Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
  1. Alle opdrachten >
  2. Design & Multimedia >
  3. Illustraties
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Tekenaar langdurige samenwerking (75-150 stuks/jaar)

Opdracht ID: 54309

Budget: € 50 tot 350
Geplaatst: 14-12-2023
Reacties: 14
Locatie: Leiden, Zuid-Holland
Laatst gewijzigd: 18-12-2023
Status: Match!
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Tekenaar gezocht voor langdurige samenwerking (75-150 illustraties per jaar): Pilot

Wie zijn wij
Met ons concept benutten we de denkkracht van kinderen om te komen tot verfrissende oplossingen voor de meest complexe organisatie-vraagstukken. 

Wat zoeken we en waarom
De afgelopen 9 jaar hebben we met veel plezier samengewerkt met onze vaste tekenaar Erwin. Mooi voor hem maar helaas voor ons heeft hij aangegeven zich meer te gaan richten op coaching waardoor hij zijn tekenactiviteiten gaat stoppen. Daarom zijn wij opzoek naar een nieuwe tekenaar waarmee we ook graag voor langere willen samenwerken.

Hoe werken we:
• In stap 2 van onze aanpak maken we een vertaling van complexe vraagstukken naar de wereld van kinderen. Dit wordt ondersteund door 2 illustraties waarbij ons fictieve volkje, de gompies, altijd de hoofdrolspelen. Voor een impressie zie bijlage.
• In stap 4 vertalen we ideeen van kinderen terug naar volwassen adviezen. Ook hier spelen de Gompies weer de hoofdrol.

Samenwerkings proces:
o Per app/telefoon stemmen we af wanneer er tekeningen nodig zijn en instructies gedeeld kunnen worden. We proberen dit 1-2 weken van te voren te doen zodat je het kunt inplannen. Soms is er ook sneller iets nodig.
o Per mail krijg je instructies met ook een schets hoe wij het grofweg qua verdeling voor ons zien
o Per app worden illustraties gedeeld en feedback gedeeld
o Illustraties worden in hoge resolutie gedeeld via de mail + eventueel wat losse Gompies die zijn gebruikt.
o Alle benodigde teksten worden door ons op de afbeeldingen geplaatst

NB: Veel verschillende gompies en elementen komen vaker terug. Denk aan bomen, huisjes, gompies in verschillende poses etc. Die kunnen dus slim digitaal hergebruikt worden (als basis) voor een efficiënt proces. We kunnen ook later een dump van illustraties (.eps) delen die we van Erwin hebben gekregen.

Per traject gaat het meestal om 2 illustraties voor stap 2 en 4 illustraties voor stap 4. Per jaar moet je denken aan 75 – 150 illustraties. Dit is een indicatie.


Wat zoeken we:
• Een tof iemand met wie het leuk samenwerken is.
• Iemand die flexibel en betrouwbaar is qua planning en levering
• Iemand die creatief mee kan denken en aanvoelt wanneer die ruimte er wel is en wanneer niet:-)
• Iemand die in de stijl van de Gompies kan tekenen waarbij er ruimte is om de Gompies een kleine make over te geven passend bij jouw stijl.
• Iemand die al veel heeft getekend en ook een portfolio kan laten zien
• Iemand die de tekeningen digitaal kan maken (en aanpassen) en soms ook elementen van afbeeldingen/foto’s daarin kan verwerken. Zie voorbeelden voor effecten. Plus alles goed bewaard zodat we ook nog terug kunnen naar tekeningen van jaren geleden.
• Iemand die bepaalde Gompies ook op opdrachtgevers kan laten lijken door slim te spelen met haar, gezicht, bril, baard etc… Het hoeven geen portretten te zijn. Denk een beetje aan lego poppetjes laten lijken op iemand. Samen met naam erbij zijn we er dan al. Hiervoor sturen we bij de instructies foto’s mee.
• Iemand die per opdracht wil werken en per maand oid uit factureert (met specificatie van de opdrachten). Stemmen we wel af als we gaan starten :-)
• Iemand die het ook leuk vindt om soms iets heel anders voor ons te tekenen in andere stijlen. We hebben veel ideeën en soms helpt het om die even van een illustratie te voorzien zodat we ze goed kunnen bespreken met


Hoe starten we? Pilot?
We vragen 2-3 mensen die reageren om een betaalde pilot te doen. Dit doen we om te zien hoe jullie tekenen, of het klikt en ook om voor jullie zelf te bepalen of je het leuk vindt:-)

Degene die geselecteerd worden krijgen de opdracht om de komende 2-3 weken 2 illustraties te maken en instructies volgen later 1 op 1. Hierbij doorlopen we het samenwerkprocesje zoals eerder beschreven. Qua output verwachten we iets vergelijkbaars als in de bijlage maar dan passend bij de instructies/opdrachtgever/onderwerp en jouw stijl.

Output zijn 2 illustraties A4 liggend in kleur en hoge resolutie. Plus enkele Gompies die zijn gebruikt op de illustratie even los aanleveren. Dit zien we als 2 eenheden.

We zijn opzoek naar iemand die dit voor EURO 40-50 per illustratie/eenheid kan en wil doen. Dat geld voor straks en ook voor deze pilot. Budget voor de pilot met 2 eenheden is 80-100 euro (excl BTW).

Na deze pilot maken we graag verdere afspraken met 1 tekenaar. Uiteindelijk selecteren we op kwaliteit, klik en prijs.
 

Freelance illustratoren die hebben gereageerd (14)

Richard
Richard
14-12-2023
5 referenties
Gemiddelde score
10
Paul
Paul
14-12-2023
5 referenties
Gemiddelde score
10
Eugenio
Eugenio
14-12-2023
8 referenties
Gemiddelde score
9.9
Lucas
Lucas
14-12-2023
0 referenties
Gemiddelde score
Tilleke
Tilleke
14-12-2023
22 referenties
Gemiddelde score
9.8
ymke
ymke
14-12-2023
2 referenties
Gemiddelde score
9.8
Pauline
Pauline
14-12-2023
1 referenties
Gemiddelde score
10
nicky
nicky
14-12-2023
2 referenties
Gemiddelde score
9.5
Ellen
Ellen
14-12-2023
0 referenties
Gemiddelde score
Hainuwele
Hainuwele
14-12-2023
4 referenties
Gemiddelde score
10
Christel
Christel
14-12-2023
0 referenties
Gemiddelde score
Wouter
Wouter
14-12-2023
4 referenties
Gemiddelde score
9.3
malu
malu
15-12-2023
1 referenties
Gemiddelde score
10
Melle
Melle
15-12-2023
0 referenties
Gemiddelde score
Toon meer reacties

Freelance illustrator opdrachten

Tarot illustraties de grote arcana

Geplaatst: 30 jan
Beste freelancers, Ik heb een roman geschreven tegen de achtergrond van de tarot, grote arcana, dus 22 hoofdstukken. Ik heb bij ieder hoofdstuk een afbeelding nodig die het verhaal in tarot symboliseert. Voor de vorm heb ik reeds afbeeldingen van internet gedownload, maar ik ben natuurlijk op zoek naar unieke tekeningen die ik samen met de kunstenaar wil vormgeven, waarbij veel artistieke vrijheid.…

Vlotte illustrator gezocht!

Geplaatst: 6 feb
Hoi! Ik ben opzoek naar een illustrator die 6 illustraties voor mij kan maken voor mijn non-fictie e-book dat gaat over een onderwijsgerelateerd thema. Één illustratie (en opmaak ervan) voor op de bookcover en 5 voor in het e-boek, waarvan 4 om opmaak van oorzaak-gevolg schema's gaat. De ideeën heb ik zelf al uitgewerkt. Het gaat dus echt alleen om het illustreren. Het liefst…

Striptekenaar

Geplaatst: 6 feb
Beste freelancers, Wij zoeken striptekenaar, die commercieel klassiek een stripverhaal kan maken. Het stripverhaal dient voor een foodconcept.

Tattoo ontwerper voor complexe wens/eerbetoon

Geplaatst: 19 feb
Beste ontwerpers, Ik ben opzoek naar iemand die voor mij een uniek ontwerp kan maken voor een halve sleeve op mijn rechter bovenarm. Het ontwerp is een mengelmoes van verschillende onderdelen, met een Hoya planten tak centraal waar andere onderdelen aan verbonden kunnen worden (Data, plaatjes etc). Deze tak moet vanaf bovenkant schouder beginnen en rondom bovenarm naar beneden gaan richting binnenkant…

3D verkeerssituaties

Geplaatst: 12 feb
Beste freelancers, Wij zoeken een 3D-tekenaar die verkeerssituaties kan tekenen voor de online theorie examens op onze website, vergelijkbaar met die uit het CBR theorie examen. De tekeningen moeten de kwaliteit van onze examens verbeteren en de leerlingen daarmee nog beter voorbereiden op het CBR theorie examen voor de auto, motor en bromfiets. Over ons Via onze website kan je gratis theorie oefenen…

Variaties maken van bestaande illustraties

Geplaatst: 6 feb
Beste freelancers, Wij zijn op zoek naar iemand die goed uit de voeten kan met Illustrator om van een reeks bestaande illustraties variaties te maken. Het gaat specifiek om een 40 tal motorfiets illustraties die wij reeds in bezit hebben, in gestileerde stijl, dus niet enorm gedetailleerd, waarvan variaties gemaakt moeten worden in kleuren, (tank)patronen, kleine wijzigingen in model (korter zadel,…

8 vrolijke panda tekeningen.

Geplaatst: 13 jan
Hoi, Ik zoek iemand die ongeveer 8 tekeningen kan maken van een panda, voor een kinderboekje. Er is niet veel budget i.v.m. afstudeer opdracht. Groetjes Jessica
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht