Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
 1. Alle opdrachten >
 2. Design & Multimedia >
 3. Grafisch Ontwerp

Freelancer Designer Gezocht tbv Website, Drukwerk, Huisstijl

Opdracht ID: 49622

Budget: € 1000 tot 2000
Geplaatst: 09-12-2021
Reacties: 10
Amsterdam, Noord-Holland
Laatst gewijzigd: 18-12-2021
Status: Gesloten
Beste freelancers,

Onze organisatie is een zelfstandige verloskundigenpraktijk in Amsterdam. De praktijk is eigendom van 3 maten, ze worden ondersteund door 2-3 flexibele krachten en 2 assistenten. Het werkgebied is Amsterdam Centrum en Oost, gezamenlijk zo’n 80% van het gebied binnen de ring A10.

Huidige Situatie
Per jaar ondersteunen wij 350-400 vrouwen, van het moment van zwangerschap (6 weken zwanger) tot de week na de bevalling. De verloskundigen voeren medische controles uit (waaronder echo’s), helpen de aanstaande ouders bij het voorbereiden op de bevalling en het ouderschap, begeleiden de bevalling en doen medische controles de 10 dagen na de geboorte.
De verloskundigen markt in Amsterdam is in toenemende maten competitief geworden. Als verloskundige kan je maar een beperkt gebied bedienen (want er geldt een maximale aanrijdtijd in geval van spoed). Door deze druk op de markt wordt het leven voor alle praktijken zwaarder:
 • Als gevolg van stijgende huizenprijzen is er een uittocht van jonge gezinnen uit de stad; er worden aanzienlijk minder kinderen geboren (de vraag daalt dus)
 • In de afgelopen jaren zijn er nieuwe praktijken ontstaan; het aanbod is gestegen terwijl de vraag is gedaald
 • Locatie van de praktijk is belangrijk; vrouwen komen zo’n 20 keer tijdens hun zwangerschap op controle. Verschillende praktijken hebben extra locaties geopend (wij ook) om een groter gebied te kunnen bestrijken. Hierdoor stijgen de kosten van alle praktijken, terwijl de totale markt niet groeit.
 • Alle praktijken hebben zwaar ingezet op Google Ads en geven per maand zo’n € 400 uit aan advertenties. Nu elke praktijk dit doet is er geen positief effect meer, maar geen enkele praktijk durft er mee te stoppen.
De praktijk is een van de meest vooraanstaande praktijken. In het verleden vonden vrouwen ons via een doorverwijzing van de huisarts, of via andere ouders (oud cliënten van ons). Maar huisartsen adviseren tegenwoordig de ouders om zelf online te zoeken en vrouwen melden zich nu eerder aan bij een verloskundige waardoor ze het nog niet hebben besproken met vrienden en dus een verwijzing via hen is komen te vervallen. Onze website is dus steeds belangrijker geworden.
In vergelijking met andere praktijken hebben we altijd voorop gelopen met onze website. We hebben deze in eigen beheer ontworpen, gebouwd en onderhouden. De website onderscheidt zich door de enorme hoeveelheid rijke achtergrondinformatie.

Huidige Website
Onze huidige website en huisstijl hebben een opfrisbeurt nodig. We hebben daar zelf een heel duidelijk beeld bij. In 2020 zijn we gestart met een project, samen met een bevriende grafisch designer die altijd het drukwerk heeft ontworpen om huisstijl en website te updaten. Door een gebrek aan tijd en kunde is het proces halverwege. We willen dit graag weer snel opstarten.
De status is nu (samengevat):
Huisstijl/identiteit:
 • We hebben heel scherp beschreven en in ons hoofd wat de positionering van onze praktijk is en wat onze waarden zijn
 • We kunnen behoorlijk goed beschrijven welke stijl bij ons past (visueel, taal)
 • We hebben een nieuw beeldmerk naast de naam, maar het oogt nog 70% uitgewerkt
 • We hebben een nieuw kleurpallet, die werkt aardig voor drukwerk maar niet echt voor de website (of we weten niet hoe)
 • Lettertype is nog een discussiepunt
 • Er is een lijnenpatroon dat we graag willen gebruiken in de ontwerpen als aankleding
Website:
 • We hebben een behoorlijk goed beeld van wat we wel/niet mooi vinden
 • We zijn bezig met mockups van de homepage
 • Vinden het erg lastig om strakke UI elementen te ontwerpen die bij de stijl passen
Drukwerk:
 • Onze bevriende ontwerpen heeft nieuw drukwerk ontworpen (flyers, brochures, visitekaartjes, receptenkaartjes, …); dit mag aangepast worden

Het Project
We zijn op zoek naar de volgende ondersteuning:
Fase 1:
 • Fine-tuning beeldmerk/woordmerk
 • Meedenken over tagline
 • Huisstijl/identiteit, rekening houdend met toepassing op website (90+% mobiel) en allerlei drukwerk
  • Lettertype
  • Kleurpallet
  • Gebruik van artwork (lijnenspel)
 • UI design: produceren van een aantal website designs (bijv. homepage, article page, blog page, formulieren; mobiel en desktop) en UI elementen
 • Guidelines voor drukwerk

Fase 2 (optioneel):
 • Social media templates (Insta)
 • Intro voor filmpjes (YouTube)
 • SEO (incl. ad optimization)
 • Fotografie

Ben jij de designer die ons hiermee kan helpen? Stuur ons dan een bericht samen met je ervaringen en onderbouwing waarom jij denk onze organisatie weer op de kaart te krijgen.

