Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
  1. Alle opdrachten >
  2. Design & Multimedia >
  3. Illustraties
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Illustrator Gezocht voor Dichtbundel

Opdracht ID: 39588

Budget: € 20 tot € 50 p.u.
Geplaatst: 17-06-2019
Reacties: 12
Locatie: Leidschendam, Zuid-Holland
Laatst gewijzigd: 02-07-2019
Status: Match!
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Ik ben op zoek naar een freelance illustrator voor een dichtbundel met als titel Verhalende gedichten.

Bevat verschillende genres gedichten, geschreven in de periode 1980 – 2018, die eerder zijn verschenen in, in eigen beheer uitgegeven, boekjes, bestemd als Kerst- en Nieuwjaarswensen, alsmede in een, van 2000 tot 2013 onder eigen redactie gevoerd, blad van een Reünistenclub van oud-atleten, en in Nehernieuws, het nieuwsblad van en voor bewoners van het Neherpark in Leidschendam. Eén gedicht werd geschreven voor een Special Magazine van Revue Arts Uitgevers BV voor Food Center Amsterdam (1998), dat door de auteur werd geredigeerd.

Alle gedichten hebben een verhalend karakter en zijn in enigerlei vorm te beschouwen als spelen met taal. Ook is bij de onderwerpkeuze humor vaak een leidend motief geweest. Gepoogd is zoveel mogelijk rijm toe te passen, waar de Nederlandse taal ruimschoots gelegenheid toe biedt. Van de 86 gedichten hebben 40 de vorm van een sonnet, 26 van een limerick, en hebben de overige 20 een vrije vorm, wisselend van rijmschema, versvoet en indeling in coupletten.

Te onderscheiden zijn de volgende groepen:

1. 12 sonnetten over het Griekse eiland Kreta;
2. een grote groep van 40, waarvan 22 sonnetten, over actuele gebeurtenissen en maatschappelijke onderwerpen (zoals kabinetsberaad, oorlog in Irak, pausverkiezing, rol van prins Willem-Alexander, klimaatverandering). Daarnaast ook veel fantasie, luchtig van sfeer, met hier en daar een serieuze ondertoon.
3. sportgedichten, waaronder ook nog 6 sonnetten;
4. 26 Engelstalige limericks, een zoektocht verbeeldend naar dames in Schotland, met namen beginnend met een opvolgende letter van het alfabet;
5. een uit 14 coupletten bestaande ode aan een – imaginaire – Griekse tragediedichter.

De beoogde oplage is beperkt tot de relatiekring van de auteur, uitgebreid met een mogelijke doelgroep, voorgesteld door de uitgever, wanneer besloten wordt de uitgave van de bundel uit te besteden. Daarnaast zou ook de illustrator suggesties kunnen doen voor een doelgroep, bijvoorbeeld wanneer hij/zij daartoe mede dankzij de eigen inbreng mogelijkheden ziet.

In ieder geval beoogt de auteur door middel van illustraties – van bijv. 20 à 25 gedichten – waarde toe te voegen aan de bundel en de aandacht te trekken van een lezerspubliek, dat in een visuele voorstelling meer dan in alleen een dichtregel een aansporing tot lezen vindt.
Idealiter versterken tekst en illustraties elkaar, zodat er een fraaie coproductie ontstaat.

Gedacht wordt aan een afwisseling van bladvullende illustraties met kleinere illustraties die direct bij de tekst kunnen worden geplaatst. Beoogd formaat van het boekje is 22 cm hoog bij 14,5 cm breed.

Het budget is in overleg en een vaste prijs is gewenst.

Ik zie graag een reactie en offerte tegemoet.




 

Freelance illustratoren die hebben gereageerd (12)

Tilleke
Tilleke
18-06-2019
23 referenties
Gemiddelde score
9.8
Paul
Paul
17-06-2019
5 referenties
Gemiddelde score
10
Josien
Josien
17-06-2019
16 referenties
Gemiddelde score
9.8
Arjan
Arjan
17-06-2019
5 referenties
Gemiddelde score
10
Pepijn
Pepijn
17-06-2019
9 referenties
Gemiddelde score
9.8
Monique
Monique
17-06-2019
12 referenties
Gemiddelde score
9.6
Debbie
Debbie
17-06-2019
0 referenties
Gemiddelde score
Maria
Maria
17-06-2019
14 referenties
Gemiddelde score
9.7
Erwin
Erwin
17-06-2019
19 referenties
Gemiddelde score
9.6
Martijn
Martijn
18-06-2019
6 referenties
Gemiddelde score
10
valentijn
valentijn
18-06-2019
0 referenties
Gemiddelde score
Joke
Joke
18-06-2019
0 referenties
Gemiddelde score
Toon meer reacties

Freelance illustrator opdrachten

Illustratie gezocht voor voorkant geboortekaartje

Geplaatst: 18 apr
Beste freelancers, Ik ben op zoek naar iemand die een illustratie kan maken voor het geboortekaartje van onze toekomstige zoon, enigszins in lijn met de illustraties op het kaartje van onze eerste 2 kinderen. Zie illustraties van de eerdere geboortekaartjes in de bijlagen.  

Illustratie met een medisch-futuristisch tintje

Geplaatst: 17 apr
Beste freelancers, Wij zijn op zoek naar een illustrator die een gave (bij voorkeur digitale) illustratie kan maken welke gebruikt gaat worden, in eerste instantie, in een flyer. Mag een beetje een futuristisch karakter hebben. De flyer is een aankondiging van een medisch congres in Belgrado met als thema 'Energy'. Graag zouden we de volgende elementen terug willen zien in de illustratie:…

Arbeidsovereenkomst in stripvorm

Geplaatst: 16 apr
Beste, ik ben op zoek naar een illustrator die ons op korte termijn kan helpen met het uitwerken van een arbeidsovereenkomst in stripvorm van 1 of (max) 2 pagina's. Deze strip is bedoeld voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt ofwel een licht verstandelijke handicap en die te vaak een arbeidsovereenkomst ontvangen (waar honden geen brood van lusten). Op deze manier willen we ze…

Illustraties voor mijn boek

Geplaatst: 22 mrt
Beste freelancers, Ik ben bezig met het schrijven van een boek. Op dit moment loop ik vast. Want hoe moet ik verder. Ik heb een 10 tal verhaaltjes geschreven. bij elk verhaaltje wil ik graag een tekening. Dit zou gaan om een tekening, op een A5 of half A5 formaat. Het boek gaat over een meisje dat een moeder met MS heeft. Ze beleefd leuke, minder leuke dingen. Sommige verhalen zijn zo geschreven dat…

Mijn mama is advocaat

Geplaatst: 5 apr
Beste freelancers, Ik zoek een illustrator voor mijn kinderboek, mijn mama is advocaat, een kort informatief boek voor kinderen tussen de 6 en 8 denk ik, budget in overleg.  

Twee praatplaten

Geplaatst: 12 apr
Beste freelancers. Ik zoek een illustrator die twee praatplaten wil tekenen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De handleiding/ input voor deze praatplaten zijn af.   

Bordspel ontwerper

Geplaatst: 25 mrt
Beste freelancers, Ontwerper gezocht voor een bordspel voor kinderen met als thema emoties. Budget 250 euro.
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht