Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
 1. Alle opdrachten >
 2. Design & Multimedia >
 3. Grafisch Ontwerp
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Freelancer Designer Gezocht tbv Website, Drukwerk, Huisstijl

Opdracht ID: 49622

Budget: € 1000 tot 2000
Geplaatst: 09-12-2021
Reacties: 14
Locatie: Amsterdam, Noord-Holland
Laatst gewijzigd: 7 jun
Status: Gesloten
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Onze organisatie is een zelfstandige verloskundigenpraktijk in Amsterdam. De praktijk is eigendom van 3 maten, ze worden ondersteund door 2-3 flexibele krachten en 2 assistenten. Het werkgebied is Amsterdam Centrum en Oost, gezamenlijk zo’n 80% van het gebied binnen de ring A10.

Huidige Situatie
Per jaar ondersteunen wij 350-400 vrouwen, van het moment van zwangerschap (6 weken zwanger) tot de week na de bevalling. De verloskundigen voeren medische controles uit (waaronder echo’s), helpen de aanstaande ouders bij het voorbereiden op de bevalling en het ouderschap, begeleiden de bevalling en doen medische controles de 10 dagen na de geboorte.
De verloskundigen markt in Amsterdam is in toenemende maten competitief geworden. Als verloskundige kan je maar een beperkt gebied bedienen (want er geldt een maximale aanrijdtijd in geval van spoed). Door deze druk op de markt wordt het leven voor alle praktijken zwaarder:
 • Als gevolg van stijgende huizenprijzen is er een uittocht van jonge gezinnen uit de stad; er worden aanzienlijk minder kinderen geboren (de vraag daalt dus)
  In de afgelopen jaren zijn er nieuwe praktijken ontstaan; het aanbod is gestegen terwijl de vraag is gedaald
  Locatie van de praktijk is belangrijk; vrouwen komen zo’n 20 keer tijdens hun zwangerschap op controle. Verschillende praktijken hebben extra locaties geopend (wij ook) om een groter gebied te kunnen bestrijken. Hierdoor stijgen de kosten van alle praktijken, terwijl de totale markt niet groeit.
  Alle praktijken hebben zwaar ingezet op Google Ads en geven per maand zo’n € 400 uit aan advertenties. Nu elke praktijk dit doet is er geen positief effect meer, maar geen enkele praktijk durft er mee te stoppen.
De praktijk is een van de meest vooraanstaande praktijken. In het verleden vonden vrouwen ons via een doorverwijzing van de huisarts, of via andere ouders (oud cliënten van ons). Maar huisartsen adviseren tegenwoordig de ouders om zelf online te zoeken en vrouwen melden zich nu eerder aan bij een verloskundige waardoor ze het nog niet hebben besproken met vrienden en dus een verwijzing via hen is komen te vervallen. Onze website is dus steeds belangrijker geworden.
In vergelijking met andere praktijken hebben we altijd voorop gelopen met onze website. We hebben deze in eigen beheer ontworpen, gebouwd en onderhouden. De website onderscheidt zich door de enorme hoeveelheid rijke achtergrondinformatie.

Huidige Website
Onze huidige website en huisstijl hebben een opfrisbeurt nodig. We hebben daar zelf een heel duidelijk beeld bij. In 2020 zijn we gestart met een project, samen met een bevriende grafisch designer die altijd het drukwerk heeft ontworpen om huisstijl en website te updaten. Door een gebrek aan tijd en kunde is het proces halverwege. We willen dit graag weer snel opstarten.
De status is nu (samengevat):
Huisstijl/identiteit:
 • We hebben heel scherp beschreven en in ons hoofd wat de positionering van onze praktijk is en wat onze waarden zijn
  We kunnen behoorlijk goed beschrijven welke stijl bij ons past (visueel, taal)
  We hebben een nieuw beeldmerk naast de naam, maar het oogt nog 70% uitgewerkt
  We hebben een nieuw kleurpallet, die werkt aardig voor drukwerk maar niet echt voor de website (of we weten niet hoe)
  Lettertype is nog een discussiepunt
  Er is een lijnenpatroon dat we graag willen gebruiken in de ontwerpen als aankleding
Website:
 • We hebben een behoorlijk goed beeld van wat we wel/niet mooi vinden
  We zijn bezig met mockups van de homepage
  Vinden het erg lastig om strakke UI elementen te ontwerpen die bij de stijl passen
Drukwerk:
 • Onze bevriende ontwerpen heeft nieuw drukwerk ontworpen (flyers, brochures, visitekaartjes, receptenkaartjes, …); dit mag aangepast worden

Het Project
We zijn op zoek naar de volgende ondersteuning:
Fase 1:
 • Fine-tuning beeldmerk/woordmerk
  Meedenken over tagline
  Huisstijl/identiteit, rekening houdend met toepassing op website (90+% mobiel) en allerlei drukwerk
  • Lettertype
   Kleurpallet
   Gebruik van artwork (lijnenspel)

  UI design: produceren van een aantal website designs (bijv. homepage, article page, blog page, formulieren; mobiel en desktop) en UI elementen
  Guidelines voor drukwerk

Fase 2 (optioneel):
 • Social media templates (Insta)
  Intro voor filmpjes (YouTube)
  SEO (incl. ad optimization)
  Fotografie

Ben jij de designer die ons hiermee kan helpen? Stuur ons dan een bericht samen met je ervaringen en onderbouwing waarom jij denk onze organisatie weer op de kaart te krijgen.

Grafisch ontwerp freelancers die hebben gereageerd (14)

Ton
Ton
09-12-2021
1 referenties
Gemiddelde score
10
Rik
Rik
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
Hans
Hans
09-12-2021
6 referenties
Gemiddelde score
9.9
Rudi
Rudi
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
8.8
Marlous
Marlous
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
Jeroen
Jeroen
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
nick
nick
04-06-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Daan
Daan
04-06-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Melissa
Melissa
07-06-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Ilja
Ilja
09-12-2021
0 referenties
Gemiddelde score
Sophy
Sophy
09-12-2021
1 referenties
Gemiddelde score
8
Lorenso
Lorenso
09-12-2021
0 referenties
Gemiddelde score
Michel
Michel
09-12-2021
2 referenties
Gemiddelde score
10
Dennis
Dennis
05-06-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Toon meer reacties

Freelance grafisch ontwerp opdrachten

Spel Handleiding Schrijven en Ontwerpen

Geplaatst: 24 jun
Beste freelancers, Ik zoek iemand die een spel handleiding kan ontwerpen/schrijven. Iemand die de handleiding zowel tekstueel als van plaatjes kan voorzien. Ik heb de spelregels al geschreven maar lijkt me goed om er een professional naar te laten kijken. Daarnaast ook iemand die een mooie vormgeving kan maken om op de verpakking te laten drukken. Interesse? Reageer direct!

Grafisch vormgever | DTP’er

Geplaatst: 15 jun
Leuk, afwisselend, uitdagend, goed betaald werk voor een multi inzetbare grafisch creatief. wat ga je doen | De taken variëren van DTP werk tot het monteren van filmpjes, maken van animaties en 3D-ontwerp. Voor onze uiteenlopende klanten maken we allerlei soorten communicatiemiddelen, zowel on- als offline. Als freelancer zetten we jou in om deze uitingen vorm te geven. wie ben je, wat kun je,…

Vormgeving Actiebanners voor Webshop

Geplaatst: 19 mei
Beste freelancers, Ik heb een opdracht voor een klant (webshop in snijgereedschap). De opdracht bestaat uit één initiële opdracht en daarna waarschijnlijk kleine vervolgopdrachten. We willen graag eenmalig een aantal banners laten vormgeven die gebruikt worden in de nieuwsbrief en wellicht (later) ook op de homepage en bijvoorbeeld op social media. Er moet een eenvoudige template…

Boekontwerper voor Internationaal Project

Geplaatst: 2 jun
Beste freelancers, Ik zoek op korte termijn een grafisch ontwerper met ervaring in het ontwerpen van 'koffietafel / kook' boeken. Het betreft een groot internationaal project waarbij je veel zelfstandig, op basis van aangeleverde content, zal moeten werken. Het betreft een project dat uniek is in zijn soort en dat op geen CV misstaat. Graag ontvang ik je reactie, ervaring in deze en je prijsopgave.

Draagdozen van Wijn Ontwerpen

Geplaatst: 19 mei
Beste freelancers, Wij zijn op zoek naar freelance ontwerper op wijngebied. De eerste opdracht betreft een 6-pack draagkarton waarvan 6 stoppen uitsteken; onderaan hangen 6 flessen. Ontwerp artwork karton 6-pack, welke zijn vervolg gaat krijgen van andere artworks van afnemers. Vele honderden/duizenden domeinen wereldwijd. Wij horen graag van jullie.

Graphic Designer voor PowerPoint Gezocht

Geplaatst: 25 mei
Beste freelancer, Ik ben met spoed op zoek naar een freelancer die kan ondersteunen bij creëren van strakke PowerPoint slides. Het verhaal staat al, maar het gaat met name om de visualisaties. Na deze initiële klus zijn we ook op zoek naar een freelancer die een PowerPoint template kan creëren. Interesse? Dan zie ik graag een reactie via Hoofdkraan.nl tegemoet.
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht