betrokken fotograaf/tekstschrijver. Ik zorg er voor dat je in woord en/of…
Robin
Robin
Oostvoorne
Uurtarief: €55
Robin Visser Photography
Aangenaam! Mijn naam is Robin Visser en ik ben all-round fotograaf en videomaker, met een technische opleiding op de FotoAcademie. Altijd op zoek naar andermans verhaal, maar eigenwijs genoeg om het op mijn eigen manier te vertellen. Mijn passie ligt bij reis- en documentairefotografie, maar daarnaast schiet ik graag events, portretten, bruiloften, interviews, bedrijfsvideo's/ Ook ben ik in te huren…

Fotograaf gezocht?

Je bent op zoek naar een fotograaf voor een bedrijfsevent, voor je huwelijk of voor een goed familieportret. Hoe vind je de juiste fotograaf voor jouw klus? Bij Hoofdkraan.nl hebben veel freelance fotografen zich aangesloten. Je vindt dus voor ieder type klus de juiste freelancer. Hoe ga je precies van fotograaf gezocht, naar een succesvolle samenwerking? Wij nemen je aan de hand.

Het komt vaak voor dat je voor een dergelijke gebeurtenis ook een film wil laten maken. Handig om dit mee te nemen in je traject.

Fotograaf gezocht? Maar voor welke klus...
Fotografen hebben vaak een specialisatie. Is de een gespecialiseerd in portretten, of bruidsreportages. Er zijn ook fotografen die meer ervaring hebben met glamour shoots, culinaire shoots of bedrijfsreportages.

Tip: bekijk het huidige portfolio van een fotograaf goed voordat je een keuze maakt.

De selectiecriteria voor je zoektocht naar de juiste fotograaf
Er zijn ongetwijfeld veel fotografen gespecialiseerd in hetgeen je nodig hebt. Dus zijn er nog drie belangrijke criteria waar je vervolgens op moet letten bij je zoektocht naar de juiste fotograaf.

 • Stijl
  Er zijn ongetwijfeld veel fotografen gespecialiseerd in hetgeen je nodig hebt. Dus zijn er nog drie belangrijke criteria waar je vervolgens op moet letten bij je zoektocht naar de juiste fotograaf.
 • Prijs-kwaliteit
  Bezuinig niet op een fotograaf. Zeker wanneer je wilt dat hij/zij een live-fotoverslag maakt, kan het niet opnieuw als je niet tevreden bent. Je kunt bezuinigen op de montage achteraf, maar fotograferen is een vak apart. Wanneer je dit laat doen door een familielid, dan moet je ook genoegen nemen met een ander kwaliteitsniveau.
 • Klik
  Samenwerken met een fotograaf kan intensief zijn. En net als bij veel creatieve beroepen speelt gevoel en smaak een belangrijke rol. Het is super belangrijk dat je het juiste gevoel bij een fotograaf hebt. De zogenoemde ‘klik’ is lastig te omschrijven. Een intakegesprek is een goed moment om te ontdekken of dit er is.

De fotograaf gevonden? Wat moet je bespreken?
Een goed intake gesprek is essentieel. Wij maken alvast een vragenlijstje voor, zodat je niets vergeet:

 • Wat gaat de fotograaf allemaal fotograferen. Denk bijvoorbeeld aan een trouwdag; op welke momenten wil je dat er foto’s gemaakt worden?
 • Komt de fotograaf zelf, of runt hij een bedrijf en stuurt hij een van zijn medewerkers?
 • Wat als de fotograaf ziek wordt of om andere reden niet meer kan komen?
 • Welke foto’s wil je in ieder geval gemaakt hebben?
 • Hoeveel foto’s moeten er gemaakt worden?
 • Hoe moeten de foto’s aangeleverd worden? Per DVD of in een album?
 • Wat gaat het kosten? En moet er een aanbetaling gedaan worden?
 • Wat zijn de kosten van eventuele nabestellingen?
 • Zijn de foto’s rechtenvrij?
 • Hoelang moet je uittrekken voor de photoshoot?
 • Hoe snel na de shoot ontvang je de foto’s?
 • Worden de foto’s ook gebruikt voor het portfolio van de fotograaf?

Wat is een normaal uurtarief voor een fotograaf?
Een fotograaf hoeft niet veel te kosten, zou je denken. Een goede camera en de drukkosten. That’s it! Maar helaas is het niet zo simpel. Uurtarieven lopen uiteen tussen de 65 en 150 euro. Professionaliteit en ervaring spelen hierin ongetwijfeld een grote rol.

Veel fotografen hanteren voor fotografie en montage een ander tarief. Logisch aangezien een fotograaf op locatie te maken heeft met reistijd en reiskosten.