Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
Marko

Marko Kassenaar

Meertalige kunsteducator, vertaler en schrijver

|
Locatie: Amsterdam
|
Actief sinds: 23-11-2011
|
Uurtarief: € 45
|
Profiel bekeken: 3027 keer
|
KvK-nummer: 34337993 informatie
|

Contactgegevens:

Telefoon / mobiel

Toon telefoonnummer

Profiel

Sinds 10+ jaar ben ik actief als kunsteducator en schrijver. Ik geef lezingen en rondleidingen en ik publiceer boeken en artikelen. 

Tot mijn belangrijkste (co-)publicaties horen "RIJKS, Masters of the Golden Age" van Marcel Wanders Studio, waar ik een artikel voor schreef over de architectuur van het Rijksmuseum; kunstenaars-biografiëen voor "Het Geheim van de Meester", uitgegeven ter ondersteuning van de gelijknamige NTR-tv serie; eind 2017 komt een nieuwe editie van "Sterke Verhalen - Kingdom by the Sea", het succesvolle boek van Mark Zegeling over de geschiedenis van de KLM-huisjes. Hierbij had ik de opdracht te schrijven over het geboortehuis van Antony Fokker.

Enkele van mijn publicaties over de belangrijkste musea van Amsterdam bevinden zich al jaren in de top van de verkooplijsten op Amazon.

Ik heb een ruime ervaring in optredens voor de media. Mijn bijdragen aan documentaires en nieuwsitems zijn op YouTube te vinden (zie de link in dit profiel).

Ik werk tevens als vertaler voor een brede kring aan opdrachtgevers. Naast het jargon van de kunstwereld ben ik bekend met specifieke vaktermen in de wereld van marketing, PR en de bouwwereld.

Tot mijn klantenkring behoren het Koninklijk Concertgebouw, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rijksmuseum, ABN AMRO, De Nederlandsche Bank, Studio Marcel Wanders, Mark Zegeling, alsmede vele particuliere klanten uit de wereld van entertainment, zaken en de politiek.

Portfolio

Schermafbeelding 2015-11-23 om 10.28.24.png

2013-2015 Museumgidsen Amsterdam

Deze gidsen bevatten een toelichting op de collectie van vier Amsterdamse topmusea: Rijksmuseum, Van Goghmuseum, Anne Frank Huis en de Hermitage. Als paperback en e-Book te verkrijgen via Amazon.
LELY.jpg

2013-heden Tolk LELY international

Voor LELY, een Nederlands landbouw-innovatiebedrijf, begeleid ik bezoeken van potentiële klanten en relaties. Hierbij treed ik op als tolk en vertaler. Ook heb ik de teksten verzorgd voor het programmaboekje dat bij deze bezoeken wordt uitgegeven. Deze teksten behandelen de (culturele) geschiedenis van Nederland.

2006-heden Rijksmuseum gids en spreker

Voor het Rijksmuseum treed ik op als rondleider en spreker. Ook ben ik gastheer en rondleider bij bezoeken van regeringsdelegaties en VIP gasten. Daarnaast heb ik diverse TV-items gepresenteerd voor cultuurprogramma's uit Zweden, Frankrijk, Rusland, Italië en Japan.
MW.jpg

2015 - 2016 Marcel Wanders boekproject

Voor het boekproject 'Rijks, Masters of the Golden Age' over de Hollandse Meesters, schreef ik het artikel 'Creativity is Bliss'. Dit artikel behandelt de symboliek in de architectuur van het Rijksmuseum. Ik verzorgde ook de presentatie van het boek op de Duitse markt. Inmiddels wordt "Rijks" wereldwijd verkocht.

Referenties

Datum:
13-06-2016
Van:
Jolanda van den Berg
Waardering:
referentiesterren
Kwaliteit:
referentiesterren
Deadline:
referentiesterren
Communicatie:
referentiesterren
Flexibiliteit:
referentiesterren
Prima communicatie, snelle reacties, goede vertalingen. Prettig om mee samen te werken.
Datum:
12-06-2016
Van:
Carla de Bakker
Waardering:
referentiesterren
Kwaliteit:
referentiesterren
Deadline:
referentiesterren
Communicatie:
referentiesterren
Flexibiliteit:
referentiesterren
Marko heeft mij enorm geholpen met een spoedklus vertalen. Geen standaard tekst, behoorlijk wat vakjargon (marketing). Het werk was snel af en de samenwerking en communicatie verliep heel prettig. Ik kan hem zeker aanbevelen!
Van:
Bert van der Meer
Opdracht:
Waardering:
referentiesterren
Kwaliteit:
referentiesterren
Deadline:
referentiesterren
Communicatie:
referentiesterren
Flexibiliteit:
referentiesterren

Uitgevoerde opdrachten

Vertalen NE-EN van PPT Tekstslides (Spoedklusje)
Beste freelancers,    Ik zoek met spoed een vertaler (Nederlands->Engels) die vandaag al een aantal tekstslides (in ppt) kan vertalen. Ik kom graag in contact met iemand die dit vandaag nog zou kunnen doen.    Ik hoor graag van je.
Badhoevedorp 09-06-2016
Engels Vertaler voor Kleinschalig Museum Gezocht
Beste freelancers,    Ik ben op korte termijn op zoek naar een Engels vertaler die voor een nieuw op te zetten kleinschalig museum, teksten wil vertalen. Het gaat om teksten voor de website, folders en A-teksten om in het museum te tonen. Het gaat om een tmuseum in Amsterdam. Helaas hier ook een beperkt budget beschikbaar. Er komen nog meer…
Amsterdam 30-05-2016
Website Vertalen
Ik wil onze website naar het duits en engels laten vertalen.Vooraf wil ik dat er goed naar de teksten wordt gekeken en waar nodig geredigeerd wordt.    Ik zoek dus een vertaler en goede tekstschrijver ineen! Het gaat om 2 websites van ongeveer 1000 woorden.    Ik wil graag een offerte met een fixed price. Doelgroep van de site is…
02-04-2012

Vraag Marko direct om een offerte

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder uw contactgegevens in.

Geheel gratis!
Snel een gemotiveerde freelancer.
Door op "Plaats de aanvraag" te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden