Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
 1. Alle opdrachten >
 2. Websites & Applicaties >
 3. Apps
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

iOS (Swift) Ontwikkelaar voor Fintech Startup

Opdracht ID: 47448

Budget: > € 2000
Geplaatst: 20-04-2021
Reacties: 2
Locatie: Delfgauw, Zuid-Holland
Laatst gewijzigd: 29-04-2021
Status: Gesloten
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Voor een tof fintech project waar wij aan werken zoeken we versterking op het gebied van native app development. Wij hebben in-house niet voldoende kennis over iOS-ontwikkeling.

Het project
De oplossing is ontstaan vanuit een voorliefde voor festivals, muziek en vrijheid. Vanuit deze passie wordt ernaar gestreefd om de best mogelijke bezoekerservaring te realiseren. Centraal in deze missie staat een unieke bestel en betaal app - een “barman in je broekzak” - met een innoverende toepassing van Bluetooth low-energy (BLE), waardoor de app zonder internet blijft werken. De app is pre-corona gebouwd door een in-house team en wordt al gebruikt door onder andere Paradiso in Amsterdam. De wens is nu om de doorontwikkeling (die door de coronacrisis stil lag) op te gaan pakken. Hiervoor zijn we op zoek naar een ervaren iOS-ontwikkelaar om het iOS-deel uit handen te nemen.

De techniek
Het gehele iOS bestaat uit drie native mobiele apps (Android en iOS voor bezoekers en een iOS app als POS voor achter de bar), een server-applicatie die via een REST API aan te spreken is en twee webapplicaties voor het beheer. Alle code zit (zoals het hoort) in versiebeheer, via GitLab. De iOS-apps zijn gebouwd met:
 • Voor beide apps is Swift is de gebruikte programmeertaal (geen Objective-C)
 • De UI is gemaakt met UIKit (introductie van SwiftUI is mogelijk)
 • Er wordt gebruik gemaakt van singletons, delegation en app-wide notifications
 • De BLE-implementatie is gemaakt met CoreBluetooth
 • Entities die in beide apps voorkomen worden ondergebracht in een losse repo
 • Communicatie met de server verloopt via de REST API en via Websockets
 • Er is begonnen aan automatisering van releases via Fastlane

Jouw profiel
 • Je bent senior iOS-ontwikkelaar en voor langere tijd - ca. 16 uur per week - beschikbaar (we zoeken niet naar outsourcing of recruiters dus!)
 • Je hebt ruime ervaring met de meeste van de hierboven genoemde technieken
 • Je hebt ruime ervaring met ontwikkeling van native iOS-functionaliteiten, het liefst ook met Bluetooth/BLE
 • Je hebt ervaring met het automatiseren (CI/CD) van iOS-apps
 • Je hecht waarde aan schone code en hebt streeft ernaar om handmatige taken zoveel mogelijk te automatiseren
 • Je deelt graag je visie over hoe zaken het beste kunnen worden aangepakt en denkt na over implicaties op zowel korte als lange termijn
 • Je hecht veel waarde aan goede communicatie, duidelijke afspraken en kan goed samenwerken
 • Je hebt ervaring met een leidende rol bij iOS-app-projecten

De samenwerking
Onze zoektocht naar een iOS-ontwikkelaar om het iOS-deel van de ontwikkeling uit handen te nemen is volledig in overleg met onze klant, geheimzinnigheid en white-label werken is niet nodig. Je zult ook regelmatig direct contact hebben met de klant, al verlopen day-to-day de meeste zaken via ons, omdat klant's interim-CTO en wij als tech team fungeert. We werken in sprints en je zal onderdeel uitmaken van het development team, waarbij je samenwerkt met ons team (verantwoordelijk voor de backend) en een Android ontwikkelaar. Je kunt werken vanuit huis. De communicatie verloopt voornamelijk via Slack met af en toe een videomeeting voor bijvoorbeeld de retrospective en sprintplanning.

