Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
Freelance Kennisbank
Welkom op de freelance kennisbank van Hoofdkraan.nl. Hier vind je handige achtergrondinformatie om een succesvolle ondernemer te worden. Naast onze kennisbank publiceren we ook interessante artikelen voor freelancers op onze blogpagina.

Onderwerpen

Starten Wet- en Regelgeving Financieel Werkplek Marketing Klanten Tarieven Administratie Uitbreiding Valkuilen

Freelance Kennisbank: Valkuilen

Je staat er als freelancer vaak alleen voor. Er is geen baas, er zijn geen collega’s. Niemand die je controleert, adviseert of bij de les houdt. Je bent vrij om te doen wat je wilt. Besef dat alleen jij verantwoordelijk bent voor je eigen succes. Je moet dus up-to-date blijven, want alleen dán haal je als ondernemer het beste uit jezelf.

Omdat je zelf de touwtjes in handen hebt, moet je als freelancer de verantwoordelijkheid nemen als dingen mis dreigen te gaan. Zie je tijdens een opdracht bijvoorbeeld dat het tijdschema uitloopt, of dat het budget wordt overschreden, signaleer dit dan tijdig en stel je opdrachtgever in kennis.

Alleen al door eerlijk en open te zijn naar de opdrachtgever toe, voorkom je heel wat problemen. Maar alsnog kun je in een conflict verzeild raken. Belangrijk is het dan om vooral niet emotioneel te reageren – maar verstandig te handelen. Dit levert je uiteindelijk het meeste op. Door van het conflict te leren en in het vervolg op alarmerende signalen te letten, vermijd je in de toekomst gemakkelijker ‘lastige’ klanten. Die leveren je immers een hoop stress op.