Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
  1. Alle opdrachten >
  2. Tekst & Vertaling >
  3. Zakelijk Schrijven
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Redacteur voor Bestuur Amateursportverenigingen

Opdracht ID: 51615

Budget: € 40 tot 60 p.u.
Geplaatst: 12-09-2022
Reacties: 0
Locatie: Bergen op Zoom, Noord-Brabant
Laatst gewijzigd: 12-09-2022
Status: Gesloten
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Voor een belangrijke klant doen wij een grootschalig continu onderzoek over alles wat zich afspeelt in het verenigingsbestuur. Dit als logische aanvulling op het basisonderzoek Lidmaatschap en deelname verenigingen van het CBS uit 2014.
Het continu onderzoek draait om wélke vraagstukken spelen in het bestuur en wat het antwoord/visie van de vereniging hierop is. Het is een kwalitatief onderzoek, dus alle antwoorden worden gerubriceerd en geanonimiseerd. Niets mag herleidbaar zijn tot individuele personen en organisaties. Tevens is het niet belangrijk of de visie breed gedragen dan wel gefundeerd is, het gaat erom wat het betreffende bestuur daadwerkelijk met actuele vraagstukken doet.
Zodoende krijgen wij inzicht in wat er leeft en welke afwegingen er gemaakt worden aan de bestuurstafel van het Nederlands verenigingsleven en kunnen wij analyseren of het gouvernementele beleid hiermee overeenstemt of bijgesteld moet worden.

Wij onderscheiden diverse type verenigingen en elk daarvan zijn in een separaat onderzoeksteam georganiseerd. We onderscheiden verenigingen op het gebied van religie, patiëntenverenigingen, politieke verenigen, vereniging van eigenaren, gezelligheidsverenigingen, cultuur: muziek en toneel, hobbyverenigingen, belangenverenigingen en als laatste maar zeker niet als minste ‘amateursportverenigingen’, ook wel als breedtesport aangeduid.

Het onderzoek is inmiddels enkele jaren onderweg en nu zoeken we ter uitbreiding en als vervanging twee redacteuren op het gebied van ‘Amateursportverenigingen’.

De breedtesport is heel populair. In Nederland tellen we ongeveer 25.000 verenigingen, veelal aangesloten bij een van de 93 sportbonden van de NOC*NSF. Van judo tot voetbal, van tennis tot hockey, van darts tot rugby, ruim 5 miljoen Nederlanders zijn wekelijks actief bij hun sportclub.

Je komt te werken in een pool van freelance redacteuren en per maand word je gevraagd om over maximaal 5 onderwerpen jouw licht te laten schijnen. Dit moet summier, in 250 tot 500 woorden. Tevens vragen we je de top 3 bestuursvraagstukken van die maand op te geven waar we dan volgende maand weer nader op ingaan.

Om een indicatie te geven over welke vraagstukken behandeld worden, enkele voorbeelden:
- We krijgen steeds vaker te maken met wanbetalers onder de leden. Moeten we hier hard tegen optreden of gezien de economie coulance tonen?
- Wat is de gemiddelde omzet per lid van een kantine?
- We willen een tevredenheidsonderzoek doen. Heeft iemand dit al eens gedaan en wat zijn de ervaringen?
- We overwegen een betaalde clubmanager aan te stellen. Wie heeft dat ervaring mee?
Maar ook heel praktisch, zoals:
- Wie kent een goede aannemer voor baanverlichting?
- Als wij de kantine gaan verhuren. Heeft iemand een modelcontract?
- We willen meer reclameborden plaatsen. Hoeveel vraag je hiervoor?
- Wie kent een goed bureau voor verkeersregelaars omgeving randstad. We verwachten namelijk een grote drukte bij de finale van onze competitie

Geïnteresseerd?
Stuur ons dan je reactie waaruit blijkt dat je een goede pen hebt, kennis hebt van de problematiek van de amateursport, een indicatie van je tarief, welke drie zaken volgens jou nu “hot topic” zijn in het bestuur van ‘Verenigingen van breedtesport’ en enkele bewijsstukken van je schrijfkunsten.

Als je aangenomen wordt in de pool amateursport, dan vragen wij je elke maand te reageren op 1 tot 5 vraagstukken in 250 tot 500 woorden per onderwerp en de drie hot topics voor volgende maand aan te leveren.
Mocht je ervaring hebben in het anonimiseren van gegevens dan horen wij dat tevens graag. Je wordt dan op de uitwijklijst van de anonimiseer-redactie geplaatst.

Wij zien je reactie met belangstelling tegemoet.

Zakelijke schrijfopdrachten voor freelancers

Engelse Teksten Schrijven en Redigeren (Spoed)

Geplaatst: 21 jan
Beste freelancers, Een spoed klus. Wij, een game studio en academy, maken games voor o.a. andere merken. Voor een bedrijfspresentatie in het Engels zoeken we iemand die bepaalde teksten kan herschrijven en bepaalde andere teksten creëren op basis van bullet points en al een bepaalde tone of voice. Ben je of kan je native schrijven? Heb je relevante ervaring? Kan je het zakelijk schrijven met…

Tekstschrijver Gezocht in Zuid Holland

Geplaatst: 02-12-2022
Beste freelancers, Wij zoeken een freelance tekstschrijver die voor ons een klantcase (klant-referentie casus) kan doen. Type: Journalist. Pre technisch schrijver/affiniteit met de techniek in de regio Zuid-Holland/Rotterdam. Over ons Wij zijn specialist in het invullen van technische projecten binnen het bedrijfsleven en bij de overheid. Wij matchen opdrachtgevers met de juiste technisch professionals,…

Tekstschrijvers voor Event Verslag in Utrecht

Geplaatst: 20-09-2022
Beste freelancers, Voor een congres van een klant op donderdag 6 oktober 2022 (locatie: Jaarbeurs, Utrecht) ben ik op zoek naar 2 tot 3 ervaren tekstschrijvers/journalisten/copywriters die verslag kunnen doen. Er zijn 3 parallel sessies, waarover we graag na afloop een geschreven verslag publiceren op de corporate website en nieuwsbrief. Het gaat om aanwezigheid tijdens congres (14:00 - 15:30) en…

Zienswijze schrijven

Geplaatst: 15-06-2022
Ik moet een zienswijze schrijven, deze zal circa 3/4 A4 zijn. De tekst moet zakelijk, duidelijk en zonder taal fouten worden geschreven. Ook de indeling en opbouw is van belang. Mijn vraag wat zijn de mogelijkheden en geschatte kosten. Maar dit is niet het belangrijkste. Het gaat om de inhoud en de duidelijkheid van de tekst. Met groet, Wim 

Ondernemingsplan Schoenenwinkel

Geplaatst: 14-06-2022
Beste freelancers, Ik ben op zoek naar een freelancer die voor mij een ondernemingsplan wil schrijven. Ik wil graag een schoenenwinkel starten met eigentijdse merken zoals irregulair choiche voor de meer extraverte mensen maar ook met de juiste klappers zoals ugg etc. De winkel zou ook een vrolijke uitstraling moeten krijgen en om een idee te krijgen kan je kijken naar de winkels van irregulair choiche.…

Propositie tekstschrijver (met financieel inzicht) gezocht

Geplaatst: 13-06-2022
Beste Freelancer, Als bedrijfsovername- en vastgoedintermediair kom ik graag in contact met een partner voor het schrijven van professionele proposities. De proposities dienen zowel in het Nederlands als in de Engelse taal te worden geschreven. Vanwege het karakter van de opdrachten heeft enig financieel inzicht onze voorkeur. Heb je interesse in een duurzame samenwerking en kun je meerwaarde leveren…
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht