Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Webdesigner Gezocht? Vind hier de perfecte webdesigner!

Zoekt u een webdesigner?
Binnen 24 uur meerdere offertes, geheel gratis en vrijblijvend
 • Direct toegang tot 15.194 webdesigners
 • Binnen 24 uur meerdere offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
Overzichtelijk, professioneel, groot bestand freelancers, goede feedback via mail, bemiddeling gratis. Jessica, Bussum
Snel te regelen, je bereikt de doelgroep waaruit je iemand zoekt, goede website, ik heb snel de juiste persoon gevonden. DeskFIT, Rotterdam
De volgende bedrijven werken met Hoofdkraan.nl
Hoofdkraan.nl in het nieuws
Maak kennis met enkele van onze zzp'ers
Ara
Ara
Almelo
Uurtarief: €65
Grafisch Vormgever en DTP-er
English below Met 18 jaar ervaring en een professionele opleiding achter de rug, ben ik een ervaren freelance grafisch vormgever. Na mijn tijd bij verschillende bekende reclamebureaus, werk ik sinds 2015 als freelancer voor zowel grote als kleine bedrijven. Mijn specialiteiten omvatten het ontwerpen van diverse boekwerken, folders, flyers, logo’s en huisstijlen.  Met affiniteit voor diverse sectoren zoals retail, farma,…

Webdesigner gezocht?

Je hebt een bedrijf en je wilt een nieuwe website laten bouwen? Hier heb je hulp bij nodig. Gelukkig is die hulp zo gevonden. Plaats je opdracht op Hoofdkraan.nl en binnen no-time ga je van webdesigner gezocht, naar de juiste webdesigner gevonden!

Een duidelijke plaatsingsopdracht voor webdesigner gezocht?
Een duidelijke opdracht voor webdesigner gezocht bevat een aantal belangrijke zaken waar jij, als opdrachtgever, allereerst over na moet denken:

 • Wat verwacht je van de webdesigner?
  Je kunt er voor kiezen om alleen het design te laten maken. Wellicht heb je in je omgeving mensen die het eenvoudig voor je kunnen bouwen? En schrijf je zelf de content voor de website? Of zoek je een tekstschrijver? En beeld? Zoek je een illustrator? Dit soort zaken moet je bepalen voordat je een opdracht plaatst. Wees in de opdracht duidelijk.
   
 • Wat is het doel van je website?
  Wil je een blog? Of een e-commerce website? Of is je website puur een visitekaartje dat meer informatie geeft over je bedrijf. Geef dit aan. En wees specifiek over hetgeen je met deze nieuwe wil bereiken.
   
 • Wat is de deadline?
  Weet je al wanneer je de website live wilt hebben? Vermeld deze deadline in de plaatsingsopdracht.
   
 • Wat is een indicatie van het budget dat je beschikbaar hebt?
  Een indicatie voor budget kan altijd handig zijn. Tarieven voor webdesigner kunnen nogal uiteenlopen. Maak het jezelf makkelijk door vooraf duidelijkheid te geven over je budget?

Wat is een normale offerteprijs voor een webdesigner?
Van de vorige stap is het een klein bruggetje naar een normaal budget. Dit is moeilijk te zeggen. Je wensen en eisen zijn namelijk bepalend voor de prijs. Uiteraard zie je de professionaliteit en ervaring van de webdesigner ook terug in de prijs. Zo zijn er webdesigners die voor het design en het bouwen slechts 300 euro vragen. De kwaliteit is in deze gevallen ook lager. Bedenk je altijd. Niets is zo erg als een slechte website. Houd daarom voor een professionele website zonder al te veel interactie, rekening met een prijs van 1000 euro. Wanneer je echt een complexe site wil, met een getest usability design, houdt dan rekening met een extra nul. Zoek je een goede webdesigner dan moet je dus bereid zijn om hier voor te betalen.

Van webdesigner gezocht naar gevonden? Nu nog de briefing...
Een goede webdesigner zal je veel vragen stellen voordat hij/zij van start gaat. Wellicht is het handig dat je de basis alvast op papier zet. Denk hierbij aan:

 • Look and Feel
  Laat je huisstijl zien en geef een beschrijving van de doelgroep
 • Doel
  Geef duidelijk aan wat je wil vertellen op de site
 • Eigenschappen / Functionaliteiten
  Moet er een emailformulier, betalingsoptie, social media integratie, etcetera bijkomen. Dan moet je dit hier vermelden.
 • Content
  Ga je zelf teksten schrijven? Of verwacht je dat de webdesigner dit doen? En welke beelden heb je tot je beschikking?
 • Zoekmachine vriendelijkheid
  Wil je dat de website goed gevonden wordt in Google en andere zoekmachines? Geef dit duidelijk aan.
 • Mobiele toegankelijkheid
  Verwacht je dat veel bezoekers je site bezoeken met een smartphone of tablet? Belangrijke informatie. Zo kun je bijvoorbeeld geen flash elementen gebruiken.

De trends op gebied van webdesign

Kijk ook eens naar onderstaande trends & ontwikkelingen voordat de webdesigner aan de slag gaat. Ongetwijfeld vind je inspiratie door naar andere bedrijven te kijken.

 • We scrollen weer en dus mogen landingspagina’s de lengte in. Zorg wel altijd dat de kernboodschap bovenin zichtbaar is.
 • Lang leve de lettertypes want door de komst van CSS3 zijn webdesigners niet langer gebonden aan Times New Roman en Verdana.
 • Retro rules in kleurgebruik. Denk hierbij aan de website van fietsmerk Johnny Loco.
 • Eén grote afbeelding op de homepage is helemaal in. Geen schreeuwende site, maar slechts één goede afbeelding. Een plaatje zegt immers meer dan 1000 woorden.
 • Na beeld en video is het nu tijd voor een Cinemagraph. Makkelijk te omschrijven als foto’s waarin slechts een deel geanimeerd is. Een mooi voorbeeld vind je hier.

De checklist of de webdesigner goed werk heeft geleverd
Beschikt de website over een goed design. Ben je tevreden over het werk van de webdesigner? Dit is makkelijk te controleren aan de hand van 3 punten.

 • Het design en de identiteit van je bedrijf komen overeen
 • De navigatie help de bezoeker zodat hij/zij snel de gewenste informatie kan vinden
 • De call to action is niet te missen maar ook weer niet irriterend. De bezoeker moet snel het doel van de site ontdekken.

Voldoet de site hieronder? Dan heeft je webdesigner goed werk geleverd. Plaats nu dus snel je opdracht en ga beginnen...