Maandag. Hoe begin je als vogelvrije, flexibele freelancer in vredesnaam je werkweek op maandag? Juist, je schuift die laptop in je tas en je stapt op de fiets naar die leuke flexwerkplek, waar speciaal voor jou de koffie en de wifi al aangezwengeld zijn.
 
Maar waar ook alweer? Voor de (parttime) Utrechter, hebben wij een aantal goede flexwerkplekken in de Domstad op een rij gezet.

 

Flexwerkplek #1: In De Ruimte

  In de ruimte flexwerkplek
Bron: www.inderuimte.org

Als je een paar uurtjes in alle rust en verstopt voor de wereld wilt werken ga je naar In De Ruimte, een voormalig kloostergewelf aan de Oudegracht.

In De Ruimte wil bijdragen aan een duurzame samenleving en een solidaire economie en wil mensen bewust maken van nieuwe vormen van samenwerking. De werfkelder heeft rustige, ruim opgezette lichte werkplekken en er heerst een productieve, maar gemoedelijke sfeer, waarbij je gemakkelijk leuke, nieuwe contacten legt.  In de ruime keuken kun je voor een kleine bijdrage zelf koffie of thee pakken of een drankje uit de koeling.

Check altijd even de agenda op de website voor je langsgaat. Soms is de ruimte (deels) verhuurd voor een bijeenkomst of vergadering.

In De Ruimte (IDR)
Oudegracht 230 aan de werf
3511 NT Utrecht

Flexwerkplek #2: BROEI

  Broei flexwerkplek
Foto: Lize Kraan Fotografie

De Oosterkade in Utrecht is alweer een tijdje een heel mooie plek rijker. Praktisch onderaan de trappen van het Vaartsche Rijn Station, vind je het prachtige, ruim opgezette BROEI. Naast dat BROEI een walhalla is voor vegetariërs en de meest geniale soundtrack bij haar eten en drinken serveert, kunnen freelancers die van een beetje levendigheid om zich heen houden, hier heerlijk werken aan lange, met voldoende stopcontacten uitgeruste, tafels. Ook perfect voor de vrijdagmiddag, als je graag dat laatste productieve uurtje begeleid met een speciaalbiertje.

BROEI
Oosterkade 24
3582 AV Utrecht

Flexwerkplek #3: Het Gegeven Paard


Het Gegeven Paard flexwerkplek
Bron: Het Gegeven Paard

Het Gegeven Paard is de aangewezen plek in Utrecht als je een paar uurtjes flexwerken wil combineren met een zakelijke afspraak. Vooral gemakkelijk als jij of je gesprekspartner met de trein moet komen, want als onderdeel van het gigantische Tivoli-Vredenburg complex ligt het pal naast het station. De wifi is daarnaast snel en de tafels zijn volledig ingericht op laptopgebruik met handige stopcontacten onder de tafels.

Het Gegeven Paard
Vredenburgkade 11
3511 WC UTRECHT


Nog andere tips?
Heb jij nog andere tips? Voor Utrecht of voor andere grote steden in Nederland. Laat het ons weten.

Over 2 weken: De beste flexwerkplekken van AMSTERDAM