Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
Freelance Kennisbank
Welkom op de freelance kennisbank van Hoofdkraan.nl. Hier vind je handige achtergrondinformatie om een succesvolle ondernemer te worden. Naast onze kennisbank publiceren we ook interessante artikelen voor freelancers op onze blogpagina.

Onderwerpen

Starten Wet- en Regelgeving Financieel Werkplek Marketing Klanten Tarieven Administratie Uitbreiding Valkuilen

Freelance Kennisbank: Starten

Freelancen. Mijmer jij er weleens over, of ga je daadwerkelijk de stap zetten? Freelancers kom je in veel beroepen tegen. Als fotograaf, webdesigner, journalist, tekstschrijver, secretaresse… Freelancen geeft een groot gevoel van vrijheid. Je werkt immers voor jezelf en legt aan niemand verantwoording af. Je bepaalt niet alleen zelf wat voor soort opdrachten je doet, maar bepaalt ook waar je werkt, voor wie en voor welk tarief. Het is aan jou!

Een spannend avontuur – maar ook eentje die je kan benauwen. Want in tegenstelling tot mensen met een vast dienstverband, heb je al freelancer eigenlijk nooit zekerheid. En bij freelancen komt nóg meer kijken. Je bent niet alleen maar bezig met je passie, maar moet een compleet bedrijf runnen.

Zie jij freelancen als uitdaging en wil je er zo snel mogelijk fulltime mee beginnen? Houd deze enthousiasme vast! Maar sta wel even stil bij de voor- en nadelen van meteen je huidige baan opzeggen. Want starten met freelancen kan ook prima met een parttime- of fulltimebaan ernaast. En ook is het niet verkeerd om eerst een bedrijfsplan op te stellen. Dan maak je voor jezelf en anderen je droom concreet.