Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
  1. Alle opdrachten >
  2. Tekst & Vertaling >
  3. Creatief Schrijven
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Autobiografie Schrijven over Vrouw van 23

Opdracht ID: 52653

Budget: € 25 tot 40 p.u.
Geplaatst: 3 mrt
Reacties: 2
Locatie: Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland
Laatst gewijzigd: 3 mrt
Status: Gesloten
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Ik ben op zoek naar een schrijver voor een autobiografie van een autistisch/hooggevoelig/psychose gevoelig/schizofreen, mogelijk paranormaal, meisje van 23 dat meerdere zelfmoordpogingen heeft gedaan, wordt weggepest van de universiteit, vervolgens door niemand geloofd wordt en door familie meer dan een maand naar een gesloten afdeling op de HIC, high intensive care wordt gestuurd. Ze beleefd allerlei vervelende dingen (uitgescholden worden door een agent, 4 nachten isolatie cel, opgelicht worden door een helderziende) en wordt straatarm: de huur betalen gaat door, maar ze mag in eerste instantie het verblijf niet uit en kan dus niet aan het werk, maar betaald wel honderden euro's eigen risico. Ze wordt direct aangenomen bij de Ikea als ze meer vrijstellingen krijgt, maar is bang alsnog op straat te belanden hierna of dat iemand opnieuw onterecht politie belt wegens 'vreemd gedrag' en ze nog verder aan de grond raakt bij volgende opnames. Ze heeft allerlei bewaarbrieven geschreven tegen onvrijheden en een zorgmachtiging, waarin ze onder andere voor heel de Nederlandse samenleving het statement maakt 'ik zou mijn zelfbeschikkingsrecht met mijn leven bij het expertise centrum willen bekopen'. Haar eigenlijke plan was om nog een jaar of tien voor haar hond te zorgen en dan met precies 33 jaar oud de pan uit te reizen, ze had geen Christus-wanen, maar die kreeg ze haast in deze situatie op de koop toe. Haar hond: Lady Lada de Labrador, is tijdens de opname naar een boerderij gebracht waar ze absoluut niet achter stond en waar ze enorm veel verdriet aan heeft overgehouden.

Haar grootste droom en uitvlucht mogelijkheid is om te emigreren naar een Keltisch klooster op Iona eiland in Schotland en daar tegen kost en inwoning of een kleine vergoeding bijvoorbeeld schapen te gaan verzorgen. Ze heeft namelijk wat leerproblemen, maar houdt ontzettend van dieren en de natuur (ze was bezig met een scriptie over metaforen met betrekking tot klimaatproblematiek) en deed tijdens de opname een cursus dieren-EHBO en paardenverzorging. Terwijl ze deze cursus volgde vroeg ze flauwe titels bij de bibliotheek aan als: 'Half Weg – Een waargebeurd verhaal uit de bajes-boerderij',
Ze heeft bovendien een tijdlang als vrijwilligster op een kinderboerderij gewerkt en op allerlei honden gepast (tijdens een eerdere opname wat het idee van een uitlaatdienst met de naam: 'De regenboog roedel' ontstaan, met als 'visioen' een wit busje met een veelzijdige stoet aan blaffers. Haar droom is om er tussenuit te knijpen en samen met een assistentiehond (een husky of een Weimaraner) tegen kost en inwoning of een kleine vergoeding op Iona eiland te gaan wonen en werken.

Wie kan mij helpen?

Freelance schrijvers die hebben gereageerd (2)

Bastiaan
Bastiaan
03-03-2023
4 referenties
Gemiddelde score
9.9
Gjelt
Gjelt
03-03-2023
4 referenties
Gemiddelde score
10

Freelance creatief schrijven opdrachten

Scriptschrijver voor Short Movie (Nijmegen)

Geplaatst: 27 feb
Beste freelancers, Voor onze stichting (wij werken met jonge vluchtelingen) starten wij samen met de jongeren een filmproject. We gaan 3 short movies maken. Wij zoeken voor deze 3 films een script schrijver. Wij zijn in Nijmegen gevestigd. Ik zie jullie offertes graag tegemoet.

Profielomschrijvingen Schrijven (Arnhem)

Geplaatst: 10 feb
Beste freelancers, Ik ben op zoek naar een vlot en jong persoon uit Arnhem en omgeving die goede anonieme profielen kan schrijven, zodat ik mij meer kan richten op de intakegesprekken en het matchen van vrijgezellen. De profielomschrijving past op 1 A4 en wordt gemaakt aan de hand van mijn aantekeningen intakegesprek met de vrijgezel. Hiervoor wil ik wel eerst een kennismaking of er een klik is en…

Hulp bij Speech Schrijven

Geplaatst: 13 jan
Beste freelancers, Ik ben op zoek naar iemand die een speech kan schrijven voor een diner, waar collega’s met hun partner komen. Ik heb voldoende woorden, stukjes en informatie. Kan jij mij helpen? Dan hoor ik graag van je!

Biografie over mijn Jeugd

Geplaatst: 17 feb
Beste freelancers, Ik zoek iemand die mijn leven tot dus ver wil vertellen in boekvorm. Ik ben 34 jaar en heb al heel wat mee moeten maken.  Om de basis van het verhaal kort uit te leggen, ik ben als heel jong kind meerdere malen misbruikt door een oom. Dit heb ik rond mijn 10e aan mijn ouders vertelt. Zij hebben toen de desbetreffende oom hiermee geconfronteerd en hij heeft ook meteen bekend. …

Freelance Journalisten Limburg of Noord Brabant

Geplaatst: 20 feb
Beste freelancers, Voor een landelijk magazine over naaktrecreatie en wellness ben ik op zoek naar freelance journalisten in de regio's Noord-Brabant en Limburg. Onze freelancerspool kan in die hoek van Nederland uitbreiding gebruiken. Momenteel is er op zeer korte termijn al een concrete opdracht: een review van 800 woorden over een saunacomplex in Maastricht. Daarvoor dien je het saunacomplex…

Tekst voor Toeristen Gids

Geplaatst: 19 jan
Beste freelancers, Ik ben op zoek naar een freelancer voor het schrijven van een pakkende tekst voor zzp toeristen gids voor 3 steden. Interesse? Dan hoor ik graag van je.
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht