Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Senior PowerCenter developer (REACTIES VOOR DONDERDAG 16.30 UUR)

Geplaatst op:
23 november 2010 14:49
Categorie:
Websites & Applicaties
Subcategorie:
Overige Websites & Applicaties
Opdracht ID:
2884
Status:
Gesloten
Betaalwijze:
Per uur
Budget:
€ 5 tot € 150 p.u.
Locatie:
Den Haag, Den Helder of overige locaties in Nederland, Zuid-Holland

Freelancer of ZZP'er gezocht voor de volgende opdracht:

Wij zoeken naar een Senior PowerCenter developer.


Branche: Overheid

Periode: 1 januari 2011 voor de duur van zes maanden voor maximaal 1768 uur gedurende de contractperiode.


De Senior PowerCenter developer heeft gevorderde kennis en –praktijkervaring. Is in staat als zelfstandig projectmedewerker te plannen en reële doorlooptijden in te schatten. Kan het eigen werk organiseren en is ondersteunend in het schrijven van plannen van aanpak. Begrijpt de vraagstukken op het snijvlak tussen bedrijfsvoering en IT en levert een bijdrage aan de oplossing van deze vraagstukken


Taken:
- Ondersteunen van collega-medewerkers en junioren op organisatorisch, functioneel en technisch vlak
- Reviewen van opgeleverde stukken en bewaken en uitdragen toepassing DMM
- Ontwerp, realisatie en beheer van migratiecomponenten
- Plannen, ontwerpen en realiseren van Datamigratie componenten middels IDE, IDQ en PowerCenter op basis van door de opdrachtgever aangeleverde specificaties. Hierbij nauw contact met de opstellers van de specificaties
- Opleveren van gewenste technische documentatie, reviewen van door collegae opgeleverde documentatie.
- Plannen, opstellen en uitvoeren van technische- systeem- en acceptatietesten van alle datamigratiecomponenten.
- Technisch testen van SAP laadscripts (BAPI’s )
- Voorstellen maken met betrekking tot verbetering van de werking van de DataMigratieStraat:
- opstellen ETL en datakwaliteit standaards
- nauw betrokken bij het verder vervolmaken van het DMS handboek
- zorgen voor kennisdeling
- Voorstellen maken voor verbetering van de Data Migratie Methodiek (DMM), inrichting ontwikkelproces
- Adviseren over planning en haalbaarheid
- Coördineren van deelactiviteiten
- Monitoren voortgang en rapporteren aan leidinggevende, verwerken van gegevens in geautomatiseerde Tools gebaseerd op de Prince2 methodiek.


WERKOMGEVING
De werkzaamheden betreffen de datamigratie die binnen het kader van het programma SPEER moet worden uitgevoerd. De werkzaamheden worden door de betrokken medewerker verricht binnen een matrixorganisatie. De betrokken medewerker is werkzaam binnen het Shared Servicecenter Data (SSD) en legt voor de kwaliteit van de geleverde prestatie verantwoording af aan de projectleider SSD. De werkzaamheden worden door de medewerker verricht voor en onder aansturing van de interne klanten van SSD. De betrokken medewerker legt daarom voor wat betreft de omvang van het geleverde werk verantwoording af aan deze interne klant.


DE DATAMIGRATIESTRAAT
Voor de conversie van gegevens uit bronsystemen van diverse aard is er een datamigratiestraat (DMS) ingericht. In deze straat worden de gegevens gecontroleerd, geschoond en zo nodig verrijkt. Daarna worden de gegevens aangepast aan de eisen die de toepassing in de SAP kernel van de klant vereist. De DMS is een samenvoeging van hardware, software pakketten, methodes van werken en werkinstructie(s). De medewerkers van SSD worden geacht kennis te hebben van de voorgeschreven werkmethode(n) en gebruikte hulpmiddelen en zijn ambassadeurs van het SSD op dit punt.

De werkzaamheden die door de medewerkers van SSD uitgevoerd worden vinden plaats door het volgen van architectuurrichtlijnen die voor het programma SPEER van kracht zijn. Specifiek voor de datamigratie geldt een Data Migratie Methodiek (DMM). Alle medewerkers van SSD worden geacht – na een acceptabele inwerktijd – deze methodiek te kennen en te volgen.
Alle projecten die binnen het kader van SPEER worden opgestart volgen de Prince2 planningsmethodiek. Medewerkers van SSD worden geacht kennis te hebben van deze methodiek.

