Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
  1. Alle opdrachten >
  2. Design & Multimedia >
  3. Illustraties
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Illustraties bij Brochure over Bereikbaarheidsproblemen

Opdracht ID: 52207

Budget: € 40 tot 60 p.u.
Geplaatst: 27-12-2022
Reacties: 7
Locatie: Den Haag, Zuid-Holland
Laatst gewijzigd: 13-01-2023
Status: Gesloten
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Graag zouden we persoonlijke verhalen rondom bereikbaarheidsarmoede willen laten illustreren met tekeningen van mensen. Bereikbaarheidsarmoede geldt voor mensen die niet kunnen komen waar ze willen komen om deel te nemen aan de maatschappij. Wij hebben voor het ministerie van infrastructuur en waterstaat onderzoek gedaan naar de barrières die mensen ervaren en de gevolgen van hun bereikbaarheidsproblemen door interviews te houden. Op basis hiervan schrijven we zeven of acht persoonlijke verhalen in een brochure. We zoeken een illustrator die de brochure kan voorzien van meerdere tekeningen.

We zien het voor ons om per verhaal twee specifieke tekeningen toe te voegen. Eerder werkten we met een soort iconische tekeningen, nu willen we een meer schetsende, nauwkeurige en persoonlijke lijntekening gebruiken. Per verhaal staat meestal één persoon centraal en willen we een tekening van een situatie waaruit blijkt welke barrière hij of zij ervaart.

We werken toe naar zeven of acht verhalen met elk ten minste één grotere tekening (8 x 6 cm), en wellicht nog een tweede kleine tekening (3 x 3 cm). Daarbij denken we aan een pentekening met eventueel één steunkleur. Niet teveel gedigitaliseerd of nabewerkt (zoals cartoontekeningen). De algehele stijl is daarbij eerder sober en dus niet cartoonesk. We vinden bijvoorbeeld de stijl van Peter van Straaten aansprekend (maar simpeler mag ook). Zie de pdf met voorbeelden. 

Twee voorbeeldsituaties zijn hieronder beschreven, na een korte beschrijving van de context. Per tekening zal het nog wel zoeken zijn naar hoe we de situatie goed kunnen overbrengen.
Context: Khadiya (68) heeft wel moeite om rond te komen van de AOW. Thuis is ze eenzaam, gelukkig kan ze vier dagen in de week naar een stichting voor koffiedrinken en Nederlandse taalles. Dat is wel een kwartier lopen naar de bus, soms een halfuurtje wachten en dan een kwartier rijden. Maar dat vindt ze beter dan thuiszitten en wachten tot haar zoon haar opzoekt. Of dat ze met haar dochter de boodschappen kan doen.
Situatie 1: Ze neemt vaak de bus naar de stichting, maar ook dan is het nog een kwartiertje lopen met haar reuma. Wel merkt ze dat de bus duur is. ‘Als ik een buskaart heb gekocht, is die zo snel op.’ Haar kinderen laden haar ov-chipkaart voor haar op. ‘Als mijn bankrekening voldoende geld heeft, zetten ze er 20 euro op, en anders 10 euro.’ Als haar kaart niet meer genoeg saldo heeft, gaat ze minder vaak naar de stichting toe.
Situatie 2: ‘Mijn dochter komt al eens in de twee weken om met mij in de auto naar de Lidl te gaan. Dan haal ik gelijk veel voorraad.’ Maar ze wil haar kinderen niet te vaak vragen. Haar dochter die ook in Utrecht woont heeft vaak geen tijd want ze werkt veel. Khadiya gunt haar een eigen leven. ‘Het is wel vervelend om hulp te vragen. Je moet ze ook vrijlaten.’

We verzoeken je een prijsopgave te maken voor het maken van 7 grotere tekeningen en daarbij 7 kleinere tekeningen als optie op te nemen. Ook vragen we je een inschatting te maken van de (doorloop)tijd die hiervoor nodig is, en op welke termijn je deze tekeningen gereed zou kunnen hebben. We werken toe naar afronding van de brochure in week 7 in 2023. Om het proces tijdig te kunnen inzetten, zouden we graag de prijsinschatting en voorbeelden van voorgaand werk ontvangen voor 17 januari.

Vanaf 5 januari ben ik weer bereikbaar. Ik hoor graag van jullie!

Freelance illustratoren die hebben gereageerd (7)

Freddy
Freddy
27-12-2022
5 referenties
Gemiddelde score
9.1
Zsofi
Zsofi
27-12-2022
13 referenties
Gemiddelde score
9.5
ymke
ymke
27-12-2022
2 referenties
Gemiddelde score
9.8
Stephanie
Stephanie
27-12-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Richard
Richard
27-12-2022
5 referenties
Gemiddelde score
10
Esther
Esther
28-12-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Catherine
Catherine
12-01-2023
1 referenties
Gemiddelde score
10
Toon meer reacties

Freelance illustrator opdrachten

Gebarentaal kaartjes

Geplaatst: 23 apr
Beste, Ik ben op zoek naar iemand die gebarentaal kaartjes zou kunnen maken in een korte periode. gebarenkaartjes waar de schoolgebaren op staan zoals, Stil, fluisteren, meer, minder, evenveel, rekenen. op een leuke en interessante manier. 

Website illustraties

Geplaatst: 22 apr
Beste freelancers, Momenteel zijn wij bezig de website vorm te geven van ons nieuwe bedrijf. Als onderdeel van die website willen we graag een aantal illustraties laten maken; bijv twee poppetjes die ons representeren, iconen van onze "values", een samenvattende visual van de services die we bieden etc. Stijl: simpel, trendy, uniek, maar wel realistisch. Inhoud van de richting van de illustraties…

Illustrator voor kinderboek

Geplaatst: 24 apr
Beste freelancers, Voor een kinderboek ben ik opzoek naar een digitale illustrator in kawaii stijl. De vormgeving van de personages liggen in grote lijnen al klaar. Denk jij graag mee in het ontwerp? En weet jij verschillende emoties op een eenvoudige en kleurrijke manier over te brengen? Stuur mij een bericht en wie weet spreken we elkaar binnenkort. Met vriendelijke groet, Lisa

Illustratie met een medisch-futuristisch tintje

Geplaatst: 17 apr
Beste freelancers, Wij zijn op zoek naar een illustrator die een gave (bij voorkeur digitale) illustratie kan maken welke gebruikt gaat worden, in eerste instantie, in een flyer. Mag een beetje een futuristisch karakter hebben. De flyer is een aankondiging van een medisch congres in Belgrado met als thema 'Energy'. Graag zouden we de volgende elementen terug willen zien in de illustratie:…

Fine line illustratie voor geboortekaartje

Geplaatst: 11 apr
We willen graag een illustratie laten maken om op het geboortekaartje van ons eerste kindje te laten zetten. We hebben een idee in ons hoofd en we zoeken iemand die dat goed op papier kan zetten. Het gaat om een eenvoudige en abstracte fineline / single line tekening van onze hond die naast een wiegje of een kleine baby zit/ligt. Budget is in overleg, ik heb ook geen idee wat gebruikelijk is voor…

Illustratie gezocht voor voorkant geboortekaartje

Geplaatst: 18 apr
Beste freelancers, Ik ben op zoek naar iemand die een illustratie kan maken voor het geboortekaartje van onze toekomstige zoon, enigszins in lijn met de illustraties op het kaartje van onze eerste 2 kinderen. Zie illustraties van de eerdere geboortekaartjes in de bijlagen.  

Arbeidsovereenkomst in stripvorm

Geplaatst: 16 apr
Beste, ik ben op zoek naar een illustrator die ons op korte termijn kan helpen met het uitwerken van een arbeidsovereenkomst in stripvorm van 1 of (max) 2 pagina's. Deze strip is bedoeld voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt ofwel een licht verstandelijke handicap en die te vaak een arbeidsovereenkomst ontvangen (waar honden geen brood van lusten). Op deze manier willen we ze…
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht