Voor helder beeld, richting en beweging

"Zucht", zegt Suzanne, teamleider in een zorginstelling, "In onze organisatie hebben we zoveel woorden nodig om tot de kern te komen. Kan dat niet anders?"


Ja, dat kan anders. Door beeld toe te voegen aan je denken en doen. Bijvoorbeeld door tekenen onderdeel te maken van je gesprek, zodat je een gezamenlijk beeld kunt vormen. Of door visuele taal te gebruiken die jouw boodschap tot leven brengt waardoor de ander sneller begrijpt waar je het over hebt. 


Maar ook door letterlijk de visuele ruimte om je heen te gebruiken, zodat je makkelijker kunt duiden hoe een proces in elkaar zit. Je makkelijker tot elkaar komt.


Bien  = erbij

Mijn naam is Jacobien Vermande.

Ooit bewandelde ik het veld van het klinisch geneesmiddelonderzoek. Protocollen, werkinstructies, wetgeving. Tijdlijnen, big data. 
Altijd gericht op patiëntveiligheid en kwaliteit van data.

Hoge mate van complexiteit.

Terugkijkend weet ik nu wat ik toen nodig had om de informatievoorziening en afstemming soepeler, leuker en effectiever te laten verlopen: visuele taal.

Door beeld aan je communicatie toe te voegen, wordt complexiteit namelijk sneller helder en begrijpelijk. 
Voor iedereen.

Een plaatje zegt immers meer dan 1000 woorden. 

Kun je nagaan welke impact je creëert als woord en beeld samen gaan werken! Dan ontstaat ware communicatiekracht.

Dat is waar ik professionals, teams en organisaties nu en in essentie bij help: met meer gemak en plezier meer bereiken. Visueel. Creatief. Samen.
Share by: