Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
  1. Alle opdrachten >
  2. Tekst & Vertaling >
  3. Zakelijk Schrijven
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Redacteur voor Bestuur Amateursportverenigingen

Opdracht ID: 51615

Budget: € 40 tot 60 p.u.
Geplaatst: 12-09-2022
Reacties: 0
Locatie: Bergen op Zoom, Noord-Brabant
Laatst gewijzigd: 12-09-2022
Status: Gesloten
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Voor een belangrijke klant doen wij een grootschalig continu onderzoek over alles wat zich afspeelt in het verenigingsbestuur. Dit als logische aanvulling op het basisonderzoek Lidmaatschap en deelname verenigingen van het CBS uit 2014.
Het continu onderzoek draait om wélke vraagstukken spelen in het bestuur en wat het antwoord/visie van de vereniging hierop is. Het is een kwalitatief onderzoek, dus alle antwoorden worden gerubriceerd en geanonimiseerd. Niets mag herleidbaar zijn tot individuele personen en organisaties. Tevens is het niet belangrijk of de visie breed gedragen dan wel gefundeerd is, het gaat erom wat het betreffende bestuur daadwerkelijk met actuele vraagstukken doet.
Zodoende krijgen wij inzicht in wat er leeft en welke afwegingen er gemaakt worden aan de bestuurstafel van het Nederlands verenigingsleven en kunnen wij analyseren of het gouvernementele beleid hiermee overeenstemt of bijgesteld moet worden.

Wij onderscheiden diverse type verenigingen en elk daarvan zijn in een separaat onderzoeksteam georganiseerd. We onderscheiden verenigingen op het gebied van religie, patiëntenverenigingen, politieke verenigen, vereniging van eigenaren, gezelligheidsverenigingen, cultuur: muziek en toneel, hobbyverenigingen, belangenverenigingen en als laatste maar zeker niet als minste ‘amateursportverenigingen’, ook wel als breedtesport aangeduid.

Het onderzoek is inmiddels enkele jaren onderweg en nu zoeken we ter uitbreiding en als vervanging twee redacteuren op het gebied van ‘Amateursportverenigingen’.

De breedtesport is heel populair. In Nederland tellen we ongeveer 25.000 verenigingen, veelal aangesloten bij een van de 93 sportbonden van de NOC*NSF. Van judo tot voetbal, van tennis tot hockey, van darts tot rugby, ruim 5 miljoen Nederlanders zijn wekelijks actief bij hun sportclub.

Je komt te werken in een pool van freelance redacteuren en per maand word je gevraagd om over maximaal 5 onderwerpen jouw licht te laten schijnen. Dit moet summier, in 250 tot 500 woorden. Tevens vragen we je de top 3 bestuursvraagstukken van die maand op te geven waar we dan volgende maand weer nader op ingaan.

Om een indicatie te geven over welke vraagstukken behandeld worden, enkele voorbeelden:
- We krijgen steeds vaker te maken met wanbetalers onder de leden. Moeten we hier hard tegen optreden of gezien de economie coulance tonen?
- Wat is de gemiddelde omzet per lid van een kantine?
- We willen een tevredenheidsonderzoek doen. Heeft iemand dit al eens gedaan en wat zijn de ervaringen?
- We overwegen een betaalde clubmanager aan te stellen. Wie heeft dat ervaring mee?
Maar ook heel praktisch, zoals:
- Wie kent een goede aannemer voor baanverlichting?
- Als wij de kantine gaan verhuren. Heeft iemand een modelcontract?
- We willen meer reclameborden plaatsen. Hoeveel vraag je hiervoor?
- Wie kent een goed bureau voor verkeersregelaars omgeving randstad. We verwachten namelijk een grote drukte bij de finale van onze competitie

Geïnteresseerd?
Stuur ons dan je reactie waaruit blijkt dat je een goede pen hebt, kennis hebt van de problematiek van de amateursport, een indicatie van je tarief, welke drie zaken volgens jou nu “hot topic” zijn in het bestuur van ‘Verenigingen van breedtesport’ en enkele bewijsstukken van je schrijfkunsten.

Als je aangenomen wordt in de pool amateursport, dan vragen wij je elke maand te reageren op 1 tot 5 vraagstukken in 250 tot 500 woorden per onderwerp en de drie hot topics voor volgende maand aan te leveren.
Mocht je ervaring hebben in het anonimiseren van gegevens dan horen wij dat tevens graag. Je wordt dan op de uitwijklijst van de anonimiseer-redactie geplaatst.

Wij zien je reactie met belangstelling tegemoet.

Zakelijke schrijfopdrachten voor freelancers

Copywriter voor korte tekst

Geplaatst: 28 apr
Beste freelancers, Graag willen wij een over ons tekst voor ons bedrijf. Ons bedrijf is een groeiend bedrijf in horeca koelingen.

Bedrijfplan

Geplaatst: 10 mei
Beste freelancers, Ik zou graag een bedrijfsplan laten schrijven voor het opstarten van een zorgbureau waarbij ik ochtenden avond en nachtdienst kan aanbieden en zowel 12 uur en 24 uurs zorg. Heeft u ook ideeën graag hoor ik snel wat van u  

Sales proposal data platform B2B in Word verbeteren

Geplaatst: 1 mei
Beste freelancers,  Wij zijn opzoek naar iemand die onze sales proposal naar een volgend niveau kan brengen. Wij helpen bedrijven met data gedreven werken en zijn nu bezig met een sales/project voorstel voor de implementatie van een data platform bij een uitgeverij. Op dit moment hebben wij een concept Word document van 19 pagina's met 5000 woorden waarin we onze ideeen voor het project uiteen…

Businessplan voor behanger als zelfstandig ondernemer

Geplaatst: 11 apr
Beste freelancers, Ik wil als zelfstandig ondernemer gaan behangen. Hiervoor vereist de BBZ een businessplan. Daar zou ik graag iemand voor inhuren om dit te maken. Mijn budget is klein. 

Tekstschrijver gezocht voor ons website Zonnenpanelen

Geplaatst: 4 apr
Beste freelancers, Wij zijn voor ons nieuwe website opzoek naar een tekstschrijver die ook seo kan schrijven. Dit omdat we (beter) gevonden willen worden op het web en door Google beter geaccepteerd willen worden. Ik laat me graag adviseren wat de mogelijkheden zijn. Graag wel zoveel mogelijk telefonisch contact

Schrijven van Beleidsplannen

Geplaatst: 13 mrt
Beste freelancers, Ik ben op zoek naar een schrijver voor het volgende:   Meerjarig beleidsplan schrijven Vrijwilligers beleid schrijven Beleidsplan besluitvorming Kan jij mij daarbij helpen? Dan hoor ik graag van je.  

Engelstalige Brief voor Leverancier

Geplaatst: 6 mrt
Beste freelancers, Graag wil ik een Engelstalige brief/e-mail schrijven naar een leverancier in Italië. Ik wil een zeer sterk en overtuigend verhaal schrijven zodat zij hun producten aan mij verkopen en ik ze doorverkoop in mijn toekomstige webshop. Ik heb iemand nodig die mij hiermee kan helpen. Dus ik vertel wat ik in brief/e-mail wil hebben en jullie schrijf het op de juiste manier op…
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht