Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Senior Projectleider/Projectmanager Functieherstel DVM-keten

Status:
Gesloten
Geplaatst op:
27 december 2010 14:49
Opdracht ID:
3285
Betaalwijze:
Per uur
Budget:
€ 5 tot € 150 p.u.
Locatie:
Delft, Zuid-Holland

Opdrachtomschrijving

Wij zoeken naar een Senior Projectleider/Projectmanager Functieherstel DVM-keten.

Inzet: 32 uur per week.

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de afdeling ICT projectmanagement (IPM).

De afdeling IPM maakt deel uit van de IT-dienstverlenende functie. De IT-dienstverlenende functie is belast met het verlenen van IT-diensten op een projectmatig, bedrijfseconomisch en technisch verantwoorde wijze.

De afdeling IPM bestaat uit een aantal clusters ieder met z’n eigen aandachtsgebied. Binnen het Cluster aanleg worden het project “NDW-gereed” uitgevoerd.

Dit project heeft als doel om de klant gereed te maken om als volwaardige partner op te kunnen treden in het samenwerkingsverband van ‘Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW)’. De NDW partners zijn wegbeheerders op Rijks-, provinciaal en gemeentelijk niveau die gezamenlijk optrekken om een gemeenschappelijke databank voor real-time en landelijk dekkend verkeersgegevens op te zetten. De klant treedt in dit samenwerkingsverband op als een zogenaamde interne dataprovider en ook als afnemer. Dit houdt in dat de klant haar verkeersgegevens uitwisselt met overige partner via het centrale NDW systeem (CNS).

Werkzaamheden:
De projectleider “Functieherstel DVM-keten” werkt intensief samen met het projectteam om de beschikbaarheid en kwaliteit van de verkeersgegevens te verbetering. Het doel is om het functioneren van de DVM (Dynamisch VerkeersManagement)-keten te optimaliseren.

De Projectleider stuurt het project in operationele zin aan. Hij stuurt – indien van toepassing – projectmedewerkers aan. De Projectleider is het aanspreekpunt voor de projectuitvoering richting gebruikersorganisatie en opdrachtgever.

De projectleider zal actief betrokken zijn bij de volgende activiteiten:
- vaststellen van korte en lange termijn strategie om het functioneren van de DVM keten te optimaliseren;
- pro-actief toetsen van het functieverlies in de DVM keten als gevolg van ICT storingen en externe factoren (o.a. schades door aanleg projecten, wegwerkzaamheden en niet-DVM projecten);
- oorzaken van storingen in de DVM-keten bepalen en de prioriteit van de functieherstel vaststellen. Vervolgens de Servicedesk DVM ondersteunen bij het aanmelden van storingen en begeleiden van de herstelacties;
- monitoren van de voortgang van de herstelacties (van de aannemers), en, indien nodig, bijsturen van de herstelwerkzaamheden (via de Landelijke Servicedesk);
- uniformeren en stroomlijnen van de processen voor functieherstel van de DVM-keten na een storing.
- bijdragen tot de verbeteringvan de informatievoorziening voor het beheer van de DVM-keten;

De volgende taken zijn te specificeren:
- Afstemmen met stakeholders (o.a. storingsanalisten, verkeerskundigen, aannemers, en projectmanagers in de regio’s) om de storingen in de DVM systemen te detecteren en oplossen.
- Bepalen strategie, d.w.z. formuleren van uitgangspunten en criteria voor de implementatie en invoering van nieuwe informatievoorziening voor het efficiënt beheer en onderhoud van de DVM-keten. Alsmede het opstellen van een plan om in gecontroleerde stappen en met de gekozen strategie en aanpak de beschikbaarheid en kwaliteit van de VM-gegevens te verbeteren.
- Maken operationeel werkplan, in de zin dat werkzaamheden binnen het werkplan worden gedefinieerd en begroot. Alsmede het vaststellen van de relaties tussen de verschillende werkzaamheden en taken.
- Aansturen, coördineren, geven van aanwijzingen, richtlijnen e.d. opdat een activiteit, eventueel als onderdeel van een aantal activiteiten, projectfase of project, onderling goed afgestemd, optimaal en conform afspraken, eisen en normen wordt uitgevoerd.
- Toewijzen taken aan medewerkers of opdrachtnemers, d.w.z. selecteren van specifieke taken uit een takenpakket, plan e.d. en toewijzen aan deskundige medewerkers/opdrachtnemers.
- Aanbesteden opdracht, in de zin van afstemmen producten en diensten van een leverancier op de eigen behoeften, dit door het opstellen van een programma van eisen, randvoorwaarden, condities e.d.
- Organiseren van het testen, validatie en acceptatie van de opleveringen;
- Beheren financiële administratie, d.w.z. het opstellen van budgetten en financiële plannen en het bijhouden van de bestedingen. Alsmede het rapporteren over de financiële status en budgetten;
- Aansturen van één of meerdere taken in tijd en geld, en organiseren dat voor de uitvoering hiervan adequate resources beschikbaar zijn.
- Bepalen prioriteit in de zin dat noodzaak, wenselijkheid e.d. van het uitvoeren van activiteiten in het licht van vele soms tegenstrijdige aspecten. Oplossen van conflicten binnen het project.

Speelruimte:
De Projectleider “Functieherstel DVM-keten” legt verantwoording af aan de DID projectmanager van het project “NDW-gereed” en werkt nauw samen met de projectleiders en specialisten van DID, VCNL en DVS (Dienst Verkeer en Scheepvaart). Verder werkt de projectleider intensief samen met de NDW uitvoeringsorganisatie en de overige NDW partners.

De Projectleider heeft de volgende contacten:
- storingsanalisten bij de Landelijke Servicedesk DVM;
- ketenaannemers;
- projectleider kwaliteitsverbetering en SLA managers;
- projectmanagers voor DVM en niet-DVM projecten in de regio’s.
- applicatieontwikkelaars om richting en sturing te geven aan de realisatie en applicaties voor data analysen en overige informatievoorziening.

Kennis & vaardigheden:
Gevraagd wordt specifieke kennis en ervaring ten aanzien van het aansturen, het beheer en onderhoud van DVM-keten, de ontwikkeling van de bijbehorend onderhoudapplicaties, en begeleiden van werkzaamheden omtrent het leveren van VM-gegevens aan NDW.
Daarnaast is van belang een brede kennis te hebben van:
Lees verder +
Ik ben freelancer en zoek een soortgelijke klus.
Klik hier
Ik heb een soortgelijke klus en zoek een freelancer.
Klik hier
Stuur deze opdracht door:

Vergelijkbare opdrachten

Omschrijving Locatie Budget
Hulp bij Maken van Website
Beste freelancers,    Ik ben op zoek naar iemand die kan helpen bij het maken van mijn website, een onderwerp heb ik al.    Vanuit YOUR HOSTING heb ik al een domein en hosting. Voor de verdere invulling zoek ik iemand die mij kan helpen. Aanvullende informatie kan ik u toesturen.    Bij interesse hoor ik graag van u.
Groningen € 20 tot € 80 p.u.
Rest API (JSON File) omzetten in CSV Bestand
Beste freelancers,    Ik moet van een Rest Api dat een JSON File voortbrengt een CSV bestand krijgen. Het gaat om een rest api van een stichting.    De output naar CSV is voldoende. Het ideale is een koppeling te maken waardoor de producten inclusief voorraadstatus in onze magento website komen.    Wie kan ons hiermee…
€ 20 tot € 75 p.u.
Website voor Beginnende Ondernemer Laten Maken
Beste freelancers,    Ik wil graag een topwebsite voor een beginnende ondernemer, met een gunstige prijs.    Ik ben op zoek naar een mooie prijs voor een langere samenwerking en vertrouwd contact zodat het project goed gerealiseerd kan worden.    Bent u diegene die ik zoek? Ik hoor graag van u.
Amsterdam-Zuidoost € 10 tot € 60 p.u.
Ontwikkeling van Prototype Online Platform
Beste freelancers,    Ik ben op zoek naar een developer, die een werkende prototype kan ontwikkelen. Het gaat om een online platform, waar bedrijven bestellingen kunnen plaatsen.    Ik heb hiervoor een budget van maximaal €1.000,-  Hoop dat iemand mij kan helpen.
Geleen € 500 tot € 1000
Platform Ontwikkelen voor Flexibele Arbeid
Beste freelancers,    Wij zijn op zoek naar een freelance professional die ons kan helpen met het ontwikkelen van een website voor flexibele arbeid. Het dient een platform te worden voor ZZP-ers     Het is de bedoeling dat er zo snel mogelijk aan begonnen wordt en het dient klaar te zijn op 1 april 2017.    Er…
Amersfoort € 500 tot € 1000
Programmeur Gevraagd (WordPress API)
Beste freelancers,    Wij willen voor onze bestaande veiling software WordPress en eventueel Drupal als front end gebruiken.    De veiling software en veiling manager zijn in .NET met C# en MVC geschreven. Voor de koppeling met WordPress hebben we een veiling API. Daarnaast gebruiken we SignalR voor het realtime tonen van bieding…
Almere € 20 tot € 80 p.u.
Ondernemende Developer voor Partnership Gezocht
Beste freelancers,    Ik ben op zoek naar een developer / ontwikkelaar met kennis van webservices, JSON / XML en API integraties.  Ik ben op zoek naar iemand voor een partnership in projecten. Mijn bedrijf maakt o.a. Apps voor bedrijven en op dit moment heb ik een aantal projecten waarbij integraties met externe database systemen / CRM…
Maastricht € 500 tot € 5000