Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Contactgegevens:

Profiel

Ontrafelen en verhelderen. De insteek van mijn werk als journalist en tekstschrijver. Schrijven voor de geïnteresseerde leek en de specifieke doelgroep. En altijd in de juiste toon. Doel? De lezer enthousiast maken en verhelderen.

Met mijn adviserende, economische en technische achtergrond schrijf ik pakkende teksten. Verhalen, berichten, reportages, artikelen en blogs op basis van bestaande teksten, briefings en eigen interviews, onderzoek en analyses.
Ik heb ervaring in het (her)schrijven van informatieve en commerciële content op papier, websites en Social Media en kan de lezer enthousiast krijgen. Daarbij weet ik de meest recente richtlijnen van SEO toe te passen. Het is niet alleen belangrijk gevonden te worden, maar ook je lezers opgetogen te krijgen en te houden.

Mijn kennis en capaciteiten zijn vooral ontwikkeld in de vakgebieden wetenschap, techniek & jeugd, economie en de gebouwde wereld in gebied en gebouw.

Jarenlang werkte ik in de wereld van de gebiedsontwikkeling, als adviseur, planeconoom en procesmanager. Mijn technische achtergrond, studie Stedenbouwkunde aan de TU Delft (1997), bleek een ideaal uitgangspunt bij het ontrafelen van complexe ruimtelijke ontwerpopgaven en het realiseren van financiële haalbaarheid.

Nu zet ik mijn expertise als schrijver vooral in om mensen te stimuleren en te voeden. Verhelderen en inzicht brengen in interessante ontwikkelingen, in brede zin voor consumenten, bedrijven en overheid. Voor jong, oud en iedereen er tussen in. Voor artikelen in kranten, magazines, bladen of websites. Maar ook beschikbaar voor blogs, interviews, berichten, biografieën, diverse teksten en communicatie-uitingen.

Portfolio

Schermafbeelding-2017-09-29-om-09.08.25.png

CKV Gids Jong geleerd is oud gedaan

Artikel in landelijke magazine CKV over jongeren en kennismaking met wetenschap. Aandacht voor Het Continium, techniekmuseum.
Licht-en-lucht-op-een-nieuwe-stek--DecoWraps-1-Industriebouw-mei-2017.png

Licht en lucht, op een nieuwe stek.

Project- en bedrijfsrapportage in vakblad. Artikel nav interview en bedrijfsonderzoek.
Schermafbeelding-2017-09-28-om-17.00.22.png

Verkoopbrochure Woningbouwlocatie

Teksten aangeleverd voor verkoopbrochure nieuwe woonwijk

Omgevingsmanagement aan de keukentafel

Artikel in magazine voor lokale overheid in opdracht van adviesbureau.

Referenties

Datum:
15-08-2017
Van:
Marion Scholten
Waardering:
referentiesterren
Kwaliteit:
referentiesterren
Deadline:
referentiesterren
Communicatie:
referentiesterren
Flexibiliteit:
referentiesterren
Een goede eerste ervaring met Desirée!

Uitgevoerde opdrachten

Schrijver voor Artikel Gezocht over Veelplegers
Beste freelancers,    Voor een reeks Verdwijnen achter tralies zoek ik een journalist die een artikel kan schrijven voor een website. Mijn budget is maximaal 350,- euro per artikel.    Dit artikel (nummer 2, Achter tralies) gaat over veelplegers; hoe worden ze aangepakt, krijgen ze hulp, zijn er speciale afdelingen voor ze? En hoe…
Utrecht 01-12-2017
Onderzoeksjournalist Gezocht (Kindertehuizen)
Beste freelancers,    Op zoek naar een onderzoeksjournalist voor het schrijven van een artikel over kindertehuizen, weeshuizen in Nederland. Het gehele traject van wees tot mogelijke adoptie. En de groep die uit huis worden geplaatst en naar pleegouders moeten. He loopt de screening om pleegouder te worden. Waar kunnen kinderen heen als het…
Utrecht 01-12-2017
Schrijver voor Boek Gezocht (Moordzaak)
Beste freelancer,    Ik ben op zoek naar een schrijver voor een boek over de Culemborgschen moordzaak uit 1923. Deze onopgeloste zaak is ook bekend onder de naam De Moordhoeve.    Een unieke zaak over de dubbele roofmoord op broer en zus Van Wiggen uit Culemborg. Uit recent onderzoek door een onderzoeksbureau is een nieuwe verdachte…
30-05-2017
Creatieve Tekstschrijver voor Nieuwbouwprojecten
Beste freelancers,    Wij zoeken een creatieve tekstschrijver voor verschillende schrijfopdrachten op korte en lange termijn.    Het betreft het aanvullend (en zoekmachine geoptimaliseerd) herschrijven van aangeleverde bronteksten voor nieuwbouwprojecten.    Onze voorkeur kandidaat heeft kennis van architectuur en is wonend…
Den Haag 22-05-2017
Hulp Nodig Bij Scriptie (Taal/Structuur, Spoed)
Beste freelancers,    Ik heb met spoed hulp nodig. Ik heb een volledige scriptie die al door mijzelf en andere op taal en structuur nagekeken is. Maar helaas, leraren blijven fouten vinden.    Vooral in de structuur en opbouw van het verhaal. Ik moet de scriptie voor morgen (22-12) voor 16:00 inleveren. Het gaat om een HBO scriptie…
04-01-2017
Freelance Journalist Gezocht (Industriebouw)
Beste freelancers,    Opdracht: een interview binnen onze firma over een nieuwe tak, en een nieuwe samenwerking binnen ons bedrijf. Kennis van industriebouw is handig.    Doeleinde: verspreiding media kanalen    Graag een reactie indien je beschikbaar bent.
Capelle aan den IJssel 15-11-2016
Vertaald Boek Makkelijker Leesbaar Maken
Beste freelancers,    Ik heb een boek geschreven in het engels en dit laten vertalen naar het Nederlands. Alleen nu leest het niet lekker. Ik wil graag dat iemand het boek in een wat makkelijkere, leesbare stijl schrijft.    Het boek heeft 25834 woorden. Sommige passages zijn niet nodig omdat het religieuze teksten zijn. Thuiswerken…
Rotterdam 02-09-2016

Vraag Desirée direct om een offerte

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder uw contactgegevens in.

Geheel gratis!
Snel een gemotiveerde freelancer.
Door op "Plaats de aanvraag" te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden