Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Contactgegevens:

Telefoon / mobiel

Toon telefoonnummer

Profiel

Ik ben een bevlogen journalist, tekstschrijver en eindredacteur die dit prachtvak is gaan uitoefenen omdat ik geloof dat communicatie bruggen bouwt tussen mensen. Heel idealistisch misschien, maar ik heb gelukkig in ruim 25 jaar vaak meegemaakt dat het geven van de juiste informatie in heldere taal echt iets bijdraagt.

Ik ben behalve journalist en allround schrijver een zeer ervaren en snel werkende eindredacteur die graag teksten perfectioneert.

Mijn vakgebied is de lokale politiek, ik ben raadsverslaggever en politiek redacteur in vele gemeenten geweest. Maar schrijf daarnaast ook met veel passie over sociale onderwerpen en durf mezelf een interviewspecialist te noemen. Het is prachtig om iemand helemaal tot leven te wekken in een verhaal, zodat de lezer echt het gevoel krijgt iemand ontmoet te hebben.

Daarnaast schrijf en blog ik veel over mijn grote passies: geschiedenis, kunst, reizen en alles wat met eten en drinken te maken heeft.

Portfolio

Code Oranje

Met burgemeester Pieter van de Stadt van Lansingerland heb ik een paginagroot artikel gemaakt over 'Code Oranje', een initiatief tot bestuurlijke vernieuwing.

Vuilnisexcursie

Verslag van een bezoek met wethouder Simon Fortuyn aan een vuilverwerkingsinstallatie van Renewi.
D865A73A-5AE1-4BE8-88E9-8EE101331CA0.JPG

Gemeentebegroting

Om aan te geven hoe ik complexe materie, zoals een gemeentebegroting, zeer compact, helder en met focus op de lezer presenteer is deze pagina een goed voorbeeld.
29A80224-445F-47B5-8489-FFBA9F8AFE41.JPG

Human interest/long read

Ook wat langere verhalen schrijf ik graag, en met veel betrokkenheid. Dit kerstverhaal, over een gezin dat te maken kreeg met een plotseling sterfgeval en een moeilijke beslissing, was emotioneel best zwaar om te maken, maar is mijns inziens goed gelukt.

Uitgevoerde opdrachten

Schrijver voor Samenstelling Gemeenteraden 2018
Beste freelancers,    Ik ben op zoek naar een schrijver met politieke achtergrond of kennis voor een artikel over gemeenteraden n.a.v. de verkiezingen.    Hoe zijn de raden samengesteld? Politieke kennis of ervaring met schrijven over politiek is een harde eis. Hoe zien de gemeenten er nu uit? Welke hebben partijen hebben veel zetels…
Utrecht 8 jan
Artikel Schrijven over Gemeenteraadsverkiezingen 2018
Beste freelancers,    Ik ben op zoek naar een schrijver met politieke achtergrond of kennis voor een artikel over aanloop naar gemeenteraadsverkiezing 2018. Politieke kennis of ervaring met schrijven over politiek is een harde eis.  Hoe doen de landelijke partijen in de gemeenten en hoe is de verdeling nu?  Prognoses?   …
Utrecht 8 jan

Vraag Willem direct om een offerte

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder uw contactgegevens in.

Geheel gratis!
Snel een gemotiveerde freelancer.
Door op "Plaats de aanvraag" te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden