Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Contactgegevens:

Bedrijfsnaam

De Profielschrijver

Profiel

Ik ben Neerlandica, doctor in de Nederlandse Taalbeheersing en eerstegraads docent Nederlands.
Goede teksten brengen hun boodschap helder en duidelijk over en sluiten wat betreft woordkeus en tekststijl bij de doelgroep aan. Zodat de tekst doet wat hij moet doen, en niets minder. Maar zo'n tekst schrijven, dat is lastig. Gelukkig weet ik door mijn studie en jarenlange (onderzoeks)ervaring als docent aan de Universiteit Utrecht hoe dat moet.

Tijdens mijn werk als docent/onderzoeker heb ik me verdiept in de begrijpelijkheid en aantrekkelijkheid van teksten: Wat maakt een tekst tot een goede tekst? Wanneer bereikt een tekst zijn doel? Welke tekstkenmerken dragen bij aan de begrijpelijkheid van een tekst en welke kenmerken maken een tekst prettig om te lezen? Ik heb theorie over dit onderwerp bestudeerd, ik heb er colleges over verzorgd en ik heb studenten bij hun onderzoek begeleid. Ook heb ik zelf onderzoek gedaan en daar artikelen (en een proefschrift) over geschreven. Daarnaast heb ik als docent vele scripties, werkstukken en papers van studenten gecorrigeerd en beoordeeld. Er zijn dus wel duizenden teksten door mijn handen gegaan. Hoeveel woorden zullen dat zijn?

Taal inspireert me. Elke dag verwonder ik me weer over de kracht van de juiste woorden, over het wonder van taal. Zonder taal zou de wereld er immers heel anders uitzien (zelfs wiskunde is lastig zonder taal...) en zouden wij als mensen heel anders met elkaar om moeten gaan. Fascinerend toch?
In mijn werk wil ik me bezighouden met de kracht van de taal in zowel zakelijk als persoonlijke communicatie. Zo schrijf ik als De Profielschrijver niet alleen duidelijke teksten om producten, diensten of mensen te profileren, maar maak ik ook teksten die emoties vangen. Teksten die inspireren, verwonderen en ontroeren: een toespraak, liefdesbrief, of een blijk van waardering. Een levensverhaal dat iemand voor altijd wil bewaren... Op deze manier kan ik mijn fascinatie voor taal en mijn interesse voor emoties en persoonlijke verhalen op een bijzonder mooie manier combineren.

Ik wil mijn enthousiasme, mijn schrijfvaardigheid en mijn kennis over de verschillende facetten en mogelijkheden van de taal graag voor uw tekst inzetten. Zodat ook uw teksten de kern raken en doen wat ze moeten doen.

Portfolio

Proefschrift Zwakke lezers, sterke teksten?

samenvatting van mijn proefschrift over de leesbaarheid van studieteksten voor vmbo-leerlingen
wervende-tekst-voor-website.docx

wervende tekst voor zakelijke website

een landingspagina voor een website over appontwikkeling
Een-verhalende-wervende-tekst--voor-website.docx

verhalende tekst voor website

Wanneer je wilt dat mensen de informatie op een website met plezier lezen, kun je de informatie als een verhaal weergeven. Uit onderzoek blijkt dat lezers een tekst daardoor vaak meer waarderen en als iemand met plezier een tekst leest, gaat hij of zij misschien ook wel eerder tot actie (kopen, contact opnemen) over. Je website is door verhalen op te nemen in ieder geval niet meer saai en onpersoonlijk. In tegendeel. Hier heb ik een voorbeeld weergegeven van een zakelijk wervende tekst voor een website, weergegeven als verhaal. Vergelijk die maar eens met de andere wervende tekst voor een website (ook in dit portfolio). Zoek de verschillen...

Vraag Jentine direct om een offerte

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder uw contactgegevens in.

Geheel gratis!
Snel een gemotiveerde freelancer.
Door op "Plaats de aanvraag" te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden