“Ik zoek iemand die een 3d-tekening kan maken binnen 4 dagen, inclusief weekend.” Niet iedereen zal zo welwillend zijn weekend opgegeven hebben voor een leuke klus, maar Mathijn Uilenbroek twijfelde geen seconde. Hij is freelancer omdat hij niet van stramienen houdt en van zijn vrijheid geniet, maar hard werken kan hij zeker! Esther Westerweele, eigenaar van LEF marketing & events had geen verdere overtuiging nodig. Ze huurde Mathijn een jaar geleden in om een 3d-visualisatie te maken van een beursvloer en maakt hier sindsdien graag een gewoonte van.

Overtuigen is laten zien

Hoe kan je iemand het beste overtuigen dat jij de aangewezen persoon bent om een evenement te organiseren? Precies! Door het te laten zien. Esther heeft daarom goede designers in dienst, die goede plattegronden en visualisaties maken. Deze 2d-beelden kunnen echter af en toe nog een zetje overtuigingskracht gebruiken en daar komt Mathijn Uijlenbroek in beeld. Mathijn heeft inmiddels zes evenementenlocaties voor LEF marketing & events gevisualiseerd in een 3d-tekening, variërend van een beurshal tot een kasteel tot de Alexanderplatz.
 

Mathijn afbeelding Huawei
 

Krappe deadlines zijn normaal in China

De opdrachten voor Esther zijn altijd een uitdaging. Ze werkt veel voor Chinese opdrachtgevers en die kennen een heel andere werkwijze dan wij in Nederland gewend zijn. Het is geen uitzondering dat één functie daar door meerdere mensen bezet wordt, waardoor de verwachtingen altijd hoog zijn en de deadlines krap. Mathijn is gelukkig flexibel. Mocht het nodig zijn werkt hij een avondje of zelfs een nachtje door. “Het mooie van het freelance leven is dat je je verloren slaap of vrije tijd altijd weer op een wat rustiger moment kan inhalen” vindt Mathijn. “Weekdagen en weekenddagen zijn verwisselbaar”.

Soepele communicatie en hoge kwaliteit

Zowel Esther als Mathijn zien de samenwerking nog wel een tijdje standhouden. De communicatie verloopt soepel en de kwaliteit van het werk is hoog. Mathijn heeft voor opdrachten van LEF marketing & events Hoofdkraan.nl niet meer nodig, maar hij sleept nog vaak nieuwe opdrachten binnen op het platform. In ruim twee jaar tijd heeft hij een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Als productontwerper, 3D ontwerper en grafisch vormgever voert hij een enorme veelzijdigheid aan opdrachten uit en de referenties zijn altijd lovend. “Hij denkt goed mee en komt met goede voorstellen” is een veel te lezen compliment op zijn profiel-pagina.
 

Mathijn afbeelding congres
 

Grafische spoedklus?

Dus heb je nog een grafische spoedklus of wil je goed brainstormen over vormgeving of productontwerp? Bij Mathijn Uilenbroek ben je aan het goede adres. Je moet alleen zorgen dat je Esther Westerweele en de vele andere Hoofdkraan.nl-opdrachtgevers voor bent.

 
Mathijn afbeelding flyer