Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Programmeur Gezocht? Vind hier de perfecte programmeur!

Zoekt u een freelance programmeur?
Binnen 24 uur meerdere offertes, geheel gratis en vrijblijvend
 • Direct toegang tot 7.267 programmeurs
 • Binnen 24 uur meerdere offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
Overzichtelijk, professioneel, groot bestand freelancers, goede feedback via mail, bemiddeling gratis. Jessica, Bussum
Snel te regelen, je bereikt de doelgroep waaruit je iemand zoekt, goede website, ik heb snel de juiste persoon gevonden. DeskFIT, Rotterdam
De volgende bedrijven werken met Hoofdkraan.nl
Hoofdkraan.nl in het nieuws
Maak kennis met enkele van onze zzp'ers
Victor
Victor
Den Haag
Uurtarief: €80
Ethical Hacker / Senior Developer (PHP) / Linux Specialist
Als gecertificeerd PHP developer ben ik altijd op zoek naar (nieuwe) uitdagingen. Mijn specialisatie is het bouwen van complexe web-applicaties. High performance en high availablity platformen. Op zoek naar iemand die veilige en gestructureerde PHP code schrijft? Stuur mij even een PM voor mijn complete CV. Ik heb inmiddels 20 jaar ervaring als software engineer. Ik heb ruime kennis en…

Freelance programmeur gezocht

U hebt behoefte aan een freelance programmeur op projectbasis voor één of meerdere opdrachten. Waarschijnlijk zoekt niet zomaar een programmeur, maar zoekt u een software programmeur met bepaalde kennis en vaardigheden, passend bij uw opdracht. Daarbij verwacht u dat de programmeur niet alleen over de vereiste vakkennis beschikt, maar ook in staat is om uw eisen te vertalen naar het gewenste eindresultaat.
Of u erin slaagt zo iemand te vinden, hangt voor een groot deel af van de opdracht die u formuleert voor de potentiële freelance programmeur. U wilt namelijk niet alleen zo veel mogelijk offertes ontvangen, maar liefst zo veel mogelijk offertes van freelance programmeurs die passen bij het profiel. Een duidelijke opdrachtomschrijving is niet alleen in uw belang, maar ook in het belang van eventuele freelancers die reageren op wat u op Hoofdkraan neerzet.

We hebben bij Hoofdkraan de nodige ervaring als het gaat om het bij elkaar brengen van opdrachtgever en freelancer. Vandaar dat wij u kunnen helpen bij het schrijven van een zo goed mogelijke taakomschrijving voor, in dit geval, een freelance programmeur.
Met de tips en adviezen die wij u meegeven, heeft u een handige checklist bij het formuleren van de opdracht voor de freelance ICT programmeur  die u zoekt.

Geef voor  uzelf antwoord op de volgende vragen voordat u de opdracht voor de freelance programmeur gaat opschrijven:

 1. Wat gaat de freelance programmeur gezocht precies doen voor u?
  Is er sprake van een heel nieuw ICT-systeem? Of moet de programmeur gezocht een bestaand systeem aanpassen en updaten? Voor de programmeur is natuurlijk op de eerste plaats belangrijk dat hij of zij weet welk doel u nastreeft. Als er nog helemaal niets is en de programmeur moet een heel netwerk opzetten en implementeren, dan vergt dat een andere benadering dan wanneer er (kleine) aanpassingen in een bestaand systeem aangebracht moeten worden.
   
 2. Wilt u dat de freelance programmeur op locatie bij u of een klant zijn of haar werk doet?
  Het is mogelijk dat u een freelance programmeur zoekt die bij u op uw bedrijf een heel nieuw ICT-systeem komt ontwerpen en implementeren. Maar misschien kan de opdracht die u heeft ook op afstand uitgevoerd worden. Als de locatie(s) van belang is (zijn), is het goed dit in de opdracht te vermelden. Misschien moet de freelancer naar diverse klantlocaties toe?
  Bovendien wilt u wellicht een of meerdere persoonlijke overlegmomenten met de freelance programmeur. Dan kunt u in de opdracht vragen naar programmeurs die zich in een bepaalde regio bevinden, zodat u niet naar de andere kant van het land hoeft te reizen voor een gesprek. Als er sprake is van reistijd aan de kant van de freelancer zal dat reiskostendeclaraties met zich mee brengen, die aan u, de opdrachtgever, doorberekend zullen worden. Maak dus in de opdracht al duidelijk wat uw voorstel is voor wat betreft persoonlijk overleg en eventuele reiskosten.
   
 3. Wat moet de freelance programmeur kunnen en weten voor uw specifieke opdracht?
  Niet iedere software programmeur heeft dezelfde bagage aan kennis en vaardigheden. Moet de freelance programmeur iets speciaals kunnen voor wat u wilt? Moet hij of zij over een speciale vaardigheid beschikken? Is er kennis van bijzondere software pakketten vereist of van mobiele informatiesystemen? Zet dat in elk geval gedetailleerd in de opdracht, zodat mensen kunnen zien of dat wat u vraagt op hen van toepassing is.
  Op onze Hoofdkraan site kunt u terecht om t zien met welke specialismen en vaardigheden freelance programmeurs zich bij ons aangemeld hebben.
   
 4. Is het van belang dat de freelance programmeur gezocht affiniteit heeft met een speciale doelgroep of markt?
  Als u als opdrachtgever met uw bedrijf of product een bepaalde doelgroep bedient of u bevindt zich op een bepaalde markt, dan wilt u misschien iemand die daar ervaring mee heeft. Mocht u  zich in een niche markt bevinden met uw bedrijf, dan geldt dat nog meer. Een programmeur die kennis en ervaring heeft van bijvoorbeeld administratiesystemen in de zorg of in de logistiek, kan voor u als opdrachtgever van toepassing zijn. Ook voor het ontwerpen of installeren van mobiele informatiesystemen kan het zijn dat u zich richt op een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld jongeren of modeliefhebbers.
  Met andere woorden: als u een programmeur zoekt die verstand heeft van uw product, markt of doelgroep, dan kunt u dat het beste in de opdracht al duidelijk maken.
  U selecteert hiermee al bij voorbaat verfijnder en dat maakt de kans op een of meerdere matches met geschikte freelance programmeurs aanzienlijk.
   
 5. Zoekt u een freelance programmeur die ook andere kwaliteiten heeft?
  Uiteraard hebben software programmeurs de nodige vakkennis als het gaat om programma’s, programmeertalen en installatie en onderhoud van systemen. Maar soms hebben freelance programmeurs ook nog andere vaardigheden, die goed bij uw opdracht aan zouden kunnen sluiten. Een programmeur die ook websites ontwerpt, grafische kennis heeft of technisch onderlegd is, zou voor uw opdracht voorrang kunnen hebben. Combinaties van vaardigheden zijn niet altijd vanzelfsprekend,  maar kunnen erg handig zijn. Een programmeur gezocht die niet alleen een netwerk kan bouwen, applicaties kan ontwikkelen en ook nog uw huisstijl en logo kan ontwerpen, kan met name voor kleine bedrijven of ZZP-ers bijzonder aantrekkelijk zijn. Zo’n freelance programmeur die naast softwareprogramma’s  ook grafische ontwerpen voor u kan verzorgen, is voordelig in financiële zin, maar is ook goed voor de continuïteit. Op onze site vindt u de profielen van  ICT-ers, programmeurs en andere computerspecialisten met diverse andere kwaliteiten. Kijk ook eens naar grafisch ontwerpers die zich tevens als programmeur aanbieden.
   
 6. Is uw opdracht beperkt tot één persoon of gaat de freelance programmeur deel uitmaken van een team?
  Heeft uw bedrijf of instelling al de beschikking over uw eigen programmeurs of zelfs een hele ICT-afdeling? Dan is het aanbevelenswaardig om aan de potentiële freelancer aan te geven dat hij of zij in een team gaat werken. Dit punt is voor freelancers vaak een criterium in de overweging om wel of niet te reageren op een opdracht. Zo zijn er freelance programmeurs die een voorkeur hebben voor het werken in een team, maar er zijn er natuurlijk even zoveel die liever solo opereren. Het is dus een selectiecriterium dat u in uw opdracht moet vermelden, omdat het zowel voor u als voor de freelance programmeur bepalend kan zijn.
   
 7. Is uw opdracht eenmalig of betreft het een project van langere duur?
  Ook hier is weer sprake van een onderscheidend stukje informatie voor de freelance programmeur gezocht, net als datgene dat bij punt 6 staat. Wanneer een freelance software programmeur gezocht niet al te ruim in zijn of haar tijd zit, zal deze eerder kiezen voor een eenmalige opdracht. Een programmeur echter, die graag voor langere tijd weet waar hij of zij aan toe is, zal zich graag verbinden aan een opdracht die betrekking heeft op een langere periode. Kijk hiervoor ook eens in de categorie software ontwikkeling
   
 8. Wat is uw budget? Wilt u van de programmeur gezocht een uurtarief weten of een vaste projectprijs?
  Welke tarieven de aangemelde freelance programmeurs zoal hanteren, kunt u nalezen in de profielomschrijvingen van de aangemelde programmeurs op de site van Hoofdkraan. Daar willen we wel bij aantekenen dat een Starter niet altijd een onervaren programmeur hoeft te zijn. Een programmeur die in loondienst jarenlang hetzelfde werk heeft gedaan als hij nu als freelancer doet, betekent dat hij of zij behoorlijk veel professionele ervaring heeft. Dat kan ook verklaren waarom sommige Starters een hoger uurtarief berekenen dan een aangemelde PRO bij Hoofdkraan. Uurtarief en kennis en ervaring zijn namelijk meestal één op één gekoppeld.


Wat kunt u verwachten als uw opdracht eenmaal is geplaatst?


In elk geval zullen er offertes van freelance programmeurs die zich herkennen in de taakomschrijving bij u gaan binnenkomen. Maar het aantal offertes dat u ontvangt, hoeft niet noodzakelijkerwijs groot te zijn. Meestal geldt: hoe beter uw opdracht is omschreven en hoe gedetailleerder de briefing, hoe fijnmaziger de selectie is. Anders gezegd: hoe specifieker u de opdracht maakt, hoe kleiner het aantal offertes van geschikte programmeurs waarschijnlijk zal zijn. Maar de kans dat bij die offertes precies de juiste freelance programmeur zit, is in dat geval aanzienlijk.

Hoe maakt u een goede keuze en waarop baseert u die?


We weten bij Hoofdkraan als geen ander dat voor de opdrachtgever de prijs heel belangrijk is. Het is voor opdrachtgevers dan ook heel verleidelijk om bij het vergelijken van freelancers het uurtarief als leidend criterium te gaan gebruiken. We willen u echter één ding meegeven: laat u niet uitsluitend leiden door een uurtarief. Freelance programmeurs met een hoger uurtarief baseren dit ergens op; op hun ervaring en vakkennis namelijk. Een duurdere software programmeur kan daardoor op termijn goedkoper blijken te zijn programmeur die een lager uurtarief hanteert. Een programmeur gezocht met meer ervaring en expertise met betrekking tot wat u vraagt, kan sneller, efficiënter en dus goedkoper werken.

Uiteraard is het tarief wel belangrijk bij uw keuze, maar moet niet bij voorbaat al het doorslaggevende argument zijn. Meer informatie over betalen en tarieven kunt u vinden in onze veelgestelde vragen.

Een kleine lijst met aandachtspunten kan u helpen bij het maken van een weloverwogen keuze:

 • Hoe is de offerte door de freelancer geformuleerd? Maakt de programmeur voldoende duidelijk welke motivatie hij of zij heeft om te reageren? Uit de toonzetting kan al een bepaalde “klik” ontstaan tussen u en de freelancer.
 • Belangrijk: heeft de programmeur de kennis en de knowhow voor uw specifieke opdracht? Heeft de programmeur affiniteit met uw doelgroep, branche of product?
 • Heeft de software programmeur bezwaar tegen het werken op locatie als dat gevraagd wordt? Geeft de freelancer aan hoe hij of zij omgaat met overlegmomenten en evntuele reiskosten?
 • Heeft de programmeur een VAR-verklaring ter beschikking? Bij opdrachten op structurele basis of projecten is dat belangrijk voor u.
 • Kan de freelance programmeur van uw keuze een portfolio en/of referenties overleggen?
 • Op welke termijn kan de ICT programmeur aan de slag en voor hoeveel uur per week?
 • Hoe staat de freelancer tegenover telefonisch overleg? Worden hier nog kosten voor in rekening gebracht door de programmeur?
 • Sluit het grootste deel van wat de programmeur biedt aan bij uw eisenpakket?

Wilt u meer weten over hoe Hoofdkraan werkt? Kijk dan in de over ons. Direct een programmeur gezocht? Plaats gratis een opdracht op Hoofdkraan.nl.