‘Onderwijs is niet het vullen van een vat, maar het ontsteken van een vlam’

Plutarchus
 

Haal meer uit jezelf

Werk jij in het PO, VO of MBO?  
En wil jij graag meer uit je jezelf halen, maar weet je niet goed hoe je dat kunt doen?

Ik ben mijn loopbaan begonnen als docent biologie, waarna ik teamleider op het VMBO werd. Tijdens mijn lessen kreeg ik te maken met ongemotiveerde leerlingen. Ze maakten geen opdrachten, verloren hun focus tijdens een instructiemoment én gaven mij soms de schuld als zij een onvoldoende haalden. Dit moet ook anders kunnen dacht ik. En dat kon het inderdaad. Sinds 2018 geeft ik 1-op-1 coaching en training aan docenten waarin ik je meeneem in hoe het anders kan.

Neem vrijblijvend contact op om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

1-op-1 coaching

  • Klassenmanagement
  • Lastige gesprekken voeren
  • Leerlingen activeren

Training

  • Differentiëren
  • Intervisie
  • Werken met leerdoelen

Passend lesmateriaal

  • Betekenisvol onderwijs
  • Goede toetsen
  • Uitdagend en activerend lesmateriaal

Wat klanten zeggen:

“Zo fijn dat je hebt meegekeken in mijn lessen en me bewust hebt gemaakt van het effect van mijn handelen op mijn leerlingen. Ik pak bepaalde dingen nu anders aan en merk zoveel meer betrokkenheid bij leerlingen.”


– Docent biologie –

“Dankzij de gesprekken met Rik denk ik na over onderwerpen die ik altijd voor me uitschuif. Zijn vragen halen mij uit de cirkel van mijn eigen gedachten en nodigen uit tot actief onderzoek. Op deze manier dwing ik mijzelf tot het zetten van stappen”

 

 – Directeur scholengemeenschap –

“Ik dacht eigenlijk nooit zoveel na over leerdoelen en gaf leerlingen altijd huiswerk mee. Nadat jij bent komen kijken doe ik dat anders en zie ik mijn leerlingen gewoon werken in de les.”

 

– Docent Nederlands –

“Een half jaar na onze gesprekken over DISC, pas ik bepaalde inzichten nog elke dag toe. Dankzij ons gesprek over mijn DISC-analyse begrijp ik anderen beter én kan ik mezelf beter uiten. “

 

 – Leerkracht PO –

Succesvol communiceren

Vanuit DISC in het onderwijs verzorg ik, samen met andere trainers, trainingen in het PO, VO en MBO op het gebied van communicatie, samenwerking en leiderschap. Denk hierbij aan het omgaan met weerstand in de klas, miscommunicatie tussen teamleden en het creëren van draagvlak voor leidinggevenden. Deze trainingen worden zowel online alsook op locatie gegeven door gecertificeerde trainers. Kijk voor meer informatie op de website van DISC in het onderwijs.