Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Contactgegevens:

Profiel

Tekstschrijver van online- en offline teksten, (web)redactieklussen en historisch onderzoek. Ik ben gespecialiseerd in onderwerpen met een sociaal-maatschappelijk, historisch en/of cultureel karakter. Maar ook voor andere onderwerpen kunt u vertrouwen op levering van deskundig en professioneel werk.

Ik help u als het gaat om geschreven teksten en bied verschillende diensten aan.

Deze diensten bestaan uit:
- Schrijven van diverse soorten teksten voor on- en offline media
- Tekstcorrectie, (eind-)redactie en herschrijven
- Webredactie
- Historisch onderzoek

Schrijven:
Ik schrijf en redigeer teksten op maat voor elk doel. Of het nu gaat om een artikel voor een tijdschrift of nieuwsbrief, een achtergrondverhaal of interview, een speech of teksten voor websites, brochures en folders of een compleet boek, ik vind de juiste woorden en de juiste toon. Ik schrijf onder andere voor:
- boeken
- tijdschriften
- brochures
- personeelsbladen
- websites
- nieuwsbrieven

Tekstcorrectie, (eind-)redactie, herschrijven:
Ik kijk uw teksten grondig na op spelling, grammatica, interpunctie en zinsbouw. Een redactieslag gaat een stapje verder: ik maak de tekst vlotter en duidelijker. Met aandacht voor woordkeus, opbouw en stijl.
Nog een stapje verder gaat herschrijven. Hebt u een tekst geschreven, maar kon u niet de juiste woorden vinden? Ik herschrijf die tekst tot een vloeiend en logisch geheel.
Ook verzorg ik de eindredactie van uw teksten.

Webredactie:
Behalve voor offline media schrijf en redigeer ik ook teksten voor websites. Dat betekent concreet: teksten schrijven en/of redigeren, deze op de betreffende websites plaatsen en foto’s erbij plaatsen.

Historisch onderzoek:
Viert uw organisatie binnenkort een jubileum en wilt u naar aanleiding daarvan een publicatie uitgeven? Ook daarbij kan ik u helpen. Aan de hand van uw archiefmateriaal, secundaire literatuur en interviews schrijf ik een jubileumpublicatie. Dat kan een tijdschriftartikel, brochure of een heel boek zijn. Ook schrijf ik over andere historische onderwerpen, bijvoorbeeld de geschiedenis van een wijk.

Portfolio

Onbereikbaar Dichtbij.png

Boek 'Onbereikbaar Dichtbij'

Het boek ‘Onbereikbaar Dichtbij’ (verschenen op 20 september 2015) bevat persoonlijke verhalen van veteranen uit Dordrecht en omgeving die in Nederlands-Indië of Nieuw Guinea hebben gediend.

De verhalen zijn opgetekend door studenten van het Grafisch Lyceum te Rotterdam. Mijn rol in dit unieke project was het begeleiden van de studenten bij de opzet en uitwerking van hun interviews, het schrijven van een inleidend historisch overzicht, het schrijven van het slotwoord en de algehele redactie.

http://www.onbereikbaardichtbij.nl/
Het_Kantelingsalfabet_omslag.jpeg

Boek 'Het Kantelingsalfabet'

Aan het boek ‘Het Kantelingsalfabet’ (verschenen op 1 april 2015) werkte ik mee als redacteur, auteur van één van de hoofdstukken en als eindredacteur.

https://www.dealfabetboeken.nl/het-kantelingsalfabet.
logo-de-alfabetboeken.jpg

Uitgeverij 'De Alfabetboeken'

Voor uitgeverij ‘De Alfabetboeken’ schreef ik twee recensies.
logo_onsrotterdam-300x88.jpg

Stichting 'Ons Rotterdam'

Voor het Rotterdamse historische tijdschrift 'Ons Rotterdam' schrijf ik artikelen over de geschiedenis van Rotterdam.
Stadstuinen_top.jpg

Bewonersvereniging 'Stadstuinen' Rotterdam

Voor onze wijkkrant en wijkwebsite schrijf ik artikelen over de geschiedenis van Rotterdam, voornamelijk toegespitst op mijn woonomgeving. Ik ben hoofd- en eindredacteur van onze wijkkrant.

Referenties

Datum:
21-02-2016
Van:
Irene Poot-Hoogerwerf
Waardering:
referentiesterren
Kwaliteit:
referentiesterren
Deadline:
referentiesterren
Communicatie:
referentiesterren
Flexibiliteit:
referentiesterren
Wies is prettig om mee te werken, ze begrijpt wat je bedoeld, laat je in je waarde om het werk tot een goed einde te brengen

Uitgevoerde opdrachten

Redacteur voor Schrijven van een Biografie
Beste freelancers,    Wij zijn op zoek naar een redacteur reeds bekend met het schrijven van een biografie. Het is per direct en in het liefst omgeving Zuid-Holland.    Oplevering van de tekst voor de biografie is eind september 2016.  De beschrijving van de biografie betreft een bekende Nederlander.   …
Barendrecht 25-04-2016
Levensverhaal Laten Opschrijven (Vlaardingen)
Beste freelancers,    Ik wil graag een boek schrijven over mijn leven, ik ben geen schrijver dus heb moeite met zinsopbouw. Ik ben niet zo taalkundig en wil graag hulp hebben met het schrijven van mijn boek.    - Ik zoek freelancer met ervaring  - Begindatum kan in overleg mag wat mij betreft volgende week al.  - De opdracht…
Vlaardingen 05-01-2016

Vraag Wies direct om een offerte

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder uw contactgegevens in.

Geheel gratis!
Snel een gemotiveerde freelancer.
Door op "Plaats de aanvraag" te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden