Wat als je stiekem het persoonlijke kladblok van meer dan 200 van de meest succesvolle mensen op aarde zou kunnen bekijken? Tim Ferriss heeft het voor je geregeld in zijn eind 2016 verschenen boek Tools of Titans. Het is een gigantische boek geworden, grotendeels gebaseerd op de interviews in zijn succesvolle podcast: The Tim Ferriss-show. Hij geeft je inzicht in de gewoontes van sterren als Jamie Foxx en Arnold Schwarzenegger, maar ook legendarische Special Ops commandanten en atleten komen uitgebreid aan bod.

Leren van de groten der aarde

Vragen als: ‘Wat doen deze mensen in de eerste 60 minuten van hun ochtend?’ en ‘Wat zijn de grootste tijdverspillers voor beginners?’ worden niet alleen beantwoord, maar ook uitgebreid getoetst door Ferriss en het boek staat vol met opmerkelijke constateringen.

Wist je dat meer dan 80% van de succesvolle ondernemers een soort vorm van meditatie beoefenen en dat de grootsten op aarde experimenteren met het microdoseren van hallucinerende drugs.

Podcasts van Tim Ferriss

Mocht je geen zin hebben in een boek van titanische proporties, maar wel in de tactieken, routines en gewoontes van miljardairs, iconen en artiesten, dan kun je je ook abonneren op de podcasts van Tim Ferriss. Onze favoriet is het interview met Amanda Palmer. “When in doubt, remember: At the end of the day, you get to do whatever the fuck you want.”