Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Contactgegevens:

Bedrijfsnaam

ALBERT KIEFER

Adresgegevens

1e Lambertusstraat 13
5921 JR Venlo

Telefoon / mobiel

Toon telefoonnummer

Profiel

VISUELE OVERTUIGINGSKRACHT
Ideeën en gedachten zichtbaar maken; dat is de kern van mijn werk als visual designer en impression artist. Heeft u een innovatief idee voor een product of dienst maar kunt u het niet laten zien omdat het nog niet bestaat? Of is het moeilijk te verwoorden? Wilt u de geschiedenis laten herleven of een complex proces snel uitleggen? Ik maak voor u de juiste, krachtige beelden. Wat kan ik voor u doen?

Ik heb bijna dertig jaar ervaring met pakketten als Adobe Illustrator en diverse 3D software. Met Photoshop werk ik al sinds het pakket begin 90'er jaren op de markt kwam. Ik kan snel schakelen tussen verschillende programma's om de beste oplossing binnen een zo compact mogelijk tijdsbestek te realiseren. Een kleine opsomming van mijn skills:

- grafisch ontwerp
- illustraties (zowel digitaal als met traditionele middelen)
- 3D visualisatie
- instructieve (3d) animaties
- motion design
- digitale cartografie
- infographics

Portfolio

fort-st-michiel-blerick.jpg

HISTORISCHE VISUALISATIE: FORT ST. MICHIEL

In de 17e eeuw bouwden spaanse legers een versterkt fort aan de oevers van de Maas bij Venlo. Na eeuwenlang als speelbal gediend te hebben van onder meer Spanje, de Nederlanden en België is dit fort begin twintigste eeuw voorgoed aan het zicht onttrokken door de bouw van de huidige Frederik Hendrikkazerne...Toen kwam het door middel van 3D visualisaties weer tot leven. En de mensen vonden het prachtig!

Kijk hier voor meer info: http://www.kiefer.nl/het-verleden-visualiseren-in-3d.html

Ook interessant: Schanstoren van Arcen gevisualiseerd
http://www.kiefer.nl/case-study-schanstoren-arcen.html
artist-impression.png

ARTIST IMPRESSIONS: WONEN BOVEN WINKELS

Voor Erfgoud Venlo heb ik een reeks artist impressions gemaakt die een sfeer schetsen van wonen boven winkels. Hierbij is het niet zozeer de bedoeling een perfect kloppend beeld te maken maar een sfeer te creëren hoe een toekomstige binnenstad zou kunnen uitzien als deze weer meer bewoond zou worden.Met aan de achterzijdes van de bekende en minder bekende winkelstraten (zoals hier de Vleesstraat in Venlo) mooie stadstuintjes, prikkelend groen en kleurig bloeiend. Aan de voorzijdes levert het vooral een beeld op van de levende binnenstad, ook na sluitingstijden.

TECHNISCHE ANIMATIE: DEJATECH HEATER

Soms raakt een visual nèt niet de kern van wat u wilt laten zien. U moet bijvoorbeeld een complex mechanisch proces uitleggen of u wilt in een ondoordringbaar gebouw laten zien waar zich welke functies bevinden. Dit is het terrein waarop een mooie heldere 3D animatie uitkomst biedt. Dat hoeft overigens niet altijd fotorealistisch te zijn. Ook heel informatieve schematische animatiefilmpjes kunnen hier een prima hoofdrol in spelen.
huisstijl-ons-fort.jpg

GRAFISCH ONTWERP: HUISSTIJL ONS FORT

Voor het informatiecentrum van de stichting Ons Fort ontwikkelde ik de grafische stijl, het logo de kaartjes en alle beeldmateriaal en illustraties die de geschiedenis en van het fort laten zien. Maar het bleef niet alleen bij grafisch materiaal, panelen en posters. Ik ontwierp ook een vlag voor hun en promotionele itemens zoals buttons en speldjes. Deze laatste heb ik zelf geheel voorbereid zodat de uitwerking ervan razendsnel kon gebeuren.
nbframe-productline.jpg

PRODUCTVISUALISATIE: NB FRAME

Voor het bedrijf NB Frame heb ik een complete productlijn gevisualiseerd voordat deze überhaubt bestond. NB Frame produceert schilderslijsten die voorzien zijn van een uniek mechanisme. Dat kost veel tijd om uit te leggen en daar kwam mijn werk uitstekend van pas om dat proces in te korten. Ik visualiseerde niet alleen de dirverse producten uit hun (nog te maken) lijn, ik zorge ook voor grafisch materiaal, packaging designs en instructionele webvideo's die de verschillende elementen geanimeerd in beeld brachten. Meer info vindt je hier (engelstalig): https://www.behance.net/gallery/4202349/NB-FRAME

Vraag Albert direct om een offerte

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder uw contactgegevens in.

Geheel gratis!
Snel een gemotiveerde freelancer.
Door op "Plaats de aanvraag" te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden