Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
  1. Alle opdrachten >
  2. Tekst & Vertaling >
  3. Zakelijk Schrijven
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Redacteur voor Bestuur Amateursportverenigingen

Opdracht ID: 51615

Budget: € 40 tot 60 p.u.
Geplaatst: 12-09-2022
Reacties: 0
Locatie: Bergen op Zoom, Noord-Brabant
Laatst gewijzigd: 12-09-2022
Status: Gesloten
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Voor een belangrijke klant doen wij een grootschalig continu onderzoek over alles wat zich afspeelt in het verenigingsbestuur. Dit als logische aanvulling op het basisonderzoek Lidmaatschap en deelname verenigingen van het CBS uit 2014.
Het continu onderzoek draait om wélke vraagstukken spelen in het bestuur en wat het antwoord/visie van de vereniging hierop is. Het is een kwalitatief onderzoek, dus alle antwoorden worden gerubriceerd en geanonimiseerd. Niets mag herleidbaar zijn tot individuele personen en organisaties. Tevens is het niet belangrijk of de visie breed gedragen dan wel gefundeerd is, het gaat erom wat het betreffende bestuur daadwerkelijk met actuele vraagstukken doet.
Zodoende krijgen wij inzicht in wat er leeft en welke afwegingen er gemaakt worden aan de bestuurstafel van het Nederlands verenigingsleven en kunnen wij analyseren of het gouvernementele beleid hiermee overeenstemt of bijgesteld moet worden.

Wij onderscheiden diverse type verenigingen en elk daarvan zijn in een separaat onderzoeksteam georganiseerd. We onderscheiden verenigingen op het gebied van religie, patiëntenverenigingen, politieke verenigen, vereniging van eigenaren, gezelligheidsverenigingen, cultuur: muziek en toneel, hobbyverenigingen, belangenverenigingen en als laatste maar zeker niet als minste ‘amateursportverenigingen’, ook wel als breedtesport aangeduid.

Het onderzoek is inmiddels enkele jaren onderweg en nu zoeken we ter uitbreiding en als vervanging twee redacteuren op het gebied van ‘Amateursportverenigingen’.

De breedtesport is heel populair. In Nederland tellen we ongeveer 25.000 verenigingen, veelal aangesloten bij een van de 93 sportbonden van de NOC*NSF. Van judo tot voetbal, van tennis tot hockey, van darts tot rugby, ruim 5 miljoen Nederlanders zijn wekelijks actief bij hun sportclub.

Je komt te werken in een pool van freelance redacteuren en per maand word je gevraagd om over maximaal 5 onderwerpen jouw licht te laten schijnen. Dit moet summier, in 250 tot 500 woorden. Tevens vragen we je de top 3 bestuursvraagstukken van die maand op te geven waar we dan volgende maand weer nader op ingaan.

Om een indicatie te geven over welke vraagstukken behandeld worden, enkele voorbeelden:
- We krijgen steeds vaker te maken met wanbetalers onder de leden. Moeten we hier hard tegen optreden of gezien de economie coulance tonen?
- Wat is de gemiddelde omzet per lid van een kantine?
- We willen een tevredenheidsonderzoek doen. Heeft iemand dit al eens gedaan en wat zijn de ervaringen?
- We overwegen een betaalde clubmanager aan te stellen. Wie heeft dat ervaring mee?
Maar ook heel praktisch, zoals:
- Wie kent een goede aannemer voor baanverlichting?
- Als wij de kantine gaan verhuren. Heeft iemand een modelcontract?
- We willen meer reclameborden plaatsen. Hoeveel vraag je hiervoor?
- Wie kent een goed bureau voor verkeersregelaars omgeving randstad. We verwachten namelijk een grote drukte bij de finale van onze competitie

Geïnteresseerd?
Stuur ons dan je reactie waaruit blijkt dat je een goede pen hebt, kennis hebt van de problematiek van de amateursport, een indicatie van je tarief, welke drie zaken volgens jou nu “hot topic” zijn in het bestuur van ‘Verenigingen van breedtesport’ en enkele bewijsstukken van je schrijfkunsten.

Als je aangenomen wordt in de pool amateursport, dan vragen wij je elke maand te reageren op 1 tot 5 vraagstukken in 250 tot 500 woorden per onderwerp en de drie hot topics voor volgende maand aan te leveren.
Mocht je ervaring hebben in het anonimiseren van gegevens dan horen wij dat tevens graag. Je wordt dan op de uitwijklijst van de anonimiseer-redactie geplaatst.

Wij zien je reactie met belangstelling tegemoet.

Zakelijke schrijfopdrachten voor freelancers

Dagbesteding plan schrijven

Geplaatst: 27 mei
Beste freelancers, Ik ben op zoek naar iemand die een plan kan schrijven voor een dagbesteding. Het liefst iemand met ervaring hierin. Budget tussen de 300-600 euro Ik zie je offerte met een totaalprijs graag tegemoet

Redacteuren voor vakblad in de bouw

Geplaatst: 14 mei
Beste freelancers, Wij zoeken op korte termijn versterking van ons team van redacteuren voor een vakblad dat zich toelegt op het beschrijven van industriële, logistieke en andere utilitaire gebouwen. Je taak is mede op basis van interviews met architecten, aannemers en andere bouwpartijen te komen tot een adequate beschrijving van een gebouw en/of een bouwproces. Thema’s en onderwerpen…

Theoretisch onderzoek in een logische volgorde

Geplaatst: 3 mei
Beste freelancers, Er is een tekst geschreven van circa 30 a4tjes, dit dient ingekort te worden en overzichtelijk te worden gemaakt. Eventueel mag er tekst toegevoegd worden, wel echt theoretisch bronnen of tekst verwijderd worden als dit nodig is voor de tekst te verduidelijken (budget in overleg, in verband met geen idee hoelang werk nodig is.

Vertaling juridische tekst 389 woorden van NL > UK

Geplaatst: 3 apr
Beste freelancers, Juridische Nederlandse tekst (389 woorden) vertalen naar Engelse (juridische) tekst door een aantoonbaar beëdigd vertaler.

Beleidsplan ANBI schrijven

Geplaatst: 13 mrt
Beste freelancers, Wij zijn op zoek naar iemand die een beleidsplan voor onze ANBI kan schrijven. Met dit vernieuwde, up-to-date beleidsplan kunnen we dan fondsen en bedrijven aanschrijven om ons goede doel (een woonvoorziening voor gehandicapten kinderen in Gambia) te sponsoren om zo inkomsten voor de organisatie te genereren. Met deze financiële middelen kunnen we onderdak blijven bieden aan…

Content specialist

Geplaatst: 12 mrt
Beste freelancers, Als content specialist help jij zzp’ers bij het kiezen van al hun zakelijke tools zodat zij zorgeloos kunnen ondernemen. Je onderzoekt en beoordeelt banken, boekhoudpakketten, verzekeringen en pensioenen. Die kennis zet je om in reviews, buying guides en nieuwe content formats. 100% remote, met een betrokken team waarin je kunt groeien. Klein team. Grote missie. 100% remote.…

Zakelijk rapport Engels nalopen en net maken

Geplaatst: 6 feb
Beste freelancers, Ik liet een zakelijk rapport vertalen van het Nederlands naar het Engels. Het is in zeer toegankelijke stijl geschreven. Ik heb geen tijd om het nog eens goed na te lezen op kleine foutjes. Soms staat er ineens een gek woord in, al is het 90% kloppend. Ook verspringt soms de witregel waar dat niet hoort. Wie helpt me het helemaal netjes na te lopen?
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht