Vrijheid, onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Dit zijn drie belangrijke aspecten die het zelfstandig ondernemerschap glans geven. Maar er kleven ook een aantal nadelen aan die het leven van een zzp’er een stuk moeilijker maken. Denk bijvoorbeeld aan administratieve verplichtingen, een sterk wisselend inkomen en opdrachtgevers die te laat of niet betalen.

Er bestaat een manier waarop professionals als zelfstandige kunnen werken, maar dan met minder zorgen en risico’s. Namelijk door te payrollen. Met payrolling bepaal je zelf voor wie je werkt en tegen welk tarief, net als zzp'ers. Maar doordat je daarbij op de loonlijst van een payrollbedrijf staat, ervaar je meer gemak en zekerheid.

Dit zijn vier belangrijke redenen waarom freelancers die payrollen onbekommerd ondernemen:

1. Geen ergernis om niet betaalde rekeningen

Wanbetalers zijn een groot probleem voor freelancers in Nederland. Ruim de helft van hen heeft er last van. Het te laat of zelfs niet betaald krijgen is één van hun grootste ergernissen. Freelancers die via payrolling ondernemen hebben hier geen last van. Facturatie en het debiteurenbeheer wordt uit handen genomen. Via payrollbedrijf Tentoo krijgen freelancers zelfs binnen zeven dagen hun geld! Die zekerheid maakt gelukkig.

2. Meer tijd voor hun passie

Freelancers zijn vaak veel tijd kwijt met administratieve taken. Ze houden zich onder meer bezig met boekhouding, facturatie, debiteurenbeheer en belastingzaken. Zo niet de freelancers die via payrolling ondernemen. Het payrollbedrijf neemt hun deze administratieve taken over. Zo houden de freelancers meer tijd over voor wat ze echt leuk vinden: hun vak!

3. Zeker van inkomen

Freelancers die via payrolling ondernemen, staan op de loonlijst van een payrollbedrijf. Daardoor bouwen ze rechten op voor de WW, de ZW en de WIA. Zo zijn freelancers zeker van inkomen wanneer ze ziek zijn of arbeidsongeschikt raken. Ook als ze (tijdelijk) zonder opdrachten zitten, krijgen ze inkomen. Deze financiële zekerheid zorgt voor onbekommerd ondernemerschap!

4. Grotere kans van slagen

Acquisitie is voor veel freelancers niet de favoriete bezigheid. Maar het is wel belangrijk. Want zo komen freelancers aan opdrachten. Doordat het payrollbedrijf de administratieve verplichtingen overneemt, houden freelancers meer tijd over. Meer tijd voor hun vak, maar ook meer tijd voor acquisitie. Zo vergroten ze hun kans van slagen!

Meer weten?

Bekijk hier meer informatie over payrolling voor freelancers en zzp’ers!