Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
  1. Alle opdrachten >
  2. Design & Multimedia >
  3. Illustraties
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Tekenaar langdurige samenwerking (75-150 stuks/jaar)

Opdracht ID: 54309

Budget: € 50 tot 350
Geplaatst: 14-12-2023
Reacties: 14
Locatie: Leiden, Zuid-Holland
Laatst gewijzigd: 18-12-2023
Status: Match!
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Tekenaar gezocht voor langdurige samenwerking (75-150 illustraties per jaar): Pilot

Wie zijn wij
Met ons concept benutten we de denkkracht van kinderen om te komen tot verfrissende oplossingen voor de meest complexe organisatie-vraagstukken. 

Wat zoeken we en waarom
De afgelopen 9 jaar hebben we met veel plezier samengewerkt met onze vaste tekenaar Erwin. Mooi voor hem maar helaas voor ons heeft hij aangegeven zich meer te gaan richten op coaching waardoor hij zijn tekenactiviteiten gaat stoppen. Daarom zijn wij opzoek naar een nieuwe tekenaar waarmee we ook graag voor langere willen samenwerken.

Hoe werken we:
• In stap 2 van onze aanpak maken we een vertaling van complexe vraagstukken naar de wereld van kinderen. Dit wordt ondersteund door 2 illustraties waarbij ons fictieve volkje, de gompies, altijd de hoofdrolspelen. Voor een impressie zie bijlage.
• In stap 4 vertalen we ideeen van kinderen terug naar volwassen adviezen. Ook hier spelen de Gompies weer de hoofdrol.

Samenwerkings proces:
o Per app/telefoon stemmen we af wanneer er tekeningen nodig zijn en instructies gedeeld kunnen worden. We proberen dit 1-2 weken van te voren te doen zodat je het kunt inplannen. Soms is er ook sneller iets nodig.
o Per mail krijg je instructies met ook een schets hoe wij het grofweg qua verdeling voor ons zien
o Per app worden illustraties gedeeld en feedback gedeeld
o Illustraties worden in hoge resolutie gedeeld via de mail + eventueel wat losse Gompies die zijn gebruikt.
o Alle benodigde teksten worden door ons op de afbeeldingen geplaatst

NB: Veel verschillende gompies en elementen komen vaker terug. Denk aan bomen, huisjes, gompies in verschillende poses etc. Die kunnen dus slim digitaal hergebruikt worden (als basis) voor een efficiënt proces. We kunnen ook later een dump van illustraties (.eps) delen die we van Erwin hebben gekregen.

Per traject gaat het meestal om 2 illustraties voor stap 2 en 4 illustraties voor stap 4. Per jaar moet je denken aan 75 – 150 illustraties. Dit is een indicatie.


Wat zoeken we:
• Een tof iemand met wie het leuk samenwerken is.
• Iemand die flexibel en betrouwbaar is qua planning en levering
• Iemand die creatief mee kan denken en aanvoelt wanneer die ruimte er wel is en wanneer niet:-)
• Iemand die in de stijl van de Gompies kan tekenen waarbij er ruimte is om de Gompies een kleine make over te geven passend bij jouw stijl.
• Iemand die al veel heeft getekend en ook een portfolio kan laten zien
• Iemand die de tekeningen digitaal kan maken (en aanpassen) en soms ook elementen van afbeeldingen/foto’s daarin kan verwerken. Zie voorbeelden voor effecten. Plus alles goed bewaard zodat we ook nog terug kunnen naar tekeningen van jaren geleden.
• Iemand die bepaalde Gompies ook op opdrachtgevers kan laten lijken door slim te spelen met haar, gezicht, bril, baard etc… Het hoeven geen portretten te zijn. Denk een beetje aan lego poppetjes laten lijken op iemand. Samen met naam erbij zijn we er dan al. Hiervoor sturen we bij de instructies foto’s mee.
• Iemand die per opdracht wil werken en per maand oid uit factureert (met specificatie van de opdrachten). Stemmen we wel af als we gaan starten :-)
• Iemand die het ook leuk vindt om soms iets heel anders voor ons te tekenen in andere stijlen. We hebben veel ideeën en soms helpt het om die even van een illustratie te voorzien zodat we ze goed kunnen bespreken met


Hoe starten we? Pilot?
We vragen 2-3 mensen die reageren om een betaalde pilot te doen. Dit doen we om te zien hoe jullie tekenen, of het klikt en ook om voor jullie zelf te bepalen of je het leuk vindt:-)

Degene die geselecteerd worden krijgen de opdracht om de komende 2-3 weken 2 illustraties te maken en instructies volgen later 1 op 1. Hierbij doorlopen we het samenwerkprocesje zoals eerder beschreven. Qua output verwachten we iets vergelijkbaars als in de bijlage maar dan passend bij de instructies/opdrachtgever/onderwerp en jouw stijl.

