fbpx
Neneh's Choice
★ Reizen | Films | Inspiratie voor grote en kleine avonturen ★

Port de Sóller op Mallorca: de 7 beste tips

Spanje, Europa, Travel

Port de Sóller op Mallorca boulevard tram naar Sóller
Port de Sóller is een badplaats aan een van de mooiste baaien van Mallorca. Slenter er over de boulevard, neem een duik in het helderblauwe water of neem de tram naar Sóller. Met het Tramuntana gebergte als achtergronddecor is Port de Sóller een plaatje om te zien. Tel daarbij op de gezellige terrasjes en alles wat je kunt zien en doen in de  omgeving en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijk vakantie op Mallorca! Lees hier mijn 7 tips: wat te doen in Port de Sóller op Mallorca.

Lees verder

Dagtrips vanuit Sevilla: 6 leuke tips

Spanje, Europa, Stedentrip, Travel

Calle Virgen de la Palma Cádiz straat
Sevilla is niet alleen perfect voor een stedentrip. Verblijf je er langere tijd, dan kun je ook een aantal leuke dagtrips vanuit Sevilla maken. Stap in de trein en ontdek andere leuke steden in Andalusië, zoals Córdoba of Cádiz. Of huur een auto en verken de natuur in de omgeving. Ik geef je 6 ideeën en tips voor excursies en tours die je vanuit Sevilla kunt maken.

Lees verder

Meivakantie: 6 leuke bestemmingen voor 2024

Travel, Afrika, Egypte, Europa, Griekenland, Marokko, Portugal, Spanje

Meivakantie bestemmingen - Albufeira Praia dos Pescadores Portugal

De meivakantie is het perfecte moment om op vakantie te gaan. Op bestemmingen als de Algarve of Griekenland is de temperatuur in april en mei aangenaam. Ideaal als je wilt genieten van de zon, maar ook iets van cultuur wilt snuiven of de omgeving wilt verkennen. En perfect te combineren met de mei vakantie van schoolgaande kinderen, die vaak wel twee weken duurt. Deze plekken zijn heerlijk voor een korte rondreis, stedentrip of zonvakantie in mei. Ik geef je mijn top 6 bestemmingen voor de mei vakantie in 2024.
Lees verder

10x de mooiste campings in Toscane in Italië voor 2024

Italië, Europa, Travel

de mooiste campings in Toscane - Camping Barco Reale zwembad

Ontdek de mooiste campings in Toscane voor 2024. Want wat is er nu fijner dan in de zomer kamperen in een van de prachtige streken van Italië: Toscane?!  Het glooiende Toscaanse landschap barst van de pittoreske dorpjes en leent zich perfect voor een kampeervakantie. Geen wonder dat je in Toscane veel campings vindt. Dit zijn mijn favorieten: 10 mooie campings in Toscane voor 2024. Lees verder

10x de mooiste campings in de Provence voor 2024

Frankrijk, Europa, Travel

De mooiste campings in de Provence: Camping les Pinèdes zwembad

De Provence in Frankrijk is een van de populairste kampeerbestemmingen. Ieder jaar reizen Nederlanders massaal over de route du soleil richting het zuiden, met of zonder caravan. Want kamperen op een Franse camping heeft zo z’n charmes. Helemaal als je gaat kamperen in een van de mooiste streken van Frankrijk: de Provence. Ik geef je hier 10 tips voor de mooiste campings in de Provence voor 2024! Lees verder

7x Favoriete campings aan het Gardameer in Italië voor 2024

Italië, Europa, Travel

Favoriete campings aan het Gardameer: Camping Garda zwembad

Wil je graag kamperen aan het Gardameer in het noorden van Italië? Het Gardameer is een populaire vakantiebestemming en het leent zich perfect voor een kampeervakantie. Dit zijn mijn 7 favoriete campings aan het Gardameer in Italië voor 2024!

Lees verder

De mooiste tulpenvelden in Nederland: 7x naar de bollen in 2024

Nederland, Europa

Bollenroutes in Nederland

Het is weer lente en dat betekent voorjaarskriebels! In de maanden april en mei kun je volop genieten van de bloesem aan de bomen en van de kleurige tulpenvelden die Nederland rijk is. Hier vind je de mooiste tulpenvelden in Nederland: van de bollenstreek in Zuid-Holland tot Drenthe, Groningen en Flevoland. Lees verder

Bollenroute: Tulpenfestival 2024 in de Noordoostpolder, Flevoland

Nederland, Europa

      Bollenroute Tulpenfestival in de Noordoostpolder, tulpenroute Flevoland
Dieprood, stralend oranje, zonnig geel, wit en vele tinten roze. Als je de bollenroute van het Tulpenfestival in de Noordoostpolder in Flevoland rijdt, zie je tulpen in alle kleuren van de regenboog voorbij komen. In het uitgestrekte polderlandschap wisselen bollenvelden, groene akkers en boomgaarden elkaar af. En het leuke is: de bollenroute Tulpenfestival in de Noordoostpolder kun je zowel met de auto als op de fiets rijden.

Lees verder

Reis rond de wereld in je beste jaren – Sjaak Zonneveld

Boeken, Lifestyle

Reis rond de wereld in je beste jaren van Sjaak Zonneveld

‘Reis rond de wereld in je beste jaren’ stond al een tijdje in mijn opgeslagen ‘must reads’. En dus besloot ik het toch maar eens aan te schaffen. Een lekker luchtig reisboek, dacht ik. Maar ik had me niet in de zogenaamde kleine lettertjes verdiept, want eigenlijk gaat dit boek over het belang van een tussenpensioen, maar ook hoe je beter je financiën voor je oude dag kunt regelen. Een reis rond de wereld in je beste jaren is een leerzaam en inspirerend boek (plus nogal een eye-opener). Lees verder

Mooiste plekken op Mallorca: 9 highlights die je niet mag missen

Spanje, Europa, Travel

Mooiste plekken op Mallorca tips bezienswaardigheden - Port de Pollença Spanje

Mallorca is een Spaans eiland in de Middellandse Zee en behoort net als Ibiza en Menorca tot de eilandengroep de Balearen. Wie Mallorca zegt, denkt misschien aan feestende vakantiegangers in El Arenal, maar het eiland heeft ook een heel andere kant. Dat van blauwe baaien, dromerige dorpjes en spectaculaire wegen in het Tramuntana-gebergte. Ik heb de mooiste plekken op Mallorca voor je gevonden: 9 highlights die je niet mag missen. 

Lees verder

Reisverzekering afsluiten? Hier moet je op letten

Praktische info, Travel

Reisverzekering afsluiten hier moet je op letten - Deir el-Qamar Libanon Irene Hummel Neneh's Choice

Joehoe, je gaat op reis! Alle tickets, accommodaties en vervoer zijn geboekt. En hoe zit dat met een reisverzekering? Je kunt een reisverzekering last minute nog online regelen, maar je doet er goed aan om ze met elkaar te vergelijken. Wil je een reisverzekering afsluiten? 9 punten waar je op moet letten.

Lees verder