Grafisch ontwerp freelancers die hebben gereageerd (10)

Ilja
Ilja
09-12-2021
0 referenties
Gemiddelde score
0
Sophy
Sophy
09-12-2021
1 referenties
Gemiddelde score
8
Ton
Ton
09-12-2021
1 referenties
Gemiddelde score
10
Lorenso
Lorenso
09-12-2021
0 referenties
Gemiddelde score
0
Rik
Rik
09-12-2021
1 referenties
Gemiddelde score
10
Hans
Hans
09-12-2021
3 referenties
Gemiddelde score
10
Rudi
Rudi
09-12-2021
0 referenties
Gemiddelde score
0
Marlous
Marlous
09-12-2021
1 referenties
Gemiddelde score
10
Jeroen
Jeroen
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
Michel
Michel
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
Toon meer reacties

Freelance grafisch ontwerp opdrachten

Grafisch Design van Opdracht Banners en Product Display's
Geplaatst: 5 jan
Beste freelancers, Onze organisatie is gespecialiseerd in de distributie en toeleverancier van electronic components en elektro-mechanic products. Voor de lancering van de online-productcatalogus dienen 3 banners gemaakt te worden waarop de positionering van de organisatie gelijk staat aan de beeldvorming van de (potentiële) klanten. Het idee is om enkele producten in de schijnwerpers te…

Breed Inzetbare Designer Huisstijl, Verpakking en Website
Geplaatst: 3 jan
Beste freelancers, Ik ben op zoek naar een grafisch designer die ervaring heeft met het ontwerpen van een huisstijl en verpakking, bedoeld voor de retail/gezondheidszorg/lab/disposables. Daarnaast dient er ook een website ontworpen en ontwikkeld te worden. We zoeken een huisstijl die aansluit bij de doelgroep en hebben deze zo snel mogelijk nodig (januari '22). Bij interesse kan ik je onze…

Online Vormgever voor Digitale Product Ontwerpen
Geplaatst: 3 jan
Beste freelancers, We zijn op zoek naar een grafische vormgever/ontwerper die ons kan helpen met het digitaal ontwerpen van onze producten zodat we ons ideeën een digitale vorm geven en uiteindelijk kunnen produceren. Wie kan deze opdracht uitvoeren? Graag een reactie via Hoofdkraan.nl.

Designer voor Bordspel Gezocht
Geplaatst: 3 jan
Beste freelancers, Ik zoek een designer die het design kan maken voor een nieuw bordspel bestaande uit: Speelbord (ca A4-formaat) Speelkaarten: Kaart met cijfer 1, cijfer 2 en cijfer 3. En een kaart met een visual er op gebaseerd op het spelbord Doos Graag een reactie via Hoofdkraan.nl.

Grafisch Vormgever tbv Logo's, Thumbnails, Icons voor Games
Geplaatst: 20-12-2021
Beste freelancers, Voor hippe kindergames zoeken wij een ontwerper die ons kan helpen bij het vormgeven van de game, grafische uitingen voor in de game, banners ter promotie van de game etc. Het gaat om een game op het wereldwijd bekend platform voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 t/m 17. Het betreft het ontwerpen van logo's, thumbnails, icons, banners e.d. Wij zoeken ontwerpers…

Freelance Content Designer Gezocht voor Marketingbureau
Geplaatst: 17-12-2021
Beste freelancers, Wij hebben een creatief online marketingbureau in hartje Amsterdam, met 10 jaar ervaring in het maken van effectieve campagnes voor de overheid en commerciële partijen. Met een jong en dynamisch team van 13 man sterk. Wij zijn op zoek naar een freelancer die ons team op projectbasis kan versterken op het gebied van content creatie. Wij zoeken iemand die ervaring heeft…

Grafisch Vormgever voor Opmaak van Boek
Geplaatst: 13-12-2021
Beste freelancers, Het manuscript dat ik heb gemaakt, voor een boekje over de luchtballons die in 1870 en 1871 vanuit het belegerde Parijs in Nederland terecht kwamen is gereed. Het boekje omvat zo'n vijftig pagina's op A4 formaat met heel veel illustraties. Ik zoek nu een vormgever voor zowel de omslag als het binnenwerk, daarnaast zou ik ook willen sparren over de titel van het boekwerkje.…

Toon meer