Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
of


Wat is het verschil?
Jan Jaap

Jan Jaap

|
Locatie: Enschede
|
Actief sinds: 02-12-2015
|
Uurtarief: € 70
|
Profiel bekeken: 535 keer
|
Mijn achtergrond zit in een combinatie van Backend en Frontend werk. Oorspronkelijk heb ik Technische Informatica gedaan en vervolgens doorgegaan met Multimedia en Vormgeving aan de Hanze Hogeschool Groningen.

Vervolgens heb ik door de jaren heen verschillende opdrachten gedaan voornamelijk op het gebied van websites ontwerpen en bouwen. Maar ook mobiele apps en specifieke code oplossingen.

Op locatie en tijdelijke samenwerkingsverbanden behoren tot de mogelijkheden.

Door de jaren heen heb ik de volgende specialisaties ontwikkeld welke mijn voorkeur hebben om mee te werken.

Specialisaties:

Functioneel Ontwerp
Elk goed project begint met een degelijk Functioneel Ontwerp. Hierin wordt alles afgebakend wat een site of applicatie moet doen en kunnen. Met zo'n functioneel ontwerp wordt het uiteindelijke bouwen makkelijker en duidelijker. Dit is een document dat samen de klant gemaakt wordt en geld als basis voor de vervolg offerte voor het project.

Afhankelijk van het formaat van een dergelijk project is het maken hier van 8 tot 20 uur. (in het geval van kleine websites is het vaak minder)

WordPress
Als het gaat om snel en eenvoudig een website online te krijgen die makkelijk zelf te onderhouden is, dan is WordPress een uitstekende keuze. Door de brede ondersteuning ben je niet gebonden aan een enkele webdeveloper. Daarnaast zijn alle moderne features die mensen graag willen snel ingesteld.

WooCommerce
Een plugin (uitbreiding) voor WordPress maakt het mogelijk om het te gebruiken als Webshop. Ideaal geschikt voor bijna alle maten webshops met standaard eisen en wensen. Alle standaard betaal oplossingen zijn mogelijk en worden ondersteund.

Django
Gebasseerd op Python, een programmeer taal ontwikkeld door Nederlander Guido van Rossum, Django is een framework bedoelt om snel maatwerk systemen neer te zetten. Hierbij valt te denken aan Agenda systemen, Voorraadbeheer, Specifieke Planningstools, etc. Maar het kan ook fungeren als REST backend voor mobiele applicaties. Het is ook mogelijk om inhoud alvast in te vullen terwijl de rest van de logica wordt uitgewerkt, wat ontwikkeltijd versneld.

Wagtail
Een CMS op basis van Django, het voordeel hiervan ten opzichte van Wordpress is dat specifieke maatwerk in kortere tijd beter te realiseren valt. Dit maakt het mogelijk om een maatwerk site neer te zetten tegen prijzen vergelijkbaar met standaard websites.

Oscar
Webshop oplossinge gebasseerd op Django. Belangrijk voordeel hier is dat het eenvoudig is om maatwerk business logic toe te voegen aan de webshop. Dit maakt het zeer geschikt voor webshops met hele specifieke wensen. Dit zonder dat er onnodige load bij komt op de server.

Cordova
Mobiele apps zijn de manier om extra features te bieden, maar met verschillende mobiele telefoons is het best een investering om voor alle platformen een apparte app te maken. Met behulp van Cordova is het mogelijk om webtechnologie te gebruiken om apps te maken die werken op alle grote mobiele platformen. Dit betekend wel een kleine inlevering op grafische performance dus het is niet geschikt voor games, maar voor informatieve apps of invul apps is het ideaal.

Andere systemen
Het is natuurlijk ook mogelijk om in andere systemen te werken. Hier bij hangt het af van de aard van het werk en het systeem hoeveel tijd dit gaat kosten.

Contactgegevens:

Telefoon / mobiel

Toon telefoonnummer