Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
of


Wat is het verschil?
Girbe

Girbe

historicus, journalist, tektschrijver,

Locatie: Zwolle
|
Actief sinds: 18-09-2014
|
Uurtarief: € 45
|
Profiel bekeken: 852 keer
BIOGRAFIE GIRBE
Mijn naam is Girbe. Ik ben 58 jaar geleden geboren is Assen en woon nu ongeveer twintig jaar in Zwolle.
Ik heb geschiedenis gestudeerd in Groningen met als bijvak Psychologie. Daarna heb ik een aantal jaren gewerkt in de volwasseneneducatie.  In de periode 1986-2012 was ik werkzaam bij de Stichting Kunst & Cultuur Overijssel als adviseur musea en erfgoed. Vanaf 2013 heb ik mijn eigen bedrijf  "Girbe Buist, Belevingsprojecten en verhalen".  Dit doe ik vanuit de Creatieve Coöperatie in Zwolle.
Vanaf 1980 ben ik ook steeds actief geweest als freelance journalist. In deze periode heb ik tien boeken geschreven over cultuurhistorie, bomen en spiritualiteit. Ook schreef en schrijf  ik voor de Stentor en tijdschriften als Paravisie, Psychologie Magazine, Museumpeil, Viva , de Friesland Post en de Zwolder.
Daarnaast schrijf ik voor de websites van Natuurmonumenten Salland en Mijn Stad Mijn Dorp van het Historisch Centrum Overijssel
Verder heb ik  cultuur-toeristische routes ontwikkeld zoals de Sagensafari,
Fietsen langs Boomveteranen, Taalsafari Zwolle, Twentse Sagenroutes, Fietsen langs Moordboerderijen en Magie langs de Ijssel.
Ook  heb ik samen met drie andere auteurs de publicatie "Fun of fundraising "geschreven
over fondsenwervende acties.
Tenslotte heb ik aanvullende cursussen gevolgd  over fondsenwerving, wetenschapsjournalistiek, marketing en public relations.
Mensen omschrijven mij als creatief, betrokken, onconventioneel , bevlogen en volhardend.

Andere freelancers in hetzelfde vakgebied:

Wim Gaby Svetlana Matthijs Gerwin Marco Desirée Didi Kevin Susan Tracy Harro Charlotte Frank Joris