Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
Hidde

Hidde Jansen

Journalist, tekstschrijver en eindredacteur

|
Locatie: Amsterdam
|
Actief sinds: 30-01-2017
|
Uurtarief: € 40
|
Profiel bekeken: 692 keer
|
KvK-nummer: 59633158 informatie
|

Contactgegevens:

Bedrijfsnaam

Zelfstandig woordwerk

Adresgegevens

Cabotstraat 5-1
1057VN Amsterdam

Telefoon / mobiel

Toon telefoonnummer

Profiel

Sinds 2012 ben ik actief als freelance journalist, tekstschrijver en eindredacteur. Mijn werk kenmerkt zich door een helder en toegankelijk taalgebruik en het uitgangspunt 'hoe minder tekst, hoe beter'. Ik ben verliefd op beeldende zinnen en woordspelingen en allergisch voor jeukwoorden en clichés.

Als tekstschrijver schrijf ik websiteteksten voor uiteenlopende bedrijven en organisaties, nieuwsbrieven voor onderwijsinstellingen, artikelen voor vakbladen uit onder andere de interieurbouw en verzorg ik tekstwerk voor grafisch vormgeverscollectief Das Studio.

Vanuit mijn achtergrond als journalist op het gebied van duurzaamheid, weet ik taaie en technische onderwerpen toegankelijk en sexy te maken voor een breed publiek. Daarnaast beheers ik door mijn ervaring als online en offline eindredacteur bij OneWorld Magazine de kunst om teksten foutloos en zo kort en krachtig mogelijk te maken.

Portfolio

Interview Özcan Akyol

Schrijver Özcan Akyol wordt steeds vaker opgeroepen om te vertellen waar het nou heen moet, met die ‘nederturken’. “De politiek hier heeft jaren zitten slapen.”

Interview Marijn Frank

Marijn Frank onderzocht haar ‘vleesverslaving’ in haar ?lm Vleesverlangen en presenteert tv-programma Keuringsdienst van Waarde. “Een boer met een megastal is ook gewoon bezorgd om z’n beesten en inkomen.”

Door de bomen de CO2 niet meer zien

Nu het nieuwe klimaatakkoord de vervuilende luchtvaart nog steeds links laat liggen, blijft de vraag voor mij als bewuste reiziger hoe ik de uitstoot van mijn vliegreis compenseer. Maar een boom laten planten om mijn CO2- zonde af te kopen, (hoe) werkt dat eigenlijk?

De pot op met drinkwater

“Doe die kraan dicht, je verspilt kostbaar drinkwater”, schreeuwde mijn moeder vroeger als ik water onnodig de gootsteen in liet stromen. Ondertussen gaat er nog veel meer ‘kostbaar water’ linea recta het riool in na een toiletbezoek. Kan dat niet anders?

Referenties

Datum:
08-05-2017
Waardering:
referentiesterren
Kwaliteit:
referentiesterren
Deadline:
referentiesterren
Communicatie:
referentiesterren
Flexibiliteit:
referentiesterren
Hidde heeft mij heel erg goed geholpen aan een bedrijfsnaam & slogan. Communicatie verliep goed en snel. Ik beveel Hidde aan ! Hij krijgt van mij dan ook een hoge score.
Datum:
06-03-2017
Van:
Marcel Voet
Waardering:
referentiesterren
Kwaliteit:
referentiesterren
Deadline:
referentiesterren
Communicatie:
referentiesterren
Flexibiliteit:
referentiesterren
Hidde is aan het werk gegaan met onze website teksten op campervoet.nl en heeft een goede score verdient:) Wij van Camper Voet bevelen hem aan!

Uitgevoerde opdrachten

Tekstschrijver Gezocht voor Biografie
Beste freelancer,    Ik ben op zoek naar een empathische tekstschrijver voor het schrijven van een biografie. Het liefst iemand die zelf ook nieuw in het vak is ervaring moet op doen.    Ik wil graag een boek maken over wat ik vanaf mijn jeugd tot nu heb meegemaakt.    In uw reactie krijg ik graag een indruk van uw motivatie,…
Amsterdam 16-05-2017
Bedrijfsnaam Gezocht (Schminken & Glittertattoos)
Beste freelancer,    Wie kan mij helpen aan een mooie, pakkende, warme, originele bedrijfsnaam die aansluit bij Schminken & Glittertattoos zetten.    Ik kom er maar niet uit en probeer het nu via deze weg. Ik wil het woord "schmink" er liever niet in hebben. Een logo heb ik al en zoek hier een passende naam bij. Liefst…
Dronten 06-05-2017
Webteksten Schrijven voor Verhuurbedrijf Oude VW Busjes
Beste freelancers    Ik zoek iemand die het leuk vind om mijn website teksten te verbeteren. En nieuwe Landingspagina's te creeën, want ik geloof als je betere teksten hebt dat je meer klanten krijgt. En het helpt bij het online gevonden worden    Ik heb al iemand die me helpt met SEO want dit is natuurlijk ook zeer belangrijk.…
Leerdam 03-03-2017

Vraag Hidde direct om een offerte

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder uw contactgegevens in.

Geheel gratis!
Snel een gemotiveerde freelancer.
Door op "Plaats de aanvraag" te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden