Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Senior Projectleider/Projectmanager Functieherstel DVM-keten

Geplaatst op:
27 december 2010 14:49
Categorie:
Websites & Applicaties
Subcategorie:
Overige Websites & Applicaties
Opdracht ID:
3285
Status:
Gesloten
Betaalwijze:
Per uur
Budget:
€ 5 tot € 150 p.u.
Locatie:
Delft, Zuid-Holland

Freelancer of ZZP'er gezocht voor de volgende opdracht:

Wij zoeken naar een Senior Projectleider/Projectmanager Functieherstel DVM-keten.

Inzet: 32 uur per week.

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de afdeling ICT projectmanagement (IPM).

De afdeling IPM maakt deel uit van de IT-dienstverlenende functie. De IT-dienstverlenende functie is belast met het verlenen van IT-diensten op een projectmatig, bedrijfseconomisch en technisch verantwoorde wijze.

De afdeling IPM bestaat uit een aantal clusters ieder met z’n eigen aandachtsgebied. Binnen het Cluster aanleg worden het project “NDW-gereed” uitgevoerd.

Dit project heeft als doel om de klant gereed te maken om als volwaardige partner op te kunnen treden in het samenwerkingsverband van ‘Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW)’. De NDW partners zijn wegbeheerders op Rijks-, provinciaal en gemeentelijk niveau die gezamenlijk optrekken om een gemeenschappelijke databank voor real-time en landelijk dekkend verkeersgegevens op te zetten. De klant treedt in dit samenwerkingsverband op als een zogenaamde interne dataprovider en ook als afnemer. Dit houdt in dat de klant haar verkeersgegevens uitwisselt met overige partner via het centrale NDW systeem (CNS).

Werkzaamheden:
De projectleider “Functieherstel DVM-keten” werkt intensief samen met het projectteam om de beschikbaarheid en kwaliteit van de verkeersgegevens te verbetering. Het doel is om het functioneren van de DVM (Dynamisch VerkeersManagement)-keten te optimaliseren.

De Projectleider stuurt het project in operationele zin aan. Hij stuurt – indien van toepassing – projectmedewerkers aan. De Projectleider is het aanspreekpunt voor de projectuitvoering richting gebruikersorganisatie en opdrachtgever.

De projectleider zal actief betrokken zijn bij de volgende activiteiten:
- vaststellen van korte en lange termijn strategie om het functioneren van de DVM keten te optimaliseren;
- pro-actief toetsen van het functieverlies in de DVM keten als gevolg van ICT storingen en externe factoren (o.a. schades door aanleg projecten, wegwerkzaamheden en niet-DVM projecten);
- oorzaken van storingen in de DVM-keten bepalen en de prioriteit van de functieherstel vaststellen. Vervolgens de Servicedesk DVM ondersteunen bij het aanmelden van storingen en begeleiden van de herstelacties;
- monitoren van de voortgang van de herstelacties (van de aannemers), en, indien nodig, bijsturen van de herstelwerkzaamheden (via de Landelijke Servicedesk);
- uniformeren en stroomlijnen van de processen voor functieherstel van de DVM-keten na een storing.
- bijdragen tot de verbeteringvan de informatievoorziening voor het beheer van de DVM-keten;

De volgende taken zijn te specificeren:
- Afstemmen met stakeholders (o.a. storingsanalisten, verkeerskundigen, aannemers, en projectmanagers in de regio’s) om de storingen in de DVM systemen te detecteren en oplossen.
- Bepalen strategie, d.w.z. formuleren van uitgangspunten en criteria voor de implementatie en invoering van nieuwe informatievoorziening voor het efficiënt beheer en onderhoud van de DVM-keten. Alsmede het opstellen van een plan om in gecontroleerde stappen en met de gekozen strategie en aanpak de beschikbaarheid en kwaliteit van de VM-gegevens te verbeteren.
- Maken operationeel werkplan, in de zin dat werkzaamheden binnen het werkplan worden gedefinieerd en begroot. Alsmede het vaststellen van de relaties tussen de verschillende werkzaamheden en taken.
- Aansturen, coördineren, geven van aanwijzingen, richtlijnen e.d. opdat een activiteit, eventueel als onderdeel van een aantal activiteiten, projectfase of project, onderling goed afgestemd, optimaal en conform afspraken, eisen en normen wordt uitgevoerd.
- Toewijzen taken aan medewerkers of opdrachtnemers, d.w.z. selecteren van specifieke taken uit een takenpakket, plan e.d. en toewijzen aan deskundige medewerkers/opdrachtnemers.
- Aanbesteden opdracht, in de zin van afstemmen producten en diensten van een leverancier op de eigen behoeften, dit door het opstellen van een programma van eisen, randvoorwaarden, condities e.d.
- Organiseren van het testen, validatie en acceptatie van de opleveringen;
- Beheren financiële administratie, d.w.z. het opstellen van budgetten en financiële plannen en het bijhouden van de bestedingen. Alsmede het rapporteren over de financiële status en budgetten;
- Aansturen van één of meerdere taken in tijd en geld, en organiseren dat voor de uitvoering hiervan adequate resources beschikbaar zijn.
- Bepalen prioriteit in de zin dat noodzaak, wenselijkheid e.d. van het uitvoeren van activiteiten in het licht van vele soms tegenstrijdige aspecten. Oplossen van conflicten binnen het project.

