Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
 1. Alle opdrachten >
 2. Design & Multimedia >
 3. Grafisch Ontwerp
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Freelancer Designer Gezocht tbv Website, Drukwerk, Huisstijl

Opdracht ID: 49622

Budget: € 1000 tot 2000
Geplaatst: 09-12-2021
Reacties: 10
Locatie: Amsterdam, Noord-Holland
Laatst gewijzigd: 07-06-2022
Status: Gesloten
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Onze organisatie is een zelfstandige verloskundigenpraktijk in Amsterdam. De praktijk is eigendom van 3 maten, ze worden ondersteund door 2-3 flexibele krachten en 2 assistenten. Het werkgebied is Amsterdam Centrum en Oost, gezamenlijk zo’n 80% van het gebied binnen de ring A10.

Huidige Situatie
Per jaar ondersteunen wij 350-400 vrouwen, van het moment van zwangerschap (6 weken zwanger) tot de week na de bevalling. De verloskundigen voeren medische controles uit (waaronder echo’s), helpen de aanstaande ouders bij het voorbereiden op de bevalling en het ouderschap, begeleiden de bevalling en doen medische controles de 10 dagen na de geboorte.
De verloskundigen markt in Amsterdam is in toenemende maten competitief geworden. Als verloskundige kan je maar een beperkt gebied bedienen (want er geldt een maximale aanrijdtijd in geval van spoed). Door deze druk op de markt wordt het leven voor alle praktijken zwaarder:
 • Als gevolg van stijgende huizenprijzen is er een uittocht van jonge gezinnen uit de stad; er worden aanzienlijk minder kinderen geboren (de vraag daalt dus)
  In de afgelopen jaren zijn er nieuwe praktijken ontstaan; het aanbod is gestegen terwijl de vraag is gedaald
  Locatie van de praktijk is belangrijk; vrouwen komen zo’n 20 keer tijdens hun zwangerschap op controle. Verschillende praktijken hebben extra locaties geopend (wij ook) om een groter gebied te kunnen bestrijken. Hierdoor stijgen de kosten van alle praktijken, terwijl de totale markt niet groeit.
  Alle praktijken hebben zwaar ingezet op Google Ads en geven per maand zo’n € 400 uit aan advertenties. Nu elke praktijk dit doet is er geen positief effect meer, maar geen enkele praktijk durft er mee te stoppen.
De praktijk is een van de meest vooraanstaande praktijken. In het verleden vonden vrouwen ons via een doorverwijzing van de huisarts, of via andere ouders (oud cliënten van ons). Maar huisartsen adviseren tegenwoordig de ouders om zelf online te zoeken en vrouwen melden zich nu eerder aan bij een verloskundige waardoor ze het nog niet hebben besproken met vrienden en dus een verwijzing via hen is komen te vervallen. Onze website is dus steeds belangrijker geworden.
In vergelijking met andere praktijken hebben we altijd voorop gelopen met onze website. We hebben deze in eigen beheer ontworpen, gebouwd en onderhouden. De website onderscheidt zich door de enorme hoeveelheid rijke achtergrondinformatie.

Huidige Website
Onze huidige website en huisstijl hebben een opfrisbeurt nodig. We hebben daar zelf een heel duidelijk beeld bij. In 2020 zijn we gestart met een project, samen met een bevriende grafisch designer die altijd het drukwerk heeft ontworpen om huisstijl en website te updaten. Door een gebrek aan tijd en kunde is het proces halverwege. We willen dit graag weer snel opstarten.
De status is nu (samengevat):
Huisstijl/identiteit:
 • We hebben heel scherp beschreven en in ons hoofd wat de positionering van onze praktijk is en wat onze waarden zijn
  We kunnen behoorlijk goed beschrijven welke stijl bij ons past (visueel, taal)
  We hebben een nieuw beeldmerk naast de naam, maar het oogt nog 70% uitgewerkt
  We hebben een nieuw kleurpallet, die werkt aardig voor drukwerk maar niet echt voor de website (of we weten niet hoe)
  Lettertype is nog een discussiepunt
  Er is een lijnenpatroon dat we graag willen gebruiken in de ontwerpen als aankleding
Website:
 • We hebben een behoorlijk goed beeld van wat we wel/niet mooi vinden
  We zijn bezig met mockups van de homepage
  Vinden het erg lastig om strakke UI elementen te ontwerpen die bij de stijl passen
Drukwerk:
 • Onze bevriende ontwerpen heeft nieuw drukwerk ontworpen (flyers, brochures, visitekaartjes, receptenkaartjes, …); dit mag aangepast worden

