Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Freelance Webdesigner? Vind hier de perfecte webdesigner!

Zoekt u een webdesigner?
Binnen 24 uur meerdere offertes, geheel gratis en vrijblijvend
 • Direct toegang tot 15.536 webdesigners
 • Binnen 24 uur meerdere offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
Overzichtelijk, professioneel, groot bestand freelancers, goede feedback via mail, bemiddeling gratis. Jessica, Bussum
Snel te regelen, je bereikt de doelgroep waaruit je iemand zoekt, goede website, ik heb snel de juiste persoon gevonden. DeskFIT, Rotterdam
De volgende bedrijven werken met Hoofdkraan.nl
Hoofdkraan.nl in het nieuws

Freelance webdesigner nodig?

Je hebt een bedrijf en je wilt een nieuwe website? Geen probleem. Op Hoofdkraan.nl zijn veel specialisten die hiermee kunnen helpen. Maar wat moet een freelance webdesigner kunnen om jouw te helpen? Hoe selecteer je de juiste freelance webdesigner voor jouw klus.

Voordat je een opdracht voor een freelance webdesigner plaatst...
Om een geschikte webdesigner te vinden is het belangrijk dat je jezelf allereerst een paar vragen stelt.

 • Wat voor type website wil je laten designen?
  Een blog, een verkoopgerichte website, een informatieve site over je bedrijf, of bijvoorbeeld een multimedia website. Hoe moeilijker de site? Hoe professioneler de freelance webdesigner moet zijn.
 • Ga je alles uitbesteden aan je freelance webdesigner?
  Je kunt ervoor kiezen om het bouwen zelf te doen nadat de designer een ontwerp heeft gemaakt. Of je zoekt een designer die ook de techniek verzorgd? En ga je zelf content schrijven? Of ga je daarvoor op zoek naar een tekstschrijver.

Wanneer je antwoord hebt om bovenstaande vragen, dan kun je de zoektocht beginnen. Plaats een duidelijke opdracht op hoofdkraan.nl waarin je de volgende punten aangeeft:

 • Wat verwacht je van de freelance webdesigner? Moet jij bijvoorbeeld ook teksten schrijven. Of zoek je nog een freelance tekstschrijver?
 • Wat is het doel van je website?
 • Wat is de termijn?
 • Wat is een indicatie van het budget dat je beschikbaar hebt?

Wat is een normale offerteprijs voor een freelance webdesigner?
Normaal is in dit geval een abstract woord. De prijs hangt namelijk af van je wensen en eisen. En uiteraard ook van de professionaliteit en reputatie van de freelancer. Een kleine indicatie? Er zijn bedrijven die voor het design en het bouwen slechts 300 euro vragen. De kwaliteit is in deze gevallen ook lager. Bedenk je altijd. Niets is zo erg als een slechte website. Houd daarom voor een professionele website zonder al te veel interactie rekening met een bedrijf van 1000 euro. Wanneer je echt een complexe site wil, met een getest usability design, houdt dan rekening met een extra nul.

Freelance webdesigner gevonden? Nu nog de briefing...
Duidelijke afspraken maken is essentieel. Om ervoor te zorgen dat de freelance webdesigner weet wat jij wil, maak je een briefing. Hierin moeten de volgende elementen aan bod komen:

 • Uiterlijk
  Laat hem je huisstijl zien en geef een beschrijving van de doelgroep
 • Inhoud
  Geef duidelijk aan wat je wil vertellen op de site
 • Functionaliteit
  Moet er een emailformulier, boekingsmodule, database etcetera bijkomen? Dan moet je dit hier vermelden. Wellicht moet je ook op zoek naar een freelance PHP programmeur voor extra hulp.
 • Beeld
  Heb je beelden, of moeten er stockphoto’s worden gekocht?
 • Content
  Ga je zelf teksten schrijven? Of moet dit door de freelance webdesigner worden gedaan?
 • Zoekmachine vriendelijkheid
  Is het belangrijk dat je website goed gevonden wordt in zoekmachines als google? Dit is belangrijke informatie voor zowel de designer als de bouwer.

Het proces
Nadat de briefing is verstuurd gaat de freelance webdesigner aan de slag. Vaak ontvang je allereerst een concept. Dit geeft je een beeld van de richting waar ze naartoe gaan met je website.

Vervolgens vertalen ze dit in een functioneel design. Dit ziet er niet mooi uit, maar is een pure weergave van de techniek achter de site. Het is belangrijk om hier goed naar de kijken. Voor je webdesigner is het namelijk nog de kans om eenvoudig zaken aan te passen.

Zodra het bouwen begint worden aanpassingen lastiger. Na het bouwen moet je ook de content aanleveren. Het kan uiteraard ook zijn dat je het ‘vullen van de site’ met content voor eigen rekening neemt.

Zodra de content is toegevoegd kan de freelance webdesigner de site opleveren. De klus is geklaard. Het is verstandig om vooraf af te spreken hoeveel correctierondes in de prijs zijn inbegrepen. Dan kan hier in ieder geval nooit onduidelijkheid over bestaan.

Het controleren van het werk van de freelance webdesigner
Beschikt de website over een goed design. Ben je tevreden over het werk van de freelance webdesigner? Wij geven je nog 3 checkpunten waaraan goed design voldoet.

 • Het design past bij de identiteit van je bedrijf
 • Het beschikt over een duidelijke en opvallende navigatie, de bezoeker weet waar hij zijn informatie kan vinden.
 • Het beschikt over een sterke call-to-action, oftewel de bezoeker vind snel waar hij naar toe gaan om een product te kopen, extra info te downloaden, etcetera.

Voldoet de site hieraan? Dan heeft je freelance webdesigner goed werk geleverd. Plaats nu dus snel je opdracht en ga beginnen!