Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
  1. Alle opdrachten >
  2. Design & Multimedia >
  3. Illustraties
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Tekenaar langdurige samenwerking (75-150 stuks/jaar)

Opdracht ID: 54309

Budget: € 50 tot 350
Geplaatst: 14-12-2023
Reacties: 14
Locatie: Leiden, Zuid-Holland
Laatst gewijzigd: 18-12-2023
Status: Match!
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Tekenaar gezocht voor langdurige samenwerking (75-150 illustraties per jaar): Pilot

Wie zijn wij
Met ons concept benutten we de denkkracht van kinderen om te komen tot verfrissende oplossingen voor de meest complexe organisatie-vraagstukken. 

Wat zoeken we en waarom
De afgelopen 9 jaar hebben we met veel plezier samengewerkt met onze vaste tekenaar Erwin. Mooi voor hem maar helaas voor ons heeft hij aangegeven zich meer te gaan richten op coaching waardoor hij zijn tekenactiviteiten gaat stoppen. Daarom zijn wij opzoek naar een nieuwe tekenaar waarmee we ook graag voor langere willen samenwerken.

Hoe werken we:
• In stap 2 van onze aanpak maken we een vertaling van complexe vraagstukken naar de wereld van kinderen. Dit wordt ondersteund door 2 illustraties waarbij ons fictieve volkje, de gompies, altijd de hoofdrolspelen. Voor een impressie zie bijlage.
• In stap 4 vertalen we ideeen van kinderen terug naar volwassen adviezen. Ook hier spelen de Gompies weer de hoofdrol.

Samenwerkings proces:
o Per app/telefoon stemmen we af wanneer er tekeningen nodig zijn en instructies gedeeld kunnen worden. We proberen dit 1-2 weken van te voren te doen zodat je het kunt inplannen. Soms is er ook sneller iets nodig.
o Per mail krijg je instructies met ook een schets hoe wij het grofweg qua verdeling voor ons zien
o Per app worden illustraties gedeeld en feedback gedeeld
o Illustraties worden in hoge resolutie gedeeld via de mail + eventueel wat losse Gompies die zijn gebruikt.
o Alle benodigde teksten worden door ons op de afbeeldingen geplaatst

NB: Veel verschillende gompies en elementen komen vaker terug. Denk aan bomen, huisjes, gompies in verschillende poses etc. Die kunnen dus slim digitaal hergebruikt worden (als basis) voor een efficiënt proces. We kunnen ook later een dump van illustraties (.eps) delen die we van Erwin hebben gekregen.

Per traject gaat het meestal om 2 illustraties voor stap 2 en 4 illustraties voor stap 4. Per jaar moet je denken aan 75 – 150 illustraties. Dit is een indicatie.


Wat zoeken we:
• Een tof iemand met wie het leuk samenwerken is.
• Iemand die flexibel en betrouwbaar is qua planning en levering
• Iemand die creatief mee kan denken en aanvoelt wanneer die ruimte er wel is en wanneer niet:-)
• Iemand die in de stijl van de Gompies kan tekenen waarbij er ruimte is om de Gompies een kleine make over te geven passend bij jouw stijl.
• Iemand die al veel heeft getekend en ook een portfolio kan laten zien
• Iemand die de tekeningen digitaal kan maken (en aanpassen) en soms ook elementen van afbeeldingen/foto’s daarin kan verwerken. Zie voorbeelden voor effecten. Plus alles goed bewaard zodat we ook nog terug kunnen naar tekeningen van jaren geleden.
• Iemand die bepaalde Gompies ook op opdrachtgevers kan laten lijken door slim te spelen met haar, gezicht, bril, baard etc… Het hoeven geen portretten te zijn. Denk een beetje aan lego poppetjes laten lijken op iemand. Samen met naam erbij zijn we er dan al. Hiervoor sturen we bij de instructies foto’s mee.
• Iemand die per opdracht wil werken en per maand oid uit factureert (met specificatie van de opdrachten). Stemmen we wel af als we gaan starten :-)
• Iemand die het ook leuk vindt om soms iets heel anders voor ons te tekenen in andere stijlen. We hebben veel ideeën en soms helpt het om die even van een illustratie te voorzien zodat we ze goed kunnen bespreken met


Hoe starten we? Pilot?
We vragen 2-3 mensen die reageren om een betaalde pilot te doen. Dit doen we om te zien hoe jullie tekenen, of het klikt en ook om voor jullie zelf te bepalen of je het leuk vindt:-)

Degene die geselecteerd worden krijgen de opdracht om de komende 2-3 weken 2 illustraties te maken en instructies volgen later 1 op 1. Hierbij doorlopen we het samenwerkprocesje zoals eerder beschreven. Qua output verwachten we iets vergelijkbaars als in de bijlage maar dan passend bij de instructies/opdrachtgever/onderwerp en jouw stijl.

Output zijn 2 illustraties A4 liggend in kleur en hoge resolutie. Plus enkele Gompies die zijn gebruikt op de illustratie even los aanleveren. Dit zien we als 2 eenheden.

We zijn opzoek naar iemand die dit voor EURO 40-50 per illustratie/eenheid kan en wil doen. Dat geld voor straks en ook voor deze pilot. Budget voor de pilot met 2 eenheden is 80-100 euro (excl BTW).

Na deze pilot maken we graag verdere afspraken met 1 tekenaar. Uiteindelijk selecteren we op kwaliteit, klik en prijs.
 

Freelance illustratoren die hebben gereageerd (14)

Richard
Richard
14-12-2023
5 referenties
Gemiddelde score
10
Paul
Paul
14-12-2023
5 referenties
Gemiddelde score
10
Eugenio
Eugenio
14-12-2023
8 referenties
Gemiddelde score
9.9
Lucas
Lucas
14-12-2023
0 referenties
Gemiddelde score
Tilleke
Tilleke
14-12-2023
23 referenties
Gemiddelde score
9.8
ymke
ymke
14-12-2023
2 referenties
Gemiddelde score
9.8
Pauline
Pauline
14-12-2023
1 referenties
Gemiddelde score
10
nicky
nicky
14-12-2023
2 referenties
Gemiddelde score
9.5
Ellen
Ellen
14-12-2023
0 referenties
Gemiddelde score
Hainuwele
Hainuwele
14-12-2023
4 referenties
Gemiddelde score
10
Christel
Christel
14-12-2023
0 referenties
Gemiddelde score
Wouter
Wouter
14-12-2023
4 referenties
Gemiddelde score
9.3
malu
malu
15-12-2023
1 referenties
Gemiddelde score
10
Melle
Melle
15-12-2023
0 referenties
Gemiddelde score
Toon meer reacties

Freelance illustrator opdrachten

Ontwerp raamstickers

Geplaatst: 9 jul
Briefing illustratie BOB Autowas raamstickers Concept Raamstickers waarmee kinderen op het autoraam een eigen wasstraat kunnen bouwen. 3x A5 Stijl Qua stijl hebben we de volgende referenties: Huisstijlkleuren BOB Autowas (rood/zwart) Wasbeer mascotte: ? Referentie uitwerking stjil: Scope ? Het gaat om 3 stickervellen met elk 6 stickers. ? Elk stickervel heeft een thema, gebaseerd op de wasprogramma’s…

Ik zoek iemand die een cover voor mijn boek kan maken

Geplaatst: 8 jul
Hi! Ik ben een tienerboek aan het schrijven over een beroemde zangeres die verliefd wordt op een paparazzo. Ik wil graag een mooie illustratie voor de cover van haar en hem en met een camera. Mijn budget is ongv €80 Aanvullende vragen: Minimaal 2 jaar werkervaring.: Nee Graag voorbeelden van voorgaand werk meesturen met offerte.: Ja Spoedopdracht (oplevering binnen 5 werkdagen): Nee Illustraties…

Illustrator voor magische kinderboeken gezocht

Geplaatst: 19 jun
Illustreren magische kinderboeken Ik zoek iemand die mooie tekeningen wil maken bij de teksten die ik heb geschreven voor drie boeken, te starten met deel 1. Het gaat over gevoelens, hooggevoeligheid en magie, geschreven voor kinderen en ouders om zalig in te lezen, zich mee te laten voeren maar ook een stappenplan met hoe met bepaalde gevoelens om te gaan. Budget in overleg, afhankelijk van de samenwerkingsvorm.…

Illustrator kinderboek gezocht!!

Geplaatst: 17 jun
Ik zoek een illustrator voor mijn kinderboek. 2 illustraties op kort termijn. Budget 100/150 euro

Tekenaar gezocht

Geplaatst: 2 jul
Beste freelancers, ik ben particulier en heb een idee in mijn hoofd maar kan zelf niet tekenen. Ik wil zwart wit lijn tekeningen van iets hebben. de lijn tekeningen moet een voor, boven, zij, dwarsdoorsnede geven. de vraag is kunt u mij helpen aan deze lijn tekeningen? Uiteraard ben ik zeer benieuwd naar uw antwoorden.  

Illustrator voor kleurplaten boek voor ouderen

Geplaatst: 24 jun
Hallo! Ik ben op zoek naar een tekenaar die mij wil helpen bij het ontwerpen van stained glass/geometrische vormen voor een kleurplaten boek voor ouderen. Ik wil het eenvoudig houden. Graag ga ik in gesprek over de opdracht en het budget. Ik heb voorbeeld wat ik graag zou willen hebben. Bij interesse kan ik deze toesturen.   Aanvullende vragen: Minimaal 2 jaar werkervaring.: Nee Graag voorbeelden…

Illustraties rondom moederschap

Geplaatst: 18 jun
Hallo! Voor een leuk nieuw project ben ik op zoek naar illustrator/animator die mooie beelden kan maken. Het gaat om een cursus rondom pril moederschap (affiniteit hiermee is welkom!). Het is belangrijk dat de beelden ook wat humor bevatten en enigzins bij mijn huisstijl passen. Zie de website www.ninemoons.nl. Voel je je geroepen laat dan van je horen! Aanvullende vragen: Minimaal 2 jaar werkervaring.:…
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht