Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
Vraag Erik een offerte
>
of
Stuur Erik een bericht
>


Erik

Erik Roel

Cécile WIjdenes

Locatie: Rotterdam
|
Actief sinds: 30-03-2016
|
Profiel bekeken: 203 keer
|
Communicatieadviseur met een passie voor taal. Ik werk graag in een dynamische omgeving waar met veel energie gewerkt wordt aan een gemeenschappelijk belang.

Competenties
Ik heb visie, overtuigingskracht, inlevingsvermogen en kan goed de essentie ergens uit filteren. Verder geniet ik van het samenbrengen van partijen, ben ik creatief, stressbestendig, flexibel en ondernemend.

Talen
Ik spreek vloeiend Engels en beheers de talen Frans en Duits redelijk.
Programma’s
Ik kan goed overweg met alle Office programma’s en Prezi. Ook heb ik ervaring met diverse CMS systemen en Mailchimp. Verder ben ik thuis in SEO, SEA en Google Analytics.
Publicaties
Picknicken in Rotterdam. ISBN: 978-90-814006-1-9, hard cover, 1500 exemplaren verkocht.
Lily’s Cupcakes, Pure Verwennerij. ISBN: 978 90 8989 508 0, 2500 exemplaren verkocht in Nederland, 5000 in Duitsland.
secretlyvegan.nl, foodblog waar ik dagelijks een recept op post.


Werkervaring

2014 – 2016: freelance communicatieadviseur

In deze periode ben ik onder andere verantwoordelijk voor de communicatie activiteiten van de CX Company , een internationaal snel groeiend bedrijf met 170 werknemers in vijf landen en de ambitie om wereldwijd de toonaangevende speler te zijn op het gebied van online klantbeleving. Ik regel publiciteit en maak samen met een filmmaker een mooie serie case studies.

Ook stel ik als zelfstandig adviseur merkpresentaties samen voor internationaal marktonderzoekbureau Brainjuicer en schrijf ik artikelen voor vakbladen.

Onlangs heb ik een half jaar een sabbatical gehouden in Thailand, waar ik een hele fijne tijd heb gehad die ik voor een groot deel heb besteed aan persoonlijke ontwikkeling.


2009 - 2014: Eigenaar Lily’s Cupcakes
Samen met een compagnon richt ik in 2009 Lily's Cupcakes op om in te spelen op de wereldwijde cupcake trend. Lily's Cupcakes is bij de oprichting het enige Nederlandse cupcake merk en krijgt veel (pers)aandacht. Tijdens het vijfjarig bestaan bouwen we een grote fanbase en naamsbekendheid op: We organiseren regelmatig evenementen en brengen producten op de markt die het merk verder laden zoals een receptenboek, een internationaal verkrijgbaar servies (in 2012 o.a. te koop bij Galerie Lafayette in Parijs), textiel, themareizen, jaaragenda’s en wenskaarten. Binnen het bedrijf ben ik verantwoordelijk voor positionering, communicatie en PR. Ook schrijf ik alle teksten.


2008: Hoofd Communicatie bij Jeugdtheater Hofplein
In deze functie ben ik verantwoordelijk voor alle communicatie en PR rondom de twaalf grootste voorstellingen per jaar (goed voor ca. 90.000 bezoekers) en de verschillende opleidingen (ca. 4000 leerlingen). Ik onderhoud alle contacten met de pers en zorg dat er goed promotiemateriaal wordt vervaardigd.


2001 - 2007: Communicatieadviseur bij het Ministerie van VWS
In deze functie adviseer ik medewerkers en management van beleidsafdelingen over communicatie. In verschillende projectteams ben ik verantwoordelijk voor communicatie, het opstellen van begrotingen en planningen, het aansturen van externe communicatie- en onderzoeksbureaus en het onderhouden van contacten met belangenpartijen en media.
Wanneer er crisissituaties zijn (SARS, vogelpest, pokken) word ik toegevoegd aan het crisisteam.


Opleidingen en cursussen
2014 Seminar 2 Day MBA door Brian Tracy
2005 Crisiscommunicatie, Expertisecentrum Risico- en Crisiscommunicatie
2003 Overheidscommunicatie en Beleid, Academie voor Overheidscommunicatie
1996 - 2001 HBO Communicatie, Ichthus Hogeschool Rotterdam
1995 - 1996 Psychologie, Katholieke Universiteit Brabant
1993 - 1995 VWO, Rotterdamse Dag / Avondscholengemeenschap
1988 - 1993 Gymnasium, Sint Montfortcollege Rotterdam


Vraag Erik direct om een offerte

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder uw contactgegevens in.

Geheel gratis!
Snel een gemotiveerde freelancer.
Door op "Plaats de aanvraag" te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Contactgegevens: