Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Senior Projectleider Patiëntenportaal

Geplaatst op:
6 april 2010 19:35
Categorie:
Management & Organisatie
Subcategorie:
Project Management
Opdracht ID:
413
Status:
Gesloten
Betaalwijze:
Per uur
Budget:
€ 5 tot € 150 p.u.
Locatie:
Den Haag, Drenthe

Freelancer of ZZP'er gezocht voor de volgende opdracht:

Op basis van freelance detachering zoeken wij voor onze opdrachtgever
Achtergrond
Men werkt aan de invoering van het landelijk Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Via het landelijk EPD kunnen zorgaanbieders onderling medische gegevens uitwisselen.
In het kader van de uitwisseling van gegevens via het landelijk EPD hebben patiënten een aantal rechten, zoals het recht om bezwaar te maken en om inzage te vragen in de gegevens die over hen via het EPD uitgewisseld zijn en door wie dat is gedaan. Daarnaast hebben patiënten het recht inzage te vragen in wie hun BSN heeft opgevraagd.
Dit betekent dat de processen voor inzage en bezwaar, inclusief de afhandeling van vragen en klachten daarover, ingericht moeten worden bij het CIBG. Voor de ondersteuning van deze processen wordt het PatiëntenRechten Informatiesysteem Klantenloket EPD (PRIK) gerealiseerd.

Daarnaast wordt ook de online digitale toegang van de patiënt tot zijn eigen medische gegevens via een portaal onder verantwoordelijkheid van het programma Klantenloket EPD gerealiseerd. Om de burger de gelegenheid te geven om zijn patiëntenrechten in de volle breedte ook digitaal uit te kunnen oefenen, wordt daarom het Patiëntenportaal gerealiseerd.
Belangrijke aandachtspunten bij dit Patiëntenportaal zijn de noodzakelijke koppelingen met onder andere de AORTA-infrastructuur via het Landelijk Schakelpunt (LSP) en met de GBA-V, maar vooral ook de beveiliging, robuustheid, schaalbaarheid en de dynamische, politieke en publiek gevoelige omgeving waarin het portaal tot stand moet komen.

Het is van groot belang dat de inrichting van de integrale dienstverlening aan de patiënt en een goede inbedding daarvan in de organisatie van het CIBG op een zorgvuldige en beheerste manier worden bereikt. Daartoe is een programmaorganisatie ingericht (Programma Klantenloket EPD bij CIBG) die ressorteert onder de Directeur CIBG en waarin de daarvoor noodzakelijke activiteiten en projecten worden uitgevoerd.

Werkzaamheden
De projectleider Patiëntenportaal is verantwoordelijk voor het gehele traject van ontwerpen, realiseren, testen, accepteren en werkend (live) in productie brengen van Patiëntenportaal in een tweetal releases. Daartoe stelt hij een projectplan op, zet de afgesproken middelen in, bewaakt de voortgang en kwaliteit, stuurt de projectmedewerkers en (deel)projectleiders aan en rapporteert aan de programmaleiding over de voortgang.

Een flink deel van het benodigde team van experts is onder aansturing van een technisch projectleider reeds bezig met de ontwerpen, prototypes en realisatie voor release 1 van het Patiëntenportaal.
Gezien het grote publieke en politieke belang van het Patiëntenportaal, moge het duidelijk zijn, dat niet wordt gezocht naar “een goede projectleider”. Er wordt gezocht naar dè geschikte projectleider met een ruime en stevige ervaring in het onder zijn leiding succesvol realiseren en implementeren van internetportalen en daarbij horende iteratieve (agile) projectaanpak en veranderende omgeving.

Resultaatgebieden
- Het beheersmatig voorbereiden van het project/ de projectorganisatie;
- Het opstellen, uitvoeren en bijstellen van gedegen projectplan(nen);
- De dagelijkse leiding voeren over het project en het daarin opgenomen projectteam;
- Het aangeven welke expertises aanvullend benodigd zijn om het aanwezige projectteam te completeren, daarvoor de noodzakelijke profielen opstellen en de geschikte kandidaten selecteren;
- Het rapporteren over de voortgang in tijd, geld en middelen, risico’s en andere zaken aangaande het Portaaltraject aan de programmaleiding;
- Het zorgen voor beschikbare informatie en overdracht van informatie, kennis en kunde naar de staande organisatie;
- Het in overleg met de programmaleiding ondersteunen van werkgroepen met belangenverenigingen, het leiden en ondersteunen van afstemmingsessies met de opdrachtgevers en het bieden van ondersteuning tijdens pilots.
- Het CIBG gaat ervan uit dat gevraagde werkzaamheden niet altijd vergelijkbaar zullen zijn met de werkzaamheden genoemd in de functiebeschrijvingen die in de raamovereenkomst zijn opgenomen. Het (gemotiveerd en met mate) hanteren van tarieven die niet in deze mantels voorkomen wordt door het CIBG op voorhand niet als een probleem ervaren.

