Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
  1. Alle opdrachten >
  2. Design & Multimedia >
  3. Illustraties
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Illustraties bij Brochure over Bereikbaarheidsproblemen

Opdracht ID: 52207

Budget: € 40 tot 60 p.u.
Geplaatst: 27-12-2022
Reacties: 7
Locatie: Den Haag, Zuid-Holland
Laatst gewijzigd: 13 jan
Status: Gesloten
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Graag zouden we persoonlijke verhalen rondom bereikbaarheidsarmoede willen laten illustreren met tekeningen van mensen. Bereikbaarheidsarmoede geldt voor mensen die niet kunnen komen waar ze willen komen om deel te nemen aan de maatschappij. Wij hebben voor het ministerie van infrastructuur en waterstaat onderzoek gedaan naar de barrières die mensen ervaren en de gevolgen van hun bereikbaarheidsproblemen door interviews te houden. Op basis hiervan schrijven we zeven of acht persoonlijke verhalen in een brochure. We zoeken een illustrator die de brochure kan voorzien van meerdere tekeningen.

We zien het voor ons om per verhaal twee specifieke tekeningen toe te voegen. Eerder werkten we met een soort iconische tekeningen, nu willen we een meer schetsende, nauwkeurige en persoonlijke lijntekening gebruiken. Per verhaal staat meestal één persoon centraal en willen we een tekening van een situatie waaruit blijkt welke barrière hij of zij ervaart.

We werken toe naar zeven of acht verhalen met elk ten minste één grotere tekening (8 x 6 cm), en wellicht nog een tweede kleine tekening (3 x 3 cm). Daarbij denken we aan een pentekening met eventueel één steunkleur. Niet teveel gedigitaliseerd of nabewerkt (zoals cartoontekeningen). De algehele stijl is daarbij eerder sober en dus niet cartoonesk. We vinden bijvoorbeeld de stijl van Peter van Straaten aansprekend (maar simpeler mag ook). Zie de pdf met voorbeelden. 

Twee voorbeeldsituaties zijn hieronder beschreven, na een korte beschrijving van de context. Per tekening zal het nog wel zoeken zijn naar hoe we de situatie goed kunnen overbrengen.
Context: Khadiya (68) heeft wel moeite om rond te komen van de AOW. Thuis is ze eenzaam, gelukkig kan ze vier dagen in de week naar een stichting voor koffiedrinken en Nederlandse taalles. Dat is wel een kwartier lopen naar de bus, soms een halfuurtje wachten en dan een kwartier rijden. Maar dat vindt ze beter dan thuiszitten en wachten tot haar zoon haar opzoekt. Of dat ze met haar dochter de boodschappen kan doen.
Situatie 1: Ze neemt vaak de bus naar de stichting, maar ook dan is het nog een kwartiertje lopen met haar reuma. Wel merkt ze dat de bus duur is. ‘Als ik een buskaart heb gekocht, is die zo snel op.’ Haar kinderen laden haar ov-chipkaart voor haar op. ‘Als mijn bankrekening voldoende geld heeft, zetten ze er 20 euro op, en anders 10 euro.’ Als haar kaart niet meer genoeg saldo heeft, gaat ze minder vaak naar de stichting toe.
Situatie 2: ‘Mijn dochter komt al eens in de twee weken om met mij in de auto naar de Lidl te gaan. Dan haal ik gelijk veel voorraad.’ Maar ze wil haar kinderen niet te vaak vragen. Haar dochter die ook in Utrecht woont heeft vaak geen tijd want ze werkt veel. Khadiya gunt haar een eigen leven. ‘Het is wel vervelend om hulp te vragen. Je moet ze ook vrijlaten.’

We verzoeken je een prijsopgave te maken voor het maken van 7 grotere tekeningen en daarbij 7 kleinere tekeningen als optie op te nemen. Ook vragen we je een inschatting te maken van de (doorloop)tijd die hiervoor nodig is, en op welke termijn je deze tekeningen gereed zou kunnen hebben. We werken toe naar afronding van de brochure in week 7 in 2023. Om het proces tijdig te kunnen inzetten, zouden we graag de prijsinschatting en voorbeelden van voorgaand werk ontvangen voor 17 januari.