Het gevraagde kennisniveau stemt overeen met het niveau van de functie. Overige kennis elementen:
- Oracle, TOAD
- Informatica PowerCenter, Data Explorer en Data Quality
- SAP
- BAPI’s, IDOC’s en LSMW

Medewerkers van SSD worden geacht teamspelers te zijn. De cultuur van het team kenmerkt zich door :
Open, eerlijke communicatie, pro-actieve houding en een ieder informeert elkaar
Respect voor elkaar
Samenwerking als een team met klantgerichte instelling
Afspraak = afspraak

VEREISTEN VOOR DE FUNCTIE

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN:

Opleidingen
minimaal HBO en/of Universitair geschoold
Informatica PowerCenter 8 Level I Developer
Informatica PowerCenter 8 Level II Developer
Informatica Data Explorer
Informatica Data Quality 8
SQL
Data en dimensional modeling
Data Quality Assessment using IDQ
Data Quality Assessment using Informatica Data Explorer

Ervaring
Heeft gevorderde kennis en –praktijkervaring (minimaal 3 tot 5 jaar) voor het uitvoeren van de taken zoals beschreven.
Is in staat als zelfstandig projectmedewerker te plannen en reële doorlooptijden in te schatten. Kan het eigen werk organiseren en is ondersteunend in het schrijven van plannen van aanpak.
Begrijpt de vraagstukken op het snijvlak tussen bedrijfsvoering en IT en levert een bijdrage aan de oplossing van deze vraagstukken
Minimaal 3 jaar relevante en aantoonbare ervaring met ETL en/of gegevenskwaliteit (data-analyse, ontdubbelen, standaardiseren, verrijken, processen hoe dit organisatorisch aan te pakken, etc.)
Minimaal 18 maanden relevante en aantoonbare ervaring met Informatica PowerCenter
Minimaal 1 jaar relevante en aantoonbare ervaring met IDE
Minimaal 1 jaar relevante en aantoonbare ervaring met IDQ
Heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met Oracle en TOAD
Ervaring in Prince2 aangestuurde projecten
Relevante ervaring van minimaal 3 jaar in het maken van functi
Ik ben freelancer en zoek een soortgelijke klus.
Klik hier
Ik heb een soortgelijke klus en zoek een freelancer.
Klik hier
Stuur deze opdracht door:

Freelance opdrachten in dezelfde categorie:

Squarespace Ondersteuning Gevraagd
Beste freelancers,    Ik heb zelf een website gemaakt in Squarespace, maar ben nog niet helemaal tevreden. Ik zoek een Squarespace specialist die me kan helpen om de puntjes op de i te zetten, zowel technisch als design.  Ik denk dat het over een dagdeel werk gaat.    Ik hoor graag wat er mogelijk is.
14 sep
Website Aanpassen (Update, Agenda)
Beste freelancers,    Ik run sinds 2004 een eenmansbedrijf als coach waarin trauma verwerking een steeds groter item is, en daarnaast werk ik als zelfstandig verpleegkundige. Ik heb daarin ook wat teksten aan te passen op mijn huidige website. Mijn website is dringend aan een modern jasje toe met een kleine pagina voor mijn verpleegkundige…
12 sep
Hulp bij Wix Website (Tweetalig)
Beste freelancers,    Voor mijn Wix website wil ik een tweetalige site (nu alleen in Nederlands).    Ik loop zelf vast op de ankers en boeking systeem gekoppeld aan de template. De teksten zijn al vertaald, al het voorwerk gedaan. Het gaat puur om de laatste stappen.    Alvast bedankt.
12 sep
Vernieuwen van Klantenportaal (Ontwerp en Functionaliteit)
Beste freelancers,    Wij zijn op zoek naar iemand die ons klantenportaal naar het volgende level kan tillen met een state of the art ontwerp en het toevoegen van extra functionaliteit.    Graag een reactie bij interesse in deze opdracht.
6 sep
PHP CMS Ontwikkeling met Koppelingen naar HTML Website
Beste freelancers,    Wij willen graag hulp bij de CMS ontwikkeling voor een website van een klant. Wij hebben een klant die een online back office in combinatie met een HTML website wil hebben.    Het concept van onze klant is duidelijk:    Het is een internationaal platform waar hotel zich kunnen aanbieden(de hotels…
6 sep
WordPress Website Voorzien van CMS en XML-Koppeling
Beste freelancers,    Ik ben op zoek naar een gepassioneerde freelancer die een (nog te ontwikkelen) WordPress- of andere website kan voorzien van een werkbaar CMS plus daar een XML-koppeling vanuit onze partner aan kan hangen.    Het betreft een site waarop vakanties in hotels worden aangeboden. B2C. Ik hoef niet direct een offerte,…
4 sep
Ruby on Rails Developer Gevraagd (Utrecht)
Beste freelancers,    Momenteel zijn we op zoek naar een Ruby on Rails developer voor een opdracht in Utrecht. We zoeken iemand die voor minimaal 4 dagen per week (voorkeur voor 5 dagen per week) beschikbaar is, voor de duur van ongeveer een maand.    Eén van de webapplicaties van de klant moet een upgrade ondergaan. Deze…
4 sep