Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Senior Projectleider/Projectmanager Functieherstel DVM-keten

Status:
Gesloten
Geplaatst op:
27 december 2010 14:49
Opdracht ID:
3285
Betaalwijze:
Per uur
Budget:
€ 5 tot € 150 p.u.
Locatie:
Delft, Zuid-Holland

Opdrachtomschrijving

Wij zoeken naar een Senior Projectleider/Projectmanager Functieherstel DVM-keten.

Inzet: 32 uur per week.

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de afdeling ICT projectmanagement (IPM).

De afdeling IPM maakt deel uit van de IT-dienstverlenende functie. De IT-dienstverlenende functie is belast met het verlenen van IT-diensten op een projectmatig, bedrijfseconomisch en technisch verantwoorde wijze.

De afdeling IPM bestaat uit een aantal clusters ieder met z’n eigen aandachtsgebied. Binnen het Cluster aanleg worden het project “NDW-gereed” uitgevoerd.

Dit project heeft als doel om de klant gereed te maken om als volwaardige partner op te kunnen treden in het samenwerkingsverband van ‘Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW)’. De NDW partners zijn wegbeheerders op Rijks-, provinciaal en gemeentelijk niveau die gezamenlijk optrekken om een gemeenschappelijke databank voor real-time en landelijk dekkend verkeersgegevens op te zetten. De klant treedt in dit samenwerkingsverband op als een zogenaamde interne dataprovider en ook als afnemer. Dit houdt in dat de klant haar verkeersgegevens uitwisselt met overige partner via het centrale NDW systeem (CNS).

Werkzaamheden:
De projectleider “Functieherstel DVM-keten” werkt intensief samen met het projectteam om de beschikbaarheid en kwaliteit van de verkeersgegevens te verbetering. Het doel is om het functioneren van de DVM (Dynamisch VerkeersManagement)-keten te optimaliseren.

De Projectleider stuurt het project in operationele zin aan. Hij stuurt – indien van toepassing – projectmedewerkers aan. De Projectleider is het aanspreekpunt voor de projectuitvoering richting gebruikersorganisatie en opdrachtgever.

De projectleider zal actief betrokken zijn bij de volgende activiteiten:
- vaststellen van korte en lange termijn strategie om het functioneren van de DVM keten te optimaliseren;
- pro-actief toetsen van het functieverlies in de DVM keten als gevolg van ICT storingen en externe factoren (o.a. schades door aanleg projecten, wegwerkzaamheden en niet-DVM projecten);
- oorzaken van storingen in de DVM-keten bepalen en de prioriteit van de functieherstel vaststellen. Vervolgens de Servicedesk DVM ondersteunen bij het aanmelden van storingen en begeleiden van de herstelacties;
- monitoren van de voortgang van de herstelacties (van de aannemers), en, indien nodig, bijsturen van de herstelwerkzaamheden (via de Landelijke Servicedesk);
- uniformeren en stroomlijnen van de processen voor functieherstel van de DVM-keten na een storing.
- bijdragen tot de verbeteringvan de informatievoorziening voor het beheer van de DVM-keten;

De volgende taken zijn te specificeren:
- Afstemmen met stakeholders (o.a. storingsanalisten, verkeerskundigen, aannemers, en projectmanagers in de regio’s) om de storingen in de DVM systemen te detecteren en oplossen.
- Bepalen strategie, d.w.z. formuleren van uitgangspunten en criteria voor de implementatie en invoering van nieuwe informatievoorziening voor het efficiënt beheer en onderhoud van de DVM-keten. Alsmede het opstellen van een plan om in gecontroleerde stappen en met de gekozen strategie en aanpak de beschikbaarheid en kwaliteit van de VM-gegevens te verbeteren.
- Maken operationeel werkplan, in de zin dat werkzaamheden binnen het werkplan worden gedefinieerd en begroot. Alsmede het vaststellen van de relaties tussen de verschillende werkzaamheden en taken.
- Aansturen, coördineren, geven van aanwijzingen, richtlijnen e.d. opdat een activiteit, eventueel als onderdeel van een aantal activiteiten, projectfase of project, onderling goed afgestemd, optimaal en conform afspraken, eisen en normen wordt uitgevoerd.
- Toewijzen taken aan medewerkers of opdrachtnemers, d.w.z. selecteren van specifieke taken uit een takenpakket, plan e.d. en toewijzen aan deskundige medewerkers/opdrachtnemers.
- Aanbesteden opdracht, in de zin van afstemmen producten en diensten van een leverancier op de eigen behoeften, dit door het opstellen van een programma van eisen, randvoorwaarden, condities e.d.
- Organiseren van het testen, validatie en acceptatie van de opleveringen;
- Beheren financiële administratie, d.w.z. het opstellen van budgetten en financiële plannen en het bijhouden van de bestedingen. Alsmede het rapporteren over de financiële status en budgetten;
- Aansturen van één of meerdere taken in tijd en geld, en organiseren dat voor de uitvoering hiervan adequate resources beschikbaar zijn.
- Bepalen prioriteit in de zin dat noodzaak, wenselijkheid e.d. van het uitvoeren van activiteiten in het licht van vele soms tegenstrijdige aspecten. Oplossen van conflicten binnen het project.

Speelruimte:
De Projectleider “Functieherstel DVM-keten” legt verantwoording af aan de DID projectmanager van het project “NDW-gereed” en werkt nauw samen met de projectleiders en specialisten van DID, VCNL en DVS (Dienst Verkeer en Scheepvaart). Verder werkt de projectleider intensief samen met de NDW uitvoeringsorganisatie en de overige NDW partners.

De Projectleider heeft de volgende contacten:
- storingsanalisten bij de Landelijke Servicedesk DVM;
- ketenaannemers;
- projectleider kwaliteitsverbetering en SLA managers;
- projectmanagers voor DVM en niet-DVM projecten in de regio’s.
- applicatieontwikkelaars om richting en sturing te geven aan de realisatie en applicaties voor data analysen en overige informatievoorziening.

Kennis & vaardigheden:
Gevraagd wordt specifieke kennis en ervaring ten aanzien van het aansturen, het beheer en onderhoud van DVM-keten, de ontwikkeling van de bijbehorend onderhoudapplicaties, en begeleiden van werkzaamheden omtrent het leveren van VM-gegevens aan NDW.
Daarnaast is van belang een brede kennis te hebben van:
Lees verder +
Ik ben freelancer en zoek een soortgelijke klus.
Klik hier
>
Ik heb een soortgelijke klus en zoek een freelancer.
Klik hier
>
Stuur deze opdracht door:

Vergelijkbare opdrachten

Omschrijving Locatie Budget
Bouwen Rating Website + Database
Beste freelancers,    Wij zoeken een freelancer die ons kan helpen met de ontwikkeling van een website + Database.    Het betreft een volledig nieuwe website die wij in 1 maand gerealiseerd willen hebben. De website heeft de volgende utigangspunten:    * Gebruikers kunnen iets raten  * Gebruikers kunnen rating van…
Veenendaal € 100 tot € 1500
NAS Expert Gevraagd
Beste freelancers,    Een NAS-expert gevraagd, voor het instellen van automatische back up. Indien mogelijk ook WiFi op desktop zetten. Heel misschien is een bezoek op locatie niet nodig, maar denk het wel.    Graag een reactie bij interesse in deze opdracht.   
Zevenbergen € 20 tot € 30 p.u.
Realisatie van Moneybird Whmcs Koppeling
Beste freelancers,    Wij zijn een opkomend hosting bedrijf en maken gebruik van WHMCS, dit systeem werkt fijn maar de administratie is een urenlange bezigheid wanneer het aankomt op de belastingaangiftes.    Ik wil daarom een koppeling hebben tussen WHMCS en MoneyBird. Deze koppeling moet alle facturen en de status hiervan kunnen…
Roosendaal € 20 tot € 80 p.u.
Applicatie voor Verwerken en Uitvullen Quotes
Beste freelancers,    Met ons bedrijf werken we met grote hoeveelheden quotes van kinderen. Voor de verwerking hiervan willen we graag een applicatie maken die het mogelijk maakt om de quotes op vooraf aangegeven manieren een vooraf gedefinieerd veld te laten vullen. Dus bijvoorbeeld een cirkel zo vullen met 1000 quotes dat alle quotes in…
Leiden € 500 tot € 3000
Mean Stack Typescript Backened Programmeur Gezocht
Beste freelancers,    Gezocht een programmeur met kennis van en ervaring met Mean Stack Typescript backend voor goede bijverdiensten een aantal uren per week.    Het gaat hierbij om ondersteuning van de hoofdprogrammeur. De website staat al.    Kunt u mij helpen? Dan zie ik bericht graag tegemoet.
Groningen € 20 tot € 150 p.u.
Frond end Developer voor Online Marketing Project
Beste freelancers,    We zoeken voor een langere periode een HTML5 expert die ons kan helpen in drukke periodes.  Gevraagde capaciteiten:    - HTML  - CSS3  - JavaScript  - Responsive design  - Greensock  - Animatie CC  - Kennis van Edge Animate is een pre
Utrecht € 10 tot € 50 p.u.
FileMaker Programmeur Gezocht
Beste freelancers,    Voor het onderhoud en upgraden van ons huidige systeem zijn wij op zoek naar een FileMaker programmeur.    De werkzaamheden dien bij ons op locatie uitgevoerd te worden (provincie Flevoland).   Wie kan ons hiermee helpen bij ons op kantoor?
Espel € 40 tot € 70 p.u.
  • Plaats gratis uw opdracht
  • Ontvang snel meerdere offertes
  • Helemaal gratis voor opdrachtgevers

Hoe werkt het?

1. Beschrijf uw aanvraag
Wij checken de aanvraag en plaatsen hem gratis online.
2. Vergelijk offertes
Vergelijk offertes van verschillende freelancers en overleg met de meest geschikte kandidaten.
3. Kies de beste kandidaat
Kies de beste kandidaat en ga aan de slag.
Werk veilig online via Hoofdkraan.nl.