Output zijn 2 illustraties A4 liggend in kleur en hoge resolutie. Plus enkele Gompies die zijn gebruikt op de illustratie even los aanleveren. Dit zien we als 2 eenheden.

We zijn opzoek naar iemand die dit voor EURO 40-50 per illustratie/eenheid kan en wil doen. Dat geld voor straks en ook voor deze pilot. Budget voor de pilot met 2 eenheden is 80-100 euro (excl BTW).

Na deze pilot maken we graag verdere afspraken met 1 tekenaar. Uiteindelijk selecteren we op kwaliteit, klik en prijs.
 

Freelance illustratoren die hebben gereageerd (14)

Richard
Richard
14-12-2023
5 referenties
Gemiddelde score
10
Paul
Paul
14-12-2023
5 referenties
Gemiddelde score
10
Eugenio
Eugenio
14-12-2023
8 referenties
Gemiddelde score
9.9
Lucas
Lucas
14-12-2023
0 referenties
Gemiddelde score
Tilleke
Tilleke
14-12-2023
23 referenties
Gemiddelde score
9.8
ymke
ymke
14-12-2023
2 referenties
Gemiddelde score
9.8
Pauline
Pauline
14-12-2023
1 referenties
Gemiddelde score
10
nicky
nicky
14-12-2023
2 referenties
Gemiddelde score
9.5
Ellen
Ellen
14-12-2023
0 referenties
Gemiddelde score
Hainuwele
Hainuwele
14-12-2023
4 referenties
Gemiddelde score
10
Christel
Christel
14-12-2023
0 referenties
Gemiddelde score
Wouter
Wouter
14-12-2023
4 referenties
Gemiddelde score
9.3
malu
malu
15-12-2023
1 referenties
Gemiddelde score
10
Melle
Melle
15-12-2023
0 referenties
Gemiddelde score
Toon meer reacties

Freelance illustrator opdrachten

Illustrator voor kinderboek

Geplaatst: 24 apr
Beste freelancers, Voor een kinderboek ben ik opzoek naar een digitale illustrator in kawaii stijl. De vormgeving van de personages liggen in grote lijnen al klaar. Denk jij graag mee in het ontwerp? En weet jij verschillende emoties op een eenvoudige en kleurrijke manier over te brengen? Stuur mij een bericht en wie weet spreken we elkaar binnenkort. Met vriendelijke groet, Lisa

Illustratie gezocht voor voorkant geboortekaartje

Geplaatst: 18 apr
Beste freelancers, Ik ben op zoek naar iemand die een illustratie kan maken voor het geboortekaartje van onze toekomstige zoon, enigszins in lijn met de illustraties op het kaartje van onze eerste 2 kinderen. Zie illustraties van de eerdere geboortekaartjes in de bijlagen.  

Gebarentaal kaartjes

Geplaatst: 23 apr
Beste, Ik ben op zoek naar iemand die gebarentaal kaartjes zou kunnen maken in een korte periode. gebarenkaartjes waar de schoolgebaren op staan zoals, Stil, fluisteren, meer, minder, evenveel, rekenen. op een leuke en interessante manier. 

Praatplaat van waarden en visie van team gehandicaptenzorg

Geplaatst: 10:05
Beste freelancers, Met ons team van een woonlocatie voor mensen met een beperking volgen wij een training over waarden en visie. Voor deel 2 van de training wil ik graag iemand live (digitaal) mee laten tekenen zodat we na afloop een mooie praatplaat hebben van onze teamvisie. De datum van de training is nog bekend maar dit zal op korte termijn zijn. Bij voorkeur op locatie in Gouda of de tekenaar…

Fine line illustratie voor geboortekaartje

Geplaatst: 11 apr
We willen graag een illustratie laten maken om op het geboortekaartje van ons eerste kindje te laten zetten. We hebben een idee in ons hoofd en we zoeken iemand die dat goed op papier kan zetten. Het gaat om een eenvoudige en abstracte fineline / single line tekening van onze hond die naast een wiegje of een kleine baby zit/ligt. Budget is in overleg, ik heb ook geen idee wat gebruikelijk is voor…

Website illustraties

Geplaatst: 22 apr
Beste freelancers, Momenteel zijn wij bezig de website vorm te geven van ons nieuwe bedrijf. Als onderdeel van die website willen we graag een aantal illustraties laten maken; bijv twee poppetjes die ons representeren, iconen van onze "values", een samenvattende visual van de services die we bieden etc. Stijl: simpel, trendy, uniek, maar wel realistisch. Inhoud van de richting van de illustraties…

Illustratie met een medisch-futuristisch tintje

Geplaatst: 17 apr
Beste freelancers, Wij zijn op zoek naar een illustrator die een gave (bij voorkeur digitale) illustratie kan maken welke gebruikt gaat worden, in eerste instantie, in een flyer. Mag een beetje een futuristisch karakter hebben. De flyer is een aankondiging van een medisch congres in Belgrado met als thema 'Energy'. Graag zouden we de volgende elementen terug willen zien in de illustratie:…
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht