Muziek tijdens het werk. Voor sommige freelancers is het een gevoelig onderwerp. Absolute stilte is noodzakelijk om het beste werk te kunnen leveren. Maar voor degene die toch hun werkdag willen omlijsten met een mooie soundtrack, heeft Hoofdkraan.nl een aantal zeer geschikte Spotify playlists voor je op een rij gezet. Luister je mee?
 

Muziek voor de wakkere freelancer

Om ervoor te zorgen dat je niet als een zombie aanschuift aan je bureau, raden we je aan om te beginnen met de playlist ‘Ready for the day’. De lijst staat vol met vrolijke, upbeat nummers waarmee je iedere frons uit je voorhoofd krijgt. Een zekere voorkeur voor indie pop is wel noodzakelijk voor deze verzameling, met onder andere Two Door Cinema Club, Vampire Weekend en HAIM.

Ben je meer een Calvin Harris fan en kun je wel een beetje motivatie aan het begin van de werkdag gebruiken, kies dan voor de ‘Monday Motivation’-lijst. De muziek combineert perfect  met een goede fruit smoothie in de ochtend, maar pas op, luister met mate! Voor je het weet verandert je smoothie in een cocktail.
 

Muziek voor de geconcentreerde freelancer

Omdat vocalen toch vaak als storend worden ervaren, hebben we een aantal geweldige instrumentale playlists voor jullie gevonden. “Piano in the background” biedt maar liefst 141 pianostukken, die je vrijwel onmiddellijk in een soort concentratie-trance brengen.

Moet je simpelweg knallen om die tientallen taakjes af te kunnen vinken, zet dan ‘To Do List’ op:

Voor een beetje vage herkenning op de achtergrond, kies je ‘Soundtrack for study’. Dit is een bijzondere lijst boordevol met soundtracks van bekende series als Game of Thrones, Stranger Things en Harry Potter is.

Voor de wannabe-digital nomad hebben wij tot slot nog ‘Nature Sounds’ ontdekt: een lijst met exotische geluiden die je rechtstreeks naar het Braziliaanse regenwoud transporteren.
 

Muziek voor de freelancer met after lunch dip

We weten allemaal dat het brein niet meer optimaal functioneert direct na de lunch. Goed om toch even dat rondje te lopen en als je dan meteen Re-energize door je koptelefoon laat knallen, dan komt het met de productieve middag uurtjes nog helemaal goed.
 

Muziek voor de freelancer met een writer’s block

Geef maar toe. Soms staar je wel heel lang naar dat lege scherm. Voor de schrijvers onder ons: luister naar muziek met titels als: ‘Tonight I feel like Kafka’ en ‘Every dad I write a book’ in ‘The Writer’s Playlist’ En wie schreef ‘Paperback writer’ ook alweer?
 

Muziek voor de freelancer met stress

Heb je zwetende handpalmen en een snel opkomende pijn achter je ogen? Open snel Spotify en zoek de Stress buster playlist! Iedere zorg verdwijnt als sneeuw voor de zon, dat beloven we. In ieder geval voor heel eventjes. En als je eventjes niet goed genoeg vindt, luister dan aanvullend naar ‘Lighten up’, een lijst met aanstekelijke, vrolijke muziek waar iedereen zich wel goed bij moet voelen.


 

Muziek voor de freelancer met succes

Succes moet je vieren! Altijd! Trek die champagnefles maar open, met de zomerhits van 2017 in ‘Summer ‘17’ op de achtergrond. Houd je meer van klassiekers? Dan gaan die voetjes wel van de vloer bij de ‘After ski classics’.