Functie eisen
- Aantoonbare ervaring met het leiden van soortgelijke Internetportaal-projecten in een politiek gestuurde/gevoelige omgeving.
- Aantoonbare ervaring met het leiden van een ontwerp- en realisatietraject van bekende (overheids)internetsites.
- Dient minimaal één keer succesvol en onder zijn/haar leiding een publiek en soortgelijk Internetportaal live te hebben gebracht.
- Het Patiëntenportaal wordt ontwikkeld met het CMS Tridion en .Net. Een ruime kennis en ervaring met dit product en deze omgevingen is een pré.
- Minimaal 8 jaar ervaring in projectmanagement in een complexe omgeving.
- Ruime ervaring met het ontwerpen en realiseren van portalen met een “agile” aanpak.
- Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag
Locatie: Den Haag
Startdatum: zsm
Duur: 31-07-2010
Optie op verlenging: Ja
Inzet: 40 uur per week
Tarief: Marktconform
Sluitingsdatum: 7 april 2010
Sluitingstijdstip: 12:00


Reacties dienen voorzien te zijn van een cv in word, korte motivatie en een tariefsindicatie. Aanbiedingen zonder deze gegevens zullen niet in behandeling worden genomen. Eveneens worden aanbiedingen die niet voldoende aansluiten aan het gevraagde terzijde gelegd.
Ik ben freelancer en zoek een soortgelijke klus.
Klik hier
Ik heb een soortgelijke klus en zoek een freelancer.
Klik hier
Stuur deze opdracht door:

Freelancers die hebben gereageerd (1)

marcel marcel 06-04-2010

Freelance opdrachten in dezelfde categorie:

Regelaar/Coördinator Gezocht voor Gebruikersondersteuning P...
Beste freelancers,    Gezocht: een regelaar/coördinator die de uitdaging aan kan om vanaf niets een project voor gebruikersondersteuning op te zetten.    Ben jij een regelaar, een verbinder en in staat om al doende structuur te creëren?  Dan zoeken we jou voor een ontzettend leuk project in Noord-Holland.   …
5 jul
Project Managers Gezocht (Festival en Event Industrie)
Beste freelancers,     Wij zijn een Belgisch bedrijf waar alles draait om technologie. Van toegangscontrole tot cashless betalingen met polsbandjes. Onze oplossingen worden ingezet op festivals en evenementen over de gehele wereld. Wekelijks draaien wij meerdere producties, waarbij de piek vooral in de zomermaanden ligt.   …
15 mrt
Freelance Project Manager (Amsterdam)
Beste Freelancers,    Wij zoeken een enthousiaste freelance projectmanager. Ben jij een duizendpoot die het leuk vindt een klein team te ondersteunen binnen een groot internationaal mediabedrijf? (36/40 uur per week, beschikbaar van 1 maart t/m 31 juli).    Ons bedrijf is een leider op gebied van digital assetmanagement, workflow…
10 jan
Freelance Project Manager met Basiskennis van IT en Video
Beste freelancers,    Gezocht: een Tech and media-savvy freelance project manager.    Voor een leuk project met een medisch tintje zoeken wij een slimme, sociale projectmanager die ons van april tot augustus part time kan ondersteunen. Basiskennis over IT en video is een must. Goed kunnen schrijven is een pré. Medische kennis…
13-04-2017
Onderzoeksrapport Opstellen
Beste freelancers,    Wie kan mij helpen bij het opstellen van een onderzoeksrapport op HBO niveau met betrekking tot het werken in besloten ruimten. Het doel is om hier vervolgens een advies rapport van te maken.    Ik kijk uit naar jullie reacties.
26-07-2016
Product & Sales Expert voor Kledinglijn
Beste freelancers,    Opdracht: Product & Sales Consulting voor eerste collectie Vrouwen Kledinglijn    Wij zijn als jonge fashion start-up bezig met onze eerste collectie. Wij zijn op zoek naar een freelancer met ruime ervaring (liefst meer dan 5 jaar) in product management & sales management om ons te helpen bij het…
21-06-2016
Ervaren ICT Projectmanager Gezocht
Beste freelancers,    Voor onze lopende en nieuwe projecten zijn we op zoek naar een ervaren freelance projectmanager.    Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het managen van ICT-projecten. Hierbij ben je bekend met minimaal één van de volgende talen of heb je projecten met een set van deze talen gemanaged: PHP, Python,…
09-05-2016