Voor veel mensen is het herkenbaar. Al maanden loop je rond met het idee om voor jezelf te beginnen en dan plotseling beginnen de geruchten te zoemen: je contract wordt misschien niet verlengd. En weet je wat.. dat is misschien wel het best mogelijke nieuws, want wist je dat je kan starten met freelancen vanuit een uitkering. De meest interessante regeling is de zogenaamde startersperiode.

Hoe werkt de startersperiode?

Je kunt gebruik maken van de startersperiode voor een periode van 26 weken. Gedurende die tijd ontvang je 29% minder WW-uitkering. Daartegenover staat dat je geen verantwoording meer aan het UWV hoeft af te leggen, dat je niet hoeft te solliciteren en dat je alle uren aan je bedrijf kan besteden, onafhankelijk van hoeveel je bedrijf al opbrengt.

In het geval dat je minder dan 26 weken aan WW-recht hebt opgebouwd, dan duurt je startersperiode simpelweg tot je WW-uitkering volledig ophoudt.

Wie kan starten met freelancen vanuit een uitkering?

Iedereen die recht heeft op een WW-uitkering, kan ook een bedrijf starten met behoud van een deel van die uitkering. Het UWV stelt echter wel een aantal beperkingen:

  • Op basis van je ondernemingsplan beoordeelt een starterscoach van het UWV of de kans dat jij met je onderneming in je levensonderhoud zal kunnen voorzien, groot genoeg is.

  • Je mag tijdens de startperiode van 26 weken geen werkzaamheden verrichten voor je oud-werkgever.

  • Je moet een online cursus van het UWV doen.

  • Je mag niet al eerder je onderneming gestart zijn, dus je mag nog geen KvK-inschrijving of website hebben. Ook mag je nog geen acquisitie hebben verricht.

Wat als je na 26 weken nog niet kan rondkomen als freelancer?

Als het einde van je 26 weken startersperiode in zicht is, zal de starterscoach van het UWV weer contact met je opnemen. Hij wil dan weten of jij je onderneming gaat voortzetten en voor hoeveel uren je dit denkt te doen. Stel dat jij nog niet voldoende opdrachten binnenhaalt om ervan te kunnen leven, kun je het UWV laten weten dat je je onderneming parttime wil voortzetten en voor de overige dagen een reguliere WW-uitkering wil ontvangen. Dit betekent wel dat je weer een sollicitatieplicht voor die resterende dagen krijgt. Het idee is immers ook vanaf dat moment dat je parttime gaat ondernemen en parttime in loondienst.