Vanaf 5 januari ben ik weer bereikbaar. Ik hoor graag van jullie!

Freelance illustratoren die hebben gereageerd (7)

Freddy
Freddy
27-12-2022
5 referenties
Gemiddelde score
9.1
Zsofi
Zsofi
27-12-2022
13 referenties
Gemiddelde score
9.5
ymke
ymke
27-12-2022
2 referenties
Gemiddelde score
9.8
Stephanie
Stephanie
27-12-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Richard
Richard
27-12-2022
4 referenties
Gemiddelde score
10
Esther
Esther
28-12-2022
0 referenties
Gemiddelde score
Catherine
Catherine
12-01-2023
0 referenties
Gemiddelde score
Toon meer reacties

Freelance illustrator opdrachten

Illustrator voor prentenboek

Geplaatst: 31 mei
Beste freelancers, Ik zoek een illustrator voor een prentenboek. Het verhaal gaat over een jongen die naar het speciaal onderwijs gaat. Qua budget heb ik geen hoofdprijs in gedachten, maar wel de mogelijkheid om je werk bekender te maken. Ik geef uit bij een christelijke uitgever, je hoeft hier zelf geen band mee te hebben maar achter deze waarden moet je wel kunnen staan/respecteren.  …

Illustratie voor Twitterlogo en Twitterheader

Geplaatst: 13 mei
Beste freelancers, Ik zou graag een Twitterlogo en Twitterheader willen laten maken voor mijn nieuwe professionele account. Ik zou dat graag in een geanimeerd plaatje willen laten maken. Dus digitaal kunnen tekenen is een must.  

Tattoo design

Geplaatst: 3 jun
Beste freelancers, Dus ben ik opzoek naar iemand die goed kan tekenen en een mooie sleeve kan maken voor mijn been. Ik zou graag een leg sleeve willen , nu heb ik dus al een mandala op mijn knie. Ik wil het graag niet te donker , ik vind dieren heel mooi maar moet natuurlijk bij me mandala passen. Ik zoek een illustrator waarbij ik goed mee kan kijken.

Cartoonist gevraagd voor postercartoon

Geplaatst: 23 mei
Beste freelancers, Wij zijn op zoek naar een humoristische cartoon tekening rond A2 formaat in de sfeer van v Haastert met de gezichten van onze 20 medewerkers (medische praktijk) herkenbaar erin verwerkt. Termijn tot 10 juli. Budget is 500 euro.  

Verkeerssituaties illustraties

Geplaatst: 2 jun
Beste, Met deze opdracht zoeken we een freelancer die 1650 verkeerssituatie (Illustraties) kan maken voor auto theorie lessen. De foto's moeten realistisch en helder zijn. Als inspiratiebron gebruiken we foto's van Theorietoppers.nl Het budget voor deze opdracht bedraagt €3k. (Bij overleg mag het iets afwijken) Wij horen graag wat de kosten zijn en uiteraard uw werkwijze.

Hand getekende kleurplaat op A4

Geplaatst: 1 jun
Beste freelancers, Ik zoek iemand die met de hand op A4 een tekening/kleurplaat vanuit de ogen van een superheld kan tekenen. Thema vrijheid vanuit zijn ogen. "Suriman" heeft de opdracht gekregen een tekening te maken over wat vrijheid voor hem betekend. Het moet dienen als kleurplaat/ originele A4 heb ik ook nodig. De kinderen moeten denken dat hij het echt zelf heeft getekend  

Sport kleurplaten voor kinderen

Geplaatst: 15 mei
Beste freelancers, We zoeken iemand die diverse kleurplaten wil maken voor een uit te brengen boek (A4) waarin de sport korfbal centraal staat. Dit is deels een school project van studenten van het ROC van Twente, die het boek gaan verkopen. Denk aan wedstrijdsituaties, spelelementen, maar ook andere activiteiten zoals zwemmen, jeugdkamp, dropping en andere zaken die met het verenigingsleven te maken…
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht