Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

App Laten Maken? Vind hier de perfecte App bouwer!

Wilt u een App laten maken?
Binnen 24 uur meerdere offertes, geheel gratis en vrijblijvend
 • Direct toegang tot 7.098 App bouwers
 • Binnen 24 uur meerdere offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
Overzichtelijk, professioneel, groot bestand freelancers, goede feedback via mail, bemiddeling gratis. Jessica, Bussum
Snel te regelen, je bereikt de doelgroep waaruit je iemand zoekt, goede website, ik heb snel de juiste persoon gevonden. DeskFIT, Rotterdam
De volgende bedrijven werken met Hoofdkraan.nl
Hoofdkraan.nl in het nieuws
Maak kennis met enkele van onze zzp'ers
Barry
Barry
Rotterdam
Uurtarief: €50
Senior software engineer creatieve sector
Senior software-engineer voor creatieve software. In brede zin kennis opgebouwd in de vertaling van wens naar product. Hierbij hebben creativiteit, doorzettingsvermogen, eigenzinnigheid en oplossingsgericht werken een belangrijke rol gespeeld. Tijdens mijn 25-jarige loopbaan heb ik gewerkt aan softwaresystemen die het onderwijsproces ondersteunen in multi-user omgevingen tot aan rekenkundige geotechnische software en data visualisatie voor geografische informatiesystemen en toepassingen gerelateerd aan…

U wilt een app laten maken op freelance- of projectbasis

Zoekt u iemand die voor u één of meerdere app’s kan maken op project- of freelance basis? Dat is niet makkelijk, want de ontwikkelaar van de app heeft kennis en vaardigheden nodig die specifiek op uw situatie zijn toegesneden. De persoon die u zoekt moet niet alleen vakman of vakvrouw zijn, maar moet ook in staat zijn om in te schatten wat u voor ogen heeft en daar de juiste interpretatie aan weten te geven, zodat u precies de app krijgt die u wilt.
Uiteraard wilt u graag alleen maar offertes ontvangen van applicatie ontwikkelaars die aan het door u geschetste profiel voldoen. Zorg er daarom voor dat u dat profiel zo duidelijk en volledig mogelijk formuleert. Het is zowel voor u als voor de maker van de app namelijk wel zo fijn als uw opdracht en de offertes van potentiële app ontwikkelaars zonder al te veel omwegen leiden tot een match en dus een mooie nieuwe app.


Hoofdkraan.nl heeft een lijst gemaakt met aandachtspunten die voor u als opdrachtgever van belang kunnen zijn bij het opstellen van een opdrachtomschrijving of briefing. Deze checklist kan u helpen bij het vinden van de juiste freelancer voor het maken van uw applicatie(s).

Ga voordat u de opdracht voor het maken van een app gaat formuleren de volgende zaken na:

 1. Welke functionaliteit(en) moet(en) de applicatie(s) hebben die de app ontwikkelaar gaat maken?
  De kennis en ervaring van de app designer verschilt van persoon tot persoon. Als u iemand zoekt die iets speciaals moet kunnen of over een speciale vaardigheid moet beschikken, is een duidelijke omschrijving in uw briefing erg belangrijk. U kunt ter oriëntatie voordat u de opdracht gaat schrijven alvast binnen onze Hoofdkraan site de profielen van aangemelde app ontwikkelaars bekijken om te zien met welke specialismen de freelancers zich profileren, bijvoorbeeld in de categorie app ontwikkelaar gezocht.
   
 2. Hoeveel vrijheid heeft de app ontwerper? Wat zijn de creatieve kaders waarbinnen de app gemaakt gaat worden?
  Het doel dat u voor ogen heeft met uw app is voor degene die u uw app gaat ontwikkelen van wezenlijk belang. Is er nog helemaal niets? Moet de app gemaakt worden binnen een bestaand raamwerk? Werken in een systeem dat al opgezet is, vergt andere kennis van een app designer dan een heel nieuwe app maken en zelf het concept bedenken. Geef dus duidelijk aan in hoeverre er al een raamwerk is en in hoeverre het idee van de applicatie al is uitgewerkt.
   
 3. Kan de app ontwikkelaar op afstand werken of wilt u iemand in huis of op locatie?
  Is de locatie waar de app gemaakt gaat worden van belang? Heeft u liefst een app designer die bij u of een van uw klanten werkt of kan de opdracht op afstand worden uitgevoerd?
  Misschien wilt u een of meerdere overlegmomenten met de app ontwikkelaar om de voortgang te bespreken. Het is dan belangrijk om iemand te vinden die niet aan de andere kant van het land gevestigd is, aangezien dat reiskosten met zich meebrengt die de freelancer aan u gaat doorberekenen. Wees hierover in de opdracht al helder!
   
 4. Wilt u een app laten maken die gericht is op een speciale doelgroep, bijvoorbeeld de jeugd, vrouwen, 65+’ers of op een ander publiek?
  Niet iedere app designer heeft een algemeen inzetbaar pakket aan vaardigheden. Het komt voor dat opdrachtgevers zich op een specifiek speelveld bevinden. Misschien richt u zich speciaal op de jeugd van 4 tot 12, op vrouwen of op een andere speciale doelgroep. Als dat voor u geldt, is het fijn als u een app ontwikkelaar treft die affiniteit heeft met uw branche of uw doelgroep. Dat geldt zeker als uw bedrijf of instelling een niche markt betreft. Om een voorbeeld te noemen: een coaching praktijk kan heel algemeen te werk gaan, maar iemand die coaching met en voor paarden verzorgt, bedient een heel speciale doelgroep. Als u als opdrachtgever behoefte heeft aan een app developer die verstand heeft van uw tak van sport, dan is het goed dat helder in de opdracht te verwoorden. U verfijnt hiermee de selectie en dat maakt de kans op een of meerdere matchende offertes van app makers die aan het profiel voldoen, alleen maar groter!
   
 5. Gaat de maker van de app samenwerken met andere applicatie  ontwikkelaars of is het een opdracht voor één persoon?
  Als u als opdrachtgever al beschikt over eigen app specialisten, is het handig als u aan de potentiële freelancer aangeeft dat hij of zij in een team gaat werken. Wellicht beschikt u over een ICT-afdeling met andere specialisten, waarbinnen de app ontwikkelaar  ondersteunend of aanvullend zijn of haar diensten (tijdelijk) gaat aanbieden. Er zijn freelancende app designers die een voorkeur hebben voor het werken in een team. Aan de andere kant zijn er ook applicatie ontwikkelaars die liever als éénpitter te werk gaan. Ook dit criterium verfijnt voor u als opdrachtgever de selectieprocedure, omdat het bepalend is voor app ontwikkelaar  bij de vraag of hij of zij wel of geen offerte gaat uitbrengen.
   
 6. Zoekt u een applicatie ontwikkelaar die naast het ontwikkelen van applicaties ook andere kwaliteiten heeft?
  App developers hebben verstand van het maken van applicaties en ook van welke systemen er gebruikt worden. Applicaties voor de mobiele telefoon- en tabletsystemen ontwikkelen is hun vak. Maar misschien wilt u een app designer die ook gaat kijken naar de behoeftes die er zijn op het gebied van nog te ontwikkelen app’s.  Is de app ontwikkelaar op de hoogte van de wensen die de markt heeft? Moet de app designer op de hoogte zijn van marketingstrategieën en daarin ook meedenken? Of gaat het puur om het ontwikkelen van uw idee? In dat laatste geval heeft u een app developer nodig die communicatief vaardig genoeg is om uw voorstelling om te zetten in een daadwerkelijke app.
  Wilt u een app ontwikkelaar die ook grafisch onderlegd is? Of iemand die de mobiele applicatie aan een website kan koppelen? Het kan zinvol zijn om op de site van Hoofdkraan niet alleen te kijken naar de freelancers die zich als app ontwikkelaar of app designer aangemeld hebben,  maar ook naar rubrieken op Hoofdkraan met grafisch ontwerpers, website bouwers en software ontwikkelaars: website laten maken bijvoorbeeld, of freelance webdesigners.
   
 7. Gaat het om het maken van een éénmalige applicatie of betreft het een project van langere duur?
  App developers die niet al te ruim in hun tijd zitten, omdat ze zich bijvoorbeeld al gecommitteerd hebben aan een project, zullen eerder kiezen voor een eenmalige opdracht. Een applicatie ontwerper die graag voor langere tijd weet waar hij of zij aan toe is, zal eerder geneigd zijn te reageren op een opdracht die voor langdurige samenwerking bedoeld is. Geef dus duidelijk in uw opdracht de duur van uw app laten maken project aan.
   
 8. Welk budget heeft u ter beschikking voor het laten maken van de app? Hanteert u een vaste projectprijs of een vast uurtarief?
  Voor gangbare uurtarieven kunt u zich oriënteren op de diverse profielen van app ontwerpers c.q. freelancende app ontwikkelaars die u vindt op de site van Hoofdkraan.nl. Een startende freelancer hoeft niet altijd een onervaren app developer te zijn. Iemand kan jarenlang in loondienst als professionele applicatie bouwer gewerkt hebben en vervolgens als app -makende freelancer aan de slag zijn gegaan. De kennis en ervaring van de betreffende persoon kan verklaren waarom deze freelancer een hoger uurtarief berekent dan iemand die als Pro geregistreerd is bij Hoofdkraan.

Heeft u uw opdracht geformuleerd en geplaatst op Hoofdkraan.nl?
Dan komen de offertes van freelancers die uw app kunnen maken vanzelf bij u binnenstromen! Of juist niet?

Het aantal offertes dat u ontvangt, hoeft niet noodzakelijkerwijs erg groot te zijn. Wij geloven in kwaliteit in plaats van kwantiteit. Hoe beter u uw opdracht omschrijft en hoe duidelijker de briefing, hoe fijnmaziger de selectie. Met andere woorden: hoe specifieker de opdracht, hoe kleiner het aantal offertes van geschikte app developers zal zijn. De kans dat bij die offertes de applicatie maker zit die u zoekt, is in dat geval wél erg groot.

Een keuze maken uit de offertes die u ontvangt
Het kan voor u als opdrachtgever heel verleidelijk zijn om bij het vergelijken van de freelancers het uurtarief als belangrijkste criterium te gaan gebruiken. Laat u echter niet uitsluitend leiden door geld! App makers met een hoger uurtarief baseren dit gewoonlijk op hun ervaring en kennis. Een app ontwerper kan daardoor – hoewel er een hoger uurtarief tegenover staat – uiteindelijk efficiënter en sneller (en daardoor goedkoper!) werken dan een applicatie bouwer die een lager uurtarief hanteert. Een uurtarief is wel belangrijk bij uw keuze, maar moet niet het doorslaggevende argument zijn.

Een weloverwogen keuze maakt u op basis van een aantal zaken, waarbij de uurprijs uiteraard ook meespeelt:

 • Hoe is de offerte opgesteld? Maakt de freelancer duidelijk wat zijn of haar motivatie is om op uw opdracht te reageren? Een “klik” kan er al zijn door de woordkeus en de toon van de offerte.
 • Heeft de app-developer de kennis en de vaardigheden in huis die u voor het maken van uw specifieke app nodig is? Is er sprake van affiniteit van de app ontwikkelaar met uw branche of doelgroep?
 • Kan de app developer op locatie werken als dat gevraagd wordt? Hoe zit het met de reiskosten in het geval van werken op (verschillende) locatie(s)?
 • Heeft de maker van uw app een VAR-verklaring? Dat kan van belang zijn bij langere samenwerking of terugkerende opdrachten.
 • Heeft de app ontwerper goede referenties?
 • Op welke termijn kan de app maker aan de slag? En voor hoeveel uur per week?
 • Hoe staat de freelancer tegenover telefonisch overleg in relatie tot het uurtarief?
 • Past het uurtarief dat de app ontwerper hanteert binnen uw budget?

Meer informatie over betalen en tarieven kunt u vinden in onze veelgestelde vragen.