Contractueel
Omdat het gaat om langdurige doorontwikkeling en de scope ook niet altijd duidelijk van tevoren in te schatten is, geven we de voorkeur aan maandelijks facturatie op basis van nacalculatie. 

Geïnteresseerd?
Sluit het bovenstaande profiel aan en zou je graag de rol van (freelance) iOS-ontwikkelaar innemen bij ons? Dan zien we graag je profiel, toelichting en uurtarief tegemoet via Hoofdkraan.nl

Freelance app developers die hebben gereageerd (2)

Joan
Joan
20-04-2021
3 referenties
Gemiddelde score
8.7
Arnoud
Arnoud
21-04-2021
4 referenties
Gemiddelde score
9.4

Opdrachten voor freelance app onwikkelaars

Vrijwillige app-ontwikkelaar hondenuitlaatservice

Geplaatst: 28 mei
Titel: Vrijwillige App Ontwikkelaar Gezocht voor Hondenuitlaatservice Beschrijving: Twee studenten die een innovatieve hondenuitlaatservice willen opstarten, zoeken een vrijwillige app ontwikkelaar die wil helpen bij het bouwen van een app waarmee hondeneigenaren hun uitlaatbehoeften kunnen aangeven en de beschikbare uitlaters hun beschikbaarheid kunnen opgeven Belangrijke functies: *Registratie en…

Mobile web app

Geplaatst: 5 apr
Beste freelancers, App developer gezocht voor eerste demo opzet telefoon app. Opdracht is het koppelen van de bestaande contacten app aan en applicatie. In eerste instantie hoeft deze alleen als demo te werken. Na goedkeuring wordt er doorontwikkeld. Budget in overleg.

Watch app voor TV spelshow

Geplaatst: 4 apr
Hi! We zoeken een freelance app bouwer die ons verder kan helpen met het ontwerp voor een watch app (Watch OS of Wear OS mag naar eigen voorkeur van opdrachtnemer). We maken een grote spelshow voor een nieuw TV programma, dus de app hoeft niet openbaar in app stores beschikbaar te komen. We willen een countdown klok op alle watches tonen (die synchroon loopt met meerdere watches) Daarbij zouden we…

Hulp bij peepso plugin WordPress naar app ios/android

Geplaatst: 29 mrt
Beste freelancers, Ik heb een website socialmedia platform nu wil ik dit in een app gieten en kijken wat de mogelijkheden zijn. Gebruik wordpress i.c.m. peepso. Webapp apk lukt me nog wel maar ik wil ook popup meldingen en ect. Op homescreen iemand enig idee en of ik op het juiste platform zit?

Applicatie bouwen voor accu

Geplaatst: 15 jan
Beste freelancers, Voor mijn nieuwe bedrijf heb ik een Android/iOS applicatie nodig die kan communiceren met een accu. Deze accu heeft een bluetooth signaal welke kan fungeren als informatiebron voor de applicatie. De Lay-out van de app is ondergeschikt, het moet voornamelijk functioneel zijn en altijd werken. In de applicatie kan je zien met welke accu's je verbonden bent, wat de laadsnelheden…

Verificatie/beveiligingsapp

Geplaatst: 06-11-2023
Hi! Wij zijn op zoek naar een app ontwikkelaar. De app dient als digitale verificatie dat in verbinding moet staan met een slot. De app zal alleen dienen voor het ontgrendelen en vergrendelen van het slot.

Enthousiaste App developer

Geplaatst: 06-11-2023
Hoi enthousiaste ondernemende App developer. Heb jij zin in de ervaring van je leven? Voor een unieke app, die een groot potentieel heeft, zoek ik een developer die na het zien van het ontwerp net zo enthousiast wordt als ik. Het betreft een app die eigenlijk qua techniek geen nieuwe dingen in zich heeft, maar bestaande technieken op een slimme manier combineert die eigenlijk bijna iedereen zou kunnen…
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht