Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Website Laten Bouwen? Vind hier de perfecte website bouwer!

Wilt u een website laten bouwen?
Binnen 24 uur meerdere offertes, geheel gratis en vrijblijvend
 • Direct toegang tot 7.293 website bouwers
 • Binnen 24 uur meerdere offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
Overzichtelijk, professioneel, groot bestand freelancers, goede feedback via mail, bemiddeling gratis. Jessica, Bussum
Snel te regelen, je bereikt de doelgroep waaruit je iemand zoekt, goede website, ik heb snel de juiste persoon gevonden. DeskFIT, Rotterdam
De volgende bedrijven werken met Hoofdkraan.nl
Hoofdkraan.nl in het nieuws
Maak kennis met enkele van onze zzp'ers
Manolito
Manolito
Oisterwijk
Uurtarief: €50
Wordpress, Woocommerce en PHP expert
Ik heb meer dan 23 jaar ervaring en ben eigenaar geweest van het bedrijf Clickbizz Internet Solutions, waarmee ik sinds 2000 websites, webshops en webapplicaties heb ontworpen voor kleine en grote opdrachtgevers. In 2000 ben ik begonnen vanaf mijn zolderkamer. Van daaruit ontstond het bedrijf Clickbizz waar ik 23 jaar lang voor ondernemers professionele websites, webshops en webapplicaties ontworpen heb.…

Een website laten bouwen door een freelancer

U wilt een website laten bouwen door een webspecialist die op freelance basis werkt. Zelf heeft u de expertise niet en uw website is uw visitekaartje, zeker in deze digitale tijd, waarin klanten en relaties als eerste kijken naar de site van een bedrijf of instelling. En dus is het belangrijk dat u een website bouwer vindt die niet alleen over bepaalde kennis en vaardigheden beschikt, maar ook in staat is om uw wensen in werkelijkheid om te zetten. Het is daarom we u bij Hoofdkraan zo goed mogelijk van dienst willen zijn bij het opstellen van uw opdracht voor een eventuele websitebouwer. Een duidelijk geformuleerde, heldere en volledige taakomschrijving is namelijk de kortste route naar een perfecte match tussen u, de opdrachtgever, en de webbouwer van uw keuze. De meest geschikte freelancer vindt u namelijk door een opdracht bij Hoofdkraan te plaatsen die precies aangeeft waar u behoefte aan heeft. En daar gaan we u uiteraard bij helpen met onze deskundigheid en ervaring in het bemiddelen tussen opdrachtgever en professional.

Met het doel de meest ideale match tot stand te brengen, hebben we bij Hoofdkraan een aantal zaken geïnventariseerd die van belang zijn bij het opstellen van de opdracht. We hebben daartoe een serie vragen geformuleerd waarop u zelf het antwoord gaat geven. Met die antwoorden als ondersteuning, heeft u de opdracht in no time beschreven. Zo weet u zeker dat de websitebouwer de juiste informatie krijgt en dat u daarbij niets vergeet. Als u een zo volledig mogelijk beeld schetst, zorgt dat ervoor dat u gerichte en specifieke offertes ontvangt. Dat komt de kans op een goede en snelle match alleen maar ten goede!

 1. Is het doel van de opdracht duidelijk voor de webbouwer?
  Het doel van uw opdracht is niet alleen voor uzelf wezenlijk, maar uiteraard ook voor de website developer die de opdracht gaat uitvoeren. Is het de bedoeling dat er een nieuwe website of een webshop ontwikkeld en online gezet wordt? Of gaat de oude website “op de schop” en moet er een nieuwere, modernere versie komen met nieuwe functionaliteiten?
  Een bestaande website updaten en aanpassen is een iets ander doel dan een geheel nieuw concept bedenken en uitwerken. Moet de webbouwer ook zorgen voor hosting, teksten, marketing, doelgroepenstrategie e.d.? Kijk dan ook een op schrijver gezocht en tik “tekstschrijver”  of “SEO-content” in. Wellicht vindt u een freelancer die zowel SEO-specialist  als website bouwer is!  
   
 2. Kan de website bouwer de opdracht volledig op afstand uitvoeren?
  Of is dat niet uw bedoeling? Misschien heeft u liever een webdeveloper die bij u op kantoor of op locatie bij een van uw klanten aan de slag gaat. De vraag of de opdracht geheel op afstand of op verschillende locaties uitgevoerd kan worden, is voor de webbouwer die de opdracht aanneemt natuurlijk belangrijk. Voor website bouwers is het vrij normaal om hun werk op afstand te doen en helemaal zelfstandig. Maar het is goed mogelijk dat u de freelancer nodig heeft op uw eigen bedrijf of bij (een van) uw klant(en).
  Door dit in de offerte duidelijk te vermelden, voorkomt u verrassingen of teleurstellingen achteraf.
  Heeft u behoefte aan persoonlijke opdrachtbesprekingen met de websitebouwer? Als u de opdracht en het “maakproces” wilt monitoren in persoonlijke gesprekken, moet u rekening houden met bijkomende (reis)kosten. Deze komen normaal gesproken voor rekening van de opdrachtgever, tenzij u andere afspraken maakt met de websitebouwer.
  TIP: u kunt ervoor kiezen om in de opdracht een regiobeperking in te bouwen. Als u wilt dat de website bouwer binnen uw regio is gevestigd, kunt u dat aangeven. Het voorkomt buitensporige reiskostendeclaraties.
   
 3. Wat gaat de webbouwer precies doen?
  Welke functionaliteiten en applicaties gaat de freelancer voor u ontwikkelen? Het bouwen van een website is voor de webbouwer uiteraard geen probleem, maar wellicht stelt u speciale eisen of heeft u wensen die niet op iedere websitebouwer van toepassing zijn.
  U mag van iedere webbouwer verwachten dat deze de nodige kennis en vaardigheden heeft, maar deze kunnen per persoon verschillen, dat mag duidelijk zijn.
  Moet de webbouwer over speciale kennis van programma’s beschikken? Misschien wilt u ook de hosting en de domeinregistratie uitbesteden aan degene die uw website gaat bouwen? Of wilt u een website die u naderhand zelf gemakkelijk kunt onderhouden?
  Neem ter oriëntatie, voordat u de opdracht gaat schrijven, alvast eens poolshoogte binnen onze Hoofdkraan site van de profielen van aangemelde webdevelopers. Zo ziet u met welke specialismen de freelancers zich profileren.
   
 4. Wilt u alleen een website bouwer die affiniteit heeft met uw klantenkring of uw product?
  Dat de webbouwer zijn of haar vak verstaat, daar mag u rustig van uitgaan. Maar het kan erg goed uitkomen als de webdeveloper daarnaast verstand heeft van bijvoorbeeld uw publiek, de diensten die u aanbiedt of het product dat u verkoopt. Dat is in nog grotere mate van toepassing op bedrijven en instellingen die zich in een kleine niche in de markt bevinden.
  Zit u bijvoorbeeld in de techniek, verkoopt u elektromotoren of beveiligingsapparatuur? Het is niet per se noodzakelijk dat de webbouwer daar kennis van heeft, maar enige affiniteit kan erg handig zijn. Als u streeft naar continuïteit en een zo goed mogelijk visitekaartje wilt laten ontwikkelen, kunnen de kennis en ervaring van de webbouwer met uw doelgroep van groot voordeel zijn. Bovendien vergroot u door dit selectiecriterium de kans op een of meerdere geschikte offertes van webbouwers die gericht reageren op uw opdracht.
   
 5. Wat zoekt u nog meer in degene die u de website wilt laten bouwen?
  Een webbouwer die tevens grafisch onderlegd is, een nieuw icoontje of een logo kan ontwerpen, is natuurlijk geen vanzelfsprekende combinatie. Maar het is misschien wel de combinatie waar u naar op zoek bent!
  Behalve dat webdevelopers allerlei scripts, online ystemen en programmeertalen beheersen, zijn er ook bij die andere kwaliteiten hebben. Kwaliteiten die bruikbaar kunnen zijn voor u.
  Zo kan een webbouwer u ook van dienst zijn bij het vullen van de content, bij het beheren van de social media op een zo optimaal mogelijke manier en zelfs bij marketing en reclame.
  Een website bouwer die de site uitbouwt, applicaties voor de mobiele markt kan ontwikkelen en ook nog over grafische kennis beschikt, komt niet alleen de continuïteit ten goede, maar kan ook financieel voordeel hebben. Zeker als u zelf een kleine zelfstandige bent, is dat niet onbelangrijk om mee te wegen in u keuze. Het is wellicht zinvol als u onze site eens doorkruist en daarbij niet alleen kijkt naar webdevelopers, maar ook naar grafisch ontwerpers en PHP programmeurs.
   
 6. Is uw opdracht bedoeld voor één webbouwer?
  Of zijn er meer mensen betrokken bij het bouwen van uw website? Website specialisten zijn normaliter gewend aan het zelfstandig bedenken, ontwerpen en bouwen van een website. Maar als opdrachtgever heeft u misschien ook iemand die de teksten gaat schrijven en de foto’s verzorgt. Gaat de website bouwer samenwerken met anderen in een team, dan kunt u dat het beste al in de opdracht duidelijk maken.
  Grotere bedrijven beschikken gewoonlijk over eigen PR & Communicatiemensen die zich ook inhoudelijk met de website bemoeien. Voor webbouwers die graag deel uit maken van een team, kan dat een extra prikkel zijn om te reageren op uw opdracht. Aan de andere kant, websitebouwers die een voorkeur hebben voor het werken als “éénpitter” , is een opdracht bedoeld voor één persoon juist aantrekkelijker.
  Dit is een belangrijk criterium, zowel voor u als voor de webbouwer die gaat offreren.
  Het kan namelijk net het verschil maken tussen wél of geen offerte uitbrengen.
   
 7. Is uw opdracht puur kwestie van het eenmalig laten bouwen van uw website?
  Of zijn er gerelateerde vervolgopdrachten die met deze opdracht samenhangen? Misschien gaat het zelfs om een langdurige samenwerking, waar uw eigen klanten of relaties bij betrokken zijn. Website bouwers hebben zich soms verbonden aan een structurele opdrachtgever, die hen doorstuurt naar klanten om specialistische taken uit te voeren of problemen op te lossen. Is dat ook uw bedoeling? Voor webbouwers die zich graag voor langere tijd committeren aan een project of opdrachtgever, is dat een reden om juist op uw specifieke opdracht te reageren.
  Maar website bouwers die weinig beschikbare tijd hebben, omdat ze bijvoorbeeld al een groot deel van de week op projectbasis werken, kiezen eerder voor een relatief korte en overzichtelijke opdracht. Dit is ook weer een selectiecriterium dat u kunt hanteren bij het opstellen van de opdracht. Let op: zoekt u een webbouwer voor langdurige samenwerking? Dan heeft de freelancer een VAR-verklaring nodig. De belastingdienst kan u, de opdrachtgever, hierom vragen.
   
 8. Binnen welk budget moet de website gebouwd gaan worden?
  Een vaste projectprijs voorstellen behoort natuurlijk tot de mogelijkheden, omdat u zo precies weet wat het gaat kosten, ongeacht de tijdsinvestering.
  Weet u liever welke uurprijzen de webbouwers hanteren? Daarvoor kunt u op onze site terecht door te kijken bij de profielschetsen van aangemelde freelancers.
  Wel wijzen we u erop dat een webbouwer die achter zijn of haar naam “Starter” heeft staan, niet onervaren hoeft te zijn. De mensen die pas na jaren voor een werkgever te hebben gewerkt als freelancer aan de slag gaan, zijn starters als freelancer maar niet als website developer.  Zo’n webbouwer brengt een schat aan kennis en ervaring mee, die ook een eventueel hoger tarief kunnen verklaren.

Wat kunt u verwachten als uw opdracht eenmaal op onze site geplaatst is?
Hoeveel offertes van webbouwers kunt u dan verwachten? En hoe snel zal dat gaan? En hoe maakt u een goede keuze uit de website bouwers die zich bij u aandienen? Allemaal vragen waarop u graag een antwoord wilt. Bij Hoofdkraan hebben we de expertise en de ervaring die u kan helpen bij het maken van een goede keuze. Na screening van de offertes, zullen we u deze zo snel mogelijk doen toekomen.

Als opdrachtgever wilt u natuurlijk zo snel mogelijk zo veel mogelijk offertes van geschikte kandidaten met elkaar kunnen vergelijken. Maar het aantal aanbiedingen dat u ontvangt, hoeft niet noodzakelijkerwijs groot te zijn. Als uw opdracht goed en precies is omschreven, levert dat waarschijnlijk niet een stroom aan reacties op. Maar de offertes die u krijgt, zijn wel goed gemotiveerde offertes van webbouwers die gericht reageren op uw specifieke opdracht.

Een weloverwogen keuze maken
U wilt uw website laten bouwen door degene die u het beste aanbod doet, dat spreekt voor zich. Maar het beste aanbod is niet hetzelfde als het goedkoopste aanbod, laat dat duidelijk zijn. We weten dat het kostenaspect voor opdrachtgevers erg belangrijk is, maar laat het bij het vinden van een webbouwer niet doorslaggevend zijn! Professionals die een hoger tarief hanteren, baseren dit op hun ervaring, kennis en vaardigheden. Een duurdere websitebouwer kan op termijn zelfs goedkoper zijn dan een webbouwer met een lager tarief. Snelheid en efficiency gaan namelijk bij een meer ervaren webbouwer hand in hand.

Meer weten? Informatie over betalen en tarieven kunt u vinden in onze veelgestelde vragen.

Hoofdkraan.nl heeft voor u de belangrijkste keuze instrumenten bij de selectie op rij gezet:

 • Spreekt de toon van de offerte u aan? Kan de webbouwer u overtuigen van zij of haar motivatie om te reageren? Soms is het namelijk de toon die de muziek maakt!
 • Zijn de kennis en de vaardigheden van de websitebouwer in overeenstemming met uw eisen? Kan er ook gesproken worden van affiniteit met uw markt, uw product en/of uw doelgroep?
 • Is de webbouwer bereid om te reizen als dat nodig is? Doet hij of zij een voorstel met betrekking tot onkostenvergoedingen zoals reiskosten?
 • Is uw opdracht niet beperkt tot één opdracht? Dan kan het zijn dat de belastingdienst van u vraagt om een VAR-verklaring van de freelancer die u inhuurt. Uw boekhouder en de belastingdienst kunnen u hierover meer vertellen.
 • Kan de website bouwer voorbeelden van eerder werk laten zien in een portfolio? Zijn er referenties bij wie u terecht kunt?
 • Hoe is de beschikbaarheid van de websitebouwer? Op welke termijn is hij of zij beschikbaar?
 • Kan telefonisch overleg met de websitebouwer gepleegd worden als alternatief voor persoonlijk overleg? Zo ja, berekent de freelancer deze telefonische consulten volgens een aangepast tarief?
 • Bekijk het globale plaatje dat u gepresenteerd wordt. Een totaalbeeld moet kloppen en alle afwegingen die u maakt moeten in uw voorstelling passen. Dan pas is er sprake van een match!

Wilt u meer weten over hoe Hoofdkraan werkt? Kijk dan in de over ons.