Speelruimte:
De Projectleider “Functieherstel DVM-keten” legt verantwoording af aan de DID projectmanager van het project “NDW-gereed” en werkt nauw samen met de projectleiders en specialisten van DID, VCNL en DVS (Dienst Verkeer en Scheepvaart). Verder werkt de projectleider intensief samen met de NDW uitvoeringsorganisatie en de overige NDW partners.

De Projectleider heeft de volgende contacten:
- storingsanalisten bij de Landelijke Servicedesk DVM;
- ketenaannemers;
- projectleider kwaliteitsverbetering en SLA managers;
- projectmanagers voor DVM en niet-DVM projecten in de regio’s.
- applicatieontwikkelaars om richting en sturing te geven aan de realisatie en applicaties voor data analysen en overige informatievoorziening.

Kennis & vaardigheden:
Gevraagd wordt specifieke kennis en ervaring ten aanzien van het aansturen, het beheer en onderhoud van DVM-keten, de ontwikkeling van de bijbehorend onderhoudapplicaties, en begeleiden van werkzaamheden omtrent het leveren van VM-gegevens aan NDW.
Daarnaast is van belang een brede kennis te hebben van:
Ik ben freelancer en zoek een soortgelijke klus.
Klik hier
Ik heb een soortgelijke klus en zoek een freelancer.
Klik hier
Stuur deze opdracht door:

Freelance opdrachten in dezelfde categorie:

Importeren Producten Groothandel Webshop
Beste freelancers,    Ik heb een website en wil graag producten importeren van een groothandel zodat ik het zelf niet meer handmatig bij hoef te houden maar zo gaan de producten via hun server. Dit is gemakkelijk want voorraad en prijzen gaat dan automatisch. Wij ontvangen hun ftp inloggegevens en kunnen het daarvandaan importeren.Wij hebben…
21 sep
Squarespace Ondersteuning Gevraagd
Beste freelancers,    Ik heb zelf een website gemaakt in Squarespace, maar ben nog niet helemaal tevreden. Ik zoek een Squarespace specialist die me kan helpen om de puntjes op de i te zetten, zowel technisch als design.  Ik denk dat het over een dagdeel werk gaat.    Ik hoor graag wat er mogelijk is.
14 sep
Website Aanpassen (Update, Agenda)
Beste freelancers,    Ik run sinds 2004 een eenmansbedrijf als coach waarin trauma verwerking een steeds groter item is, en daarnaast werk ik als zelfstandig verpleegkundige. Ik heb daarin ook wat teksten aan te passen op mijn huidige website. Mijn website is dringend aan een modern jasje toe met een kleine pagina voor mijn verpleegkundige…
12 sep
Hulp bij Wix Website (Tweetalig)
Beste freelancers,    Voor mijn Wix website wil ik een tweetalige site (nu alleen in Nederlands).    Ik loop zelf vast op de ankers en boeking systeem gekoppeld aan de template. De teksten zijn al vertaald, al het voorwerk gedaan. Het gaat puur om de laatste stappen.    Alvast bedankt.
12 sep
Vernieuwen van Klantenportaal (Ontwerp en Functionaliteit)
Beste freelancers,    Wij zijn op zoek naar iemand die ons klantenportaal naar het volgende level kan tillen met een state of the art ontwerp en het toevoegen van extra functionaliteit.    Graag een reactie bij interesse in deze opdracht.
6 sep
PHP CMS Ontwikkeling met Koppelingen naar HTML Website
Beste freelancers,    Wij willen graag hulp bij de CMS ontwikkeling voor een website van een klant. Wij hebben een klant die een online back office in combinatie met een HTML website wil hebben.    Het concept van onze klant is duidelijk:    Het is een internationaal platform waar hotel zich kunnen aanbieden(de hotels…
6 sep
WordPress Website Voorzien van CMS en XML-Koppeling
Beste freelancers,    Ik ben op zoek naar een gepassioneerde freelancer die een (nog te ontwikkelen) WordPress- of andere website kan voorzien van een werkbaar CMS plus daar een XML-koppeling vanuit onze partner aan kan hangen.    Het betreft een site waarop vakanties in hotels worden aangeboden. B2C. Ik hoef niet direct een offerte,…
4 sep