Het Project
We zijn op zoek naar de volgende ondersteuning:
Fase 1:
 • Fine-tuning beeldmerk/woordmerk
  Meedenken over tagline
  Huisstijl/identiteit, rekening houdend met toepassing op website (90+% mobiel) en allerlei drukwerk
  • Lettertype
   Kleurpallet
   Gebruik van artwork (lijnenspel)

  UI design: produceren van een aantal website designs (bijv. homepage, article page, blog page, formulieren; mobiel en desktop) en UI elementen
  Guidelines voor drukwerk

Fase 2 (optioneel):
 • Social media templates (Insta)
  Intro voor filmpjes (YouTube)
  SEO (incl. ad optimization)
  Fotografie

Ben jij de designer die ons hiermee kan helpen? Stuur ons dan een bericht samen met je ervaringen en onderbouwing waarom jij denk onze organisatie weer op de kaart te krijgen.

Grafisch ontwerp freelancers die hebben gereageerd (10)

Rik
Rik
09-12-2021
3 referenties
Gemiddelde score
10
Hans
Hans
09-12-2021
6 referenties
Gemiddelde score
9.9
Rudi
Rudi
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
8.8
Marlous
Marlous
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
Jeroen
Jeroen
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
nick
nick
04-06-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Daan
Daan
04-06-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Ilja
Ilja
09-12-2021
0 referenties
Gemiddelde score
Michel
Michel
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
Dennis
Dennis
05-06-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Toon meer reacties

Freelance grafisch ontwerp opdrachten

Professionele designer gezocht voor product verpakking

Geplaatst: 11:25
Beste freelancers, Ik verkoop online meerdere producten onder mijn eigen merk. Ik zoek een photoshopper / designer die voor mij al de benodigde informatie mooi weer te geven op de productverpakking van mijn Elektronische product. Het moet erg professioneel gebeuren en ik zoek iemand met ervaring.

Geboortekaartje ontwerpen

Geplaatst: 15 mei
Beste freelancers, Wij zoeken een freelancer voor het ontwerpen van een geboortekaartje. Bestaande uit een filmstrip met enkele foto's, een kaartje met de overige gegevens en een kaartje met de naam. We hebben zelf een goed beeld van wat we willen, maar zoeken hulp bij het design. Het concept willen we graag op korte termijn gereed hebben, zodat alleen wat details na de geboorte ingevuld hoeven…

CD-speler design

Geplaatst: 29 mei
Ik zoek een partij/freelancer die mij kan helpen een CD-speler (groot deel van hout, deel van brons) te designen. Dat wil zeggen meedenken over hoe het eruit gaat zien en dit visualiseren in 3D.

Designer voor sociale media kanalen

Geplaatst: 25 mei
Beste Freelancer, Wij zijn op zoek naar een designer voor sociale media kanalen. De functie richt zich sterk op het management van de diverse social mediakanalen die wij beheren namens onze klanten. Het planmatig verwerken van content is dan ook een belangrijk onderdeel van jouw werkzaamheden. Wat ga je doen: Het beheren, en managen van diverse social media kanalen Marketingcampagnes online en offline…

Vector tekening aanpassen en aanvullen

Geplaatst: 14 apr
Beste freelancer, ik heb een kleine opdracht voor het aanpassen en aanvullen van een vector tekening, die op een grafsteen zal worden gegraveerd. Ik heb een vector bestand voor het grootste deel van de tekening (van een boomtak met bladeren), waarvan een deel moet worden uitgesneden. Op de schaal dat deze wordt uitgevoerd worden sommige lijnen echter te dun, dus ze moeten in vector bestand dikker…

Plattegronden metrostations

Geplaatst: 17 apr
Beste freelancers, We zoeken een grafisch vormgever die voor een scherpe prijs rond de 74 plattegronden wil maken van metrostations in Amsterdam. We hebben het voorbeeld al toegevoegd. Je krijgt van ons dit Illustrator document plus kleuren, lettertypes enz. En natuurlijk de voorbeelden zoals ze moeten worden. We zullen ook zo'n voorbeeld bijsluiten, zodat je weet hoe je moet werken. We willen…

Ontwerp zegelring gravure

Geplaatst: 20 mrt
Onlangs heb ik een zegelring gekregen, ik zou deze graag willen graveren. Ik zou graag een ontwerp willen wat uniek en tijdloos is. Als dit mogelijk is bespreek ik graag de mogelijkheden en kosten met u. Ik heb als totaal bedrag rond de 300 euro in gedachten, hopelijk is dit mogelijk. Met vriendelijke groeten, Valentijn Bruggeman
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht