Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
Aad

Aad van de Wijngaart

Tekstschrijver en redacteur – Nederlands en Engels

|
Locatie: Leiden
|
Actief sinds: 26-10-2017
|
Uurtarief: € 0
|
Profiel bekeken: 290 keer
|
KvK-nummer: 27376499 informatie
|

Contactgegevens:

Profiel

Sommige organisaties hebben veel uit te leggen. Ze werken aan ingewikkelde innovaties, die alleen werkelijkheid zullen worden als hun doelgroepen willen meegaan in die vernieuwingen.

Voor dat soort organisaties schrijf ik. Voor sommige zelfs al tien of twintig jaar. Uit ervaring weten ze, dat ze bij mij kunnen rekenen op de tekst die ze nodig hebben: een tekst die niet alleen de complexe thema’s begrijpelijk maakt in helder Nederlands of Engels, maar ook de doelgroep weet te overtuigen. Zelfs als die doelgroep bestaat uit kritische, hoogopgeleide mensen.

De rode draad in mijn werk als tekstschrijver is ICT voor wetenschap en (hoger) onderwijs. Die informatietechnologie is een specialisme, maar tegelijk ook niet: tegenwoordig heeft immers alles een digitale dimensie. Ik schrijf dus over de meest uiteenlopende onderwerpen, van overheidsbeleid tot alternatieve energie of waterbouw.

Dat is voor mij ook een van de leukste aspecten van mijn werk. Ik heb altijd een brede belangstelling gehad. Onderzoeksrapporten lees ik voor mijn plezier.

Maar bij elke opdracht staan de wensen en behoeften van de opdrachtgever voor mij centraal. Ik heb zelf jarenlang gewerkt op communicatieafdelingen en weet dat een tekstschrijver de verbinding moet maken tussen een organisatie en haar doelgroep. Op mijn LinkedIn-account kunt u zien dat ik daar volgens mijn klanten goed in slaag.

Wat voor teksten kan ik voor u schrijven? Alles wat bijdraagt aan die verbinding: vooral interviews en andere artikelen, verslagen (proceedings) van seminars en conferenties, brochures, blogs, speeches, gastcolumns (ghostwriting), corporate stories en persberichten. Redigeren doe ik ook.

Neem gerust contact met me op. Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal van uw organisatie.

Portfolio

Levend lab voor een duurzame wereld

SURF (Nederlands) - Dit is een van de vele artikelen die ik schrijf over het gebruik van ICT in wetenschap en onderwijs. In dit geval betrof het een groot project bij de TU Delft, waarin onderzoeksinstellingen en bedrijven hun krachten hebben gebundeld: in een uniek samenwerkingsproject ontwikkelen ze duurzame voorzieningen voor leven en werken.

Nationaal Plan Open Science

Ministerie van OCW (Nederlands; eindredactie) - Zoals de naam al aangeeft, was bij dit plan de hele Nederlandse onderzoekswereld betrokken. Het document is dan ook opgesteld door een groot schrijfteam. Om eenheid in de stijl te brengen huurde de redactie mij in, vanwege mijn ervaring met dit soort thema’s.

Innovatieverslag SURF 2017

SURF (Nederlands) - SURF is de organisatie waarin de Nederlandse universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen en ROC’s samenwerken om optimaal gebruik te kunnen maken van ICT.In 2017 presenteerde SURF een overzicht van haar belangrijkste innovatieprojecten. In een paar weken tijd interviewde ik tientallen experts over evenzovele baanbrekende ICT-toepassingen. Vervolgens zette ik het hoe en wat – en vooral het succes – van elk project in een paar zinnen neer.

Seeing the forest

Netherlands eScience Center (English)
The eScience Center helps researchers move the frontiers of their science through the use of advanced IT. For its annual report (published in English) I interviewed one of these researchers, history professor Huub Wijfjes. He’s looking for an answer to a surprising question: did pillarization (verzuiling) really exist in the Netherlands?

Nieuwe subsidie-eisen: alle data duurzaam beschikb

Universiteit Utrecht (Nederlands)
Wetenschappers die subsidie willen ontvangen voor hun research, moeten voortaan hun onderzoeksgegevens delen met collega’s. De Universiteit Utrecht organiseerde een bijeenkomst waarin deze ingrijpende verandering uit de doeken werd gedaan. Ik schreef het verslag voor de website.

Referenties

Datum:
19-05-2018
Van:
Sandra Nijs
Waardering:
referentiesterren
Kwaliteit:
referentiesterren
Deadline:
referentiesterren
Communicatie:
referentiesterren
Flexibiliteit:
referentiesterren
Het geleverde werk is zeer netjes en kwalitatief. Flexibel, snel in communicatie en zeer goed afspraken mee te maken.

Uitgevoerde opdrachten

Transcriberen van Interviews voor Eindopdracht
Beste freelancers    In het kader van mijn eindopdracht Toegepaste Psychologie, ben ik op korte termijn op zoek naar een professional die voor mij ca. 15 opgenomen audio interviews (tussen 30 en 60 minuten) kan transcriberen. Eventueel ook coderen en labelen als de prijs het toelaat.     Graag spreek ik een totaalprijs…
Den Haag 16 jul
Schrijven van Technisch Interviewverslag
Beste freelancers,    Wij zijn op zoek naar iemand die voldoende technisch onderlegd is om op basis van een interview met 2 van onze engineers een interviewverslag te schrijven dat zal gaan over containerization, Infrastructure automation, DevOps processes, Infrastructure as code, container technology and elastic search.    De engineers…
Utrecht 22 mei
4 Interviews Woordelijk Transcriberen Afstudeerscriptie
Beste freelancers,    In het kader van mijn afstudeeronderzoek binnen de geestelijke gezondheidszorg ben ik op zoek naar iemand die mij wil helpen met het woordelijk transcriberen van 4 interviews. Dit zijn 3 interviews van één uur en één van anderhalf uur. Geheimhouding is hierbij zeer van belang.   …
Nuenen 21 mei

Vraag Aad direct om een offerte

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder uw contactgegevens in.

Geheel gratis!
Snel een gemotiveerde freelancer.
Door op "Plaats de aanvraag" te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden