Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Senior Projectleider/Projectmanager Functieherstel DVM-keten

Status:
Gesloten
Geplaatst op:
27 december 2010 14:49
Opdracht ID:
3285
Betaalwijze:
Per uur
Budget:
€ 5 tot € 150 p.u.
Locatie:
Delft, Zuid-Holland

Opdrachtomschrijving

Wij zoeken naar een Senior Projectleider/Projectmanager Functieherstel DVM-keten.

Inzet: 32 uur per week.

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de afdeling ICT projectmanagement (IPM).

De afdeling IPM maakt deel uit van de IT-dienstverlenende functie. De IT-dienstverlenende functie is belast met het verlenen van IT-diensten op een projectmatig, bedrijfseconomisch en technisch verantwoorde wijze.

De afdeling IPM bestaat uit een aantal clusters ieder met z’n eigen aandachtsgebied. Binnen het Cluster aanleg worden het project “NDW-gereed” uitgevoerd.

Dit project heeft als doel om de klant gereed te maken om als volwaardige partner op te kunnen treden in het samenwerkingsverband van ‘Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW)’. De NDW partners zijn wegbeheerders op Rijks-, provinciaal en gemeentelijk niveau die gezamenlijk optrekken om een gemeenschappelijke databank voor real-time en landelijk dekkend verkeersgegevens op te zetten. De klant treedt in dit samenwerkingsverband op als een zogenaamde interne dataprovider en ook als afnemer. Dit houdt in dat de klant haar verkeersgegevens uitwisselt met overige partner via het centrale NDW systeem (CNS).

Werkzaamheden:
De projectleider “Functieherstel DVM-keten” werkt intensief samen met het projectteam om de beschikbaarheid en kwaliteit van de verkeersgegevens te verbetering. Het doel is om het functioneren van de DVM (Dynamisch VerkeersManagement)-keten te optimaliseren.

De Projectleider stuurt het project in operationele zin aan. Hij stuurt – indien van toepassing – projectmedewerkers aan. De Projectleider is het aanspreekpunt voor de projectuitvoering richting gebruikersorganisatie en opdrachtgever.

De projectleider zal actief betrokken zijn bij de volgende activiteiten:
- vaststellen van korte en lange termijn strategie om het functioneren van de DVM keten te optimaliseren;
- pro-actief toetsen van het functieverlies in de DVM keten als gevolg van ICT storingen en externe factoren (o.a. schades door aanleg projecten, wegwerkzaamheden en niet-DVM projecten);
- oorzaken van storingen in de DVM-keten bepalen en de prioriteit van de functieherstel vaststellen. Vervolgens de Servicedesk DVM ondersteunen bij het aanmelden van storingen en begeleiden van de herstelacties;
- monitoren van de voortgang van de herstelacties (van de aannemers), en, indien nodig, bijsturen van de herstelwerkzaamheden (via de Landelijke Servicedesk);
- uniformeren en stroomlijnen van de processen voor functieherstel van de DVM-keten na een storing.
- bijdragen tot de verbeteringvan de informatievoorziening voor het beheer van de DVM-keten;

De volgende taken zijn te specificeren:
- Afstemmen met stakeholders (o.a. storingsanalisten, verkeerskundigen, aannemers, en projectmanagers in de regio’s) om de storingen in de DVM systemen te detecteren en oplossen.
- Bepalen strategie, d.w.z. formuleren van uitgangspunten en criteria voor de implementatie en invoering van nieuwe informatievoorziening voor het efficiënt beheer en onderhoud van de DVM-keten. Alsmede het opstellen van een plan om in gecontroleerde stappen en met de gekozen strategie en aanpak de beschikbaarheid en kwaliteit van de VM-gegevens te verbeteren.
- Maken operationeel werkplan, in de zin dat werkzaamheden binnen het werkplan worden gedefinieerd en begroot. Alsmede het vaststellen van de relaties tussen de verschillende werkzaamheden en taken.
- Aansturen, coördineren, geven van aanwijzingen, richtlijnen e.d. opdat een activiteit, eventueel als onderdeel van een aantal activiteiten, projectfase of project, onderling goed afgestemd, optimaal en conform afspraken, eisen en normen wordt uitgevoerd.
- Toewijzen taken aan medewerkers of opdrachtnemers, d.w.z. selecteren van specifieke taken uit een takenpakket, plan e.d. en toewijzen aan deskundige medewerkers/opdrachtnemers.
- Aanbesteden opdracht, in de zin van afstemmen producten en diensten van een leverancier op de eigen behoeften, dit door het opstellen van een programma van eisen, randvoorwaarden, condities e.d.
- Organiseren van het testen, validatie en acceptatie van de opleveringen;
- Beheren financiële administratie, d.w.z. het opstellen van budgetten en financiële plannen en het bijhouden van de bestedingen. Alsmede het rapporteren over de financiële status en budgetten;
- Aansturen van één of meerdere taken in tijd en geld, en organiseren dat voor de uitvoering hiervan adequate resources beschikbaar zijn.
- Bepalen prioriteit in de zin dat noodzaak, wenselijkheid e.d. van het uitvoeren van activiteiten in het licht van vele soms tegenstrijdige aspecten. Oplossen van conflicten binnen het project.

Speelruimte:
De Projectleider “Functieherstel DVM-keten” legt verantwoording af aan de DID projectmanager van het project “NDW-gereed” en werkt nauw samen met de projectleiders en specialisten van DID, VCNL en DVS (Dienst Verkeer en Scheepvaart). Verder werkt de projectleider intensief samen met de NDW uitvoeringsorganisatie en de overige NDW partners.

De Projectleider heeft de volgende contacten:
- storingsanalisten bij de Landelijke Servicedesk DVM;
- ketenaannemers;
- projectleider kwaliteitsverbetering en SLA managers;
- projectmanagers voor DVM en niet-DVM projecten in de regio’s.
- applicatieontwikkelaars om richting en sturing te geven aan de realisatie en applicaties voor data analysen en overige informatievoorziening.

Kennis & vaardigheden:
Gevraagd wordt specifieke kennis en ervaring ten aanzien van het aansturen, het beheer en onderhoud van DVM-keten, de ontwikkeling van de bijbehorend onderhoudapplicaties, en begeleiden van werkzaamheden omtrent het leveren van VM-gegevens aan NDW.
Daarnaast is van belang een brede kennis te hebben van:
Lees verder +
Ik ben freelancer en zoek een soortgelijke klus.
Klik hier
Ik heb een soortgelijke klus en zoek een freelancer.
Klik hier
Stuur deze opdracht door:

Vergelijkbare opdrachten

Omschrijving Locatie Budget
Website Makers Gezocht voor Domeinnamen
Beste freelancers,    Voor verschillende domeinnamen zoek ik websites.  Dit gaat van 'simpele' (landings)pagina's tot complete websites.    Ik heb veel mooie domeinnamen waar ik succesvolle websites op wil ontwikkelen.  Domeinnamen o.a. op het gebied van deelenwin, vacatures, social, reizen, toerisme, geld,…
€ 50 tot € 2500
API Koppeling tussen Twee Software Pakketten
Beste freelancers,    Op dit moment werken wij met een tweetal softwarepakketten. Graag willen wij tussen deze twee pakketten een API koppeling. Deze pakketten zijn infoBoard (SQL planningsprogramma) en Caspio (SQL Cloud database).    Het gaat om het gereedmelden van een productieorder in de planning. Productieorders moeten van…
Breugel € 100 tot € 500
Twee Websites Laten Bouwen
Beste freelancers,    Ik ben op zoek naar een freelancer die 2 websites voor mij kan maken. Het gaat hier om een informatie website en een portaal waar je een zoekfunctie kan invoeren met plaatjes.    Ik hoor graag wat er voor mijn budget mogelijk is.    Graag hoor ik van u.
Deventer € 50 tot € 200
Meedenkende VB Programmeur Gezocht
Beste freelancers,    Wij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van (Big) data-analyse oplossingen. Voor de oplevering van een aantal nieuwe projecten zijn we opzoek naar iemand die ons kan helpen met het aanpassen van automatisch gegenereerde VB-scripts, zodat deze variabele invoer accepteren en ook geschikt zijn voor automatisch…
Baarn € 20 tot € 60 p.u.
Synology Expert Gevraagd
Beste freelancers    Ik zoek een Synology expert/specialist voor het inrichten van een DS414, VPN, WebDAV, etc. Gaat me vooral om het realiseren van externe toegang.    Uurtarief rond de 75 euro en thuiswerken is mogelijk.    Bij interesse hoor ik graag van u.
Ruinerwold € 40 tot € 80 p.u.
B2B Website Ontwikkelaar Gezocht
Beste freelancer    Ik zou graag starten met de ontwikkeling van een b2b site    Ik ben op zoek naar een freelancer op MBO/Hbo niveau met ervaring. Daarnaast is ervaring met e-commerce sites een pre.    Ik heb geen specifieke deadline en de freelancer mag van uit huis werken.    Mijn budget is ca. 600,- euro. …
Deventer € 400 tot € 600
Website Bouwen (Google Maps Integratie)
Goedendag freelancers,    Ik heb op zoek naar een programmeur die mij kan helpen met het bouwen van een website.  Deze website moet voorzien zijn van Google Maps, waarin locaties zichtbaar moeten worden. Deze locaties hebben eigenaren die zelf in kunnen loggen om kleine aanpassingen te kunnen doen. Daarnaast moeten klanten…
Amsterdam-Zuidoost € 100 tot € 800