Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
 1. Alle opdrachten >
 2. Design & Multimedia >
 3. Grafisch Ontwerp
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Freelancer Designer Gezocht tbv Website, Drukwerk, Huisstijl

Opdracht ID: 49622

Budget: € 1000 tot 2000
Geplaatst: 09-12-2021
Reacties: 12
Locatie: Amsterdam, Noord-Holland
Laatst gewijzigd: 7 jun
Status: Gesloten
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Onze organisatie is een zelfstandige verloskundigenpraktijk in Amsterdam. De praktijk is eigendom van 3 maten, ze worden ondersteund door 2-3 flexibele krachten en 2 assistenten. Het werkgebied is Amsterdam Centrum en Oost, gezamenlijk zo’n 80% van het gebied binnen de ring A10.

Huidige Situatie
Per jaar ondersteunen wij 350-400 vrouwen, van het moment van zwangerschap (6 weken zwanger) tot de week na de bevalling. De verloskundigen voeren medische controles uit (waaronder echo’s), helpen de aanstaande ouders bij het voorbereiden op de bevalling en het ouderschap, begeleiden de bevalling en doen medische controles de 10 dagen na de geboorte.
De verloskundigen markt in Amsterdam is in toenemende maten competitief geworden. Als verloskundige kan je maar een beperkt gebied bedienen (want er geldt een maximale aanrijdtijd in geval van spoed). Door deze druk op de markt wordt het leven voor alle praktijken zwaarder:
 • Als gevolg van stijgende huizenprijzen is er een uittocht van jonge gezinnen uit de stad; er worden aanzienlijk minder kinderen geboren (de vraag daalt dus)
  In de afgelopen jaren zijn er nieuwe praktijken ontstaan; het aanbod is gestegen terwijl de vraag is gedaald
  Locatie van de praktijk is belangrijk; vrouwen komen zo’n 20 keer tijdens hun zwangerschap op controle. Verschillende praktijken hebben extra locaties geopend (wij ook) om een groter gebied te kunnen bestrijken. Hierdoor stijgen de kosten van alle praktijken, terwijl de totale markt niet groeit.
  Alle praktijken hebben zwaar ingezet op Google Ads en geven per maand zo’n € 400 uit aan advertenties. Nu elke praktijk dit doet is er geen positief effect meer, maar geen enkele praktijk durft er mee te stoppen.
De praktijk is een van de meest vooraanstaande praktijken. In het verleden vonden vrouwen ons via een doorverwijzing van de huisarts, of via andere ouders (oud cliënten van ons). Maar huisartsen adviseren tegenwoordig de ouders om zelf online te zoeken en vrouwen melden zich nu eerder aan bij een verloskundige waardoor ze het nog niet hebben besproken met vrienden en dus een verwijzing via hen is komen te vervallen. Onze website is dus steeds belangrijker geworden.
In vergelijking met andere praktijken hebben we altijd voorop gelopen met onze website. We hebben deze in eigen beheer ontworpen, gebouwd en onderhouden. De website onderscheidt zich door de enorme hoeveelheid rijke achtergrondinformatie.

Huidige Website
Onze huidige website en huisstijl hebben een opfrisbeurt nodig. We hebben daar zelf een heel duidelijk beeld bij. In 2020 zijn we gestart met een project, samen met een bevriende grafisch designer die altijd het drukwerk heeft ontworpen om huisstijl en website te updaten. Door een gebrek aan tijd en kunde is het proces halverwege. We willen dit graag weer snel opstarten.
De status is nu (samengevat):
Huisstijl/identiteit:
 • We hebben heel scherp beschreven en in ons hoofd wat de positionering van onze praktijk is en wat onze waarden zijn
  We kunnen behoorlijk goed beschrijven welke stijl bij ons past (visueel, taal)
  We hebben een nieuw beeldmerk naast de naam, maar het oogt nog 70% uitgewerkt
  We hebben een nieuw kleurpallet, die werkt aardig voor drukwerk maar niet echt voor de website (of we weten niet hoe)
  Lettertype is nog een discussiepunt
  Er is een lijnenpatroon dat we graag willen gebruiken in de ontwerpen als aankleding
Website:
 • We hebben een behoorlijk goed beeld van wat we wel/niet mooi vinden
  We zijn bezig met mockups van de homepage
  Vinden het erg lastig om strakke UI elementen te ontwerpen die bij de stijl passen
Drukwerk:
 • Onze bevriende ontwerpen heeft nieuw drukwerk ontworpen (flyers, brochures, visitekaartjes, receptenkaartjes, …); dit mag aangepast worden

Het Project
We zijn op zoek naar de volgende ondersteuning:
Fase 1:
 • Fine-tuning beeldmerk/woordmerk
  Meedenken over tagline
  Huisstijl/identiteit, rekening houdend met toepassing op website (90+% mobiel) en allerlei drukwerk
  • Lettertype
   Kleurpallet
   Gebruik van artwork (lijnenspel)

  UI design: produceren van een aantal website designs (bijv. homepage, article page, blog page, formulieren; mobiel en desktop) en UI elementen
  Guidelines voor drukwerk

Fase 2 (optioneel):
 • Social media templates (Insta)
  Intro voor filmpjes (YouTube)
  SEO (incl. ad optimization)
  Fotografie

Ben jij de designer die ons hiermee kan helpen? Stuur ons dan een bericht samen met je ervaringen en onderbouwing waarom jij denk onze organisatie weer op de kaart te krijgen.

Grafisch ontwerp freelancers die hebben gereageerd (12)

Rik
Rik
09-12-2021
3 referenties
Gemiddelde score
10
Hans
Hans
09-12-2021
6 referenties
Gemiddelde score
9.9
Rudi
Rudi
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
8.8
Marlous
Marlous
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
Jeroen
Jeroen
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
nick
nick
04-06-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Daan
Daan
04-06-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Melissa
Melissa
07-06-2022
1 referenties
Gemiddelde score
9.5
Ilja
Ilja
09-12-2021
0 referenties
Gemiddelde score
Lorenso
Lorenso
09-12-2021
0 referenties
Gemiddelde score
Michel
Michel
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
Dennis
Dennis
05-06-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Toon meer reacties

Freelance grafisch ontwerp opdrachten

Inspiratie Kaartendeck Ontwikkelen

Geplaatst: 2 dec
Beste freelancers, Ik zoek een freelancer die een kaartendeck/inspiratie deck wilt maken met bestaande afbeeldingen, maar de vormgeving met die afbeeldingen moet nog bepaald worden. Ook het design van de achterkant van de kaarten moet nog worden vormgegeven. De kaartendeck heeft levensinzichten met natuur elementen. Ik zoek iemand die met gevoel ontwerpt. Het gaat om 35-40 kaarten. Ik zoek iemand…

4 Unieke Avatar Poppetjes Ontwerpen

Geplaatst: 28 nov
Beste freelancers, Wij zijn een bemiddelingsbureau in de zorg. Voor onze social media uitingen zijn wij opzoek naar een grafisch ontwerper die 4 unieke (eigen identiteit) avatar poppetjes voor ons kan ontwikkelen. Hierbij is het belangrijk dat deze unieke poppetjes nergens anders, in geen enkele hoedanigheid, op social media terugkomt. Deze poppetjes worden dan uiteindelijk onze identiteit op social…

Emoticon Ontwerpen

Geplaatst: 15 nov
Beste freelancers, Ik zoek een graphic designer voor het maken van een emoticon. Kan jij mij daarbij helpen? Dan hoor ik graag van je.

Freelance Digital Vormgever Gezocht

Geplaatst: 21 nov
Beste freelancers, We zoeken iemand die verschillende marketing gerelateerde opdrachten kan uitvoeren. Banners, brochures, leaflets, white papers, volgens een bestaand stramien. We zien jullie reacties graag tegemoet.

Ontwerpers Gezocht voor Jubileumboeken

Geplaatst: 10 nov
Beste freelancers, Wij zijn op zoek naar nieuwe en vooral creatieve ontwerpers voor onze jubileumboeken. Gaat om prima betaalde opdrachten. Zie jubileumboeken.nl / portfolio. Bij interesse zie ik je offerte graag tegemoet.

Ontwerp van Kerstkaart en Kaart Wijnomschrijving

Geplaatst: 10 nov
Beste freelancers, Wij zijn op zoek naar een vormgever (m/v) die voor ons de komende dagen of begin volgende week een concept kerstkaart kan ontwerpen die naar zakenrelaties zal worden verstuurd. Graag kiezen wij uit een paar ontwerpen in "schets" voor de kerstkaart voordat deze verder kan worden uitgewerkt. Tevens sturen wij naar een aantal relaties een wijnpakket en voegen wij een wijnomschrijving…

Tekst Vervangen in Kinderboek

Geplaatst: 10 nov
Beste freelancers, Ik heb een eigen kinderboek, volledig opgemaakt in PDF. Het is een Nederlandse versie en nu wil ik graag de tekst laten vervangen door Engelse tekst. Er hoeft aan de opmaak verder niets veranderd te worden, alleen de Nederlandse tekst vervangen door de Engelse. De Engelse tekst heb ik al, deze moet er dus alleen in geplaatst worden met de nodige (opmaak) aanpassingen. Ik hoor…
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht