Tiemens’ teksten lezen lekker weg. De teksten die ik schrijf, herschrijf, redigeer of corrigeer zijn actief, positief en specifiek. Ik wik en ik weeg. Of het nu gaat om een hele tekst of één woord. Waar heeft die zin meer zin? Welk woord dekt de lading beter? En los van die lading, welk woord past bij wat je wil zeggen? Bij je onderneming? Zo veel woorden, zo veel leestekens, maar slechts één kans om de lezer te boeien. Daarom type ik, en delete weer. Want schrijven is schrappen en schaven, tot de tekst staat. Kill your darlings.

VanLier

Schrijven en herschrijven van landingspagina’s, productteksten en onderhoudsadvies. Corrigeren van een pitchdeck. VANLIER is een luxe, Nederlands schoenenmerk.

Client: VANLIER
Website: vanlier.nl
Services: Schrijven, herschrijven, corrigeren
Date: 2022 - heden

Angry Raccoons

Corrigeren van spelhandleiding en instructiekaarten van het bordspel Angy Raccoons. In dit spel kruipen spelers in de huid van een Hillbilly om zichzelf tot nieuwe koning van het trailerpark te kronen.

Client: Angry Raccoons
Date: 2023
Services: Corrigeren

Laudius

Opmaken van lesmateriaal voor cursussen. Laudius is aanbieder van erkende thuisstudies.

Client: Laudius
Website: laudius.nl
Services: Opmaken
Date: 2022 - heden

Lokka

Herschrijven en tekstueel optimaliseren van twee landingspagina’s, een funnel voor consumenten en advertentieteksten. Lokka is een app die consumenten helpt om lokaal de beste aankoop te vinden.

Client: Lokka
Website: lokka.nl
Date: 2022
Services: Herschrijven

Gottmer Uitgevers Groep
corrigeren

Corrigeren van kinder- en jeugdboeken. Gottmer in Haarlem is een uitgever van kinder- en jeugdboeken, onder meer van Rupsje Nooitgenoeg, Dikkie Dik, De Grijze Jager.

Client: Gottmer Uitgevers Groep
Website: gottmer.nl
Services: Corrigeren
Date: 2019 - heden

DIRECT Service Groep

Schrijven van teksten voor de nieuwe website van DIRECT, waarbij de focus ligt op de ondernemer. DIRECT Service Groep in Arnhem heeft de missie om ondernemen makkelijk te maken. Dit doen ze door het aanbieden van kantoorruimte, extern klantcontact en payrolling.

Client: DIRECT Service Groep
Services: Schrijven, SEO-teksten
Date: 2019 - 2021

Evoworks

Schrijven van teksten voor verschillende klanten van Evoworks. Onder meer voor Welkoop, dé keten met verstand van tuin & dier en 150 winkels in Nederland. Tijdens deze langdurige samenwerking schreef ik teksten voor de categoriepagina’s en merkenpagina’s van Welkoop.nl. Over dier, tuin en kleding.

Evoworks is een online marketing bureau in e-commerce dat organisaties helpt de maximale potentie uit hun webshops te halen.

Client: Evoworks
Website: evoworks.nl
Services: Schrijven
Date: juni 2020 - 2022

Port of Zwolle

(Her)schrijven. In 2020 werkte ik in opdracht van buro DOC mee aan de websiteteksten voor de nieuwe website van Port of Zwolle. Voor de jaarverslagen ’18 en ’19 schreef ik artikelen aan de hand van input over events en nieuws. Port of Zwolle is het gezamenlijke havenbedrijf van de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel.

Client: Port of Zwolle
Services: schrijven, herschrijven
Website: burodoc.nl
Date: 2018 - 2020

Copper IM

Schrijven van websiteteksten, zowel voor klanten van Copper IM als voor hun eigen website. De teksten die ik aanlever zijn ‘SEO-proof’: zoekmachinevriendelijk geschreven op basis van aangeleverde zoektermanalyses. Copper IM is een online marketingbureau in Arnhem. Naast online marketing, verzorgen ze ook maandelijks trainingen.

Client: Copper IM
Website: copperim.nl
Services: Schrijven
Date: 2018 - 2021

StartBoard

Schrijven van teksten voor uiteenlopende ondernemingsplannen. Deze teksten schetsen de achtergrond en het concept van een onderneming. Ook schreef ik voor StartBoard informatieve blogs over ondernemen: het ondernemingsplan, het logo, de financiering en meer. StartBoard is een bedrijf dat ondernemers helpt bij het realiseren van hun ondernemersdromen.

Client: StartBoard
Website: startboard.nl
Services: Schrijven
Date: 2018 - heden

Drs Leenarts

Voor Drs Leenarts schreef en redigeerde ik teksten voor adviespagina’s, blogs en nieuwsbrieven. Voor de nieuwe website die in 2020 online ging, herschreef ik alle bestaande productteksten en adviespagina’s voor het nieuwe template. Drs Leenarts is het huidverzorgingsmerk van dermatoloog Marjolein Leenarts, verkrijgbaar in hun eigen online shop en bij Etos.

Client: Drs Leenarts
Services: Herschrijven, redigeren
Date: 2018 - 2021

Proven Web Concepts

Schrijven en herschrijven van teksten voor websites, jaarverslagen, brochures en social media. Voor uiteenlopende klanten van webdesignbureau Proven Web Concepts.

Client: Proven Web Concepts
Services: Schrijven, herschrijven
Date: 2017 - 2019

DiamondsByMe

Schrijven van informatieve SEO-categorieteksten over sieraden. DiamondsByMe is een website waar je je eigen sieraad kan samenstellen.

Client: DiamondsByMe
Date: 2018
Services: Schrijven

Dogline

Schrijven van informatieve artikelen en SEO-blogs over kwalitatief hondenvoer en honden in het algemeen.

Client: Dogline.nl
Website: dogline.nl
Services: Schrijven
Date: 2018 - 2021

Hoofdkraan

Herschrijven van artikelen voor de Freelance Kennisbank van Hoofdkraan.nl, een online platform voor freelancers en opdrachtgevers.

Client: Hoofdkraan.nl
Website: hoofdkraan.nl
Date: 2017
Services: Herschrijven

Ademtocht

Redactie, redigeren, opmaak binnenwerk en schrijven van flaptekst. Ademtocht is een psychologische roman met onderhuidse spanning.

Client: Manuela van Essen
Website: bol.com
Date: 2017
Services: Redigeren

Nutamo

Schrijven van teksten voor de hoofdcategorieën, subcategorieën en productpagina’s. Over noten, superfoods en healthy snacks.

Client: Nutamo
Website: nutamo.nl
Date: 2017
Services: Schrijven

De twee stoelen

Inzending voor een schrijfwedstrijd van uitgeverij AquaZZ. Gepubliceerd in de verhalenbundel ‘Een blijvend souvenir’.

Client: Eigen werk
Website: aquazz.com
Date: 2010
Services: Fictief verhaal

IntroScience

Redigeren van een lesmethode voor het vwo. IntroScience laat leerlingen kennismaken met het doen van wetenschappelijk onderzoek.

Client: IntroScience
Date: 2017
Services: Redigeren

Doggi

Verhalende blogs over het hondenleven. Doggi.nl bakt taarten, cupcakes en koekjes – speciaal voor honden.

Client: Doggi
Website: doggi.nl
Services: Schrijven
Date: 2016 - heden

Praktijk voor professionals

Controleren van werkboeken, herschrijven van websiteteksten, schrijven van zoekmachinevriendelijke productteksten en sparren over de website. Praktijk voor professionals ontwikkelt digitale werkboeken voor professionals op mbo- en hbo-niveau.

Client: Praktijk voor professionals
Services: Redactie, herschrijven
Date: 2022

Tiemens’ teksten
KvK: 54137594
Btw-id: NL002203299B92
E-mail: heleen [@] tiemensteksten.nl
hoofdkraan.nl/freelancers/Heleen

Ik schrijf, herschrijf, redigeer en corrigeer. Studeerde Journalistiek met als afstudeerrichting creatief schrijven en recenseerde, voor de leuk, fictieboeken voor NBD Biblion.

apos·trof (dev(m)meervoud: apostrofsapostroffen)

1     hoge komma als teken dat iets weggelaten is (bv. in ’t (= het), of Tiemens’ teksten (bezits-s))

Schrijf een