Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
  1. Alle opdrachten >
  2. Tekst & Vertaling >
  3. Creatief Schrijven
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht

Autobiografie Schrijven over Vrouw van 23

Opdracht ID: 52653

Budget: € 25 tot 40 p.u.
Geplaatst: 03-03-2023
Reacties: 2
Locatie: Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland
Laatst gewijzigd: 03-03-2023
Status: Gesloten
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht
Beste freelancers,

Ik ben op zoek naar een schrijver voor een autobiografie van een autistisch/hooggevoelig/psychose gevoelig/schizofreen, mogelijk paranormaal, meisje van 23 dat meerdere zelfmoordpogingen heeft gedaan, wordt weggepest van de universiteit, vervolgens door niemand geloofd wordt en door familie meer dan een maand naar een gesloten afdeling op de HIC, high intensive care wordt gestuurd. Ze beleefd allerlei vervelende dingen (uitgescholden worden door een agent, 4 nachten isolatie cel, opgelicht worden door een helderziende) en wordt straatarm: de huur betalen gaat door, maar ze mag in eerste instantie het verblijf niet uit en kan dus niet aan het werk, maar betaald wel honderden euro's eigen risico. Ze wordt direct aangenomen bij de Ikea als ze meer vrijstellingen krijgt, maar is bang alsnog op straat te belanden hierna of dat iemand opnieuw onterecht politie belt wegens 'vreemd gedrag' en ze nog verder aan de grond raakt bij volgende opnames. Ze heeft allerlei bewaarbrieven geschreven tegen onvrijheden en een zorgmachtiging, waarin ze onder andere voor heel de Nederlandse samenleving het statement maakt 'ik zou mijn zelfbeschikkingsrecht met mijn leven bij het expertise centrum willen bekopen'. Haar eigenlijke plan was om nog een jaar of tien voor haar hond te zorgen en dan met precies 33 jaar oud de pan uit te reizen, ze had geen Christus-wanen, maar die kreeg ze haast in deze situatie op de koop toe. Haar hond: Lady Lada de Labrador, is tijdens de opname naar een boerderij gebracht waar ze absoluut niet achter stond en waar ze enorm veel verdriet aan heeft overgehouden.

Haar grootste droom en uitvlucht mogelijkheid is om te emigreren naar een Keltisch klooster op Iona eiland in Schotland en daar tegen kost en inwoning of een kleine vergoeding bijvoorbeeld schapen te gaan verzorgen. Ze heeft namelijk wat leerproblemen, maar houdt ontzettend van dieren en de natuur (ze was bezig met een scriptie over metaforen met betrekking tot klimaatproblematiek) en deed tijdens de opname een cursus dieren-EHBO en paardenverzorging. Terwijl ze deze cursus volgde vroeg ze flauwe titels bij de bibliotheek aan als: 'Half Weg – Een waargebeurd verhaal uit de bajes-boerderij',
Ze heeft bovendien een tijdlang als vrijwilligster op een kinderboerderij gewerkt en op allerlei honden gepast (tijdens een eerdere opname wat het idee van een uitlaatdienst met de naam: 'De regenboog roedel' ontstaan, met als 'visioen' een wit busje met een veelzijdige stoet aan blaffers. Haar droom is om er tussenuit te knijpen en samen met een assistentiehond (een husky of een Weimaraner) tegen kost en inwoning of een kleine vergoeding op Iona eiland te gaan wonen en werken.

Wie kan mij helpen?

Freelance schrijvers die hebben gereageerd (2)

Bastiaan
Bastiaan
03-03-2023
4 referenties
Gemiddelde score
9.9
Gjelt
Gjelt
03-03-2023
4 referenties
Gemiddelde score
10

Freelance creatief schrijven opdrachten

Creatieve en grappige schrijver actief in krachttraining

Geplaatst: 21 mei
Wij zijn op zoek naar een tekstschrijver die zelf actief bezig is met een vorm van krachttraining. Binnen het content cluster waar het om gaat zal er vooral geschreven worden over (verstelbare) dumbbells. Het gaat om out-of-the-box artikelen met een creatieve inslag. Reageer vooral wanneer je met taal kunt spelen en graag een knipoog/grap in je teksten verwerkt.

Formulering van een nieuw boek (spannende roman)

Geplaatst: 14 mei
Hallo iedereen, Mijn naam is Laura, en ik ben bijna klaar met het schrijven van een boek. Enige tijd geleden had ik me aangemeld bij de hoofdkraan, maar toen besefte ik dat het nog te vroeg was—mijn boek was nog lang niet af. Dat is nu bijna wel het geval. Ik heb destijds kort contact gehad met iemand die een goede indruk achterliet, maar ik sta ook open voor andere mogelijkheden, en nodig die…

Storytelling een liefdesverhaal

Geplaatst: 6 mei
Beste, Bij mijn werk als ceremoniespreker zoek ik een schrijver die op een storytelling-wijze een liefdesverhaal kan schrijven a.d.h.v. aangeleverde informatie

Trouwspeeches schrijven

Geplaatst: 22 mrt
Beste freelancers, Ik ben op zoek naar een goede schrijver voor mijn persoonlijke trouwspeeches welke ik als zelfstandig trouwambtenaar kan voorlezen tijdens de huwelijksceremonie, plm. 4000 woorden. Ik lever alle input aan. Budget per huwelijksceremonie is 250,00.

Redigeren van verhaal

Geplaatst: 8 apr
Geachte heer, mevrouw, Aangezien ik een eigen verhaal op papier heb gezet en hier in de toekomst wellicht een boekje van zou willen laten maken, is mijn vraag of iemand mijn verhaal zou kunnen na kijken op fouten, de juiste manier van plaatsen van punten en komma`s, de juiste alinea's en de juiste indeling voor een boekje. Welke kosten zijn hieraan verbonden? Met vriendelijke groet, Brigitte

Onze home-pagina herschrijven

Geplaatst: 20 mrt
Beste mensen, Wij zijn op zoek naar iemand die onze home-pagina van onze website zo aantrekkelijk mogelijk kan maken zodat 'ie het beste converteert.

Gezocht tekstschrijver

Geplaatst: 15 mrt
Beste freelancers, Ik ben opzoek naar en tekstschrijver die kan helpen en assisteren bij het schrijven en corrigeren van teksten welke we voornamelijk gebruiken in mailingen en nieuwsbrieven. Ook is het fijn indien er kennis en ervaring aanwezig is voor de opmaak van nieuwsbrieven. Niet in technische zin maar meer communicatie gericht.
Toon meer
×
Heb je een soortgelijke klus?
Plaats een opdracht
Ben je een freelancer?
Reageer op opdracht