Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
  1. Alle opdrachten >
  2. Tekst & Vertaling >
  3. Persberichten
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Tekstschrijver Persbericht en Social Media

Opdracht ID: 36953

Budget: € 20 tot € 80 p.u.
Geplaatst: 29-11-2018
Reacties: 9
Locatie: Amsterdam, Noord-Holland
Laatst gewijzigd: 12-12-2018
Status: Match!
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Voor de lancering van een nieuwe website zoeken we een tekstschrijver (M/V) om het bestaan van de site - en daarmee het bedrijf en service waar het om gaat - te promoten.

Het gaat om het schrijven van een Persbericht. Van daaruit kunnen tekst-elementen worden gebruikt voor een eNewsletter en verschillende Social-Media Posts.

Website link kunnen wij toesturen.

Introductie tot de site, ontwerpbureau en service:

"Naam van onze organisatie" - Zet uw zorg beter in de markt.
Hoe trek je meer patiënten? Hoe ontwikkel je die toegankelijke app of zorgwebsite? Samen bekijken we uw markt, brengen we de ‘patiëntreis’ in kaart en houden we uw communicatie tegen het licht. Na een grondige analyse, ontwikkelen we samen creatieve oplossingen die het verschil gaan maken. Van positionering, visuele identiteit, gebruiksvriendelijke apps en overtuigende websites, tot drukwerk en het ontwerp van fysieke ruimtes.

Onze zorgorganisatie is dus een grafisch ontwerp-bureau dat werkt voor specifieke zorg-klanten. Deze klanten benaderen we dmv vier categorieën: Care & Cure (dokters/practitioners), Koepel/NGO, Leveranciers en Overheid.

Begrijp je de zorg-markt in Nederland, het onderscheid tussen aanbieders en wat je leest op deze website?

Heb je affiniteit met branding, het maken of optimaliseren (re-branden) van merken? (ook al ben je geen ontwerper) - begrijp je de waarde van een goede, relevante en onderscheidende visuele identiteit, strategische positionering, voor bedrijven en organisaties?

Heb je relevante ervaring en kun je voorbeelden laten zien van schrijf-werk dat (echt) van jou is, dat je ons kan laten zien dmv links, of toegestuurd via email?

We werken ook veel online, aan websites of andere digital tools, maar ook aan ruimtelijke oplossingen zoals interieur, trade-shows ed - om zo een merk consistent over alle ‘toch-points’ toe te passen.

Qua tone of voice zoeken we de balans in teksten die relevant zijn, maar ook zorgvuldig en daarbij heel toegankelijk. Op een vriendelijke manier iets belangrijks en ingewikkelds vertellen dus.

Naast het onderwerp van de zorg-markt is het ook belangrijk dat je veel snap van social-media (SM) - mbt verschillende channels, mogelijkheden, do’s & don’ts, audiences, frequency van posting, timing, ads, analytics als resultaat na posting etc.

Spreekt dit aan en kun je daadwerkelijk een goede bijdrage leveren dmv relevante teksten en het activeren (oa verspreiden) daarvan? Neem dan contact met ons op!

Wij zien graag een reactie tegemoet.

P.S.

Zodra de website is gelanceerd zal er doorlopend schrijfwerk gedaan moeten worden om de site verder te blijven promoten. Verschillende case-studies die zijn opgenomen in de site kunnen worden uitgedragen, door SM. Ook kan er vanuit berichten in de media worden ingehaakt om zo links te maken naar onze organisatie, de expertise en service/s.

We willen dus werken met een schrijver die zich gaat thuis voelen in dit onderwerp en bij ons team. Het karakter van SM en berichtgeving in de zorg is snel, op die manier moeten we ook kunnen werken; vlot en soms direct inspringen, produceren en uitdragen.

Naast het schrijven voor onze organisatie, moet er ook regelmatig inhoudelijk voor klanten op projecten worden geschreven. Onze organisatie werkt ook voor andere klanten, buiten de zorg.

Alhoewel het schrijven doorlopend zal zijn, is het ook flexibel en niet persé een full-time positie.

Persbericht tekstschrijvers die hebben gereageerd (9)

Marieke
Marieke
29-11-2018
2 referenties
Gemiddelde score
9.8
Chantal
Chantal
29-11-2018
1 referenties
Gemiddelde score
9.5
Marjolijn
Marjolijn
29-11-2018
2 referenties
Gemiddelde score
9.8
Steven
Steven
29-11-2018
0 referenties
Gemiddelde score
Sandy
Sandy
29-11-2018
0 referenties
Gemiddelde score
Rien
Rien
29-11-2018
27 referenties
Gemiddelde score
9.5
Henk-Jan
Henk-Jan
29-11-2018
2 referenties
Gemiddelde score
8.5
Tessa
Tessa
29-11-2018
0 referenties
Gemiddelde score
Marije
Marije
29-11-2018
0 referenties
Gemiddelde score
Toon meer reacties

Freelance persberichten opdrachten

Persbericht voor Duurzame Tassenlijn

Geplaatst: 15-09-2022
Beste freelancers, Ik ben kunstenaar en ontwerper en op zoek naar een tekstschrijver voor een persbericht en tekst voor flyer (eventueel ook in het Engels); delen van deze tekst wil ik dan ook graag gebruiken voor mijn site. Het gaat om een duurzame tassenlijn, een kleine kunstcollectie en dus ook te koop. In eerste instantie niet direct als commercieel product. Het commerciële deel zal in latere…

Persbericht Schrijven voor Lancering Nieuw Kledingmerk

Geplaatst: 24-11-2021
Beste freelancers, ik ben op zoek naar iemand die een persbericht kan en wil schrijven om de aankondiging te doen van ons net opgerichte kledingmerk. De unieke kledingstukken van ons bedrijf worden geproduceerd met het behoud en aandacht voor de planeet, mens en dier als primaire focus. Deze focus van de kleding komt op meerdere manieren tot uiting. Ons eerste ontwerp is de Multi-wrap Skirt,…

Freelance Schrijver voor Persbericht Gezocht

Geplaatst: 09-06-2021
Beste freelancers, Voor onze organisatie zoeken we een ervaren persbericht-schrijver. Het is een pre dat jij contacten hebt met de pers, weet wanneer en hoe een persbericht het beste ontvangen wordt en of het item rondom het persbericht überhaupt nieuwswaardig is. De aanleiding van het persbericht is deze 'sportzomer'. De deadline voor dit persbericht ligt rond 22 juni. We zien graag…

Freelance Schrijver van Persbericht over Aankondiging Kinderboek

Geplaatst: 01-04-2021
Beste freelancers, Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een freelancer die voor ons een persbericht kan schrijven. Het betreft een persbericht in het Nederlands die vrij compact geschreven mogen worden tot maximaal 1 A-4.  De aanleiding van bericht is een aankondiging die wij willen doen over een geschreven kinderboek. De deadline van het persbericht is zo snel mogelijk. Als deze…

Rechtenvrij Interview voor Onderneming in Tubes Wijn

Geplaatst: 08-03-2021
Beste freelancers, Voor mijn werkgever ben ik op zoek naar een freelance journalist die een rechtenvrij interview met onze Managing Directors wil afnemen en schrijven. Het moet een onafhankelijk stuk worden waarin duidelijk wordt waarom onze producten dé oplossing zijn voor verschillende branches. Ons bedrijf bottelt wijn en sterke dranken per glas in single serve tubes van 35, 50 en 100 ml.…

Persbericht voor 125 Jarig Jubileum Productiebedrijf

Geplaatst: 26-01-2021
Beste freelancers, Wij zijn een bedrijf dat consumenten verpakkingen van karton maken op duurzame en innovatieve wijze. Dit familiebedrijf is opgericht in 1896 en viert dit jaar het 125 jarig jubileum. Hiervoor willen wij een persbericht opstellen om te versturen naar lokale nieuws redacties, uitgevers in de verpakkingsbranche enz. De opdracht betreft het schrijven van een persbericht van maximaal…

Redigeren van Persbericht van Nieuw Skincare Merk

Geplaatst: 03-02-2021
Beste freelancers, Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen met het pakkend neerzetten van een professioneel persbericht. Ik heb zelf de basis al staan maar wil nu dat dit op de juiste wijze geredigeerd wordt om te zorgen dat iedereen direct meer wilt weten van dit nieuwe merk? De inhoud van het persbericht betreft de lancering van een nieuw skincare merk. Kan jij ons helpen? Reageer dan via…
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht