Plusot Ik Projecten Goed Gereedschap Techniek Contact Privacy

Kaleido

Tink

Meterz

uBike

Thp2

Bakscan

CloudTimer

Diabetes 24

Robin

O'see Video delay

Fietsplek Apeldoorn

P-route Fiets

P-route Fiets iOS

Fietsplek iOS

Sensez Demo

Parklopen

VivaxData

Wat is Plusot

Plusot is sinds 2008 een eenmansbedrijf van Peter Bruinink. Als freelance software ontwikkelaar ontwikkel ik zelfstandig of in teams applicaties voor mobiele apparaten zoals telefoons, tablets en embedded microprocessor bordjes. Dit doe ik voor zeer verschillende bedrijven. De ene keer is het een groot internationaal bedrijf, de andere keer een start-up.

Sensoren en data

De meeste ervaring heb ik met mobiele toepassingen die data van sensoren verzamelen en die sensoren aansturen. De verzamelde data wordt getoond aan de gebruiker en verzameld in online databases. Via websites of social media worden gebruikers, trainers, publiek op de hoogte gesteld van metingen of verrichtingen. Denk daarbij een sportapplicaties voor het fietsen, het verzamelen van medische fitness data, het monitoren van allerlei apparaten ("Internet of Things", IoT) met technieken als LoRa en Bluetooth Low Energy.

Projecten

Vattenfall / IO

Als lid van een team van website ontwikkelaars en een team van app bouwers is het mijn taak om te kijken of door Vattenfall ontwikkelde Angular web componenten herbruikt kunnen worden in Android en iOS apps. Na een PoC met Flutter en React Native hebben we gekozen dit te doen door Capacitor/Ionic te integreren met de bestaande apps. Een leuke bouwdoos van veel verschillende technieken zoals NX Mono repos, Angular, Ionic, native iOS en native Android en bijdragen als contributor aan het Capacitor open source project.

Wehkamp

In het Android app team en een beetje voor het iOS team heb ik bijgedragen aan de doorontwikkeling, het uitbreiden en het testen van de app. Ik heb bijgedragen aan de constante modernisering van de app, waarbij we kritisch naar de MVP-architectuur hebben gekeken en RxJava naar Kotlin Coroutines hebben omgezet. Voor het verbeteren van het testen van Firebase Analytics en de samenwerking tussen teams daarbij, heb ik me gericht op de evaluatie van ObservePoint in de CI / CD-lijn.

Kien

Kien is een Rotterdams bedrijf dat een draadloos geluidssysteem ontwikkelt. Voor deze klant heb ik gewerkt aan de ontwikkeling van de Android app die het geluidssysteem aanstuurt en heb ik meegeholpen bij de ontwikkeling van de embedded software.

Strong Viking

In opdracht van Ox-Max heb ik een scan app ontwikkeld om startnummers en enkelbanden te combineren en naar een Cloud database te sturen. De app wordt gebruikt bij de aanvang van een evenement als de enkelband met RFID chip wordt verstrekt.

Dunlop, NEP Group

Dunlop is een embedded applicatie voor een in-house door de NEP Group ontwikkelde camera voor live video beelden van sportevenementen ten behoeve van uitzending op TV. Het gaat hier in eerste instantie om wielrenevenementen. De applicatie kan op afstand door de regie bediend worden. De applicatie registreert naast videobeelden en het geluid ook de data van de diversie ANT+ en eventueel Bluetooth Low Energy sensoren zoals de vermogensmeter, de hartslagmeter, de cadans, de snelheid en uiteraard de GPS positie en hoogte.

Kaleido, ViCentra

Ten behoeve van de Kaleido insuline pomp heb ik 2 opdrachten uitgevoerd.
De eerste opdracht betrof de vraag of het mogelijk is een door FDA goed te keuren beveiligde verbinding op te zetten tussen een Android of IOS device en de ViCentra Kaleido insuline pomp. De opdracht was het ontwikkelen van een PoC (Proof of Concept). De tweede opdracht betrof de ontwikkeling van een app die het zelfde doet als het dedicated terminal device maar dan in Android. Het doel was te kijken hoe een dergelijke app zou voldoen voor de aansturing van de insuline pomp.

Diabetes 24, BRONS+TENKATE, Sanofi

De Diabetes24 app was al eerder ontwikkeld. Aan mij werd gevraagd om vanaf 0 deze app opnieuw te bouwen voor Android, met als referentie de iOS app en de fijne medewerking van de iOS app bouwer.
De Diabetes 24 app betreft een app waarmee een diabetes patient zijn voeding, beweging, insuline en medicatie kan bijhouden op een handige manier. De app geeft ook adviezen over te ondernemen activiteit en geeft tips.

Toujeo Support app, BRONS+TENKATE, Sanofi

De Toujeo Support app is een app van Sanofi gericht op het gebruik van de lang werkende insuline Toujeo. Deze app is door een andere partij ontwikkeld. Plusot onderhoudt deze app voor Brons+TenKate.

VivaxData, TerraCarta

De Vivax grondradars van TerraCarta zijn niet voorzien van een USB of Bluetooth connectie die voor TerraCarta bruikbaar is. Daarom is Plusot gevraagd een app te ontwikkelen die het scherm van de grondradars uitleest en de data van een dag meten met de grondradar als CSV bestand kan doorsturen naar een e-mail adres.

Robin, MyTenga

Robin is een embedded applicatie die de sexrobot bestuurt van Motsu Toys / MyTenga. De Robin app draait op een mini computer in het hoofd van de sexpop. De Robin app stuurt oogleden, ogen, mond en nek aan. Robin herkent spraak, reageert op spraak en neemt zelf initiatief tot spraak. Op NOS, RTL en YouTube.

Meterz

De Meterz app is een doorontwikkeling van de uBike app die geschikt is voor meerdere sporten en meerdere soorten sensoren zoals ANT+ en Bluetooth Low Energy. Op plusot.net kunnen sporters live gevolgd worden.

uBike

uBike was een Android app gericht op de meer professionele fietser ontwikkeld in samenwerking met Ox-Max en Innosport onder de naam Broxtech. De app meette met ANT+ sensoren hartslag, vermogen en diverse andere parameters en gaf deze live door aan een live te volgen web site.

Tink, Fooom

Voor de door Helder ID ontworpen zeepdispenser van Fooom heeft Plusot een intelligente lower power component ontwikkeld. Deze low power module is gebaseerd op de Texas Instruments Sensortag. Deze component maakt het mogelijk om het gebruik van de dispenser op afstand bij te houden. Hierbij wordt de onderhoudsmedewerker ondersteund met een app op zijn of haar telefoon.

Thp2

Een Android app voor het aansturen van medische fitness apparaten van Thp2. De app stuurt de apparaten aan, verzamelt data en geeft aanwijzingen over de fitheid van de testpersoon.

P-route fiets, LumiGuide

P-route is een Android, iOS en Windows UWP app die aangeeft hoeveel plekken in een bepaalde fietsstalling in de stad Utrecht vrij zijn. Desgewenst wordt ook de route naar de stalling getoond.

OSee

OSee is een app voor het continue vertraagd tonen van een sporter tijdens het beoefenen van zijn sport voor trainingsdoeleinden. Ik heb in opdracht de eerste releases van de Android versie van deze app gebouwd.

CloudTimer

CloudTimer is een app voor het timen van kanowedstrijden. Ik heb in opdracht de eerste releases van de android app en het timing gedeelte van de iOS app gebouwd.

Parklopen, Ox-Max

Ten behoeve van Parklopen heb ik in opdracht van Ox-Max een Android app gebouwd voor de tijdregistratie hierbij.

Wie ben ik

Ik ben Peter Bruinink. Geboren in 1962 en opgeleid als luchtvaart- en ruimtevaartkundig ingenieur met als specialisatie vezelversterkte kunststoffen. Door mijn opleiding en werkervaring bij DSM weet ik naast veel van software ook veel van materialen en heb ik in het verleden intensief gewerkt met CAD en CAE systemen.

In 1994 heb ik samen met Wim Meijer, Clemens Neervoort, Maarten Krol, Ton van Lieshout en Henk Stevens ChampionChip BV opgericht, waar ik vooral verantwoordelijk was voor de software ontwikkeling en het personeel. ChampionChip was internationaal marktleider gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen voor het timen van duursportevementen met RFID techniek.
Wim Meijer, Clemens Neervoort, Maarten Krol en ik vormden een vierkopige directie. Daarnaast heb ik veel geholpen bij het tot stand komen van de timing bij technisch moeilijkere wedstrijden zoals de New York, Boston en Comrades marathon en het geven van training aan wereldwijde klanten die onze systemen gebruikten.

Mylaps

Eind 2008 hebben we ChampionChip succesvol verkocht aan HAL Investments, waarna ChampionChip samen met AMBit opgegaan is in Mylaps.

Plusot

Sinds de verkoop van ChampionChip ben ik werkzaam als zelfstandig ontwikkelaar.

LumiGuide

Ik ondersteun de startup LumiGuide Fietsdetectie met advies en de bouw van apps. LumiGuide ontwikkelt systemen voor detectie van vrije plekken in fietsenstallingen en het weergeven van deze informatie op informatie displays langs fietsroutes. Dit hebben we onder andere geleverd aan Utrecht, Nijmegen, Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Kortrijk.

Casa

Naast werken beleef ik veel plezier aan mijn gezin, ons vakantiehuis in Spanje Casa Montgri, model boetseren, het bedenken van ringen, mijn gitaar, een mooi Nederlands, Engels of Spaans boek en fietsen.

Goed in

Nieuwe techniek

Over het algemeen ben ik goed in het uitpuzzelen van nieuwe techniek en die stabiel werkend te maken. Soms komt de oplossing dan uit decompilen en speuren in sources van bibliotheken. Vaak zijn de apps toepassingen die dag en nacht moeten blijven werken.

Onderhoud

Ik heb in de loop van de jaren ook verschillende projecten van andere ontwikkelaars overgenomen. Deze projecten onderhoud ik voor mijn klanten. Ik ben er goed in om de eventuele fouten of verouderde stukken code in deze projecten snel op te lossen.

Technische apps

De apps die ik bouw of waar ik aan bijdraag voor mobiele apparaten of microprocessor bordjes zijn vaak technisch van aard. Juist het verzamelen van meetdata en die verrekenen en verwerken tot iets bruikbaars vind ik een erg leuke uitdaging.

Tekenen

Voor het maken van 3D tekeningen gebruik ik Autodesk Fusion 360. De ringen, die ik laat maken, teken ik met Fusion. Ik maak regelmatig gebruik van de 3D-print faciliteiten van Shapeways en Materialize. In een ver verleden gebruikte ik Autocad zoals bij dit ontwerp van de chip van ChampionChip in 1994.

Handig

Ik sleutel of soldeer met regelmaat zelf aan een prototype, zoals hieronder aan een racefiets die ik op basis van een Chinees "Chinarello" frame gebouwd heb.

Taal

Ik spreek en lees vloeiend Nederlands en Engels. Ik spreek aardig en lees nog beter Spaans en Duits.

Gereedschap

Bij het ontwikkelen gebruik ik als taal, runtime, framework: Kotlin, Flutter, Angualar, Ionic, Capacitor, Java, Swift, C++, C, C#, TypeScript, JavaScript en Node.js. Met de bovenstaande gereedschappen ontwikkel ik applicaties voor: Android, iOS, Nordic nRF52 series, Arduino, Ubuntu en Mint.

Hierbij gebruik ik de volgende ontwikkelomgevingen:

Dit alles doe ik op een Macbook met VMWare voor Windows en Mint virtuele machines.

Techniek

Ik heb ruime ervaring met:

Contact

Plusot
ir. Peter Bruinink
Ubbergseveldweg 54
6522 HH Nijmegen

e-mail: peter@plusot.com
web: Lumiguide fietsdetectie op lumi.guide,
Meterz APK,
Mijn Meterz op plusot.net,
Meer Meterz op plusot.net,
SensezLib en Meterz in Bitbucket,
Ons vakantiehuis op casamontgri.nl
VAT: NL002070928B77
KvK: 091922422
CV: Nederlands CV, English CV
LinkedIn: linkedin.com/in/brnnk

App Privacy Policy

This document describes our policy regarding privacy with regards to our smartphone apps for Android, iOS and Windows Phone.

Personal information

Our Android, iOS and Windows Phone apps store data collected from sensors during your activities on a central server. This data is viewable only with a link provided to you or the persons you want to share your data with. No e-mail address or whatsoever is stored on our servers.

Technical information

A small set of technical information is sent to our servers (such as IP address included in the HTTP calls the application makes) and may be logged by the servers. No other personal information is sent nor logged.

Statistical information

No information is sent to other organisations.

Third parties

If a Plusot app makes use of third party services, their usage of information is excluded from this privacy policy. You will be clearly made aware of the third parties involved in the app and we will ensure the very minimal set of data is set to those third parties. Until now the apps do not use any third party service.
If you would like to report any violations of this policy or get more information on any app, please contact: info@plusot.com.