Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
 1. Alle opdrachten >
 2. Design & Multimedia >
 3. Grafisch Ontwerp
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Freelancer Designer Gezocht tbv Website, Drukwerk, Huisstijl

Opdracht ID: 49622

Budget: € 1000 tot 2000
Geplaatst: 09-12-2021
Reacties: 10
Locatie: Amsterdam, Noord-Holland
Laatst gewijzigd: 07-06-2022
Status: Gesloten
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Onze organisatie is een zelfstandige verloskundigenpraktijk in Amsterdam. De praktijk is eigendom van 3 maten, ze worden ondersteund door 2-3 flexibele krachten en 2 assistenten. Het werkgebied is Amsterdam Centrum en Oost, gezamenlijk zo’n 80% van het gebied binnen de ring A10.

Huidige Situatie
Per jaar ondersteunen wij 350-400 vrouwen, van het moment van zwangerschap (6 weken zwanger) tot de week na de bevalling. De verloskundigen voeren medische controles uit (waaronder echo’s), helpen de aanstaande ouders bij het voorbereiden op de bevalling en het ouderschap, begeleiden de bevalling en doen medische controles de 10 dagen na de geboorte.
De verloskundigen markt in Amsterdam is in toenemende maten competitief geworden. Als verloskundige kan je maar een beperkt gebied bedienen (want er geldt een maximale aanrijdtijd in geval van spoed). Door deze druk op de markt wordt het leven voor alle praktijken zwaarder:
 • Als gevolg van stijgende huizenprijzen is er een uittocht van jonge gezinnen uit de stad; er worden aanzienlijk minder kinderen geboren (de vraag daalt dus)
  In de afgelopen jaren zijn er nieuwe praktijken ontstaan; het aanbod is gestegen terwijl de vraag is gedaald
  Locatie van de praktijk is belangrijk; vrouwen komen zo’n 20 keer tijdens hun zwangerschap op controle. Verschillende praktijken hebben extra locaties geopend (wij ook) om een groter gebied te kunnen bestrijken. Hierdoor stijgen de kosten van alle praktijken, terwijl de totale markt niet groeit.
  Alle praktijken hebben zwaar ingezet op Google Ads en geven per maand zo’n € 400 uit aan advertenties. Nu elke praktijk dit doet is er geen positief effect meer, maar geen enkele praktijk durft er mee te stoppen.
De praktijk is een van de meest vooraanstaande praktijken. In het verleden vonden vrouwen ons via een doorverwijzing van de huisarts, of via andere ouders (oud cliënten van ons). Maar huisartsen adviseren tegenwoordig de ouders om zelf online te zoeken en vrouwen melden zich nu eerder aan bij een verloskundige waardoor ze het nog niet hebben besproken met vrienden en dus een verwijzing via hen is komen te vervallen. Onze website is dus steeds belangrijker geworden.
In vergelijking met andere praktijken hebben we altijd voorop gelopen met onze website. We hebben deze in eigen beheer ontworpen, gebouwd en onderhouden. De website onderscheidt zich door de enorme hoeveelheid rijke achtergrondinformatie.

Huidige Website
Onze huidige website en huisstijl hebben een opfrisbeurt nodig. We hebben daar zelf een heel duidelijk beeld bij. In 2020 zijn we gestart met een project, samen met een bevriende grafisch designer die altijd het drukwerk heeft ontworpen om huisstijl en website te updaten. Door een gebrek aan tijd en kunde is het proces halverwege. We willen dit graag weer snel opstarten.
De status is nu (samengevat):
Huisstijl/identiteit:
 • We hebben heel scherp beschreven en in ons hoofd wat de positionering van onze praktijk is en wat onze waarden zijn
  We kunnen behoorlijk goed beschrijven welke stijl bij ons past (visueel, taal)
  We hebben een nieuw beeldmerk naast de naam, maar het oogt nog 70% uitgewerkt
  We hebben een nieuw kleurpallet, die werkt aardig voor drukwerk maar niet echt voor de website (of we weten niet hoe)
  Lettertype is nog een discussiepunt
  Er is een lijnenpatroon dat we graag willen gebruiken in de ontwerpen als aankleding
Website:
 • We hebben een behoorlijk goed beeld van wat we wel/niet mooi vinden
  We zijn bezig met mockups van de homepage
  Vinden het erg lastig om strakke UI elementen te ontwerpen die bij de stijl passen
Drukwerk:
 • Onze bevriende ontwerpen heeft nieuw drukwerk ontworpen (flyers, brochures, visitekaartjes, receptenkaartjes, …); dit mag aangepast worden

