Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
Freelance Kennisbank
Welkom op de freelance kennisbank van Hoofdkraan.nl. Hier vind je handige achtergrondinformatie om een succesvolle ondernemer te worden. Naast onze kennisbank publiceren we ook interessante artikelen voor freelancers op onze blogpagina.

Onderwerpen

Starten Wet- en Regelgeving Financieel Werkplek Marketing Klanten Tarieven Administratie Uitbreiding Valkuilen

Freelance Kennisbank: Werkplek

Werken waar je maar wilt. Als freelancer ben je flexibel en kies je dus je eigen werkplek. Een kantoor in huis of buitenshuis. Welke plek je ook kiest, ze hebben allemaal voor- en nadelen. Thuiswerken is voordelig, maar kan onprofessioneel overkomen. En buitenshuis werken is wél professioneel, maar brengt ook kosten met zich mee. Door alle voors en tegens goed tegen elkaar af te wegen, bepaal je wat voor jouw situatie het beste is.

Waar je ook werkt, beknibbel niet op apparatuur en een ergonomische werkplek. Je brengt op kantoor al snel het grootste gedeelte van de dag door. Prettig dus als je er comfortabel kunt werken. Zo is een goede houding belangrijk, want hierdoor heb je minder kans op het ontwikkelen van aandoeningen. Als freelancer loop je namelijk een verhoogd risico op RSI.

Een goed kantoor hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Maar steek wel een beetje energie in het inrichten. Dan creëer je een efficiënte werkplek voor jezelf en dit komt je productiviteit ten goede. En vind je dag in dag uit werken op dezelfde werkplek eentonig? Strijk dan eens neer op een ‘werkspot’: in een koffiebar of in een lunchroom.