Het Project
We zijn op zoek naar de volgende ondersteuning:
Fase 1:
 • Fine-tuning beeldmerk/woordmerk
  Meedenken over tagline
  Huisstijl/identiteit, rekening houdend met toepassing op website (90+% mobiel) en allerlei drukwerk
  • Lettertype
   Kleurpallet
   Gebruik van artwork (lijnenspel)

  UI design: produceren van een aantal website designs (bijv. homepage, article page, blog page, formulieren; mobiel en desktop) en UI elementen
  Guidelines voor drukwerk

Fase 2 (optioneel):
 • Social media templates (Insta)
  Intro voor filmpjes (YouTube)
  SEO (incl. ad optimization)
  Fotografie

Ben jij de designer die ons hiermee kan helpen? Stuur ons dan een bericht samen met je ervaringen en onderbouwing waarom jij denk onze organisatie weer op de kaart te krijgen.

Grafisch ontwerp freelancers die hebben gereageerd (10)

Rik
Rik
09-12-2021
3 referenties
Gemiddelde score
10
Hans
Hans
09-12-2021
6 referenties
Gemiddelde score
9.9
Rudi
Rudi
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
8.8
Marlous
Marlous
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
Jeroen
Jeroen
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
nick
nick
04-06-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Daan
Daan
04-06-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Ilja
Ilja
09-12-2021
0 referenties
Gemiddelde score
Michel
Michel
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
Dennis
Dennis
05-06-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Toon meer reacties

Freelance grafisch ontwerp opdrachten

Design voor borden

Geplaatst: 18 jan
Budget:400 euro Bord (100x50cm) Wit achtergrond, met custom letters. Het moet er heel luxe uitzien. Vloersticker (100x50cm) Wij willen hier onze kwaliteit laten zien. Dit doen wij met licenties en laten we de eiwitten gehalte zien. 

Grafisch Ontwerper voor glossy magazine!

Geplaatst: 22 jan
Grafisch Ontwerper voor glossy magazine! Ben jij een jonge en getalenteerde grafisch ontwerper? Wil je deel uitmaken van ons team, voor hét glossy uitvaartmagazine dat taboes doorbreekt? Dan zoeken wij jou! Functieomschrijving: Ontwerpen van visueel aantrekkelijke lay-outs, rekening houdend met onze eigen unieke huisstijl. Creëren van grafische elementen die passen bij de inhoud van het…

Grafisch vormgever voor een GRAND OPENING!

Geplaatst: 26 jan
Ik zoek een grafisch vormgever voor het samenstellen van een design. Het betreft een digitale flyer waarbij de grand opening van onze koffie bar omschreven wordt. Het is een koffie bar in combinatie met muziek middels een vinyl shop. Er dient gewerkt te worden met bepaalde kleurcodes. Het design willen we als uitnodiging gebruiken op oa social media.

Bakwagen belettering

Geplaatst: 27 jan
Beste freelancers, Ik zoek iemand die een simpel, modern bestickering voor onze bakwagen kan maken.

Vormgever voor boekje over beatband uit jaren 60 gezocht!

Geplaatst: 24-10-2023
Hoi lieve vormgever! Ik ben op zoek naar iemand die de vormgeving van een boekje kan maken. Het boekje gaat over een band uit de jaren 60. Mijn vader is hiervan de bassist. De band is invloedrijk geweest in de regio en er zijn veel leuke anecdotes te vertellen. Het boekje zal een formaat van A4 hebben en met name bestaan uit foto's, krantenknipsels en kleine stukjes tekst. Aantal pagina's…

Op zoek naar een creatieve allround-designer

Geplaatst: 13-10-2023
Hey daar, allround-designer! Wij zijn op zoek naar een designer met de volgende kwalificaties: - Snelle levering van producten - Ervaring met sign (must) - Mocht je DTP ervaring hebben, dat is dit een enorm pluspunt (niet verplicht) - In je skillset zit onder andere, Adobe Photoshop, Indesign, CorelDRAW - Uitstekende communicatie (het liefst vloeiend Nederlands) - Ruimtelijk inzicht bevatten - Zelf…

Ontwerp achterwand slaapunits evenementen

Geplaatst: 21-12-2023
Bij Flexotels verhuren wij inklapbare slaapunits op festivals en evenementen. Om onze kamers iets meer 'body' te geven zijn we op zoek naar een ontwerp voor de achterwand in de kamer. Helaas kan ik geen bijlage toevoegen maar om een idee te krijgen kijk even op onze website www.flexotels.com. Aantal steekwoorden waar het ontwerp aan moet voldoen: - Slapen / rustgevend - Iets met diepte zodat…
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht